sa wr wb
-dragi surori musulmane,m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca pe mine ma intereseaza sa plec in syria cu familia dar sa raman cu baiatul acolo iar sotul sa se intoarca aici .
-pana azi am vorbit pe privat cu una din surorile noastre de aici,care a fost o draguta si m-a ajutat cu multe informatii ...alhamdulillah,insa azi m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca poate mai sunt fete in aceeasi situatie cu a mea sau ...vor fi (adica sa faca acest pas),si nu stiu ce acte trebuiesc si ...nu numai.
-deci:
=eu am baiatul care termina cl.a 4a si vreau sa plec in syria sa il inscriu acolo la sc.sa il dau sa repete clasa a 4 a ca sa recupereze si sa ii fie mai usor cu acomodarea.
=casatoria noastra nu e inregistrata in syria ca...mereu am zis ca e prea mult de alergat si...uite ca a venit timpul cand tot va trebui sa alergam ,pt ca nu avem de ales.
=sora noastra ishtar ...allah sa o rasplateasca pt bunatatea ei... mi-a zis ca ar trebui urmatoarele acte:
1-cf.meu de botez,stampilat de MINISTERUL CULTELOR.
2-cf .meu de nastere si cf.de casatorie,stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI.
=pt copil imi va trebui:
1-cf.de nastere stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI
2-foaia matricola de la sc. stampilata de MINISTERUL EDUCATIEI si AMBASADA SYRIEI.
=in syria actele se traduc la un translator autorizat si se depun la biroul de evidenta a populatiei.
-va dura timp de cateva luni...dar merita.
Thread: plecarea din romania in syria...
Results 31 to 40 of 180
|
|
-
Harnic

05-29-2006, 02:08 PM
-
06-13-2006, 08:31 AM
Salutare fetelor!
Poci sa-mi dau si eu cu parerea,desi sotul meu nu-i sirian?
Ema,sa stii ca vizitele astea se intimpla numai cind sunteti voi in vacanta,vin toate neamurile cirduri,cirduri sa va vada,apoi se raresc,totul intra in normal.
Nu stiu de ce ziceti ca ati prefera romance in locul araboaiecelor.Eu as vrea sa am si amice romance,desi sincer m-am fript cu ele de n ori.Mai bine cu familionul sotului ca sunt toate niste femei de nota 20.
E de ajuns ca soacra si cumnatele sa te placa si sa va intelegeti,celelalte se poarta cu tine cu manusi
Depinde si de relatiile dintre ei,dar soacra mea este o femeie cu un mare respect in fata familiei si nu cred ca ar indrazni unul sa zica cirr despre cineva dintre ai ei,(familiile copiilor ei )sau sa se amestece in treburile casei,problemele familiale.Nici fratii si surorile ei ,nici ale socrului.Socrul este si el un om cu autoritate dar bun ca painea calda.
Nu stiu de ce sa zic ca mai depinde,de educatie,de sotul tau.Al meu niciodata nu a facut faza cu adu ceva si sa nu comentezi,cred ca iesea urit de tot
si nimeni din familia lui nu indrazneste nici sa imi ceara un pahar cu apa dar mie mi-e tare drag sa le ajut,mereu ma bagam peste tot.
Si eu locuit in egipt si nimic nu s-a schimbat.Ba de cind stateam separat soacra imi facea mereu piatza si il trimitea pe socru sa imi aduca tot ce-i ceream si ce nu-i ceream.
Ii vizitam des ,dar ea niciodata nu venea neinvitata .Ma rugam de ea sa vina citeodata ca nu se indura sa lase treaba pe acasa.Ma duceam si eu si o ajutam cind stiam ca planuieste cite ceva major prin casa.
Totul a fost exact cum mi-am dorit.Nu tu vizite inoportune,nu musafiri peste musafiri,nici relatiile nu s-au schimbat deloc,pot zice ca erau/eram toti asa cum trebuie sa fie o familie.
E o mare deosebire intre relatiile familiale in ro.stii chiar intre frati,cumnate rica,impunsaturi,vizite mai rarute...aici n-am simtit asa ceva.Toti erau primiti cu draga inima si apropo ,nimeni nu cotrobaia nicaieri,din living mergeau la toaleta si atit!!!
Nu in bucatarie sau in alta camera,mai ales in camera noastra cind eram noi acolo.Nici macar soacra nu intra fara sa ceara voie si sa bata la usa!
De fapt acum dupa ce ii cunosc atit de bine am realizat de unde are sotul meu o asa mare pretentie la intimitate.
Totul ,camera ,lucrurile proprii si personale nimeni nu se apropie de ele.La inceputuri eu ma calcam in strachini,deschideam scrisori etc.nimicuri..dar el mi-a cerut sa inteleg ca proprietarul de drept deschide ce ii apartine si abia apoi zice la curiosi(adica io)
Eram si eu ca oardy,oleaca paranoica si putin mai mult geloasa,alhamdullilah ca a trecut!!!
Va pup si imi cer scuze ca v-am plictisit atit.
-
06-13-2006, 08:36 AM
Bai si ce aveti cu musafirii bre,ca eu ii iubeam .Veneau incarcati cu dulciuri,prajituri,torturi si fructe.
Carau lazi de fructe si cutiii cit toate zilele de tot felul de dulciuri,ciocolata ,prajituri.Lazi de suc!Fratele soacra-mii stia ca eu iubesc pepenii si venea cu o camioneta plina iar al socrului cu sacose si lazi de tot felul de fructe.
No,ia ziceti ce aveti cu ei ca eu numai cit ma gindesc salivez deja
-
Harnic

06-13-2006, 12:36 PMhanen ...pai asa musafiri sa tot ai
-daca ar veni toti macar cu cate o cutie de bomboane...tot ar fi ceva
-oricum din ce am citit ...am zis alhamdulillah ca ai norocul de o asa familie.pacat ca nu mai stai in egipt sa fii asa rasfatata
-
Harnic

06-13-2006, 01:05 PMDin pacate surorile lui au numai cate 2 copii cu mare diferenta intre ei foarte foarte alintati.
Originally Posted by amoodia
De fapt numai una ma calcat peste nervii.Are 10ani.Mi-e putin rusine sa spun,sotul i-mi spune ca nu-s normala ca e doar copil insa eu nu m-am obisnuit cu ideia asta.
M-ia cerut sa-i duc o papusa BARBY cu nu stiu ce casa in fine costa peste 200 euro.Din pacate nu mi-am permis.
Cand am ajuns acolo dansa ,plangea etc. si nu-i convenea ce i-am dus.
Inta in camera cand voia chiar si atunci cand nu eram acolo.I-mi cotrobaia peste tot .Se juca mereu cu telefonul meu.
Ne-am dus la mare toata familia si ne-am dus la un restaurant sa mancam.
Ma saturasem sa vad ca-mi duistruge telefonul ,si i-am spus sotului.El mi-a spus sa i-l iau.Dupa ce l-am luat s-a asezat in scaunul meu si m-a pus sa adu alt scaun de la alta masa.Se comporta pur si simplu urat sa-mi dau seama ca e suparata pe mine.
I-am spus de ce nu-i cer tatalui tau putin telefonul ca la al meu i-ai stricat camera.
Mi-a raspuns :tata nu mi-l da ca i-l stric.
Sunt multe multe dar nu vreau sa-m amintesc de toate.
Tot ce e rau in asta este ca sotul i-mi spune ca nu-s normala.Dar pur si simplu simteam ca-s bate joc de mine.
Sa trecem mai departe.CAPE nu-i CAPSE.De fapt capse nu-i ceva cu orez si carne de pui cu multe mirodenii?
Cape este un aluat format din burgul dat prin masinaa si carne de vita.Se fac niste piftelute in care se adauga o umplutura formata din:ceapa prajita,carne de miel tocata,nuci si migdalie sanubar pipe,sare.Cu aceasta umplutura se umple aluatul din burgul si se prajeste piftelutele umplute in ulei incins.
Sa sti ca mereu ma ingras si eu acolo.Cred ca e cea mai buna bucataria lor din pacate cu prea mult semne(grasime)
-
Membru Special

06-13-2006, 01:52 PMmai fetelor vreau sa va intreb si eu ceva...
cand ati plekat prima data nu v-a fost greu?
chiar daca familia lui a fost minunata...dar nu v-a fost dor de familia voastra???
ca eu mai stau 2 ani in romania si trebuie sa imi urmez sotul in Syria inshAllah....si cand ma gandesc imi vine sa plang...ca mi-ar fii foarte greu si foarte dor de familia mea si casa mea si prietenii mei....mie imi place romania....eu daca plek la munte 2-3 zile abia astept sa vina acasa ca imi e dor de tata
si cand ma gandesc ca tre sa plek si sa vin aici decat in vizita....
si voua v-a fost greu?sau sunt eu prea atasata de fam mea si de pr mei si de casa mea?
-
06-13-2006, 02:17 PM
HANEEN te cred ca si familia sotului meu este asa
cel putin asa mi-a parut cand am fost prima data (si singura data
) in vizita. Vom vedea cand vom pleca
Dar se simte omul cand e bun si te iubeste ,eu una am simtit.
EMA am ras putin cu lacrimi
,dar imi imaginam ce simteai. Si totusi 10 ani (cum ar fi clasa a 3-a a 4-a ) .Trebuia sa-i cumperi o carte mai bine. Eu poate sunt ca tine , nu-mi place ca cineva sa-mi umble in lucruri , in general nu-mi plac copii needucati si fara lipsa de respect.
ANNA ti-as da un sfat dar nu am fost in astfel de situatie
Eu oricum sunt in tara natala dar imi vad familia o data la 1-2 ani. Deci eu nu vad diferenta.

-
Harnic

06-13-2006, 03:43 PMana...daca esti legata de familie...sigur iti va fi greu la inceput.
-la mine a fost mai usor ca nu prea eram in relatii bune cu fam si ...mi-a fost indiferent.
- dar..daca o sa ai calc.acolo...poate iti va fi mai usor...insaallah.
-o sa stati singuri in casa voastra?
- conteaza si asta!
- lasa iubita ca daca ai un sot bun si iubitor...trebuie sa fie bine.
-intr-o zi ma gandeam :dar sotului meu ii este usor ca nu si-a mai vazut familia de 8 ani?
- nu am indraznit sa zic;ei...e barbat!
- dorul de familie...de tara ta...de locul tau...nu e la ..gen masculin sau feminin. nu?
- cred ca asa trebuie sa punem problema.
- nici sotilor nostrii nu le-a fost usor aici!
-
Harnic

06-13-2006, 03:49 PMema...sotul tau nu vedea ceva rau in faza cu tel .pt ca o considera ,,copil inocent,,.
- sa nu uitam ca si sotii nostrii au crescut la fel
si poate si ei au fost niste copii.. nu tocmai cuminti
- dar daca pateam ca tine...ca tine reactionam
- totusi...ce noi consideram obraznicie...acolo e considerat...copilarie
-ce noi consideram needucare ...acolo e considerat..normal.
-------------in general-----------------------
- deaceea trebuie sa fim cu nervii de otel si sa stam pe pozitii sa nu cedam .
- important e ca noi sa ne educam copii asa cum noi consideram ca inseamna educatie si restul....treaba lor.
---nu?---
- lasa iubita ca un asa copil puteai intalni si aici in romania noastra educata.
-,,consoleaza-te,, cu gandul asta si iti va trece mai usor
-
Membru Special

06-13-2006, 03:52 PMda habibti asa e...nu le-a fost greu...al meu de cand a venit aici nu a mai plecat adica de vreo 2 ani
si abia asteapta sa isi vada familia pleaca peste 1 luna...
pentru al meu e altfel ...a stiut ca sta aici 4 ani cat face facultatea si apoi de intoarce dar eu acolo nu ma duc pentru un timp limitat..sa stiu din start stau 2,3,5 ,7 ani acolo ma duc sa raman...si el nici in ruptul capului nu admite sa ramanem aici...
da am vrea sa stam singuri dar aproape de familia lui inshAllah
nu stiu ce sa mai zic...Allah stie mai bine
oricum mai sunt 2 ani...se schimba multe....
mercic fetelor..pentru sfaturi...
-
Harnic

06-13-2006, 04:09 PM- pai surioara draga,dar poate o sa vii macar o dat pe an la romanica.
-de ce te sperii ca o sa stai atata timp acolo si nu o sa mai vii?
- uite si eu vreau si imi doresc din tot sufletul...insaallah ...sa plec in syria cu baiatul si sa raman acolo dar asta nu inseamna ca nu o sa mai vin o fuga pe aici...macar vara
- lasa surioara ca totul va fi bine insaallah!
- din ce oras e sotul tau?
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |