Omenirea nu a început cu o civilizaţie, ci a început cu Adam şi cu comunităţile formate de descendenţii lui, ca mai apoi aceste comunităţi să dezvolte şi să formeze civilizaţii.
Calculând după textele Scripturilor, Adam este creat de Dumnezeu acum aproximativ 7000 - 6000 de ani. Deşi Scripturile sunt baza spirituală a israeliţilor, cel mai vechi calendar evreiesc are ca an de început anul 3670 î.Ch.
Nu se poate calcula cu exactitate anul zero al facerii lumii, deoarece există puţine dovezi istorice sau arheologice în acest sens, iar cronologii înşiş au mari divergenţe de opinii.
Cu toate acestea, luând în considerare informaţiile referitoare la durata de viaţă a anumitor personaje biblice şi verificând evenimentele transmise prin textele sale cu dovezi istorice şi arheologice ale acestora, se poate determina aproximativ epoca în care aceştia au trăit.
Aşadar, luând de bază reperele cronologice din Vechiul Testament referitoare la anii de viaţă ai fiecărui descendent al lui Adam, se observă că Noe a trăit la aproximativ 1700 de ani după Adam şi la 5300 de ani înainte de Christos, deci prin anii 5300 î.Ch cel mai devreme sau 4300 cel mai târziu.
Continuând calculul în acelaşi mod, Avraam, ca descendent al lui Noe, a trăit la apoximativ 2100 - 2500 de ani după Adam şi la 4900 - 4500 de ani înainte de Christos, sau 3900 - 3500. Spre exemplu: Avraam a trăit , aproximativ, între anii 4500 – 3500 î.Ch., în Ur din Mesopotamia.
Results 21 to 27 of 27
|
|
-
01-01-2011, 10:49 PM
-
-
01-06-2011, 06:12 PM
De acord cu tine!
Teoria însă nu îmi aparţine. Trebuia să postez şi sursele. E greşeala mea
Analiza a fost făcută din punct de vedere strict religios, bazânu-se pe datele existente la acea vreme (prin anii 70).
Acum însă e prea târziu să spun ceva pentru că NU VREAU să mai stârnesc polemici.
În orice caz, Quraânul respinge ideea politeismului, ca religie. Şi are dreptate, cel puţin aşa cred. De ce?
1: Rene Guenon spune: "Greşeala metodei „istorice”, ce are drept caracteristică luarea în considerare numai a rămăşiţelor materiale: dacă se descoperă un manuscris databil printr-o metodă oarecare, se dovedeşte doar că acesta nu e posterior acelei date, nu şi că nu e anterior. Prin extindere, ceea ce nu se descoperă niciodată nu înseamnă că nu a existat niciodată."
2. Pentru că mulţi oameni confundă noţiunea de religie cu cea de cult. Spre exemplu, unii analişti, consideră că este impropriu să vorbeşti despre religie în afara iudaismului, creştinismului şi a islamului, deaorece numai aceste trei religii includ componentele care definesc o religie în adevăratuşl sens al cuvântului: dogmă, morală şi cult. Prin urmare mulţi consideră Hinduismul prima religie, ori nu este adevărat, pentru că "dogma" lor se bazaeă pe Vede, ori acestea sunt datate între 1200 şi 600 î.en, dacă îmi amintesc bine, şi nimeni nu are vreo certitudine în privinţa datei lor.
Multumesc pentru intervenţie şi corectură.
În sfârşit am şi eu cu cine vorbi concret!!
Vă rog să mă corectaţi, indiferent ce greşeală vedeţi în postările mele. Recunosc, nu sunt perfectă şi nu deţin Adevărul QAbsolu, însă cu oameni ca dumneavostră, îl putem restabili, măcar în parte.
-
-
01-06-2011, 06:32 PM
As salam alayku surioara.
Multumesc mult pentru amabilitate si pentru cuvintele frumoase .Cind voi avea ceva de spus voi spune negresit .Doar atit as vrea sa verificati mereu informatiile si cu alte surse (cel putin doua) pentru a evita repetarea unor greseli ale unora .Nic eu nu sunt detinatorul Adevarului absolut.Doar Allah subhana wa taala este.Atita doar ca am studiat mai multi ani despre tot ce tine de istoria antica a orientului decit virsta multora de pe forum.Allah Akbar
-
01-06-2011, 06:48 PM
Pe Alllah, şi nu compliment, înseamnă că sunteţi o comoară! Mai spuneţi şi la proşti ca mine câte ceva!!! Pleeeeeeeeeeeeaaaase!
E adevărat că nu am verificat ce a zis omul ăla, dar se lăuda în prefaţă, că s-a preocupat de studiul Islamului vreme de 20 de ani, şi am crezut că ştie ce spune! Mai ales că în multe discursuri ale sale a evidenţiat de multe ori adevărurile scrise în Quraân şi pe care ştiinţa le-a confirmat ulterior.
PS. Exact cum spunea şi sora maryam : De ce aşa de rar pe forum?
Chiar avem nevoie de oameni ca dumneavostră!
-
01-06-2011, 06:59 PM
Surioara nimeni nu e prost daca nu inceteaza sa invete mereu .Prost e cel care se crede atit de pregatit ca se poate oprii.Surioara daca as sta numai pe forum cind as mai avea timp si sa studiez.?!?
Allah Akbar
-
01-07-2011, 12:39 PM
[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]As salam alaykum
Surioara yvette ,daca vrei sa sti mai multe despre acest subiect cauta pe forum postarea mea (ma gasesti dupa avatar )din anul 2006 la topicul ,,istoria crestinismului".Daca ai ceva intrebari dupa aceea nu te sfii sa mi le pui.S-ar putea ca de atunci sa mai fi adunat si eu ceva date suplimentare iar unele incertitudini sa le mai fi lamurit intre timp[/COLOR].Allah Akbar
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |