am sa pun aici imagini care imi plac din domeniul decoratiunilor interioare si idei practice pt a realiza singuri obiecte de decor. daca aveti idei, imagini din reviste, de pe internet, postati-le.
Thread: Idei practice pt decorarea casei
Results 21 to 30 of 58
|
|
-
-
Membru Special

07-16-2006, 01:08 PMIn anul acesta domina moda decoratiunilor cu flori uscate, de la culori cele mai vii pana la mirosurile cele mai incredibile.
Florile uscate sunt o metoda chic de a infrumuseta si de a decora o camera. Prin orice magazin de decoratiuni interioare am trece, tot timpul vom vedea cosulete cu flori uscate de toate culorile posibile, astfel se anuleaza posibilitatea de a nu se potrivi cu restul culorilor din camera, avand sansa de a face o combinatie de success. Nu trebuie sa uitam de mirosul care imediat ce cosuletul este desfacut inunda intreaga camera, de la un parfum ales si combinat de tine personal si care ti se potriveste, pana la cele "clasice": de la vanilie, la trandafiri, leventica, scortisoara, busuioc, menta etc.
Majoritatea florilor uscate care sunt pentru decoratiuni sunt realizate prin folosirea unor spreiuri colorate, conferindu-le astfel o varietate de culori stralucitoare; sunt stropite cu diferite tipuri de uleiuri pentru miros..
Si nu numai florile sunt folosite, chiar si fructele uscate sunt ideale pentru a forma cosuletele de decoratiuni, deoarece dupa uscarea totala iau forme extrem de decorative. Daca nu credeti uitati-va mai cu atentie in cosuletul fermecator parca smuls dintr-o carte de povesti si veti vedea diferenta.
Ce arome unde?
Foloseste un bol cu flori cu miros de vanilie sau lamaie pentru decorarea unei bucatarii tonice, iar un vas wenge plin cu flori uscate parfumate intregeste atmosfera in orice living.
Si in dormitor putem sa punem un astfel de bol, cu un miros suav, pentru a ne cuprinde somnul si a ne odihni cu adevarat.
-
07-16-2006, 01:32 PM
Foarte frumos! Multumim Anna! ... eu am inteles desi nu stiu sa va aduc un hadith in sprijinul acestei informatii ca patul trebuie orientat astfel incat picioarele noastre sa nu fie orientate spre Kaba.
Stie cineva mai multe despre asta?
-
07-16-2006, 01:38 PMLA FEL AM AUZIT SI EU,DAR FARA SURSE SIGURE BAZATE PE HADITH SAU QURAN.
Originally Posted by Iman3
ALLAHU ALEMDoar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
Membru Special

07-16-2006, 01:40 PMeu stiu la fel....si nici nu avem voie sa dormim cu talpile spre carti islamice pe care le avem prin casa....dar nu stiu sursa ....
incerc sa mai adaug poze dar nu mai merge siteul de upload nu stiu ce se intampla
inshAllah cu prima ocazia in care se incarca le adaug....
-
-
-
Membru Special

07-17-2006, 04:17 PM
Dacă ai în locuinţa ta o cameră cu mai multe uşi, dar pe una dintre ele nu o foloseşti, poţi să o transformi foarte uşor într-o etajeră.
Materialele te costă puţin şi poţi oricând să faci uşa din nou funcţională, fără efort. Este de de ajuns să hotărăşti numărul rafturilor, să alegi ce suporturi vrei să foloseşti pentru ele şi să faci rost de materiale. Ca să economiseşti bani, poţi să foloseşti materialele rămase de la alte lucrări. Faci rafturile din bucăţi de stinghie pe care le fixezi prin cuie în tocul uşii, iar pentru poliţe foloseşti bucăţi de scândură. Dacă vrei să ai o cameră veselă, poţi vopsi fiecare dintre rafturi în altă culoare.
Sfaturi cum sa reusesti:
Stabileşte distanţa dintre rafturi şi materialul pentru ele în funcţie de ce vei pune pe acestea.
Dacă faci poliţele mai late decât tocul uşii, ca să câştigi spaţiu, asigură-te că suprafaţa pe care se spijină este destul de mare ca să le susţină şi fixează-le bine de suporturi.
Taie poliţele numai după ce ai măsurat bine. Înainte de a prinde de toc cele două suporturi pentru o poliţă, ca să fii sigur că sunt la acelaşi nivel, adică raftul va sta drept, măsoară cu polobocul.
Când cumperi vopseaua şi diluantul fii atent ca cele două produse să fie compatibile, iar dacă le-ai luat deja şi nu ştii acest lucru, pune într-o cutie separată câte puţin din fiecare. Dacă amestecul are aspect omogen, atunci totul este în regulă. Procură-ţi şi două pensule de mărimi diferite: una lată ca să ai spor la suprafeţele mari şi una îngustă pentru margini şi colţuri.
Înainte de a vopsi lemnul, şlefuieşte-l cu şmirghel de 2-3 granulaţii diferite începând cu cea mai grosieră şi terminând cu cea mai fină. La capetele scândurilor să dai cu şmirghel numai de la exterior spre centru ca să nu se desprindă la colţuri bucăţele de lemn. Foloseşte suporturi speciale pentru şmirghel, iar dacă nu ai, fixează coala pe o bucăţică de lemn. Astfel, ai mai mult spor la suprafeţele mari şi netezeşti lemnul uniform.
După ce ai şlefuit rafturile curăţă praful cu o cârpă umedă, apoi degresează lemnul cu diluant ca vopseaua să prindă bine. Este bine ca după ce dai primul strat de vopsea să laşi să se usuce bine, apoi să dai din nou cu şmirghel, pentru că fibrele de lemn reacţionează la vopsea şi se ridică.
Schimbă direcţia în care dai cu pensula de la un strat la altul ca vopseaua să prindă uniform. Amestecă vopseaua înainte de a o aplica. Dacă vrei mai multe culori, poţi combina vopselurile, având grijă ca acestea să fie compatibile, adică să aibă acelaşi tip de solvent. Din galben şi roşu faci portocaliu, din galben şi albastru obţii verde, iar amestecând albastru cu roşu obţii violet. E bine să dai cu vopseaua obţinută din amestec numai după ce ai făcut o poliţă cu o culoare din cele cumpărate. Astfel, afli câtă vopsea îţi e necesară şi prepari puţin mai mult decât estimezi că vei folosi, ca să te asiguri că îţi ajunge. A doua oară când amesteci vopselurile, cu greu mai obţii aceeaşi nuanţă.
Ca să mai poţi folosi pensulele, nu uita să le cureţi de vopseaua rămasă pe ele! Dacă vopseşti în mai multe zile, ţine pensulele în borcane cu apă care să le acopere părul şi acesta va rămâne moale. Când te apuci din nou de treabă şterge pensula cu o cârpă curată!
-
Membru Special

07-17-2006, 04:30 PM
Pestisori de acvariu
Sunt decorativi, nu fac zgomot sau dezordine prin casa, nu trebuie scosi la plimbare si au nevoie de o minima ingrijire.
Un acvariu e, in general, usor de ingrijit - ai nevoie doar de cateva minute pe zi si inca o ora la sfarsit de saptamana. Un acvariu cu pesti exotici frumos colorati e un element decorativ foarte la moda si de mare efect.
Amenajarea acvariuluiInainte de a cumpara pestii, trebuie sa-ti procuri acvariul si echipamentul auxiliar. Se recomanda ca acvariul din sticla sa aiba forma dreptunghiulara si o lungime (de regula) de doua ori mai mare decat celelalte doua dimensiuni.
Volumul acvariului depinde de natura si numarul pestilor care urmeaza sa il populeze. La inceput e bine sa ai un acvariu cu mai putini pesti, pentru a te obisnui cu ingrijirea lui.
Importante sunt si echipamentele auxiliare: de filtrare, aerare, iluminare, incalzire, hranire. Le gasesti in magazinele de specialitate si trebuie dimensionate in functie de capacitatea bazinului.
Mai sunt necesare un minciog, pentru a prinde pestii din acvariu, si un termometru, pentru a tine permanent sub control temperatura apei din acvariu. Dupa instalarea acvariului, urmeaza sa cumperi substratul si plantele. Dupa asezarea substratului si a plantelor, acvariul se umple incet cu apa.
Alege pesti sanatosiPestii trebuie sa fie alerti, sa consume mancare, sa aiba un colorit viu si inotatoare intacte. Un peste bolnav se recunoaste dupa un comportament lent, daca se ascunde prin colturile acvariului sau inoata inclinat pe o parte, are pete rosietice sau albe pe corp si pe inotatoare, aripioarele sunt rupte, are solzii zburliti sau lipsa.
Nu cumpara pesti dintr-un acvariu in care exista pesti morti sau cu puncte albe pe inotatoare. Cand alegi specii diferite, intreaba daca ei pot trai in acelasi acvariu, care sunt nevoile lor de hrana si de temperatura.
De regula, pestii din magazin sunt tineri si pot creste chiar si de doua-trei ori in lungime. Intreaba care este talia adulta si daca vor avea loc in acvariu. Pestii se pun in acvariu abia dupa doua saptamani de la plantare. Abia dupa acest interval mediul e stabilizat si pregatit sa-i primeasca pe nou veniti.
Ce trebuie sa stie un incepator Exista pesti de apa dulce si pesti de apa sarata. Asadar, atunci cand iti alegi pestii, e bine sa stii ca un acvariu cu pesti marini e mult mai de efect, insa si costurile de intretinere sunt mai mari, pentru ca acesti pesti sunt mai pretentiosi.
Recomandarea noastra este sa optezi pentru pestii exotici de apa dulce (speciile mai rezistente si usor de intretinut sunt guppy, carasii aurii, zebrele).
Foarte important in cresterea pestilor exotici e mediul controlat in care traiesc si care trebuie mentinut in limitele unor parametri destul de stricti; temperatura apei e esentiala; la fel, ph-ul apei si duritatea acesteia. Pestii noi trebuie tinuti in carantina cateva zile, pentru a preveni - in cazul in care sunt bolnavi - posibila imbolnavire a celorlalti.
Nu uita de iluminarea acvariului (se face cu un neon amplasat deasupra si pe latura anterioara a acvariului).
De unde cumperi pestisorii. Neaparat, de la un magazin specializat! Acolo vei gasi numeroase specii, precum si echipamentul necesar dotarii acvariului, plus informatii privind intretinerea lor. In magazin, conditiile de intretinere a pestilor sunt mult mai bune decat in piata, la taraba.
-
Membru Special

07-17-2006, 04:37 PMAcvariile se pot alege in functie de tipul de decoratiune interioara pe care il avem.

Pentru a putea sa isi pastreze stilul rafinat si elegant in primul rand un acvariu trebuie ingrijit si curatit.
-
07-17-2006, 06:07 PM
Wawww,anna,acum invatam si niste dulgherie
Sa stii ca si aranjamentele de flori uscute se pot face cu manutele noastre.Am o prietena care aduna tot felul de flori pe care le usca,le colora cu in tot felul de nuante si le facea cate un ornament din staniol sau hartie creponata ,de sta mata in coada.Prima data cand i-am vazut camera am intrebat-o ce designer i-a aranjat-o,pt ca ea nu a facut nici nici un curs ,nimic in acest domeniu.Si-a vopsit singura dulapul si peretii ca un adevarat artist.Mi-a spus ca i-au placut culorile si nici ea nu se gandea ca va iesi chiar asa frumos.
Asa ca,la treaba fetelor:smile26:
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |