Notices

Thread: Deserturi

Page 13 of 15 FirstFirst ... 31112131415 LastLast
Results 121 to 130 of 145
  1. Deserturi 
    moderator amal's Avatar
    Desert cu gutui si portocale

Ingrediente pt 6-8 portii:
    6 gutui de marime medie (2kg)
    1 portocala de marime medie(180g)
    1 litru apa fiarta
    2 cani (440g) zahar
    2 batoane de vanilie (pueti inlocui cu plic de zahar vanilat)
    4 boabe hal (habbahan, cardamom) macinate- eventual le inlocuti cu cuisoare
    1 baton scortisoara
    1 lingurita miere
    1/2 cana suc portocale (125 ml)

1. Decojiti si taiati gutuile in jumatati, apoi in sferturi, indepartati cotorul.
    2. Decojiti 4 fasii fine de coaja de portocala. Taiati-le apoi in fasii foarte subtiri.
    3. Combinati apa fiarta cu zaharul intr-un castron, amestecati pana la dizolvarea zaharului. Puneti gutuile intr-un vas larg si putin adanc (cu capacitatea de 4,5 litri). Adaugati coaja de portocala, vanilia, boabele de hal si scortisoara.Turnati siropul de zahar peste acestea.
    4. Coaceti la cuptor, in vasul acoperit, in cuptorul incins moderat pentru aproximativ 2 ore, sau pana cand gutuile isi schimba culoarea, sant moi, si lichidul s-a transformat in sirop.
    Adaugati mierea si sucul de portocale in vasul pentru servit, puneti deasupra gutuile, acoperiti, introduceti in frigider 3 ore sau peste noapte. Scoateti batoanele de scortisoara si vanilie. Serviti rece.

Desertul acesta poate fi facut cu 3 zile inainte. Depozitare: la rece, in frigider. Nu se poate congela.

women's weekly

2.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamualaikum wa rahmatuAllah wa barakatuhu,

si... jazakAllahu khairan, draga surioara, pentru reteta...

...mashAllah, citind-o, mi s-a parut usoara si rapida...

...si asa este, intr-adevar....

...este delicioasa!...prajitura!...

...inshAllah, ma gindesc sa incerc, aceeasi reteta, si cu alte fructe?!...:smile26:

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

3. Cozonac dietetic 
    Membru Special Anna's Avatar
    Ingrediente:
    • 30 g drojdie
    • 300 ml lapte
    • 30 picaturi de zaharina lichida
    • 300 g faina alba
    • 100 ml ulei
    • ½ lingurita sare
    • cacao
    • nuca pisata
    Inmoaie drojdia in laptele caldut in care s-a topit inainte zaharina. Adauga faina alba, uleiul si sarea si framanta ca la orice cozonac

Apoi pregateste doua foi, una alba si una cu cacao pe care sa le pui una peste alta pentru a-i da forma de rulada. Acestea se aseaza in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina si se lasa sa creasca aproximativ 15 minute, dupa care se baga la cuptor.

Cand este copt, cozonacul se scoate, se uda cu putina apa si se pudreaza cu nuca pisata.
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

4.  
    Harnic Sarah_Nour's Avatar
    Vin si eu cu o reteta sper sa va placa :

TORT de BEZEA
    BLATURILE
    Se fac 3 blaturi : 1 blat = 3 albusuri + 1 pahar de zahar
    Se bat bine pana se intareste compozitia dupa care se aseaza pe fundul tavii o folie de aluminiu peste care se intinde compozitia de bezea.Se lasa la cuptor cu usa intre deschisa circca 1-1.5 h cand capata o culoare aurie si se verifica sa fie uscat se scoate din cuptor.
    Blaturile se tin la rece (balcon sau frigider) pana a doua zi sa se usuce foarte bine, ai grija cand desprinzi blatul dupa folia de aluminiu sa nu se rupa.

CREMA
    Fructe confiate mixte 250-500 g se tin in esenta de vanilie cateva ore sau de la o zi la alta.
    200 g de zahar se pun la ars pana se caramelizeaza si se vas tinge cu ( 1 cana de lapte amestecat cu 2 linguri de cacao) se amesteca pana la incorporarea tuturor ingredientelor dupa care se lasa sa se raceasca.
    Galbenusurile de la bezea se vor adauga in compozitia racita, unul cate unul amestecand continuu cu mixerul dupa care se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa compozitia dupa care se da la o parte la racit. Se adauga apoi 300 g margarina ( de preferat Rama pt. prajituri are aroma placuta) se pune esenta de vanilie,migdale si zahar vanilat, fructele tinute in esente se scurg si se incorporeaza si ele se amesteca bine si se mai lasa la frigider.

Se bate 500g frisca Hulala care foloseste la ornarea tortului.

PREPARAREA

Pe tava/platou asezi o foaie de bezea peste care se pune crema, se repeta operatia pentru toate cele trei foi si la final se orneaza cu frisca dupa preferinta.

5.  
    moderator amal's Avatar
    pare delicios si acuma cine ne face si noua un tort?

6.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Amal ti-am raspuns eu cine ne face tort .Cauta in Control Panel.dar pastreaza-mi confidentialitatea

7.  
    moderator amal's Avatar
    Cum sa caut in control pannel? si de la un tort se ivesc secrete de stat?

8.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by amal View Post
    Cum sa caut in control pannel? si de la un tort se ivesc secrete de stat?
    Amal,probabil anamaria se referea sa te duci in control pannel si sa vezi vreun pm de la ea...parerea mea

9.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    ti-am dat puncte la postarea cu un desert si ti-am raspuns cine ar trebui sa faca tortul , parerea mea! dar nu-i spune sarmanului om ca o nebuna l-a nominalizat sa faca tortul ca o sa ajung sa-l fac eu

10.  
    Harnic Sarah_Nour's Avatar
    Fetelor nu va mai plangeti nu aveti de ce, tortul de bezea este extrem de simplu de realizat, intradevar etapele trebuiesc bine stabilite insa dupa ce ati copt blaturile de bezea, lasate 24h sa se usuce apoi a doua zi e un deliciu, eu l-am facut de vreo 5 ori pana acum si m-am experimentat, asa ca sfatul meu este sa incepeti si voi sa experimentati ca o sa va placa si dupa aceea la al doilea deja ve-ti fi experte

11.  
    moderator amal's Avatar
    multumim sara eu ziceam cine sa-l faca ca eu in ultima vreme nu prea am chef de gatit, si e mai comod sa vina tortul la mine

cand ai zis ca daca fac tortul de 2 ori sant experta, mi-am adus aminte cum am facut o data un tort, si m-au pus prietenii sa-l tot fac, ca le-a placut..si asa l-am facut de 13 ori in continuu pana m-am saturat, si acuma nu-l mai fac in veciasa ca daca fac tortul tau, il mananc singura...

Page 13 of 15 FirstFirst ... 31112131415 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)