Notices

Results 1 to 1 of 1
  1. Ti-e greu????????? 
    membru de onoare maryam's Avatar

?Simti ca nu mai poti? ca totul se strange in jurul tau? Ca nu ai solutii si parca viata ta e fara iesire?
    !!!!!!!!!!!!!!!!Si eu la fel...uneori, dar azi am gasit asta si mi-am mai revenit...chiar daca stiam, uneori e asa de binefacator sa-ti reamintesti, sa-ti iei o portie zdavana de putere, de speranta, de exemplu.
    Inshaa ALLAH sa aplicam si va functiona!

Hudhayfah, ALLAH sa fie multumit de el a spus:
    "De cate ori profetul, pacea si binecuvantarea lui ALLAH asupra sa, avea o problema grava, se ruga." Abu Dawud (1319) si altii.
    Muhammad Abdur Rauf Al-Manawee, ALLAH sa fie multumit de el a comentat acest hadis. El a spus ca prin problema grava se are in vedere situatia cand profetul, pacea si binecuvantarea lui ALLAH asupra sa, a fost atacat prin surprindere, pe punctul de a fi supus sau cand i s-a intamplat un lucru foarte important care i-a provocat tristete sau ingrijorare.El, pacea si binecuvantarea lui ALLAH asupra sa, "se ruga" inseamna ca el facea asta deoarece rugăciunea ajută împotriva eliminarii tuturor loviturilor grele, a dezastrelor si nenorocirilor. Prin rugaciune se cere ajutor de la ALLAH, Creatorului care a permis ca acel lucru sa se întâmple. Rugăciunea este un mijloc de a te apropia de ALLAH si oricine va apela la rugaciune astfel, el va fi ferit de rau si protejat.
    Al-Mulla Ali Qari, ALLAH sa fie multumit de el, a spus ca sensul acestui hadis deriva din versetul:
    "Cauta ajutor cu rabdare si rugaciune." (Surat Al-Baqara: 45)
    (Sharh Musnad, Abu Haneefah pg 342, publicat de Darul Kutubul Ilmeeyah Beriut, Liban)
    Shaykh Muhammad ibn Salih Al-Uthaymeen. ALLAH sa fie multumit de el si sa-l rasplateasca cu Firdaws, a comentat aceasta idee in tafsirul surei Al-Baqara, astfel: "Excelenta rugaciunii consta si in faptul ca prin aceasta o persoana poate cauta ajutor in toate lucrurile, pentru orice problema. ALLAH a mentionat rugăciunea şi credem cu certitudine că acesta este adevărul. S-a relatat ca profetul, pacea şi binecuvântarea lui ALLAH asupra sa se ruga ori de cate ori o problema devenea serioasa; de asemenea, aceasta afirmatie este sustinuta de conduita profetului, pacea si binecuvantarea lui ALLAH asupra sa, în timpul bătăliei de la Badr. El s-a rugat la umbra si a apelat la Domnul lui pentru ajutor." (Tafsir Coran Al-Kareem, Al-Fatiha-Baqara vol. 1 pagina 163-164)
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 5 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

Alexyna (07-29-2010), flor6 (07-29-2010), Saira (12-01-2010), um-rahmun (09-27-2010), Yumna (11-07-2010)

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks