Notices
 
Results 1 to 1 of 1
 1. Amygdalina - Vitamina B 17 
  #1
  moderator ummraschid's Avatar
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Germany
  Posts
  1,144
  Thanked
  375
  Rep Power
  1213
  assalamu alaykum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

  ...cu vreme in urma, cautand ceva in internet, am dat de un text privind Vitamina B 17, dupa care, uimita, uitand ce cautasem initial, am inceput sa citesc despre modul in care aceasta vindeca si previne cancerul...

  ...doresc sa impartasesc cu voi aceste informatii, in limba romana - se pare ca nu sunt prea multe surse, sau nu am dat eu de ele...iata insa ce am gasit si va adresez rugamintea, de a posta tot ce cunoasteti legat de aceasta, argumentari Pro sau Contra, etc...  Vitamina B17 si vindecarea cancerului


  Este vorba despre o vitamină, mai puţin cunoscută, dar foarte c o n t r o v e r s a t ă în lumea medicală. După ani de cercetări, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat, în 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 - cunoscută şi sub numele de a m i g d a l i n ă (sau laetrile) care este continuta in banalul sambure de caisa.

  Se face din ce în ce mai auzită opinia conform căreia cancerul ar fi o boală cauzată de o deficienţă nutriţională. Nu ar fi vorba despre o bacterie, un virus sau o toxină misterioasă, ci pur şi simplu despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa: vitamina B17.

  Sâmburii de caise - pe care îi mâncam cu mare plăcere când eram copii - sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17. In general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin această substanţă, care le conferă un gust amărui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.
  Amigdalina este alcătuită din două molecule de glucoză, o moleculă de acid cianhidric (compus anti-neoplastic) şi o moleculă de benzaldehidă (analgezic). Comercial, amigdalina (vitamina B17) se prepară din sâmburii de caise.

  Tratamentul, considerat în prezent neconvenţional, constă în injectarea intravenoasă a unor doze de amigdalină timp de două-trei săptămâni, urmat de doze orale, pentru menţinere.

  Această metodă nu este acceptată de medicina "ortodoxă", care reclamă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile vitaminei B17 de prevenire şi vindecare a cancerului. Insăşi încadrarea amigdalinei ca vitamină este contestată.

  Studiile sponsorizate de Institutul Naţional al Cancerului nu au putut pune în evidenţă proprietăţile terapeutice ale amigdalinei sintetizate din sâmburii de caisă în vindecarea cancerului. In plus, au fost înregistrate cazuri de deces prin otrăvire cu cianură în urma unor doze orale de amigdalină.

  Adepţii terapiei neconvenţionale (pro-amigdalină) declară că există dovezi în sprijinul tratamentului cu amigdalină, dar că ele nu sunt luate în considerare, din motive financiar-politice: companiile farmaceutice multinaţionale nu sunt interesate de promovarea acestui tratament, ele neavând nici un drept (brevet, patent) asupra vitaminei B17.

  Tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal în SUA - pacienţii suferinzi de cancer care-şi pun speranţe în această metodă trebuind să urmeze tratamentul specific la clinici din alte ţări: Australia, Germania, Belgia, Anglia, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Peru, Spania, Elveţia etc.

  Până ce medicina modernă va proba eficienţa sau ineficienţa acestui tratament, un ... sâmbure de adevăr există.

  Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează utilizarea "aqua amigdalorum" în tratamentul unor tumori ale pielii. Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile terapeutice ale amigdalinei. De asemenea, numeroase triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi
  preparate din sâmburi de fructe, bogate în amigdalină în rândul acestora neînregistrându-se nici un caz de cancer.

  Nu ştim de partea cui este dreptatea, timpul şi cercetările ce vor fi întreprinse vor lămuri această dispută. Poate că sursa naturală (sâmburele) este mult mai bună decât compusul comercial.

  Tot despre Vitamina B17 (letril)

  Ca structura chimica, aceasta vitamina este o combinatie a doua molecule de glucoza (una de benzaldehida si una de acid cianhidric) numita amigdalina. In retetele medicale e cunoscuta sub numele de nitrilozida si se extrage din samburii de caisa.
  Dupa studiile efectuate pana acum, se pare ca letrilul detine proprietati specifice de prevenire si tratare a cancerului.

  In momentul de fata, desi nu s-au stabilit cu exactitate inca nivelele de toxicitate, cantitatile in exces de letril pot fi periculoase. Doze mai mari de 3,0 g nu ridica probleme, dar nu este indicat a se lua mai mult de 1,0 g odata.

  Vitamina B17 (Amigdalină)

  Conform afirmaţiilor lui Dr.Ernst Krebs Jr., vitamina B 17 este de o importanţă primară în lupta împotriva bolilor canceroase datorită componentelor sale.

  Descoperirile publicate de către Dr.Ernst Krebs Jr. în cartea sa au stârnit multe dispute. După părerea sa, anumite boli tumorale pot fi învinse cu ajutorul vitaminei B 17 .

  Dr. Krebs a afirmat că rata succesului terapeutic fost de 98% în cazul pacienţilor trataţi cu vitamina B 17, dacă vorbim de cazuri „virgine” (tumori primare, fără m e t a staze, fără chimio- sau radioterapie, fără intervenţie chirurgicală). In cazul în care bolnavul a beneficiat deja de chimio- sau radioterapie, eventual s-a efectuat şi intervenţie chirurgicală, succesul terapeutic depinde de extinderea procesului tumoral sau de efectele adverse produse de aceste terapii.


  ...mai multe informatii si amanunte, gasiti in urmatoarele linkuri:

  Rolul nitrilozidelor, al vitaminei B17 in lupta impotriva tumorilor si in m e t a bolism, in baza lucrarilor lui Ernst Theodor Krebs Jr.

  Mecanismele efectelor vitaminei B17 - functionarea ei

  Descrierea tratamentului si alimente care contin B17

  THE ULTIMATE GUIDE TO VITAMIN B-17 M E T A BOLIC THERAPY

  G. Edward Griffin - A World Without Cancer - The Story Of Vitamin B17 un film de cca. o ora, in limba engleza...


  BarakAllahu fikum!
  "Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
  (Surat 'Al-'Imran:8)
   
   

 2. Mersi ummraschid de la :

  flor6 (05-07-2011)

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

 
Bookmarks
Bookmarks
 
Posting Permissions
 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •