Notices

Thread: Ramadan mubarak

Results 1 to 6 of 6
  1. Ramadan mubarak 
    fondator suleiman's Avatar
    Assalamu alaikom,

Am redeschis sub-forumul dedicat special lunii Ramadan, si sper sa va fie de folos .

Suleiman,

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui suleiman pentru acest subiect

Alexyna (07-19-2010), flor6 (07-17-2010)

3.  
    Deosebit flor6's Avatar
    fara nici o suparare dar ceva m-a suparat foarte tare astazi cu privire la Ramadan.am cititin ziar asta(e tradus de mine)
    Într-un ghid destinat şcolilor, elaborat plecând de la recomandările Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit, Consiliul Municipal din Stroke-on-Trent recomandă instituţiilor de învăţământ să "evite programarea orelor de înot în timpul Ramadanului".

În timpul lunii de Ramadan, musulmanii nu mănâncă şi nu beau din zori până seara. Postul va începe în acest an în jur de 11 august şi va lua sfârşit în septembrie, după începerea anului şcolar.

Ghidul mai recomandă suspendarea cursurilor de educaţie sexuală, inclusiv sub aspect ştiinţific, deoarece "musulmanii sunt obligaţi să se abţină de la orice gând sexual" în luna de Ramadan. Autorităţile locale recomandă evitarea oricărei activităţi fizice prea intense şi amânarea evaluărilor pedagogice, pentru a nu defavoriza elevii musulmani, obosiţi din cauza postului. "Preocuparea principală trebuie să fie ca elevii să nu se simtă dezavantajaţi la şcoală din pricina religiei lor", apreciază Consiliul Municipal.

ceea ce ma deranjeaza este ca se face mare tam-tam in europa pe acest subiect,nu aici in uk,caci aici religa chiar este respectata,macar oficial,caci pe la spate...............fiecare gandeste ce vrea.

4.  
    Deosebit flor6's Avatar
    mentionez caci aici se invata si pe timp de vara,sunt scoli de vara si multe alte activitati lasate pentru vara,cum ar fi si inotul,datorita climei.

5.  
    Deosebit flor6's Avatar
    Este un subiect foarte important Ramadanul.Vreau sa va spun ce am inteles eu despre aceasta si astept sa ma corectati daca gresesc,sunt incepator ,asa imi va fi mai usor sa inteleg si sa invat.

Toata lumea stie ca aceasta luna este o luna de post.Prin post se intelege abtinerea de la tot( abstinenta de la mancare, bautura, fumat si relatii conjugale in timpul orelor de post)
    .Postind de la rasaritul soarelui pana la apusul sau omul doreste sa obtina binecuvantarea lui AllahPe langa cele cinci rugaciuni zilnice luna Ramadan completeaza acestea cu rugaciunea din timpul noptii numita si teravih.Prin acesta rugaciune se poate simti o inaltare spirituala.Acesta luna mai poate fi si luna binefacerilor lui Allah.Prin post omul poate intelege durerea,foamea si lipsurile oamenilor ce sunt nevoiasi.Asta ne face sa fim mai buni si mai darnici cu cei din jur.Tot in aceasta luna se mareste in inimi evlavia,gandirea constiinta si se imultesc incurajarile spre fapte bune.Profetul(pacea si binecuvantarea fie asupra lui) a spus ca in acesta luna se deschid portile raiului si sunt incuiate cele ale iadului iar diavolii sunt inlantuiti.Acesta luna este o luna a rabdarii care va fi rasplatita de catre Allah.
    Luna Ramadan semnifica luna in care s-a coborat coranul.In Sfantul Coran Allah PreaInaltul ne spune “Luna Ramadan,luna in care s-a coborat Coranul drept calauza pentru oameni,aduce dovezi limpezi pentru drumul cel drept si indreptare.Asa ca orcine dintre voi care este prezent in aceasta luna,sa o tina cu post.”In aceasta luna se gaseste si cea mai importanta noapte “Noaptea Qadr” si se spune cei ce isi petrec noaptea crezand in Allah li se vor ierta lor toate pacatele.Este de dorit ca dreptcredinciosii sa vegheze toate zilele impare din ultimele toate zile.Nu se stie cu precizie noaptea.Profetul(pacea si binecuvantarea fie asupra sa)isi petrecea ultimele zile in rugaciune..Deasemenea exista si obligatia pomanei la sfarsitul Lunii Ramadan(pomana de El-Fitr de Ramadan) si trebuie sa fie pentru cei nevoiasi.Timpul favorabil pomenii este zorii zilei de Al-Eid.
    Calatorii, femeile gravide, femeile care alapteaza si bolnavii pot amana postitul, urmand sa-l faca ulterior. In afara de acest lucru musulmanii trebuie sa-si modifice comportamentul; sa nu minta, sa nu-i jigneasca pe ceilalti. Luna Ramadan este considerata o luna a iertarii si a milei. Religia islamica stabileste postul ca un mijloc de purificare, un exercitiu de auto control si o dovada de credinta.

Astept sa imi povestit despre Ramadan si am inteles ca si bucataria este mai specifica in aceasta luna.

6.  
    Deosebit flor6's Avatar
    voiam sa zic ultimele 10 zile ale luni Ramadan.orcum cred ca am nevoie de tastatura noua )

7.  
    membru de onoare maryam's Avatar

Mashaa ALLAH ai sintetizat despre post, ceea ce se numeste teoria inteligibila a lunii Ramadan, ALLAH sa ne ajute sa o apucam si sa o petrecem pe placul Sau!
    De fapt, din esnta celor scrise de tine se naste ceva mult mai compex decat regulile, insa asta tine fireste de fiecare individ.
    Preferabil ar fi ca aceasta luna de post sa fie un fel de rampa de lansare a purificarii care sa tina si in celelelalte luni, luna de ramadan sa fie motorul si combustibilul care sa intretina omul "functionabil" tot restul anului.
    Din nefericire, luna ramadan, cu maxima ei altitudine spirituala se termina prea repede si nu e doar asta, ci trece de-a dreptul.
    Diferentele dintre saraci si bogati sunt practic insignifiante pentru ca la sfarsitul zilei de post cel care are se intoarce la abundenta lui si (poate!) sarmanul se "bucura" de un plus de atentie la o masa calda, la o moschee.
    ALLAH sa ne ierte pentru diferentele dintre noi si ei!
    Noi, cei care avem acces la mese, la internet, la fructe, la abundenta si ei, cei pentru care painea, laptele, mierea sunt bunatati de care nu se bucura nici macar in luna ramadan...mereu. (Explicatia este pentru analisti!)
    ...in fine, este atat de mult de povestit despre ramadan; cel mai mult mi-e asa...nu-mi place deloc fazasta cu mesele si invitatiile de ramadan, cum tot am spus, ne putem invita si reinvita 11 luni din an, daca e luna Coranului, a meditatiei, a rugaciunii, a postului, eu asa inteleg, un soi de izolare, de iesire din cotidianul de orice fel, mai ales din ala social; uite, e ok daca de exemplu se organizeaza mese la moschee si stai de vb acolo intre o supa si un orez, dara asa sa stai 5 ore in bucatarie ca sa mai stai pe urma 2 sa strangi, mi se pare tare aiurea, asa ca, cei apropiati s-au obisnuit cu mentalitatile mele ciudate si iesite din "normalitate" si obiceiuri (cred!)
    Mai cred si ca ar trebui intocmita o lista cu Ce sa nu faci in Ramadan, pentru ca multi au tendinta de a pierde timpul, ca sa treaca mai repede si sa uite de foame si de sete.
    Cam atipica postarea mea, sper sa nu te bulverseze...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks