sa wr wb
-dragi surori musulmane,m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca pe mine ma intereseaza sa plec in syria cu familia dar sa raman cu baiatul acolo iar sotul sa se intoarca aici .
-pana azi am vorbit pe privat cu una din surorile noastre de aici,care a fost o draguta si m-a ajutat cu multe informatii ...alhamdulillah,insa azi m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca poate mai sunt fete in aceeasi situatie cu a mea sau ...vor fi (adica sa faca acest pas),si nu stiu ce acte trebuiesc si ...nu numai.
-deci:
=eu am baiatul care termina cl.a 4a si vreau sa plec in syria sa il inscriu acolo la sc.sa il dau sa repete clasa a 4 a ca sa recupereze si sa ii fie mai usor cu acomodarea.
=casatoria noastra nu e inregistrata in syria ca...mereu am zis ca e prea mult de alergat si...uite ca a venit timpul cand tot va trebui sa alergam ,pt ca nu avem de ales.
=sora noastra ishtar ...allah sa o rasplateasca pt bunatatea ei... mi-a zis ca ar trebui urmatoarele acte:
1-cf.meu de botez,stampilat de MINISTERUL CULTELOR.
2-cf .meu de nastere si cf.de casatorie,stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI.
=pt copil imi va trebui:
1-cf.de nastere stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI
2-foaia matricola de la sc. stampilata de MINISTERUL EDUCATIEI si AMBASADA SYRIEI.
=in syria actele se traduc la un translator autorizat si se depun la biroul de evidenta a populatiei.
-va dura timp de cateva luni...dar merita.
Thread: plecarea din romania in syria...
Results 41 to 50 of 180
|
|
-
Harnic

05-29-2006, 02:08 PM
-
Membru Special

06-13-2006, 04:37 PMinshAllah o sa fie bine...
evit sa ma mai gandesc la asta... ce o fii o fii...si mai e pana atunci...
e din damasc sotul meu...
uite din cate vad eu sunt multe ce se duc in syria si chair sunt fericite
soacra mea e romanca si nu mai vrea sa mai vina in romania

asa ca nu o fii asa de greu cum mi se pare mie...
inshAllah sa mergi in syria cu baiatul tau....poate ne intalnim acolo mai stii?
inshAllah
-
Harnic

06-13-2006, 05:12 PMwaw!
- soacra ta e romanca?e prima oara cand aud de asa situatie!
- pai ishtar,surioara noastra care e de aproape 5 ani in syriuca ,sta in damasc.
- asa ca ...incurajaza-te pui mic.
- poate ai un atuu ca socrela e romanca pt ca stie cum a fost la inceput.
- masanllah !
-
Membru Special

06-13-2006, 05:42 PMda ?? nu ai mai auzit?eu aici la craiova numai asa arabi cunosc jumate jumate...iordanieni,sirieni,libanezi da sunt cu mame romance...asa ca nu ma mai mira
Originally Posted by oardy
soacra imi e romanca al hamdu li Allah...e mai usor la comunicare....si e o persoana deosebita...ea a dus "greul" ca sa spun asa ....a mers acolo in familie araba nu a fost usor la inceput de comunicare,de relatie...si ea acuma o sa imi domoleasca aterizarea ca sa zic asa...si ce e si mai usor e ca socrul meu a stat in romania 10 ani si vorbeste foarteee bine limba romana
asa ca de vorbaraie nu e problema...am cu cine ma tocmi

dar deja imi e dor de familia mea....
eu tot cu ale mele...
lasa ca mai prinsai curaj sa stii...nu mai mi se pare asa de greu
-
Harnic

06-13-2006, 05:50 PM-MASANLLAH! MASANLLAH!
-pai esti norocoasa ,,olteanca mica,,.(insaallah sa nu te superi daca zic asa.daca da...imi sterg postarea.)
- ce bafta pe tine masanllah!
- allah te iubeste surioara draga.gandeste-te ca esti o norocoasa si nu te mai gandi ca nu va fi bine.
--deci asa cu ..craiova.sunt multi care au mame romance....
-ei...sa fie sanatosi si sa aiba sotii bune .
-
Membru Special

06-13-2006, 06:08 PMmashAllah habibti
cum sa ma supar draga mea...?
stai linistita ca in fond si asta sunt o olteanca mica....
mai iti doresc sa ajungi in syria cat mai repede u si baietelul tau....si sa ne intalnim acolo inshAllah....
mersi pentru incurajari
Allah ne iubeste pe toti....
-
Harnic

06-13-2006, 06:17 PMinshaallah!
-si cum de socrela nu mai vrea la romanica?
- stii..asa ce ma gandesc cateodata ,poate nu stiu eu dar cred ca am am fost candva ,,araboaica,,.
- ma simt foarte atrasa de tara asta. simt ca acolo imi e locul.ca acolo ar trebui sa traiesc si aici in tara sa vin in vacanta...nu invers.
- aoleu..disper sa ajung o data acolo.
-starea asta i-am transmis-o si baiatului de cand era mic si eu tot vb ca imi place foarte mult syriuca si ...syriuca -n sus si syriuca-n jos, ca a ajuns copilul sa zica ca el nu vrea sa cunoasca strazile din constanta pt ca el oricum va trai in syria.
-sau ca isi doreste foarte mult sa mearga la scoala in syria pt ca acolo nu va mai rade nimeni de numele lui si va avea multi verisori si ...numai poate.
-ooof daca nu m-ar opri problemele financiare..as face bagajele de-acuma.
-insaallah sa reusim pana la urma!
-
-
06-13-2006, 06:35 PMeu cred ca exagerezi putin... eu sunt crescuta in tara araba, dar asta nu inseamna ca asa cum sunt educati acolo copiii e echivalentul NEEDUCATILOR din romania....
Originally Posted by oardy
haideti sa facem putina diferenta... cred ca needucati sunt in orice tara din lumea asta....
dar de la asta pana la a spune ca normalul lor e needucatia dpdv al romanilor.. cred ca e un pik cam mult...

-
06-13-2006, 06:37 PMnu cred ca o sa iti fie greu, plecand intr-o tara ca syria... mai ales ca soacra ta este romanca... s-a gandit bien sotul tau, ca sa nu aibe batai de cap, a mers pe principiul daca tata si-a luat o romanca, eu de ce nu?
Originally Posted by anna
oricum o sa vezi ca o sa-ti fie bine!!

-
Harnic

06-13-2006, 06:42 PMgenan....imi cer scuze.
- cred ca din postarile mele la acest subiect ai dedus ca iubesc syria.
- deci in nici un caz nu am scris cu intentia de a jigni sau de a lua ,,peste picior,,.
- dar parca nici nu am zis ca acolo nu exista oameni needucati asa cum nu am zis ca aici in rom. exista numai oameni educati.
- poate nu m-am exprimat eu prea bine ....se poate .
- ma refeream ca sunt destule cazuri in care copii sunt c-am cum a descris ema.
- a gresi e omeneste!
- poate sa fie orice dar cu siguranta ...nu desconsiderare,mai ales din partea mea care am de gand sa merg si sa traiesc acolo.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |