Notices

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 42
  1. Universalitatea Islamului! 
    Incepator alba's Avatar
    la ce ne referim mai exact?poate cineva sa ma ajute?

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    In cazul de fata prin universalitatea islamului intelegem o religie care grupeaza/inglobeaza tot felul de oameni , netinand cont de etnie, rasa,locatie geografica,limba , sex etc.Nu doar Islamul e o religie universala la fel e si crestinismul si budismul .Din cate stiu eu iudaismul si hinduismul nu se bazeaza pe universalitate pt ca ele isi au adeptii din poporul ales in cazul evreilor asa ca nu prea putem vb de universalitate in cazul lor.
    Acum , termenul de universalitate e atat de larg poate insemna si altceva spre exemplu in crestinism universalitatea e un fel de doctrina a salvarii. Ea se refera la problema iadului si a faptului ca Dumnezeu este iertator si drept. De aceea universalismul spune ca Dumnezeu nu va supune pe nimeni indiferent de pacatele sau credintele acelei persoane ,iadului vesnic.
    In Islam nu e chiar asa.

3.  
    moderator amal's Avatar
    Quote Originally Posted by nazirah
    Acum , termenul de universalitate e atat de larg poate insemna si altceva spre exemplu in crestinism universalitatea e un fel de doctrina a salvarii. Ea se refera la problema iadului si a faptului ca Dumnezeu este iertator si drept. De aceea universalismul spune ca Dumnezeu nu va supune pe nimeni indiferent de pacatele sau credintele acelei persoane ,iadului vesnic
    indiferent de pacate si credinta?eu nu stiam asa.am inteles eu gresit?

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Nu. Sunt o secta din ramura crestinilor.Se numest unitarieni universalisti si au din cate stiu eu la baza aceasta doctrina.Mai mult doctrina spune ca si -----ii si inclusiv Satan va fi iertat.

5.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by nazirah
    In cazul de fata prin universalitatea islamului intelegem o religie care grupeaza/inglobeaza tot felul de oameni , netinand cont de etnie, rasa,locatie geografica,limba , sex etc.Nu doar Islamul e o religie universala la fel e si crestinismul si budismul .Din cate stiu eu iudaismul si hinduismul nu se bazeaza pe universalitate pt ca ele isi au adeptii din poporul ales in cazul evreilor asa ca nu prea putem vb de universalitate in cazul lor.
    Acum , termenul de universalitate e atat de larg poate insemna si altceva spre exemplu in crestinism universalitatea e un fel de doctrina a salvarii. Ea se refera la problema iadului si a faptului ca Dumnezeu este iertator si drept. De aceea universalismul spune ca Dumnezeu nu va supune pe nimeni indiferent de pacatele sau credintele acelei persoane ,iadului vesnic.
    In Islam nu e chiar asa.

conform definitiei pe care tu ai dat-o despre universalism, ca nu tine cont de sex, nationalitate, origine, etc... te contrazic in legatura cu ce ai zis despre evrei...
    in sensul ca oricine de pe lumea asta poate deveni de religie mozaica , chiar daca nu este de origine iudaica...
    singura diferenta dintre crestinism si islam pe de o parte si religia mozaica pe de alta parte, e ca primele doua sunt religii misionare , iar ultima, nu.. insa ORIEC persoana poate face conversie la religia iudaica, in urma unui examen...
    e exact ca la facultate.. sunt niste carti, le inveti... si apoi dai examen... daca il promovezi, esti recunoscut in religia mozaica....

6.  
    Deosebit
    Intr-o singura fraza,putem spune asa:
    "islamul este o religie universala,deoarece aceasta religie nu apartine doar unui popor,doar unui anume loc,ori unui anume timp."

Asta este ceea ce Allah(SWT) ne-a transmis prin versetul,a carui traducere este:

"Si Noi nu te-am trimis decat ca o indurare pentru toate lumile."(21:107)

Oricine recunoaste Unicitatea lui Allah(SWT) si I se supune in totalitate(cuvantul Islam inseamna supunere) este musulman.Din aceasta perspectiva,toti profetii dinaintea lui Muhammad(saws) erau musulmani.Aceeasi Surah(Surah Al-'Anbiya) ne spune acest lucru prin versetul a carui traducere este:

"Si Noi nu am trimis inaintea ta nici un profet fara sa nu-i revelam lui:
    "Nu este alt dumnezeu afara de Mine,deci adorati-Ma pe Mine!""(21:25)

Subiectul este ,desigur,extrem de generos si merita o dezvoltare mai ampla.

"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

7. off topic 
    moderator ummraschid's Avatar
    Quote Originally Posted by genan
    conform definitiei pe care tu ai dat-o despre universalism, ca nu tine cont de sex, nationalitate, origine, etc... te contrazic in legatura cu ce ai zis despre evrei...
    in sensul ca oricine de pe lumea asta poate deveni de religie mozaica , chiar daca nu este de origine iudaica...
    singura diferenta dintre crestinism si islam pe de o parte si religia mozaica pe de alta parte, e ca primele doua sunt religii misionare , iar ultima, nu.. insa ORIEC persoana poate face conversie la religia iudaica, in urma unui examen...
    e exact ca la facultate.. sunt niste carti, le inveti... si apoi dai examen... daca il promovezi, esti recunoscut in religia mozaica....

ca dovada , majoritatea evreilor din Palestina sint "importati", mai ales din Rusia , din tarile Africii, sub, sub, subdezvoltate si...din alte parti ale lumii .....astaghfir Allah!...
    sora Genan, cred ca ne poate spune o multime despre asta!...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Ummrashid din neatentie cred ca ai trimis de 2 ori aceiasi postare. M-am uitat mult la ea , si mi s-au parut ca erau identice. :smile33: Sper ca n-am facut vreo gafa.
    Multumesc. Allah barik fik surioara

9.  
    moderator ummraschid's Avatar
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Ummrashid din neatentie cred ca ai trimis de 2 ori aceiasi postare. M-am uitat mult la ea , si mi s-au parut ca erau identice. :smile33: Sper ca n-am facut vreo gafa.
    Multumesc. Allah barik fik surioara

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

10.  
    Deosebit
    Eu stiu ca evreii nu fac prozelitism.Religia iudaica nu prevede acest aspect.
    Ba dimpotriva,convertirile se fac foarte greu si presupun niste conditii speciale.In Ro,spre exemplu nu se intrunesc aceste conditii.

In alta ordine de idei,religia se stabileste,in cazul lor,pe linie materna.Adica,daca mama este evreica,copilul este evreu.
    Imigrantii evrei, de care vorbesti tu ,fac parte din aceasta categorie.
    Ei sunt impartiti,e-adevarat,in mai multe categorii,dupa regiunea geografica de unde provin,dar asta nu inseamna ca sunt evrei convertiti!
    "Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)