Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. Ce ar trebui stiut despre islam-scurta prezentare 
    Deosebit flor6's Avatar
    Unele personae de diferite religii au convingerea ca musulmanii cred in alta divinitate si ca Allah este un zeu iar altele nici macar nu stiu semnificatia cuvantului Allah pentru musulmani.
    Ce ar trebui stiut despre islam?
    1. Allah
    Allah este Dumnezeu Pacatul cel mai mare in islam este sa pui pe aceeasi treapta cu Dumnezeu o persoana.
    2. Isus
    Musulmanii nu cred ca Isus (pacea fie asupra Lu) a fost fiul lui Dumnezeu. Isus (Isa) este un profet foarte important pentru musulmani. Musulmanii cred ca Isus a fost ridicat la cer cu trupul si sufletul si nu a fost rastignit.
    3. Muhammad
    Ei nu-L adora si nu I se inchina lui Muhammad. Daca ei ar face acest lucru ar savarsi cel mai mare pacat:asocierea. Desi Muhammad ( pacea si binecuvantarea fie asupra lui) este cel caruia i s-a revelat Coranul, musulmanii nu i se inchina lui.Considera ca el era un om dar unul exceptional prin calitatiile si comportamentul lui.
    4. Nationalitate
    Nu toti arabii sunt musulmani si nu toti musulmanii sunt arabi. Nu toti musulmanii vorbesc araba desi se roaga cu totii in limba araba. Oricine poate deveni musulman. Doar 20% dintre musulmani sunt arabi.
    5. Cultura
    Traditiile si practicile culturale nu sunt sinonime cu religia. Auzim despre practici misogine precum crima in numele onoarei,mutilarea,casatoria fortata,abuzul fizic, fapte ce se petrec in unele state islamice dar acestea nu au legatura cu religia islamica, ci dimpotriva au radacini in perioada preislamica. Islamul este religia care a oferit femei multe drepturi dar comportamentul unor barbati si actiunile unor guverne ar trebui sa tina cont de aceste libertati si drepturi oferite de secole femeii musulmane.
    6. Jihad
    Jihad provine de la radacina jahada care inseamna a depune efort, a te stradui petru a gasi drumul bun al vietii. Jihadul nu inseamna doar razboi sfant,aceasta ideea este foarte raspandita despre islam. Mass media occidentala e responsabila de raspandirea aceste idei false despre sensul jihadului. A lupta impotriva unui rau e tot jihad, poti lupta si fara sa folosesti forta, fara sa fii violent.
    "Citeşte Quranul şi lumina Raiului va coborî pe pământ."

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui flor6 pentru acest subiect

Betti (06-20-2011), maryam (01-14-2011)

3.  
    Deosebit flor6's Avatar
    Atunci cand am vorbit pentru prima oara cu o musulmana despre religia mea am inteles ca este foarte complicat pentru un musulman (nascut musulman) de a intelege religia crestina (pt.cultura sa generala).
    I-am explicat ca noi (crestinii) credem ca Isus este fiul Lui Dumnezeu.Ce a inteles? Ca Dumnezeu ar fi avut o nevasta care ar fi zamislit pentru El un fiu numit Isus.Acesta idee este clar inteleasa pentru ca un musulman este invatat de mic ca Dumnezeu este unic.
    Cum poate El avea un fiu?am fost intrebata,si am primit si explicatia:
    El a creat toate lucrurile si are cunoasterea deplina a tuturor lucrurilor. Acesta este Dumnezeu, Domnul nostru! Nu exista nici un Dumnezeu, decat El, Creatorul tuturor lucrurilor” – Surat-ul An’nam (6)
    El este Dumnezeu, Unicul si singurul; Dumnezeu cel Vesnic, cel Absolut; El nu naste, nici nu este nascut; Si nu exista nici unul ca El” – Surat-ul Ikhlas (112)
    Daca L-as fi numit pe Isus „Cuvantul lui Dumnezeu” era mult mai acceptabil musulmanilor, fiindca si Coranul numeste pe Isus „Cuvantul lui Dumnezeu”.
    Acum dupa aproape 2 ani am invatat sa vorbesc prietenilor despre islam si credeti-ma ca pot explica mult mai bine decat inainte.

4.  
    Moderator yvette's Avatar
    Quote Originally Posted by flor6 View Post
    Islamul este religia care a oferit femei multe drepturi dar ....
    Construcţia frazei pe principiul: afirmaţie urmată de conjuncţia "DAR" are rezultat final NEGAŢIE, şi negaţia devine categorică dacă se foloseşte după un verb la condiţionl-optativ...

Acum ai spus aşa: Islamul a dat drepturi femei(i), dar barbatii si actiunile unor guverne ar trebui...........

ce se înţelege: că religia a dat drepturi femeii, dar sunt numai teoretic, că unii bărbaţi şi GUVERNELE NU TIN CONT de aceste drepturi

Cu alte cuvinte femeia ARE drepturi dar NU ARE că nu i le recunoaşte nimeni, decât pe ici pe colo unii bărbaţi mai miloşi şi cu frică de Alllah subhanu wata'ala......

Prin urmare are, PRACTIC, femeia musulmană drepturi sau nu???

Şi dacă tot spui că are care sunt alea, în afară de hrană şi cele necesare traiului.....
    Eu nu ştiu şi întreb: Îi este interzis femeii musulmane să facă echiaţie?
    Întrebarea este foarte serioasă!!

Înşirăm aici numai teorie, dar când e vorba de a deosebi lucrurile în practică ...

Deci cum e: Are femeia musulmană dreptul să facă echitaţie?
    Un musulman are dreptul de a-l ucide pe un altul pentru blasfemie???

Unde eşti alexeyna...eşti sudentă la drept...faci lucrare la drept islamic...

Prevăd o linişteeeeeeeeeeeeee maaaaaaaaaaaaaaaaare şi luuuuuuuuuuuuuungăăăăă!

5.  
    Deosebit flor6's Avatar
    In afara de hrana si cele necesare mai are si alte drepturi:
    -Islamul le-a dat femeilor dreptul la proprietatea personala.
    -Islamul i-a dat dreptul la mostenire.
    -Femeia are dreptul de a-si alege sotul.
    -Femeia are dreptul de a cere separarea.
    -O femeie are dreptul de a-si dezvolta talentele si de a lucra.
    ........................etc astea le stim cu totii.
    .................Acum noi stim prea bine ca unele nu beneficiaza de aceste drepturi specificate in Coran.Punct nu intru in detalii unde,cum,de ce.
    Bun si acu despre echitatie:
    Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a acordat o atenţie mărită sportului fizic, şi anume: tragerea cu arcul, înotul, echitaţia şi alergatul, îndemnând comunitatea sa să participe şi să-şi arate interesul pentru ele. Există chiar şi o întâmplare în acest sens, în care se relatează:
    “Cel care ştia să tragă cu arcul apoi a uitat, el nu face parte din comunitatea mea.”
    ..................a indemnat comunitatea Sa la sport.Nu este nici o precizare ca femeile nu ar avea dreptul de a practica sportul.
    Parerea mea?DA are dreptul.Si in haine islamice se poate face fff bine (daca ne gandim la domanele din epoca cu acele rochii) Si daca as merge cu familia la o ferma in vacanta de ce nu?
    Daca te referi la sport de performanta asta nu stiu,nu sunt in masaura sa zic.

In legatura cu ucisul am zis ca am sa raspund cand o sa fiu sigura de raspunsul meu.

6.  
    Deosebit flor6's Avatar
    ce se înţelege: că religia a dat drepturi femeii, dar sunt numai teoretic, că unii bărbaţi şi GUVERNELE NU TIN CONT de aceste drepturi

Cu alte cuvinte femeia ARE drepturi dar NU ARE că nu i le recunoaşte nimeni, decât pe ici pe colo unii bărbaţi mai miloşi şi cu frică de Alllah subhanu wata'ala......
    Deci raman la parerea mea UNELE femei au drepturi doar teoretic,SE STIE,de ce sa nu acceptam realitatea,IAR unii barbati aplica legile coranului cum le convine,si asta se stie.
    parerea mea.punct

7.  
    Quote Originally Posted by flor6 View Post
    Deci raman la parerea mea UNELE femei au drepturi doar teoretic,SE STIE,de ce sa nu acceptam realitatea,IAR unii barbati aplica legile coranului cum le convine,si asta se stie.
    parerea mea.punct
    Eu accept realitatea, Flor, scumpa, însă atunci când faci pledoarie pentru ceva subliniezi lucrurile pozitive, iarr pe cele nagative le prezinţi ca pe ceea ce sunt, practici deviante, şi aduci şi susţinere......

Altfel reiese că Islamul (cu iertare să îmi fie ) nu e aşa de perfect cum îl prezentăm noi.

8.  
    Deosebit flor6's Avatar
    Daraga mea eu scris asa cum prezit eu islamul.Cand am fost acasa prietenii mi-au zis bine noi stim cine e Allah dar tu chiar vrei sa traiesti asa?Adica noi nu te vedem pe tine inchisa in casa.Asta stiu eu despre femeia in islam ca este o prizoniera.Raspunsul meu a fost clar pt ei.E adevarat ca unuii musulmani nu respecta drepturile femeii,nici macar pe ea in sine ca "femeie" dar sunt cazuri nu ar trebui generalizat.Asta e ce ii invata Mass media pe crestini cu un caz izolat le dau de inteles ca asa sunt toti.
    Adevarat?
    Si in legatura cu echitatia astept parerea ta.

9.  
    moderator munir's Avatar
    As salam alaykum surioara yvette .
    Afimatia ta
    Altfel reiese că Islamul (cu iertare să îmi fie ) nu e aşa de perfect cum îl prezentăm noi.
    face parte din categoria faptelor de blasfemie.Islamul este PERFECT. Atita timp cit stim cu certitudine ca Sfintul Qur`an este o carte primita prin revelatie directa si atita timp cit legile in Islam sunt construite avind la baza sunna nu putem si nu avem voie sa facem asemenea afirmatii.Aaaa ca aplicarea legii in anumite regiuni de pe glob se face incubind in ea si elemente ce tin de traditii, asta este o cu totul alta poveste.NU religia islamului este vinovata de asta ci oamenii si capacitatea lor de a intelege si a pune in aplicare legea.Nu putem acuza Islamul de imperfectiune pentru ca sunt cazuri izolate de depasire a legii sau o gresita aplicare a ei.Am intilnit cazuri reale cind o femeie era lipsita de anumite drepturi doar pentru ca asa era traditia dar cind am indemnat acea femeie sa mearga la autoritati si sa-si ceara acele drapturi care ii erau refuzate ,aceasta a fost repusa imediat in drepturi si legea a fost aplicata corect fara nici un fel de problema .
    Un musulman are dreptul de a-l ucide pe un altul pentru blasfemie???
    Acum ca te afli in postura celui care a gresit si este acuzat de asta , tu ce zici? Are dreptul sau nu?
    [SIZE''4'']http://www.rasarit.com/vb/image.php?type=sigpic&userid=7&dateline=1327515551[/SIZE]

10.  
    Ceea ce am scris nu este o afirmaţie a mea ci este ceea ce reiese din unele expuneri sau exprimări, care pline de intenţii bune, aduc de fapt deservicii.
    Este şi o vorbă care spune: Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii!

Pentru mine Islamul Este perfect, altfel nu aveam nici un motiv să părăsesc creştinismul.

Dacă aş fi în locul ucigaşului, m-aş apăra cu ce am scris mai sus.

Dacă a greşit... el clar că da! Nici un musulman nu are dreptul de a lua viaţa altui musulman, decât dacă este îndreptăţit să o facă. Aici intervine însă problema, ce înseamnă "a fi îndreptăţit".
    Îndreptăţit este acela căruia i s-a încălcat un drept al său, ori a suferit o pierdere. (nu intru în amănute..ar fi prea mult)
    În mod aparent ucigaşul era îndreptăţit, căci era de datoria lui să ia atitudine faţă de acela care blasfemiază Islamul, însă "a lua atitudine" nu înseamnă a ucide...altfel ar trebui să îi ucidem pe toţi cei care scriu cărţi care aduc ofense Islamului, pe caricaturişiti (cazul cu caricaturile e super cunoscut), cazul Salman Rushdie, iarăşi e cunoscut, şi, prin extensie, ar trebui să îi ucidem pe toţi cei care nu practică sunna şi aşa mai departe. Atunci societatea musulmană ar trebui să fie un şir întreg de ucideri pentru blasfemie...
    Este firesc ca blasfemia să fie pedepsită, dar numai în conformitate cu gravitatea faptei...iar pedepsirea se face nu de fiecare în parte, nici de fatwa unor exaltaţi, ci în funcţie de sitemul de drept al fiecărei comunităţi...că de aia a lăsat Allah ca unii oameni să fie peste alţi oameni (sitemele sociale şi instituţionale).
    Dacă unul îl ucide şi are dreptul să o facă pentru că a blasmeniat Islamul, atunci, pentru că ofensa această îl face dator şi pe ceilalţi, şi atunci ce facem?? Îl mai ucidem odată, încă odată, şi aşa fiecare în parte???
    NU! ucigaşul trebuia să se adreseze autoirtăţilor cu un denunţ, la fel şi acei lideri religioşi, în loc de fatwa, puteau face un denunţ conum...şi prin proces s+ar fi stabilit cât de vinovat sau nu este blasfemiatorul.
    (de aceea am dat exemplul Asiei Bibi...femeile acelea nu au ucis-o pe Asia, ci au denunţat-o. Pe urmă, prin proces s-a stabilit că ea nu e vinovată.)

11.  
    moderator munir's Avatar
    E asa mi vi de acasa ,,mama soacra".Asa trebuie vazuta si tratata acesta problema .Este corect si normal si moral.
    [SIZE''4'']http://www.rasarit.com/vb/image.php?type=sigpic&userid=7&dateline=1327515551[/SIZE]

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks