Desert cu gutui si portocale
Ingrediente pt 6-8 portii:
6 gutui de marime medie (2kg)
1 portocala de marime medie(180g)
1 litru apa fiarta
2 cani (440g) zahar
2 batoane de vanilie (pueti inlocui cu plic de zahar vanilat)
4 boabe hal (habbahan, cardamom) macinate- eventual le inlocuti cu cuisoare
1 baton scortisoara
1 lingurita miere
1/2 cana suc portocale (125 ml)
1. Decojiti si taiati gutuile in jumatati, apoi in sferturi, indepartati cotorul.
2. Decojiti 4 fasii fine de coaja de portocala. Taiati-le apoi in fasii foarte subtiri.
3. Combinati apa fiarta cu zaharul intr-un castron, amestecati pana la dizolvarea zaharului. Puneti gutuile intr-un vas larg si putin adanc (cu capacitatea de 4,5 litri). Adaugati coaja de portocala, vanilia, boabele de hal si scortisoara.Turnati siropul de zahar peste acestea.
4. Coaceti la cuptor, in vasul acoperit, in cuptorul incins moderat pentru aproximativ 2 ore, sau pana cand gutuile isi schimba culoarea, sant moi, si lichidul s-a transformat in sirop.
Adaugati mierea si sucul de portocale in vasul pentru servit, puneti deasupra gutuile, acoperiti, introduceti in frigider 3 ore sau peste noapte. Scoateti batoanele de scortisoara si vanilie. Serviti rece.
Desertul acesta poate fi facut cu 3 zile inainte. Depozitare: la rece, in frigider. Nu se poate congela.
women's weekly
Thread: Deserturi
Results 31 to 40 of 145
|
|
-
03-15-2006, 06:22 PM
-
05-07-2006, 08:26 AMIn Canada la mine, gelatina NU este halal. Am cautat sa gasesc gelatina vegetala dar nu au astia aici. Cind intreb la magazine se uita la mine ca la luna plina
Originally Posted by emilia
Am gasit pe net ceva de inlocuit gelatina se numeste AGAR care provine din alge marine, si ajuta la inchegat. Sau am citi pe ambalaje ca unele companii folosesc un fel de ceara alimentara la bomboane gelatinoase sau alte chestii. Nu stiu ce sa zic...
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
Member

05-08-2006, 11:26 PMInghetata de ciocolata cu esenta de rom
Timp de preparare: 20 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
350 gr. smintina, 5 oua, 4 linguri cu virf de zahar pudra, 100 gr. ciocolata, o lingurita esenta de rom, vanilie
Preparare:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, esenta de rom, apoi albusurile batute spuma tare. Se pune in cupe si se da la congelator.
Inghetata se poate servi decorata cu ciocolata rasa.
am gasit reteta pe www.gustos.ro
inca nu am incercat-o, dar pare buna.
Atentie!
esenta de rom nu este halal.Last edited by amal; 09-28-2007 at 10:46 AM. Reason: halal
-
-
05-08-2006, 11:44 PM
eu stiam ca nu, dar mi se pare ca pe site cineva a postat ca de fapt si esenta contine putin alcool.
pai eu nu o sa pun esenta de rom deloc cand incerc reteta.oricum nu-mi place in mod deosebit.
mai bine fac un sirop de ciocolata si torn peste, si ajunge...
-
-
-
05-10-2006, 06:22 AM
Eu ma gindeam zilele astea la Konafa!O fi acelasi lucru,dar pronuntat diferit?
Cea despre care zic eu se face din niste firisoare de aluat,subtziri ,subtziri de tot si umpluta cu o crema alba,gelatinoasa.
Socrela mea facea,dar "aluatul" il cumpara.Marturisesc ca nici restul procesului nu-l retin
:smile33:
-
05-10-2006, 06:28 AM
Dar zalabya cine stie cum se fac?Zic "fac" pt. ca sunt niste gogosele micute scufundate in sirop,sau pudrate cu zahar.
Si mai sunt ,lumeeee ,multe rau de tot,numai ca eu nu le tin minte pe toate cum se numesc.:smile33:
-
Membru Special

05-10-2006, 08:24 AM
Originally Posted by hannen
iubita am papat o singura data cumparata de la un magazin arabesc
sotului meu nu i-au placut de nici o culoare au zis ca nu am nici in clin nici in maneca cu acele knafe pe care le stie el
asa ca solutia lui a fost sa ii gatesc eu...
dar reteta?:smile33:
sunt facute cu vanilie desi am inteles ca se fac in mai multe feluri si au un "sos" de miere cu apa parca separat pe care il presari u cat si daca vrei...cam asa vad eu knafele sper ca ma intelegi
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |