Notices

Page 13 of 18 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 121 to 130 of 180
  1. plecarea din romania in syria... 
    Harnic
    sa wr wb

-dragi surori musulmane,m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca pe mine ma intereseaza sa plec in syria cu familia dar sa raman cu baiatul acolo iar sotul sa se intoarca aici .
    -pana azi am vorbit pe privat cu una din surorile noastre de aici,care a fost o draguta si m-a ajutat cu multe informatii ...alhamdulillah,insa azi m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca poate mai sunt fete in aceeasi situatie cu a mea sau ...vor fi (adica sa faca acest pas),si nu stiu ce acte trebuiesc si ...nu numai.
    -deci:
    =eu am baiatul care termina cl.a 4a si vreau sa plec in syria sa il inscriu acolo la sc.sa il dau sa repete clasa a 4 a ca sa recupereze si sa ii fie mai usor cu acomodarea.
    =casatoria noastra nu e inregistrata in syria ca...mereu am zis ca e prea mult de alergat si...uite ca a venit timpul cand tot va trebui sa alergam ,pt ca nu avem de ales.
    =sora noastra ishtar ...allah sa o rasplateasca pt bunatatea ei... mi-a zis ca ar trebui urmatoarele acte:
    1-cf.meu de botez,stampilat de MINISTERUL CULTELOR.
    2-cf .meu de nastere si cf.de casatorie,stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI.
    =pt copil imi va trebui:
    1-cf.de nastere stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI
    2-foaia matricola de la sc. stampilata de MINISTERUL EDUCATIEI si AMBASADA SYRIEI.
    =in syria actele se traduc la un translator autorizat si se depun la biroul de evidenta a populatiei.
    -va dura timp de cateva luni...dar merita.

2.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by hannen
    ,oricum am auzit ca si turisti romani din europa platesc o taxa la aeroport si pot intra.!
    si eu stiu de taza asta...
    eu cand am fost acolo am platit o taxa cam de 50$, daca nu si mai mult, nu stiu exact, si am platit asta desi nu intrasem cu pasaport roman....
    la hannen era exceptie tocami din cazua sotuilui..altfel orice turista plateste...

3.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Salamu alaikum wa rahmatullah! Merci Haneen pt cuvintele tale.
    Toate aceste formalitati pentru Syria sunt necesare apropo' de stabilirea definitiva... pentru vizita, e nevoie doar de viza pe care da! o iei pe baza certif de casatorie. Inteleg ca dupa ce e inregistrata acolo casatoria primesti nu stiu ce fel de act , ca o carte de familie si atunci viza o iei in aeroport.
    Ca m-ai intrebat de copii... sunt bine al hamdulillah, doar ca tot chinul meu de a le oferi o alimentatie sanatoasa si echilibrata si a le invata ce se face si ce nu se face a explodat in 3 saptamani. In privinta mancarii si a dulciurilor, pana ce nu a facut Tasnim indigestie nu m-a luat nimeni in seama.M-am chinuit din greu sa le explic de ce nu vreau eu sa mamance fetele la micul dejun mamunie, dar degeaba.
    In rest, inghetata, cicolata, bomboane, rasfat si alint pana la loc comanda asa ca acum o iau de la capat.
    Al hamdulillah!

4.  
    Deosebit
    Aleicum salam wa rahamatullahi wa barrakatuhu!
    Doamne,nici nu stii ce dor mi-a fost de tine,sora mea draga!
    Bine ai revenit in tara!Abia astept sa ne povestesti,dupa ce-ti mai revii putin,insha Allah!

Sanatate multa fetitei,si nu dispera,stai bine...Eu la prima vizita era s-o pierd pe fie-mea cea mare...facuse bronsiolita,oh,nici nu vreau sa-mi amintesc in ce hal eram si femeile aici ma consolau:"lasa,habibti,nu mai plange,daca o pierzi ,aci alta! "
    Dupa a doua vizita,fie-mea cea mica s-a ales c-o dezinterie ca am tinut-o 2 saptamani la reanimare,basca ca era sa-mi "pierd" sotul in Ankara,fara acte,fara nimic...
    Ehei,acum ne amuzam,...atunci imi blestemam zilele!!!

Nu cred ca este vreun fel de a-i face sa priceapa ca nu intotdeauna felul in care procedeaza ei este tocmai cel corect!
    Eu,cel putin,nu am gasit pana acum nici o cale care sa aiba succesul scontat.Dar nu mi-am pierdut inca speranta...cate ceva se mai poate face prin exemplu personal,dar iti trebuie timp si nervi de otel

Va spuneam de prima vizita...hi,hi,...la cateva zile dupa ce-am ajuns,ma trezesc intr-o buna dimineata ca sunt intampinata in fata intrarii de un minunat exemplar de reptila...lung de catva metri si extrem de sssiit
    Desigur,mi-a inghetat sangele in vine pentru o clipa,dar repede mi-am revenit,vazand ca era strunit din umbra de catva iubiti nepoti de sot,care chicoteau nastrusnic pe seama mea.
    Mai apoi,vazand ca farsa lor n-a avut rezultatul scontat,intr-o zi mi-au aruncat in cale,de dupa un gard de pietre,un cap insangerat de iepure...Ehei,dragele mele,dupa vreo 12 ani,am aflat ca planul era bine intocmit,din timp,de cei mari,mai bine zis de cele mari...faptul ca nu mi-a fost servit pe "tava" chiar din prima zi,se datoreaza nu asa cum crezusem eu(ca mi-au dat cateva zile de acomodare ),ci timpului necesar sas gaseasca cel mai "aratos" exemplar de sarpe din zona
    Ei,baieteii care au pus in aplicare dulcele mesaj de bun venit ,acum au copii la randul lor...si suntem in cele mai bune relatii...mai ales cand fac vreo prajiturica mai deosebita ....

Ei,v-am povestit destul...pup u all...si nu uitati:
    toata speranta si tot binele asteptati-l de la Cel Generos(SWT)...
    si,insha Allah,apoi va va fi mai usor!
    "Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

5.  
    Harnic
    'salam aleikom!

'bine ati venit inapoi acasa ..iman

' scuze ,dar abia acum am avut timp sa intru .ma bucur ca v+ati intors sanatosi,mai ales dupa ce a+ti trecut prin ...ce a+ti trecut.
    'alhamdulillah ca totul s+a terminat cu bine.

' o sa vb sotii nostrii inshaAllah si o sa stie si al meu ce are de facut.

'cum ti s+a parut ca a trecut timpul cat ai stat acolo?

'ce zici? ai face fata sa ramai acolo definitiv?se vede ca viata de acolo e mai buna decat cea de aici?baiatul ce zice? i+ar place acolo?si+a facut prieteni acolo?

' astept raspunsurile tale si apoi sa mai dau drumul ,,la un pachet de intrebari,,:smile26:

'numai bine!salam aleikom!

6.  
    Harnic
    'salam aleikom!

'ishtar surioara ce posturi romanesti se prind in syriuca?

'aleikom salam!

7.  
    Deosebit
    toate care transmit pe sateliti
    eu nu ma uit la nici unul ...eu ma uit la voi:smile06: ...si mi-e de ajuns
    "Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

8.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Brrr ishtar , ce peripetzii pe capul tau!
    Eu n-am avut nici de unele alhamdullilah!Nici cu copiii n-am avut probleme ,nici cu neamurile.Ei nici acum nu sufla in fata nevestei lu` frac-su ala periculos,hihihiii!
    Ca sa nu mai zic ca nu se baga absolut nimeni in felul in care imi educ copiii,nu le dau nimic fara acordul meu si nici mari diferente n-am vazut.Soacra-mea are o balanta bine echilibrata in tot,asa i-a crescut iar cumnatele mele imi dau dreptate in tot ceea ce priveste "sistemul meu riguros de valori"(unde-i ma fatza aia hlizita)ba chiar imi cer sfatul in foarte multe privinte.Toate vor sa faca ca mine

9.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Salamu alaikum wa rahmatullah!
    Oardy, ce sa iti spun? Timpul, acum ca ma gandesc... a trecut f repede. Tot timpul era ceva de facut chiar daca am senzatia ca acolo tot ce se rezolva aici repede acolo se deruleaza intr-un ritm f lent pentru ca isi fac f mult planurile unii functie de altii , pe de o parte si pe de alta parte viata e mult mai relaxata si tot ce aici poate parea de importanta majora acolo la un moment dat dintr-un motiv sau altul poate sa nu mai para atat de stringent. Nu stiu cum sa explic. Acest fapt nu ia intotdeauna forma dorita dar in mare eu asa am perceput lucrurile. Acolo orice se poate amana. Asa e Isthar surioara? sau bat campii? repet a fost doar senzatia mea. e drept ca eu sunt o persoana care daca am ceva de facut atunci trebuie sa fac si in general nu imi place cand cineva se interpune in planurile mele. Sotul meu imi spune de multe ori: mai esti foc! ia-o mai incet... asa ca poate fi o senzatie eronata dictata de felul meu de a fi.
    Ma intrebi daca viata e mai buna. Da din multe puncte de vedere e incomparabil mai buna.Exista insa cateva lucruri poate mici care atunci cand realizezi ca nu le ai sau nu le mai ai.... capata magnitudine si importanta dar asta e ceva personal despre care nu doresc sa vb iar din cate cunosc eu situatia ta, nu cred ca e cazul sa iti faci probleme. Da, poti sa te adaptezi f bine acolo, sunt niste oameni buni, f buni, e bine totusi sa nu intrii in conflicte si in general sa iti faci un loc al tau, o lume a ta in care sa te poti retrage cand simti ca ai nevoie. Acest loc sa fie liber de la inceput si nepopulat ca sa nu fii nevoita sa scoti pe cineva afara ca sa poti ramane cu tine insati - evident ca ma refer la un spatiu spiritual nu la ceva fizic, o camera sau un loc anume. Vorbesc despre limite dar incerc sa imbrac acest concept cu cuvinte frumoase.
    Copiii mei s-au adaptat f bine mai putin eu si Iman care a stat tot timpul lipita de mine si voia in Romania la mamaie si tataie.... intre noi fie vorba... ca si maica-sa de altfel.
    Mai vorbim.
    Ishtar surioara stii ca eu cea mai mare groaza pe lumea asta o am de reptile. Chiar nu stiu ce asa fi facut in locul tau....
    revin tre' sa ies ca vine sotul meu cu cineva....

10.  
    Harnic
    *salam aleikom!

*iman am citit cu atentie postarea ta ,dar astept sa mai scrii pt ca inca nu am inteles unele chestii .

*o zi buna si numai bine!

11.  
    Harnic
    *salam aleikom!

*ishtar..eu nu pot trai fara tv.

*dimineata,dupa ce m+am trezit..direct la telecomanda ma intind.

*deaia te+am intrebat de posturi rom.

*te pup!o zi buna!

Page 13 of 18 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)