sa wr wb
-dragi surori musulmane,m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca pe mine ma intereseaza sa plec in syria cu familia dar sa raman cu baiatul acolo iar sotul sa se intoarca aici .
-pana azi am vorbit pe privat cu una din surorile noastre de aici,care a fost o draguta si m-a ajutat cu multe informatii ...alhamdulillah,insa azi m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca poate mai sunt fete in aceeasi situatie cu a mea sau ...vor fi (adica sa faca acest pas),si nu stiu ce acte trebuiesc si ...nu numai.
-deci:
=eu am baiatul care termina cl.a 4a si vreau sa plec in syria sa il inscriu acolo la sc.sa il dau sa repete clasa a 4 a ca sa recupereze si sa ii fie mai usor cu acomodarea.
=casatoria noastra nu e inregistrata in syria ca...mereu am zis ca e prea mult de alergat si...uite ca a venit timpul cand tot va trebui sa alergam ,pt ca nu avem de ales.
=sora noastra ishtar ...allah sa o rasplateasca pt bunatatea ei... mi-a zis ca ar trebui urmatoarele acte:
1-cf.meu de botez,stampilat de MINISTERUL CULTELOR.
2-cf .meu de nastere si cf.de casatorie,stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI.
=pt copil imi va trebui:
1-cf.de nastere stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI
2-foaia matricola de la sc. stampilata de MINISTERUL EDUCATIEI si AMBASADA SYRIEI.
=in syria actele se traduc la un translator autorizat si se depun la biroul de evidenta a populatiei.
-va dura timp de cateva luni...dar merita.
Thread: plecarea din romania in syria...
Results 111 to 120 of 180
|
|
-
Harnic

05-29-2006, 02:08 PM
-
06-23-2006, 02:47 PMHabibty o fi ptr tine usor sa pleci in Egipt dar ptr cei din Basarabia e chin.Offf numai cand imi amintesc cate drumuri am facut la ambasada egiptului in Buc pana ne-am legalizat toate documentele ptr casatorie... Noroc ca era cunoscuta pe acolo prin ambasada de cand am fost o luna in Egipt la invatat. Acum cand am fost ultima data am scris cerere ptr viza (ptr ca moldovenii au nevoie de viza ). Au spus ca intr-o luna primesc raspunsul de la Egipt ptr acordarea vizei. Nu demult l-au sunat pe socru si a plecat el la minister si l-au luat la intrebari ( unde , ce si cum ne-am cunoscut
Originally Posted by hannen
). Acum tot sun la ambasada sa vad daca nu au primit vre-un raspuns , ca au trecut 2.5 luni de cand am scris cererea si inca nimic...
Sper ca luna viitoare sa plecam si noi...
Sunt multe conditii ptr cetatenii moldoveni , femeile necasatorite si mai putin de 35 de ani nu pot pleca in Egipt ...fiindca majoritatea fetelor din estul Europei pleaca in Israel apoi ilegal trec in Egipt si se ocupa cu lucruri indecente ... si apoi noi avem de suferit...
Hannen am vrut sa te intreb tu cat timp ai stat acolo ... si ce documente ti-au trebuie ca sa-ti faci permis de sedere (viza de resedinta etc) , ca acum stii ca dupa 2 ani de sedere iti acorda pasaport egiptean...
Numai bine fetelor
-
06-23-2006, 02:56 PM
Iman,eu n-am avut nevoie de nimic,nu mi-au cerut .Am intrat cu sotul meu fara viza...si asa am stat un an si vreo 2 luni.
Cind am iesit mi-au stampilat ca am iesit si gata(ca si la intrare iti pune stampila aia la frontiera..ce-o fi aia)
N-am auzit bre de fete de alea ...mai bine ca bagam capul in nisip nu mai stateam "nasoasa" pe acolo(a se citi cu nasul pe sus)
Ei,asta era din cauza ca toti ma iubeau nu ca sunt eu increzuta.
Ce modesta is
Cetatenia nu ma intereseaza,ce sa fac cu ea ca mai bine cu aia romaneasca,ai mai multe facilitati la ora actuala.
-
06-23-2006, 02:58 PM
Iman,stai ca sa nu vorbesc prostii il intreb pe om cind ajunge acasa daca cumva a fost el pe undeva cu actele mele ca eu sincer nu-mi amintesc nimic.
De sedere sau altele...stai olecuta ,cred ca nu mai intarzie mult si il intreb.
-
-
-
06-23-2006, 03:22 PM
iman, nu prea e adevarat faza cu fetele care trec din israel in romania, si asta din 2 motive: 1. pt ca pt a merge in isl iti trebe viza care nu se ia deloooc simplu... mai ales ca romanii merg acolo la greu pt muncii grele pt care iau bani buni grei... si 2. pt ca pt a trece in egypt , la granita, israelienii te intreaba te viza pt egypt.. altfel ei nu-ti dau drumu....
deci, sincer.. nush cat e de adevarat...
mai ales ca pt a merge in egypt, zona cairo- alexandria, si cetatenilor israelieni le trebuie viza. ei por merge fara viza in sinai... zona binecunoscuta sharm el-sheikh...

-
06-23-2006, 03:23 PM
iman, ai intrat fara viza pt ca erai cu sotu, sau ma rog, cu o persoanacare garanta pt tine...
un simplu turist cu geanta-n mana , fara sa cunoasca pe nimeni egyptul nu poate merge fara viza... sau doar daca merge prin excursie orgabizata de ceva firma de turism...

-
06-23-2006, 03:33 PMEu fetelor borbesc de basarabence , majoritatea , nu de romance... Si pot sa va spun ca chiar si cu viza cand am plecat in Egipt m-au oprit la aeroport ( ca evident eram 3 fete toate tinere din Rep. Moldova) .Ne-au luat pasapoartele si pana nu a venit responsabilul de la Minister nici nu ne-a dat drumul. Si am intebat eu apoi de ce ne-a oprit si responsabilul de noi mi-a explicat de ce. Chiar pe bune este asa. Si nici de casatorit nu am putut acolo fiindca aveam viza turistica ... offff cand imi aduc aminte ma cuprinde o jale...
Originally Posted by genan

-
06-23-2006, 03:37 PMHabibty eu cu sotul si cu certificatul de casatorie legalizat la minister si la ambasada si + astept acceptare din Egipt ptr a-mi acorda viza. SI o problema e ca in RM nu este ambasada Egiptului si in Egipt nu este Ambasada RM ... Am auzit luna trecuta ca degraba vor deschide ambasada RM in Egipt (insha Allah ) dar nustiu la care Pasti...
Originally Posted by genan

-
06-23-2006, 04:40 PM
Imanica,am intarziat ca am papat..scuze
Asa e cum zice Genan,cred ca datorita sotului nu mi-au cerut viza,oricum am auzit ca si turisti romani din europa platesc o taxa la aeroport si pot intra.Asta nu stiu cit e de adevarat.
Despre mine,sotul zice ca la aeroport doar a aratat pasapoartele(normal) si eu cum am numele lui de familie e usor de dovedit ca-s nevasta.Mi-a pus stampila la arrival normala si a scris cu pixul peste "sotie de egiptean"
si i-a zis sotului sa ma inregistreze la politia locala asa sa fie acolo.
Normal ca omul nu m-a inregistrat si cind am plecat nu a intrebat nimeni nika.
Uraaa,traiasca egiptul.
Si al meu zice ca nu a auzit de romance de alea...pe acolo ,ce m-am bucurat
Va pup,ma duc la salat isha!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |