Notices

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 114
  1. Intrebari ce astreapta raspuns-Prin Biblie spre Coran 
    moderator munir's Avatar
    Raspunsurile se pot gasi citind scrierile biblice ,Sfintul Coran sau postarile de la sectiunea ,,Crestinism” si ,,Islam “de pe forumul ,,Rasarit”

1- Cum se numeau cele doua popoare care au ocupat Mesopotamia si care sunt denumite generic,, leaganul civilizatiei lumii”.- Istorie antica -Forum Rasarit

2- Cum il chema pe tatal lui Avraam si unde s-au stabilit dupa plecarea din Ur -Chaldea ?-Biblia,Coran,Forum Rasarit

3-Ce popor domina teritorul Mesopotamiei la plecarea familiei lui Avraam din acesta zona - Istorie Biblica-Forum Rasarit

4-Care sunt cele doua ,carti apartinind religiei iudaice ,care au stat la baza formarii VT si ce cuprind fiecare ?-iudaism-Forum Rasarit

5- Cine a fost primul om care, prin modul relatiei lui cu divinitatea , putem considera ca este promotorul dogmei islamice-Logica,Sfintul Coran-Forum Rasarit
    [SIZE''4'']http://www.rasarit.com/vb/image.php?type=sigpic&userid=7&dateline=1327515551[/SIZE]

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui munir pentru acest subiect

gabriela guettat (06-19-2011), yvette (07-11-2011)

3.  
    Deosebit flor6's Avatar
    Asa cum am si precizat am gasit in mai multe site-uri,atat in romana cat si in engleza aceste dispute si ambele intrebari fac referire doar la extrase biblice.Am sa prezit ce toata analiza sa vedeti pana unde poate merge conceptia crestina,mai am de tradus un pic si sa aranjez.
    "Citeşte Quranul şi lumina Raiului va coborî pe pământ."

4.  
    moderator munir's Avatar
    Surioara flor6
    Nu te supara pe mine dar daca vrei sa deschizi o dezbatere pe seama acestor teorii ce tin de teologia speculativa crestina poti deschide pe acest topic un Threand nou cu titulatura asta,,teorii si speculatii crestine " Si iti promit ca vom participa cu parerile nostre la aceasta tema.Eu as vrea sa mai continui concursul acesta aici fara sa divagam sau sa incepem sa aducem in atentie teorii si controverse indoielnice.

Daca vrei da-mi citatele (capitol si verset biblic) unde pot gasii aceste trimiteri si le voi studia .Dar eu te asigur ca toata acesta teorie este doar o furtuna intr-un pahar cu apa.Adica are valoare 0 / barat .Tot la fel de bine putem specula afirmind ca in scrierile biblice se vorbeste despre,, cresterea bamelor in baie"
    [SIZE''4'']http://www.rasarit.com/vb/image.php?type=sigpic&userid=7&dateline=1327515551[/SIZE]

5.  
    Deosebit flor6's Avatar
    Nu este nici o suparare frate Munir chiar este o idee foarte buna sa deschid un nou topic despre aceasta,nu stiam unde sa scriu,caci am cautat in "geneza" de 2 zile si apoi am ramas uimita ce am descoperit!!

6.  
    moderator munir's Avatar
    Continuam cu intrebarile sau v-ati plictisit ?!? Daca da ...sa imi spuneti .

14- La intrarea lui Avraam in Canaan cite popoare ocupau acest teritoriu -scrieri biblice

15 - Din ce material de constructie au fost zidite orasele Ramses si Pitom . In ce zona din Egipt au fost ele construite .Care a fost scopul initial al constructiei acestor orase. -Scrieri biblice

16 - Care a fost ultima dorinta a lui Iosif inainte de moarte.-Scrieri biblice

V-as ruga, daca vreti ,in raspunsurile vostre puteti face paralele intre scrierile biblice si cele coranice referitoare la subiectul intrebarilor(daca ele exista).Cu scurte exemplificari bineinteles

7.  
    Moderator yvette's Avatar
    14-
    Canaanul se întindea de la Nil până la Eufrat, şi acolo locuiau popoare semitice ca şi tribul din care făcea parte Avraam, dar şi filistenii, care veniseră din zona arhipelagului grecesc, in mai multe valuri şi fenicienii Dintre popoarele semitice amintesc pe: canaaniţi, cadmoniţi, hetiţi, amoriţi şi iebusiţi.

15. Au fost construite din chirpici de pământ

la 16 trebuie sa ma documentez ce scrie in Sf Quran, ca trebuie sa dau versetul sau versetele si nu stiu pe de rost.
    Noi am propus cerurilor, pământului şi munţilor sarcina de a purta povara Adevărului, dar ele au refuzat să o poarte şi le-a fost teamă de ea, însă s-a încărcat omul cu ea, căci el este tare nedrept [faţă de el însuşi] şi tare neştiutor

8.  
    Deosebit flor6's Avatar
    14- La intrarea lui Avraam in Canaan cite popoare ocupau acest teritoriu -scrieri biblice

Exodul 3:8 M-am coborât ca să-l izbăvesc din mâna egiptenilor şi să-l scot din ţara aceasta şi să-l duc într-o ţară bună şi întinsă, într-o ţară unde curge lapte şi miere, şi anume, în locurile pe care le locuiesc canaaniţii, hetiţii, amoriţii, fereziţii, heviţii şi iebusiţii.
    Sau
    Geneza 15:18In ziua aceea, Domnul a făcut un legământ cu Avram şi i-a zis: „Seminţei tale dau ţara aceasta, de la râul Egiptului până la râul cel mare, râul Eufrat,
    Geneza 15:19 şi anume: ţara cheniţilor, a cheniziţilor, a cadmoniţilor,
    Geneza 15:20 a hetiţilor, a fereziţilor, a refaimiţilor,
    Geneza 15:21 a amoriţilor, a canaaniţilor, a ghirgasiţilor şi a iebusiţilor.”

15 - Din ce material de constructie au fost zidite orasele Ramses si Pitom . In ce zona din Egipt au fost ele construite .Care a fost scopul initial al constructiei acestor orase. -Scrieri biblice

Constructia oraselor Ramses si Pitom s-a facut din caramizi de lut amestecat cu paie (chirpici).Aceasta tehnica de constructie (chirpici legati intre ei cu pamint) nu era folosita decit in Egipt si numai pentru construirea hambarelor .
    Dovezile arheologice in Delta Nilului (resturi de statui ,bucati de coloane si urme de ziduri) au dovetit existenta acestor orase.
    S-ar presupune ca ar fi vorba de tinutul Ramses,mai exact orasul Ramses.
    Exodul 1:11 Şi au pus peste ei isprăvnicei, ca să-i asuprească prin munci grele. Astfel a zidit el cetăţile Pitom şi Ramses, ca să slujească de hambare lui faraon.
    Exodul 1:14 Le-au făcut viaţa amară prin lucrări grele de lut şi cărămizi şi prin tot felul de lucrări de pe câmp, şi în toate muncile acestea, pe care-i sileau să le facă, erau fără niciun pic de milă.
    Exodul 5:18 Acum, duceţi-vă îndată de lucraţi; nu vi se vor da paie, şi veţi face acelaşi număr de cărămizi.”

16 - Care a fost ultima dorinta a lui Iosif inainte de moarte.-Scrieri biblice

Iosif a murit în varsta de o suta zece ani iar Egiptul nu era pentru el decât locul exilului sau iar ultima sa dorinta a fost cea de a pleca din Egipt impreuna cu poporul (chiar si mort) in tara promisa.
    Geneza 50:24Iosif a zis fraţilor săi: „Eu am să mor! Dar Dumnezeu vă va cerceta şi vă va face să vă suiţi din ţara aceasta în ţara pe care a jurat că o va da lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov.”
    Geneza 50:25Iosif a pus pe fiii lui Israel să jure, zicând: „Când vă va cerceta Dumnezeu, să luaţi şi oasele mele de aici.”

InshaAllah revin cu partea a doua

9.  
    moderator munir's Avatar
    ass salam alaykum.Foarte bun raspunsul surioara flor6 .Bravo

10.  
    Deosebit flor6's Avatar
    wa aleykum salam frate munir,a inceput sa imi placa acest concurs de intrebari si am descoperit ca există părţi din Biblie care au valoare istorica si am găsit chestiuni în care cele două (biblia si coranul) se completează una pe cealaltă într-un mod foarte util.
    am zis ca revin si cu partea a doua!

Aici raman la acelas raspuns in urma descoperirilor arheologice care susţin foarte mult această ipoteză,si anume ridicarea celor doua orase in timpul domniei lui Ramses al II-lea.Aici mai pot completa cu ce am gasit in Sfantul Coran:
    Astăzi te mantuim Noi, cu trupul tau, pentru ca sa fii un semn pentru cei care vor veni în urma ta!
    Coran, 10:92

-specific ca este vorba de mumia lui Mernaptah (faraonul), Biblia ne indică faptul că el a fost înghiţit de apele mării,o examinare medicala a mumiei ne-a -----strat ca ea nu a stat în apa mult timp, deoarece nu da semne de deteriorare din cauza subversiunii prelungite.

16 - Care a fost ultima dorinta a lui Iosif inainte de moarte.
    dupa umila mea parere as putea zice ca versetul de mai jos reprezinta ultima dorinta a lui Iosif,nimic nu este mai important de a muri in totala supunere fata de Creator.

SURAT YUSUF-101 Doamne! Tu mi-ai dat putere si m-ai învstat talcuirea vedeniilor!Tu esti Creatorul cerurilor si pamantului! Tu esti Ocrotitorul meu înaceasta lume si în Lumea de Apoi! Ia-mi viata cand eu sunt în totalasupunere [musulman] si alatura-ma celor evlaviosi.

11.  
    moderator munir's Avatar
    As salam alaykum .
    Ca sustinere a celor afirmate de mai multe ori de mine cit si in postarea de mai sus a surioarei flor6- referitor la faptul ca Biblia este,,temelia si usa casei " iar Sfintul Coran este ,,insasi casa Credintei Curate si a Adevarului" ,iar daca nu cunosti ambele Carti nu poti cuprinde intelesul si profunzimea totala al revelatiei,.
    Iata ce se spune in Sfintul Coran in surat Al -Baqara aya 89

,, Si cind le-a venit Cartea(Coranul) de la Allah ,intarind-o pe cea pe care o aveau ei-dupa ce mai inainte se rugasera pentru ajutor impotriva celor care nu credeau-cind le-a venit ceea ce stiusera l-au tagaduit pe el(Mohammed) .Blestemul lui Allah asupra celor care nu cred!"

Iata subliniat de mine un clar indemn la cunosterea scrierilor biblice si care ne arata importanta lor precum evidenta ca acestea fac parte din totalitatea revelatiei divine.

12.  
    moderator munir's Avatar
    Continui cu seria de intrebari in speranta ca si alti frati sau surori ni se vor alatura si ne vom ajuta reciproc sa descifram scrierile biblice si vom gasii o noua cale in intelegerea scrierilor revelate.

17- Ce constructie a ridicat Avraam in timpul primei intrari in Canaan si ce ritual a efectuat el acolo ? Mentionati cind a avut loc prima oara acest ritual anterior ,,Epocii Patrtiarhilor” -(Evidentiata in Cartea Genezei cap 1-12.) -Cartea Genezei si /sau Sfintul Coran

18- Cum a ajuns Iosif in Egipt ?-Cartea Genezei-Sfintul Coran

19-Cum se numea muntele unde Ingerul Domnului i s-a aratat lui Moise si unde Allah ii vorbeste acestuia pentru prima oara? In ce tinut se afla acest munte.? Cartea Exodului -Sfintul Coran

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks