sa wr wb
-dragi surori musulmane,m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca pe mine ma intereseaza sa plec in syria cu familia dar sa raman cu baiatul acolo iar sotul sa se intoarca aici .
-pana azi am vorbit pe privat cu una din surorile noastre de aici,care a fost o draguta si m-a ajutat cu multe informatii ...alhamdulillah,insa azi m-am gandit sa deschid acest subiect pt ca poate mai sunt fete in aceeasi situatie cu a mea sau ...vor fi (adica sa faca acest pas),si nu stiu ce acte trebuiesc si ...nu numai.
-deci:
=eu am baiatul care termina cl.a 4a si vreau sa plec in syria sa il inscriu acolo la sc.sa il dau sa repete clasa a 4 a ca sa recupereze si sa ii fie mai usor cu acomodarea.
=casatoria noastra nu e inregistrata in syria ca...mereu am zis ca e prea mult de alergat si...uite ca a venit timpul cand tot va trebui sa alergam ,pt ca nu avem de ales.
=sora noastra ishtar ...allah sa o rasplateasca pt bunatatea ei... mi-a zis ca ar trebui urmatoarele acte:
1-cf.meu de botez,stampilat de MINISTERUL CULTELOR.
2-cf .meu de nastere si cf.de casatorie,stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI.
=pt copil imi va trebui:
1-cf.de nastere stampilat de DIRECTIA CONSULARA si AMBASADA SYRIEI
2-foaia matricola de la sc. stampilata de MINISTERUL EDUCATIEI si AMBASADA SYRIEI.
=in syria actele se traduc la un translator autorizat si se depun la biroul de evidenta a populatiei.
-va dura timp de cateva luni...dar merita.
Thread: plecarea din romania in syria...
Results 71 to 80 of 180
|
|
-
Harnic

05-29-2006, 02:08 PM
-
-
Harnic

06-14-2006, 02:48 AMNici eu nu stiu care situatie faptul ca noi suntem mai altfel decat ei.
Eu am scris aici undeva eu vreu ma comport cat se poate de bine sa nu am probleme in viata mai alest copii sa fie departe de mine nu cred ca as rezista mult.
Exemplu cu fetita a fost o intamplare.In rest erau multe lucruri OK. am stat 4 luni din viata acolo si nu stiu foarte multe despre cum o fi viata.
Jur ca mi-e frica.Daca a-s putea sa intorc lucrurire nu a-s mai face la fel.
Pur si simplu traiesc in stres.Credinta in DUMNEZEU ma linisteste altfel cred ca a-s fi inebunit in asa nesiguranta.
Faptul ca asa a vrut ALLAH ca eu sa merg pe acest drum nu pot decat sa spun HAMDULILAH RABI L ALEMIN
-
06-14-2006, 05:49 AM
nu ai de ce sa traiesti in stress...atata timp cat iti doresti sa traiesti langa sotul au si sa imparti viaat ta cu el, atunci n ai decat sa il urmezi pe el... si in cazul in care vei ajunge sa traiesti in syria..atunci va trebui sa te relaxezi si sa nu te gandesti ce o sa fie... ti-am zis.. mai agitatie o sa fie la inceput...apoi, totul o sa reintre in normal pt cei de acolo si or sa se obisnuiasca cu tine...
insha allah sa-ti fie bine si sa nu traiesti cu regret in suflet...

-
06-14-2006, 09:13 AM
Mai fetelor ce atita gilceava pt. niste copiii razgaiatzi?
Eu am noroc de copiii buni,nu rupti din soare (nepoate si nepotii din partea sotului).Adica la inceput erau foarte,foarte timizi insa pe parcurs au inceput sa se obisnuiasca cu mine,indrazneau sa intre in vorba ba chiar isi mai bagau mainile prin cremurile mele,deh fete
intrebau daca le dau cu ruj si eu le puneam sa-l intrebe pe tac-su.Dar niciodata nu s-a sarit calul.Imediat cineva le atragea atentia,soacra,cumnatele ,tatal lor sau mama,oricine le/ii vedea,indiferent ai cui erau copiii.Adica se incearca intr-adevar sa-i educe.Orice copil e curios dar sa nu sara calul.Si nici mie nu-mi era rusine sa le zic daca ma deranja ceva
imediat imi schimbam atitudinea sa inteleaga ca nu imi convine si cind am inceput sa mai "parlesc" olecutza cind ziceam NU ,pai NU era.
Ema,nu dispera!Tu o sa ai familia ta,copiii tai pe care o sa^i educi asa cum iti place.Nu are de ce sa iti fie teama mai ales daca te intelegi bine cu sotul .Succes!
-
06-14-2006, 10:40 AMDraga ema .
Originally Posted by ema
Orice fata care merge intr-o tara straina o sa fie stresata la inceput pana cand se obisnuieste .
Nu te mai gandi mult , si lasa totul in seama lui Dumnezeu .
Invata araba , comunica cu ei , fa te vazuta si ascultata , prezinta personalilatea ta astfel incat sa domini acolo unde o sa fii .
Nu fi slaba , si nu cred ca esti
.
Credinta si curaj si comunicare .
ALLAH sa-ti usureze viata oriunde o vei trai .
-
Harnic

06-14-2006, 12:55 PMsalam aleikom!
- admin...mesajul pt ema l-am ,,imprumutat,, si eu putin ca si mie imi trebuie asa incurajari si vb frumoase.:smile06:
- sper ca nu te superi nu?
-citindu-l parca am uitat pt cateva secunde ca de fapt era pt ema si nu pt mine.
- allah sa te rasplateasca pt gandurile tale bune.
- salam aleikom!
-
06-14-2006, 12:59 PMCu placere , soro
Originally Posted by oardy

Chiar ca va stresati de peste masura .
Cand un lucru tine de tine si tu il alegi , atunci te stresezi ca nu stii cum sa-l faci .
Dar daca e in mana Lui Dumnezeu , atunci spuneti :
"Ya khafiya-l altaf , najjina mimma nakhaf "
O Cel cu grijile ascunse (fata de oameni) , scapa ne de ce ne este frica .
ALLAH sa va usureze viata .
-
Harnic

06-14-2006, 01:08 PMema...surioara insaallah azi sa uiti de ,,agitatia,, de ieri.
- se pare ca s-a produs undeva o mica neintelegere,dar idea e ca ce-l putin eu am inteles ce ai vrut sa spui.
- e ceva normal sa nu intelegem intotdeauna ce vrea celalalt sa spuna.oricat am incerca.poate daca eram fata-n fata cu toatele...ne intelegeam altfet /sau nu,dar aici la calc?
- ei...gata...ce-a fost a fost ...important e ce urmeaza. nu?:smile06:
- ai citit ,,discutia,, dintre mine si ,,micuta olteanca,, anna?
- daca nu ai citit,ia arunca un ochisor si sa vezi cum te incurajezi iar:smile06:
- hai iubita.. sa nu tii suparare ca e pacat sa te/sa ne...consumam aici pe sait ,mai ales la acest subiect care ne este drag si...mai ales cu o sora de-a noastra.nu?
- a fost o neintelegere...si asta e.important e si daca te-a inteles doar o singura persoana,dar poate au inteles mai multe surori ce ai vrut sa spui,dar nu au avut timp sa posteze.
- tot asa si surioara noastra genan poate sa povesteasca ceva si noi sa nu intelegem exact mesajul care a vrut sa il trimita.ei...
-ema..fii tare si nu te descuraja asa..cu una cu doua.
- si..nu uita ca iti scrie o surioara care si ea are de gand sa faca acelasi pas ca si tine,dar mai repede ..insaallah
- numai bine iubita!allah maaki!
-
Deosebit

06-14-2006, 04:29 PMmai da ce ati mai umplut paginile la subiectul asta.
Ema eu te inteleg perfect pentru ca si eu am fost in situatia ta, am avut si eu o fetita care am gasit-o in dulap cautandu-mi in geanta si cand am prins-o s-a dus in camera socra-mii si s-a incuitat acolo si plangea de parca i-as fi taiat o mana. asa ca mi-am sunat si eu sotul sa-i spun ce s-a intamplat ca la timpul ala nu vorbeam araba si sa vorbeasca el cu familia lui. fetita era foarteeeeeeee alintata si razgaiata si sa stii ca si pe aici cand venea, nu voia decat lucruri foarte scumpe, si daca nu i le cumpara batea din picioare prin magazine, plangea pana acasa. tu trebuie sa ai rabdare cu fetita respectiva, si sa-i arati ca nu-i permiti anumite lucruri. de exemplu telefonul tau nu-l mai tine la vedere, incuie camera cand iesi sau incuie geanta in care iti tii lucrurile personale, explica-i ca nu e bine ce face, sau da-i obiectul respectiv sotului tau si spune-i sa se duca la el sa-l ceara, nu cred ca o va face. cu timpul o sa vezi tu ca o sa deveniti cele mai bune prietene inshaAllah. acum fetita de care ti-am vorbit are 14 ani si sunt 5 persoane in lista ei care o inteleg cel mai bine si printre aia sunt si eu, si nu iti zic ce bucurie mi-a facut cand mi-a zis.cand am fost in syria prima data eu stateam cu ea pe bancheta din spate si-mi zicea soacra-mea sa ma duc in mijloc sa vad mai bine peisajele si ea cum auzea sare imediat in mijloc sa nu ma lase sa stau
. acum cand imi amintesc ma apuca rasul, atunci i-as fi tras vreo 2 la fund.
si in general eu am observat acolo o lipsa de interes pentru copii din partea mamelor, si asta nu zic doar din familia sotului, suntem mai multe mamici care aveam copii de aceasi varsta.acum cand s-a dus soacra-mea in syria m-a sunat sa-mi zica special ce copil bun am, ca au venit la ea in vizita 2 familii si i-au facut casa vraijte, iar socru-meu se apuca sa incuie usile. iar aici nu sunt vinovati copiii, sunt vinovati parintii.
-
Harnic

06-14-2006, 06:01 PMeeeeeemaaaaaaaaaaa
unde esti habipti?
- hai vino sa mai vb despre syriuca
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |