Slam alikom ,
As fi curioasa sa vad cum vede o mama musulmana subiectul " deochi " .
Thread: Deochiul
Results 11 to 15 of 15
|
-
09-18-2010, 01:15 PM
-
09-23-2010, 02:53 AMAlexyana, daca tu te temi ca ai putea deochia pe cineva poti spune Baraka ALLAH (ALLAH sa-l binecuvanteze)! Mashaa ALLAH (Ceea ce ALLAH doreste), LA QUW`ATA ILA BILLAH (Nu exista nicio putere in afara de ALLAH)!
Ca sa raspund la intrebarea ta, ca mama nu fac o tragedie din asta desi ALLAH e martor ca as putea sa scriu o carte despre ceea ce am (pe)trecut cu unul dintre copii zile, saptamani si luni, pentru ca la final, un doctor renumit sa-mi spuna (aproape cuvant cu cuvant redau) "Doamna, regulile deontologice ma obliga sa va scriu aici pe foaia de extrenare (la cerere!!!) un diagnostic, insa sincer va spun ca ceea ce scriu eu nu este ceea ce are copilul dvs..." Si pot sa-ti povestesc mai departe, ohoho, as face deliciul cititorilor cu multe pagini.
Insa, repet, chiar patimind asa, enormmmmm, cu mentalitate de baba (ma amuza termenul, nu e vreun atac la user!) nu fac nicio tragedie din asta.
Sunt sigura ca deochiul este un dezechilibru energetic (o boala, nah) ca oricare altul si care trebuie tratat ca atare, convinsa fiind ca nu medicatia sau incantatiile de orice naturavindeca sau restabilesc firescul si starea de sanatate ci ALLAH! Mai pe inteles, fac ce stiu si am invatat ca trebuie facut, dar Ii incredintez lui ALLAH, caci El este Vindecatorul.
Cred cu taria ca viata si moartea, sanatatea si boala fac parte din ceea ce se numeste destin si ca atare incerc, cu voia Lui sa urmez drumul corect asa cum, ALHAMDULILLAH mi-a parvenit prin marunta stiinta islamica pe care o posed.
Incerc mereu sa previn in loc sa tratez si aproape intotdeauna imi incredintez copiii lui ALLAH asa cum a facut-o profetulcu hasan si husein...ma rog pentru ei si stiu ca nu exista du`a mai puternica decat du`a-ul mamei pentru copiii ei.
Cam asta este punctul meu de vedere, islamic, matern, din experienta...
-
09-23-2010, 12:08 PM
nu am deviat de la subiect,am expus ce cred eu ca mama si ca om.
fiecare alege ce crede de cuviinta.
... deochiul este un lucru real si dovedit, la fel de real cum este si vrajitoria, sau lumea ascunsa ochilor nostri...
si inca ceva:
"Orice boala isi are leacul si cand remediul adecvat ii este aplicat bolii, ea inceteaza cu voia lui ALLAH!"
ai sa spui ...acelas lucru...e voia celui de sus.
sau ai a spui.. si-a bagat satan coada
- interesant care varianta se potriveste cand lucrurile nu ies bine.si mai interesant este de ce lumea se mai duce la doctor...sta acasa, sa se faca voia celui de sus...sau toarna apa murdara pe el..si scapa de toti jinii...
-
09-23-2010, 12:53 PM
... incet, incet revii la tonul ironic, la care ai fost rugata sa renunti, cel putin in acest forum: incearca sa expui punctul tau de vedere, fara a-ti bate insa joc de ceea scriu ceilalti useri!...si mai ales nu-ti bate joc, printre randuri, de religie si de cei care o practica!!...
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)
-
-
09-23-2010, 04:42 PM
Lumea a evoluat, o fraza care se repeta des in ziua de azi ..
Lumea a evoluat, este un lucru foarte corect, dar din pacate a evoluat in jos nu in sus si spre rau nu spre bine...
Dumnezeu nu ne-a cerut sa evoluam in rau ci ne-a dat scriptura ca sa ne fie o lumina care ne indruma cand altii se ratacesc si sa ne salveze cand altii se ineaca .. La ce ne trebuie noua intunericul modernizarii atata vreme cat avem lumina indiferent cat de veche sau antica o vad altii ?!
Asa suntem noi, din pacate pentru altii, refuzam sa fim orbi si sclavii culturii care nu de mult erau un nimic pana cand ALLAH a trimis asupra lor un neam care poarta Quranul in inimia sa si care i-a invatat multe din ceea ce lor le era ascuns ...
Cred ca s-a raspuns clar la intrebare ...
« Previous Thread | Next Thread » |
Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |