Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15
  1. Invitatie la cunoastere 
    membru de onoare maryam's Avatar
    ALLAH sa-l rasplateasca pe fratele nostru Abdu Rahman in aceasta viata si in cea care va veni pentru tot ceea ce face de dragul si cu voia lui ALLAH!
    Aceasta postare ii apartine!

Exista in Biblie versete clare, fara echivoc si insurmontabile asupra celui care a fost Iisus, maret in aceasta lume si in cea care va veni. De asemenea, Biserica ne-a obisnuit cu permanente revizuiri. Editiile biblice actuale nu contin textele originale, ele fiind, de fapt, traduceri efectuate dupa traduceri. Prin transpunerea textelor dintr-o limba in alta se strecoara, insa, numeroase erori, care pot sa duca la rastalmaciri grave. Avem de-a face cu erori din neatentie sau cu falsificari constiente ?

A atentiona asupra acestora nu constituie un atac la adresa Crestinismului. A arata o alta imagine a lui Iisus Hristos decat cea propusa de Biserica nu presupune o indepartare de la Biblie sau o erezie. Ci, credem ca ea este o conditie pentru apropierea de adevarata personalitate a sa si de invataturile pe care le-a lasat.

Crestinii cred ca Iisus este Dumnezeu, invocandu-l frecvent chiar mai des, cu toate ca Biblia contine foarte multe dovezi ca aceasta credinta a lor este una falsa. Aici sunt cateva :

1. Nasterea. "Cartea neamului lui Iisus Hristos..." (Matei 1 : 1) Cum se poate ca Iisus sa aiba un arbore genealogic, iar in acelasi timp sa fie si Dumnezeu ?

2. Rege al evreilor. Magii au intrebat despre Iisus, "Unde este regele iudeilor ?" (Matei 2 : 2) Cum se poate ca Iisus sa fie Dumnezeul intregii omeniri si rege al evreilor, in acelasi timp ?! Dumnezeu este pentru toata umanitatea, nu doar pentru iudei.

3. Copilul. Steaua "a venit si a stat deasupra, unde era pruncul." Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si un copil in leagan ?! Un dumnezeu copil ?

4. Nazaret. "...ca Nazarinean se va chema." (Matei 2 : 23) Un Nazarinean este legat de un oras numit Nazaret, in nordul Palestinei. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa aiba obarsia intr-un oras specific ? Un dumnezeu urban ?!!

5. Botezul. Iisus a venit la "Iordan, catre Ioan, ca sa se boteze de catre el." Botezul semnifica stergerea pacatelor. Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu din moment ce i-a cerut lui Ioan sa-l purifice de pacate ? Cum ar fi putut Dumnezeu sa aibe pacate ? Un dumnezeu pacatos ?!!

6. Uman.Cand Iisus a facut miracole, oamenii au spus : "Ce fel de OM este acesta..." (Matei 8 : 27) Ei i-au spus OM, nu Dumnezeu.

7. Teama. Cand Iisus i-a vindecat pe cei doi orbi, a spus : "Vedeti, nimeni sa nu stie." (Matei 9 : 30) De ce ? Pentru ca ii era teama de poporul sau. Asadar, cum poate fi Dumnezeu si sa aiba in suflet si teama, in acelasi timp ?! Un dumnezeu infricosat ?!!

8. Fiul lui David. Acestia l-au numit pe Iisus fiu al lui David (Matei 9 : 27) Cum poate Dumnezeu sa fie fiul lui David ?!

9. Ispitit. Diavolul a incercat sa-l ispiteasca pe Iisus (Matei 4 : 1) Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si tinta pentru ispitirea diavoleasca, simultan ?! Un dumnezeu ispitit ?!!

10. Trimis. Iisus a spus, "...cine ma primeste pe mine primeste pe Cel ce m-a trimis pe mine." (Matei 10 : 40) Iisus insusi a admis ca a fost trimis (ceea ce inseamna ca este un mesager al lui Dumnezeu). Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si mesager al lui Dumnezeu in acelasi timp ?!

11. Profet. Ioan l-a intrebat pe Iisus, "Tu esti cel ce vine, sau sa asteptam pe altul ?" (Matei 11 : 3) Aceasta intrebare arata ca Iisus este doar unul dintre mesagerii Preabunului Dumnezeu.

12. Recunoasterea lui Iisus. Iisus a spus, "Iar daca eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe -----i..." (Matei 12 : 28 ) El admite ca minunile pe care le face nu sunt infaptuite cu propriile forte, ci prin cea a lui Dumnezeu. Cum poate sa fie dependent de Dumnezeu si in acelasi timp sa fie Dumnezeu ?! Un dumnezeu dependent ?!

13. Mama si fratii.Cineva i-a spus lui Iisus, "Iata, mama ta si fratii tai stau afara ..." (Matei 12 : 47) Mama lui este Maria, iar fratii - Iacov, Iosif, Simon si Iuda (Matei 13 : 55). Cum poate sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa aiba mama si frati ?! Un dumnezeu cu familie ?!!

14. Doar pentru poporul lui Israel. Iisus a spus, "Nu sunt trimis DECAT catre oile cele pierdute ale casei lui ISRAEL." (Matei 15 : 24) Acest text arata ca el este un mesager trimis de Dumnezeu doar pentru poporul lui Israel. Cum ar putea sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu, in acelasi timp ?! Cum ar putea sa fie Dumnezeu si totodata sa fie trimis DOAR casei lui Israel ?! Dumnezeu este DOAR pentru anumite popoare ? Un dumnezeu national ?!

15. Fiu al omului. Iisus s-a numit pe sine insusi "fiu al omului" de multe ori (ex. : Matei 17 : 22 si 18 : 11). El insusi nu si-a spus niciodata Dumnezeu sau "fiu al lui Dumnezeu", ci "fiu al omului". Cum poate sa fie Dumnezeu si "fiu al omului" in acelasi timp ?! Un dumnezeu uman ?!!

16. Nu 'bun'. Un tanar l-a numit pe Iisus "Bunule Invatator" (Matei 19 : 16), insa Iisus a refuzat sa fie numit "bun", completand : "De ce-mi zici bun ? Nimeni nu este bun decat numai Unul Dumnezeu." (Matei 19 : 17) Prin aceasta, insusi Iisus a negat ca el este Dumnezeu.

17. Calaritul pe asina si manz. Iisus a intrat in Ierusalim stand calare pe o asina si pe un manz (Matei 21 : 1-5). Nimeni nu-si poate imagina cum de a putut sa calareasca doua animale in acelasi timp ! Un dumnezeu calaret ?!

18. Iisus Profetul. Cand a intrat in Ierusalim, multimea a spus : "Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii." (Matei 21 : 11) Textul -----streaza ca Iisus este un profet, nu Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie un profet si Dumnezeu in acelasi timp ?! Cum putea sa fie Dumnezeu si locuitor al Nazaretului, deopotriva ?!

19. In ceruri. Iisus a spus, "Si tata al vostru sa nu numiti pe pamant, ca Tatal vostru UNUL este, Cel din ceruri." (Matei 23 : 9) Iisus subliniaza aici ca Dumnezeu este unul si ca El este in ceruri. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu pe pamant, din moment ce Dumnezeu este Unul Singur si este in ceruri ?

20. Ruga. "Si mergand putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant [n.t. cum se roaga musulmanii astazi], RUGANDU-se." (Matei 26 : 39) Sa se roage cui ? Cum este posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa se roaga lui Dumnezeu ?! Un dumnezeu care se roaga este un lucru contradictoriu prin el insusi. Rugaciunea lui Iisus -----streaza ca este un om si nu divinitatea.

21. Trist. Iisus a spus, "Intristat este sufletul meu." (Matei 26 : 38 ) Cum ar putea sa fie el dumnezeu si trist ? Tristetea este o stare specifica omului, nu divinitatii.

22. Scuipat. "Si au scuipat in obrazul lui, batandu-l cu pumnii, iar unii ii dadeau palme." Matei 26 : 67). Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu si totodata tinta scuipaturilor, al pumnilor si al palmelor primite ? Ce fel de dumnezeu este acesta ? De ce atat de lipsit de aparare ? Nu ar fi putut, oare, sa se apere pe sine insusi ?! Unde era puterea de dumnezeu ?!

23. Parasit. S-a relatat ca, pe cruce fiind, Iisus a spus : "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit ?" (Matei 27 : 46) Asadar, l-a strigat pe Dumnezeul sau si i-a cerut ajutorul. Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa-l strige in ajutor ?! Se striga pe sine insusi ?! Sau, oare, acolo erau doi dumnezei : unul pe cruce si altul in ceruri ?!

24. Crucificat. Conform evangheliilor, Iisus a fost crucificat (Matei 27 : 35). Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu si tot in acelasi timp sa fie si crucificat ?! Cum ar putea Dumnezeu sa fie crucificat ?!

25. Moartea. "Iar Iisus, strigand iarasi cu glas mare, si-a dat duhul." (Matei 27 : 50). Conform evangheliilor, Iisus a murit pe cruce. Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa fie mort ?! Dumnezeu moare ?! Moartea este o stare specifica omului, nu divinitatii.

26. Inmormantat. Iosif "l-a pus in mormantul nou al sau." (Matei 27 : 60) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa fie inmormantat ?!! Un dumnezeu inmormantat ?!!

27. Invocarea lui Dumnezeu. Cand Iisus a dorit sa-l vindece pe surdo-mut, s-a uitat catre cer si a suspinat (Marcu 7 : 34). De ce a privit catre cer ? Pentru a-L ruga pe Dumnezeu sa-l ajute sa-l vindece pe acel om. Cum poate sa fie Dumnezeu si sa caute ajutorul la Dumnezeu ?!

28. Trimis. Iisus a spus "Oricine ma primeste, nu pe mine ma primeste, ci pe Cel ce m-a trimis pe mine." (Marcu 9 : 37). Aceasta dovedeste ca el a fost un profet trimis de Dumnezeu. Cum putea sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu ?!

29. Fara drept de judecata. Iisus a spus, "Dar a sedea de-a dreapta mea sau de-a stanga NU este al meu a da." (Marcu 10 : 40) Acest verset arata ca Iisus nu este cel care are puterea de a trimite oamenii fie in Rai, fie in Iad. Ori aceasta inseamna ca el nu este Dumnezeu.

30. Nestiutor. Iisus a spus ca nicio fiinta umana sau un inger si nici chiar el insusi nu stiu cand va fi Ziua Judecatii. Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si sa nu cunoasca cand va sosi Ziua ?! Un dumnezeu fara de stiinta ?!!

31. Circumcizia. Dupa ce au trecut 8 zile de la nasterea sa, Iisus a fost circumcis [n.r. : asa cum musulmanii practica si astazi]. Cum ar putea sa fie Dumnezeu si sa fie circumcis ?

32. Varsta de 12 ani. Iisus a implinit varsta de 12 ani (Luca 2 : 42). "Si Iisus SPOREA cu intelepciune si cu varsta." (Luca 2 : 52) Cum putea sa fie Dumnezeu si sa aiba 12 ani ?! Si Dumnezeu sporeste in intelepciune, in trasaturi si varsta ?! Cresterea se aplica oamenilor, nu lui Dumnezeu.

33. Trimis. Iisus a spus, "pentru aceasta am fost trimis." (Luca 4 : 43), admitand ca este un profet si nu Dumnezeu.

34. Ruga. Iisus "a petrecut noaptea in rugaciune catre Dumnezeu." (Luca 6 : 12) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa se roage catre Dumnezeu ?! Ruga o fac oamenii, nu Dumnezeu.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

Alexyna (10-09-2010), batool391 (10-09-2010), flor6 (10-20-2010), ummraschid (10-14-2010)

3.  

Da, Subhanna ALLAH! Subhanna ALLAH!
    Daca neamurilor trecute, vezi povestea profetului Nuh (si nu numai!) li se "reprosa" ca adeptii fac parte din paturile sarace (cei multi, neinvatati, fara posibilitati) ale societatii, astazi asistam la un miracol la care noi toti suntem participanti.
    Astazi se intorc la islam oameni atat de bine pregatiti! Oameni invatati, cu studii...si nu numai, fireste, ferasca ALLAH sa nu scoata cineva de aici vreo maxima inteleapta cum ca la islam se convertesc numai cei mai cei, nicidecum nu e asta ideea (ma simt nevoita sa prevad astfel de concluzii aiuristice).
    Ceea ce vreau sa spun este ca aceasta sintagma atat de des folosita cum ca celui convertit i s-a spalat creierul este atat de nepotrivita, dar ATAT DE NEPOTRIVITA.
    Dupa multi ani am inteles de fapt de ce se incearca indobitocirea oamenilor prin prezentarea unor clisee atat de tenebroase privind islamul; pentru ca cei care isi fac o parere despre lucruri o fac satisfacuti de diversitatea butoanelor de la telecomanda, sau citind acel tip de presa care se citeste la eco toilet...
    Ideea este ca a prins la fraieri si inca bine.
    Insa cei care au intr-adevar intelepciune si inteligenta au trecut mai departe, fara sa se lase influentati, acei oameni s-au incapatanat sa inteleaga mai departe de stiri, documentare si maculatura de doi lei.
    Probabil ca, atunci cand oamenii vor avea acces la informatii corecte, la bibliografie reala, la sursele de baza ale Islamului:Coran si Sunna, intunericul se va ridica si va lasa loc luminii in sufletele si mintile multora. Inshaa ALLAH!

Sa nu uitam ca ani de zile si chiar si astazi, multi dintre cei care vad un film tampit la tv cred ca "asa e la musulmani", fara sa aiba curiozitatea sa vada, e sau nu asa.
    Adica, prin extrapolare, daca se uita un strain (de romania!) la stirile de la 5, se gandeste ca romanii sunt niste alcoolici, violatori, criminali, hoti, obsedati sexual, romancele niste centuriste care-si arunca copiii la tomberon si copiii niste drogati, batranii niste retardati, pe scurt un neam de mutanti, cel putin.
    Cam asa cu cei care se gandesc ca islamul e cum aud ei si vad pe sticla, atunci ok, sa-si asume si imaginea de mai sus. Nu?

4.  
    Deosebit abbu's Avatar
    Quote Originally Posted by memouna View Post
    ,Cu cu @ajutorul lor creste neincrederea in crestinism a fetelor ce oircum nu au habar ce e aia@,,,Poftimmmm???Ce vrei sa spui cu asta?...
    asta am vrut sa spun,ca dintr-o indiferenta totala se trece la o adorare totala.vi se pare normal ??

Cand eram crestina,nici nu ma interesa defapt religia ....

5.  
    Harnic memouna's Avatar
    Hey , eu cand am spus ca nu ma interesa defapt religia , m am referit la faptul ca nu eram crestina practicanta ,sau devotata.DAR NU ERAM ATEE , eu credeam in existenta lui DUMNEZEU ,SI TOCMAI DE ACEEA, am cautat sa studiez,si m am rugat LUI , ca sa ma ajute,pt ca am inceput sa am dubii in ceea ce privea religia mea mostenita de la parinti..Mi se parea absurd sa ma rog in fata unei statui moarte ,,sa sarut icoane ...si sa ador obiecte .Si am simtit toate astea inainte sa am habar ce insemna islamul...

6.  
    Deosebit abbu's Avatar
    Quote Originally Posted by memouna View Post
    Hey , eu cand am spus ca nu ma interesa defapt religia , m am referit la faptul ca nu eram crestina practicanta ,sau devotata.DAR NU ERAM ATEE , eu credeam in existenta lui DUMNEZEU ,SI TOCMAI DE ACEEA, am cautat sa studiez,si m am rugat LUI , ca sa ma ajute,pt ca am inceput sa am dubii in ceea ce privea religia mea mostenita de la parinti..Mi se parea absurd sa ma rog in fata unei statui moarte ,,sa sarut icoane ...si sa ador obiecte .Si am simtit toate astea inainte sa am habar ce insemna islamul...
    jumatate de drum l-am facut impreuna....
    mai departe eu am continuat singura si m-am facut atee....
    chestie de optiune,nimic rau.

7.  
    Quote Originally Posted by abbu View Post
    jumatate de drum l-am facut impreuna....
    mai departe eu am continuat singura si m-am facut atee....
    chestie de optiune,nimic rau.
    Mai, uite, esti de coma, ca sa nu zic, mai nasol, cand dai sfaturi ca sa-l primesti pe Isus si pilde din biserica, cand vb de propriul ateism, sincer, nu crezi ca indarjeala asta cu care postezi, desi, ai afirmat ca nu te intereseaza islamul este cam aiurea?
    Ce urmaresti de fapt, vrei neaparat sa te bagi inseama?
    Lucrezi la vreo teza si faci studii pe net?
    Cred despre mine ca sunt extrem de flexibila, dar ma deranjeaza ca oamenii sa fie circari si mai ales de prost gust.

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks