Notices

Thread: Deserturi

Page 14 of 15 FirstFirst ... 412131415 LastLast
Results 131 to 140 of 145
  1. Deserturi 
    moderator amal's Avatar
    Desert cu gutui si portocale

Ingrediente pt 6-8 portii:
    6 gutui de marime medie (2kg)
    1 portocala de marime medie(180g)
    1 litru apa fiarta
    2 cani (440g) zahar
    2 batoane de vanilie (pueti inlocui cu plic de zahar vanilat)
    4 boabe hal (habbahan, cardamom) macinate- eventual le inlocuti cu cuisoare
    1 baton scortisoara
    1 lingurita miere
    1/2 cana suc portocale (125 ml)

1. Decojiti si taiati gutuile in jumatati, apoi in sferturi, indepartati cotorul.
    2. Decojiti 4 fasii fine de coaja de portocala. Taiati-le apoi in fasii foarte subtiri.
    3. Combinati apa fiarta cu zaharul intr-un castron, amestecati pana la dizolvarea zaharului. Puneti gutuile intr-un vas larg si putin adanc (cu capacitatea de 4,5 litri). Adaugati coaja de portocala, vanilia, boabele de hal si scortisoara.Turnati siropul de zahar peste acestea.
    4. Coaceti la cuptor, in vasul acoperit, in cuptorul incins moderat pentru aproximativ 2 ore, sau pana cand gutuile isi schimba culoarea, sant moi, si lichidul s-a transformat in sirop.
    Adaugati mierea si sucul de portocale in vasul pentru servit, puneti deasupra gutuile, acoperiti, introduceti in frigider 3 ore sau peste noapte. Scoateti batoanele de scortisoara si vanilie. Serviti rece.

Desertul acesta poate fi facut cu 3 zile inainte. Depozitare: la rece, in frigider. Nu se poate congela.

women's weekly

2.  
    Harnic Sarah_Nour's Avatar

Nu de alta ca sa fi mai sigura

3.  
    Incepator
    Buna dimineata,

Desi nu sunt de religie musulmana va rog sa ma primiti si pe mine in comunitatea voastra, pentru ca traiesc in casa cu un musulman si gatesc mancare dupa retete arabesti.

Va dau o reteta pe cae eu am incercat-o, este delicioasa, un desert egiptean, cu dovleac.

Kara Asal

Se ia un dovleac, se curata de coaja, seminte si interior (eu am folosit unul cam de 2 kg), se taie cubulete si se pune la fiert la foc foarte incet cu 3 cani de zahar. Se lasa pana ce dovleacul se "topeste".
    Separat se face o compozitie: se pun intr-o cratita la foc foarte incet 2 linguri de pure butter ghee, 3 linguri de faina alba, 2 cani de lapte (500 ml) si 150 gr smantana, se amesteca pe foc pana se ingroasa crema. Se unge o tava cu aceeasi grasime, se tapeteaza cu pesmet, se adauga jumatate din compozitia de mai sus, apoi se pune dovleacul fiert amestecat cu stafide, iar pe deasupra se pune restul de compozitie. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Se serveste rece.

Despre ghee:
    Se gaseste in Bucuresti, la "Family Market", ii zice exact asa. Din cate am inteles, este o grasime extrasa din laptele de vaca, insa de alta consistenta decat untul.
    (Se poate inlocui cu unt).
    Inca nu am semnatura , dar o sa am in curand

4.  
    fondator suleiman's Avatar
    alialivali,esti bine venita in forum. nu trebuie sa fii de religie musulmana ca sa postezi in forum, ci doar sa respecti regulile forumului. mai sant persoane crestine inscrise in acest forum.

5.  
    Incepator
    Multumesc de urare.
    Chiar daca sunt crestina, la bucataria cica ma pricep foarte bine.

6.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by alialivali View Post
    2 linguri de pure butter ghee
    Nu vreau sa par ignoranta, dar ce inseamna asta...pure butter...mie imi suna a unt pur??? Chiar imi place dovleacul si nu pare greu de facut desertul, dar nu stiu ce e aia, si daca si tu imi spui ca e ceva specific arabesc si nu se gaseste

7.  
    Incepator
    Se gaseste in Bucuresti, la "Family Market", ii zice exact asa. Din cate am inteles, este o grasime extrasa din laptele de vaca, insa de alta consistenta decat untul.

8.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by alialivali View Post
    E clar ca totu-mi este impotriva...oare de ce sa nu gatesc eu?? acum nu am cu ce pana maine nu o sa mai am de ce

9.  
    Incepator
    Banuiesc ca merge inlocuita si cu unt, in lipsa de altceva. Pana la urma, si untul se extrage tot din lapte de vaca.

10.  
    Incepator
    Prajitura "desteapta"

Compozitie:
    - 9 oua
    - 250 gr zahar
    - 1 pac. margarina
    - 9 linguri faina
    - 1 pac. zahar vanilat
    - 1 litru lapte

- galbenusurile se freaca cu zaharul
    - se adauga apoi margarina topita si racita, laptele rece, albusurile batute spuma, zaharul vanilat si faina

Se pune totul intr-o tava tapetata si se lasa la cuptor, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai de sus a cuptorului. 1 ora nu deschideti cuptorul . Daca aveti cuptor care nu merge foarte incet, dupa o jumatate de ora deschideti un pic cuptorul, verificati daca prajitura este "aramie" pe deasupra, daca da, atunci opriti focul la cuptor.

La sfarsit ... surpriza!! Prajitura are blat, crema si glazura si este delicioasa si usor de preparat.

11.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Gogosi cu zmeura

Pentru aluat:
    210 g faina,
    140 g margarina,
    70 g zahar praf,
    1 pachet de zahar vanilat,
    2 galbenusuri;

Pentru crema:
    2 oua,
    2 linguri de faina,
    5 lingurite de zahar,
    1 pachet de zahar vanilat,
    500 ml lapte,
    500 g capsuni.

Mod de preparare reteta

Se framanta aluatul, se lasa sa stea o ora la rece, apoi se intinde o foaie subtire si se taie din aluat un numar egal de cerculete mari si mai mici.

Se coc pana devin galben-aurii intr-o tava unsa si se racesc. Se amesteca ouale, zaharul vanilat si faina, se subtiaza cu lapte si se fierbe pe baie de aburi o crema groasa, amestecand incontinuu.

Se curata capsunele si se taie in doua.
    Se asaza gramajoare din crema pe cerculetele mai mari, o jumatate de capsuna, deasupra cerculetele mai mici, apoi se asaza pe fiecare o jumatate mare de capsuna. Se poate prepara si cu zmeura.

Page 14 of 15 FirstFirst ... 412131415 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)