Notices

Results 1 to 3 of 3
  1. Sa inviem zilnic, o... sunnah! 
    membru de onoare maryam's Avatar

Daca nu cu fapta, macar cu mana, sau macar prin aducere aminte!
    Cred ca acest hadis este de fapt A-ul alfabetului islamic, cred ca este printre primele notiuni pe care le invata musulmanul in lungul lui drum de la necunoastere la stiinta.
    Si azi, dupa atatia ani, inca mai regret ca am invatat atat de multe alte lucruri si mi-am insusit atatea inainte de a invata si inainte de a intelege EXACT acest hadis si importanta lui.
    As spune chiar ca privind in urma, ca si in prezent, vad in faptele mele si in faptele celor de langa mine, atat de multe hadisuri insusite si atatd e multa stradanie.
    Oare stim noi musulmanii ca aceasta sunna este de fapt un principiu de baza al aqida care poate da peste cap o viata???????

S-a relatat sub autoritatea conducatorului drept-credinciosilor, tatal Hafsei,
    Omar bin al-Khattab, radiyALLAHu 'anhu, care a spus:
    L-am auzit pe trimisul lui ALLAH, salAllahu alayhi wa-salaam spunand:
    "Faptele vor fi judecate dupa intentie, asa ca fiecare om va avea ceea ce a intentionat . Astfel, cel care a emigrat pentru ALLAH si trimisul sau, emigrarea sa este catre ALLAH si trimisul Sau, insa cel care a emigrat pentru un lucru lumesc, pentru a castiga ceva, sau pentru o femeie, pentru a se casatori cu ea, emigrarea sa va fi pentru motivul care l-a facut sa emigreze.” Muslim

Sensul:

Faptele noastre sunt determinate de intentiile noastre, indiferent ca sunt intentii bune sau rele.
    Asa ca noi ar trebui intotdeauna sa ne verificam intentiile inainte de a face sau de a spune ceva.
    Trebuie sa fim siguri ca faptele sunt de dragul lui ALLAH si ca ele vor fi acceptate de ALLAH si ca vom fi rasplatiti pentru ele.
    Insha` ALLAH!
    ALLAH sa ne binecuvanteze cu intelegere. Ameen.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

flor6 (01-02-2011), ummraschid (01-01-2011)

3.  
    Deosebit flor6's Avatar
    "Faptele vor fi judecate dupa intentie, asa ca fiecare om va avea ceea ce a intentionat . Astfel, cel care a emigrat pentru ALLAH si trimisul sau, emigrarea sa este catre ALLAH si trimisul Sau, insa cel care a emigrat pentru un lucru lumesc, pentru a castiga ceva, sau pentru o femeie, pentru a se casatori cu ea, emigrarea sa va fi pentru motivul care l-a facut sa emigreze.” Muslim
    si totusi suntem acuzati ca asa se emigreaza nimeni nu ne intelege.
    "Citeşte Quranul şi lumina Raiului va coborî pe pământ."

4.  
    Moderator yvette's Avatar
    Quote Originally Posted by flor6 View Post
    si totusi suntem acuzati ca asa se emigreaza nimeni nu ne intelege.
    Tu pentru ce ai intrat în Islam....pentru aplauzele mulţimii??? ori poate pentru aprobarea lor, sau poate aştepţi ca necredincişii să te susţină, felicitându-te???
    Ai lacrimi în ochi de căinţa păcatelor tale sau ai lacrimi în ochi pentru blamul necredincioşilor, sau ai crezut tu că vei intra în Rai fără să fi încercată!

Ţine drumul drept, fato! Jihadul nu se face cu lacrimi în ochi şi nici cu aprobarea şaytanilor!

Ne ai pe noi, cei ca tine, supuşi ai lui Alllah, nu eşti singură!.... şi dacă ai nevoie de încurajări şi de aplauze, ţi le dăm noi!

Alllahu Akbar!

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks