Notices

Thread: Invocatii

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. Invocatii 
    moderator Saira's Avatar
    M-am gandit sa adunam aici cateva invocatii bune de rostit in diverse momente din viata noastra,inspirate din Sunna si Qur'an.Cine poate adauga este binevenit.Deasemenea cine detine traducerea hadithurilor in limba romana,poate sa le modifice si pe cele traduse de noi ceilalti.

Dupa Houdhayfa Ben Al-Yamân si Abou Dzarr (radiyallahou 3anhouma) Trimisul lui Allah (sallallahou 3alayhi wa sallam) spunea inainte de a dormi:

bismik-allahoumma ahya wa amout)
    (بسمك اللهم أحيا و أموت)

O,Allah,in numele tau traiesc si mor
    ![/FONT]

Si la trezire:
    (al hamdou lillahi allazi ahyana ba3da ma amatana wa ilayhi an-nouchour)
    (الحمد لله الذى أحيانا بعدما أماتنا)
    (و إليه النشور)

Multumire lui Allah cel care ne-a dat viata dupa ce ne-a luat-o (in timpul somnului) si la El este intoarcerea![/B
    ](raportat de Boukhari)

Dupa Abou Saïd Al-Khoudri (radiyallahou 3anhou),atunci cand voia sa poarte un vesmant,Trimisul lui Allah (sallallahou 3alayhi wa sallam) pronunta numele vesmantului respectiv (camasa,turban etc) si apoi spunea:

(Allahoumma
    inni as'alouka min khayrihi
    wa khayri ma howa lahou
    wa a3ouzou bika min charrihi wa charri ma howwa lahou)
    اللهم
    إنى اسألك من خيره
    و خير ما هو له
    و اعوذ بك من شره و شر ما هو له

O,Allah,iti ceri din binele (obiectului) si din binele pentru care a fost facut si cer ajutorul tau impotriva raului lui si impotriva raului pentru care a fost facut
    (raportat de Ibn As-Sonni)

Dupa Om Salama,atunci cand Trimisul lui Allah iesea din casa,spunea:

بسم الله توكلت على الله
    اللهم إنى أعوذ بك أن أضل أو أضل
    أو أزل أو أزل
    أو أظلم أو أظلم
    أو أجهل أو يجهل علي
    bismillahi tawakkaltou 3ala-llahi
    Allahoumma inni a3ouzou bika an adilla aw oudall
    aw azilla aw ouzall
    aw azlimou aw ouzlam
    aw adjhalou aw youdjhala 3alaï

In numele lui Allah,ma bazez pe Allah. O ALLAH caut refugiu la Tine impotriva faptului de a rataci si de a fi ratacit,de a pacatui sau de a fi supus unui pacat,de a fi nedrept sau de a fi neindreptatit ,de a comite un act de ignoranta sau de a ma supune unuia!

Atunci cand ne intoarcem acasa sau atunci cand intram in orice camera,este recomandat sa spunem:”In numele lui Allah,Cel Milostiv,Indurator”,apoi sa salutam cu „Assalamou alaykoum wa rahmatuLlah”,chiar daca nu este nimeni inauntru.
    Allah soubhana wa ta’ala a spus:
    " فإذا دخلتم بيوتا فسلموا على أنفسكم
    تحية من عند الله مباركة" (النور:61)

„Iar cand intrati in case,salutati-va unii pe altii cu un salut binecuvantat si bun de la Allah!” (24,61)

Annas raporteaza ca Mesagerul lui Allah a spus:
    [B]„O,fiule!atunci cand te intorci la ai tai,adreseaza-le un salut,el va fi o binecuvantare in favoarea ta si intr-a lor”
    (raportat de At-Tirmidhi)

Abou Malek Al-Ach'ari (radiyallahou 3anhou) raporteaza ca Trimisul lui Allah (sallallahou alayhi wa sallam) a spus:
    اللهم إنى اسألك خير المولج
    و خير المخرج
    بسم الله ولجنا
    و بسم الله خرجنا
    و على الله ربنا توكلنا
    allahoumma inni ass'alouka khayra-l-maouladj
    wa khayra-l-makhradj
    bismillahi oualadjna
    wa bismillahi kharadjna
    wa 3ala-lahi rabbina tawakkalna

„Atunci cand un barbat se intoarce la el acaa,sa spuna:<<Domnul meu,iti cer sa-mi acorzi binele (binecuvantare) la intrare si binele la iesire,in numele lui Allah am intrat si in numele lui Allah am iesit,si pe ALLAH stapanul nostru ne-am bazat!>> apoi sa dreseze salutul familiei sale.”[/B
    ](raportat de Abou Daoud)
    Dupa Anas (radiyallahou 3anhou),Trimisul lui Allah (sallallahou alayhi wa sallam) spunea,intrand la toaleta:
    "اللهم إنى أعوذ بك من
    الخبث و الخبائث"
    allahoumma inni a'ouzou bika minal-khobssi wal khabaïss

“O,Allah,caut adapost la sanul Tau impotriva -----ilor barbati si -----ilor femele ! ‘’
    (raportat de Al-Bokhari si Moslem)

Ibn Abbas (radiyallahou 3anhou) raporteaza ca intr-o zi,in timp ce muezzinul chema la rugaciunea de dimineata,Trimisul lui Allah (sallallahou alayhi wa sallam) a plecat spre rugaciune spunand:
    [B]"اللهم اجعل فى قلبى نورا
    و فى لسانى نورا
    و اجعل فى سمعى نورا
    واجعل فى بصرى نورا
    و اجعل من خلفى نورا
    و من أمامى نورا
    و اجعل من فوقى نورا
    و من تحتى نورا
    اللهم أعطنى نورا"

allahoumma idj3al fi qalbi noura
    wa fi lissani noura
    wadj3al fi sam3i noura
    wadj3al fi bassari noura
    wadj3al min khalfi noura
    wa min amami noura
    wadj3al min fawqi noura
    wa min tahti noura
    allahoumma a3tini noura

O ALLAH , pune-mi in inima o lumina
    si in limba mea o lumina
    si pune-mi in auzul meu o limina
    si pune-mi in vazul meu o lumina
    si pune-mi in spatele meu o lumina
    si in fata mea o lumina
    si pune-mi deasupra mea o lumina
    si de desubtul meu o lumina
    O ALLAH daruieste-mi o lumina

!
    Last edited by suleiman; 06-02-2006 at 08:30 PM.

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Cine doreste carticica HISNUL MUSLIM,aparuta sub egida Ligii islamice si Culturale sa zica!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Bebe BRAVO surioara,meriti punctele!

Maryam,habibty,ce suflet in aur mai ai,eu vreau dar unde sunt eu, unde sunteti voi;
    Nu e uitat tradusul sa stii,dar merge greu,rasaritul nu ma lasa ,nu serios iubita,trebuie sa fiu f atenta ca e vorba de religie,si nu e ca o carticica de bucate,trebuie sa fie inshallah exact!
    Scuza-mi intrzierea,pupici

4.  
    fondator suleiman's Avatar
    Nota 10 si din partea mea.

Frumoasa postare .
    AM modificat un pic la traducerea in limba romana ca sa fie sensul exact cum l-a zis profetul صلى الله عليه وسلم

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman
    Nota 10 si din partea mea.

Frumoasa postare .
    AM modificat un pic la traducerea in limba romana ca sa fie sensul exact cum l-a zis profetul صلى الله عليه وسلم
    Shoukran Admin,merci pt corectare.....am tradus cum am putut si eu! insha'Allah revin curand cu alte invocatii,poate ma ajuti si la acelea.

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by gabriela guettat
    Bebe BRAVO surioara,meriti punctele!

Maryam,habibty,ce suflet in aur mai ai,eu vreau dar unde sunt eu, unde sunteti voi;
    Nu e uitat tradusul sa stii,dar merge greu,rasaritul nu ma lasa ,nu serios iubita,trebuie sa fiu f atenta ca e vorba de religie,si nu e ca o carticica de bucate,trebuie sa fie inshallah exact!
    Scuza-mi intrzierea,pupici

sA-mi lasi pe mail adresa,Inshaa ALLAH sa ajunga la tine.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7. Alte invocatii 
    moderator Saira's Avatar
    Invocatii ce pot fi spuse atunci cand ne trezim:
    لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحْـدَهُ لا شَـريكَ له، لهُ المُلـكُ ولهُ الحَمـد، وهوَ على كلّ شيءٍ قدير، سُـبْحانَ اللهِ، والحمْـدُ لله ، ولا إلهَ إلاّ اللهُ واللهُ أكبَر، وَلا حَولَ وَلا قوّة إلاّ باللّهِ العليّ العظيم , رَبِّ اغْفرْ لي

Lâ ilâha illâ l-lâhu wahdahu lâ sharîka lahu, lahu-l-mulku wa lahu lhamdu, wa huwa calâ kulli shay’in qadîr. Subhâna l-lâhi, wa-l-hamdu li-l-lâhi, wa lâ ilâha illa l-lâhu, wa l-lâhu akbaru, wa lâ hawla wa lâ quwwata illa bi-l-lâhi-l-caliyyi-l-cazîm. Rabbi ghfir lî.

Nu exista alt dumnezeu in afara de Allah Cel Unic fara asociat,ale Lui sunt imparatia si lauda si El este deasupra tuturori lucrurilor Puternic .Slava Lui ALLAH si Lauda Lui ALLAH ,si nu este nici un dumnezeu afara de ALLAH si ALLAH este Cel Mare, nu exista forta sau putere decat de la ALLAH Preaintaltul Preamare.O,Allah,iarta-ma pe mine!

.................................................. .................................................. ..............................

الحمدُ للهِ الذي عافاني في جَسَدي وَرَدّ عَليّ روحي وَأَذِنَ
    لي بِذِكْرِه

Al hamdu li-l-lâhi l-ladhî câfânî fî jasadî wa radda calayya rûhî, wa adhina lî bi-dhikrihi.

Multumire lui ALLAH care mi-a protejat corpul de necazuri si mi-a dat viata, mi-a permis sa-l pomin.

.................................................. .................................................. ..............................

Ceea ce se spune celui care imbraca o haina noua:
    اِلبَـس جَديـداً وَعِـشْ حَمـيداً وَمُـتْ شهيداً

Ilbis jadîdan, wa cîsh hamîdan, wa mut shahîdan

Poarta ce ai nou,traieste onorat (cu demnitate) si sa mori martir!

تُبْـلي وَيُـخْلِفُ اللهُ تَعَالى
    Tublî wa yukhlifu l-lâhu tacâlâ.
    Foloseste-te de el (vesmantul cel nou) si Allah sa-ti dea si altele!

Atunci cand ne dezbracam de un vestmant este recomandat sa spunem:بِسْمِ الله "BismiLlahi"-In numele lui Allah.

Iesind de la toaleta:

غُفْـرانَك
    Ghufrânak
    Iertarea Ta ,o,ALLAH!

Facand ablutiunile:بِسْمِ الله Bismi l-lâhi In numele lui Allah

Ce spunem dupa ce am efectuat ablutiunile:
    أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَـهَ إِلاّ اللهُ وَحْدَهُ لا شَريـكَ لَـهُ وَأَشْهَدُ أَنَّمُحَمّـداً عَبْـدُهُ وَرَسـولُـه

Ash-hadu an lâ ilâha illa l-lâhu, wahdahu lâ sharîka lahu, wa ash-hadu anna Muhammadan cabûhu wa rasûluhu.Marturisesc ca nu este zeu in afara de Allah si marturisesc ca Mouhammad este robul si trimisul Sau.

اللّهُـمَّ اجْعَلنـي مِنَ التَّـوّابينَ وَاجْعَـلْني مِنَ المتَطَهّـرين الله أكبر

Allâhumma jcalnî mina t-tawwâbîna wa jcalnî mina-l-mutatahhirîn.

O,Allah!fa-ma sa ma numar printre cei care se caiesc si pritre cei care se purifica!

سُبْحـانَكَ اللّهُـمَّ وَبِحَمدِك أَشْهَـدُ أَنْ لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتوبُ إِلَـيْك

Subhânaka l-lâhumma wa bi-hamdika. Ash-hadu an lâ ilâha illâ anta, astaghfiruka wa atûbu ailayka.

Slava Tie,Domnul meu,si prin lauda ta marturisesc ca nu exista zeu in afara de Tine,iti cer iertare si ma intorc la tine.
    Last edited by suleiman; 06-02-2006 at 10:48 PM.

8.  
    Membru Special Anna's Avatar
    mashAllah habibti ce frumos ai tradus si sunt foarte folositoare
    Allah sa te rasplateasca
    maryam habibti vreau si eu cartea ce tre sa fac?
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

9.  
    fondator suleiman's Avatar
    Am modificat ce trebuie modificat .

Sa te rasplateasca ALLAH

10.  
    Membru Special Anna's Avatar
    http://www.duas.org/

cam aici gasiti cam pentru orice...inshAllah cand am timp in sesiuneaasta sau dupa...sa traduc cate ceva....
    sunt foarte bine venite invocatiile si inshAllah Allah sa ni le primeasca la fiecare in parte ....
    Allah sa te rasplateasca surioara
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks