Am vrut sa pun o intrebare cu privire la Islam , si m-am tot uitat euunde sa scriu dar nu am stiut. Asa ca am facut eu un nou topic. Admin daca nu am postat unde trebuie te rof sa ma scuzi
![]()
Situatie: Am nevoie de bani ( nu eu , asa exemplu) si sunt intr-o situatie critica. Plec la si-mi dau la amanet aurul luind banii de care am nevoie. Timp de o luna pot plati procentul impus ( 5-10%) , dar daca nu platesc dispare aurul meu
. Chesti asta este haram? La fel si cu bancile de unde iai bani , platind un oarecare procent. Daca stie cineva , spuneti-mi este haram ?
Allah ma'akum
Thread: Islam- Intrebari
Results 11 to 20 of 45
|
|
-
03-16-2006, 05:17 PM
Last edited by suleiman; 03-17-2006 at 05:11 PM.

-
03-25-2006, 09:36 PM
As vrea si eu daca poate cineva sa posteze versetul Al-Maidah(5):14-16 din quran .
multumesc anticipat
-
03-25-2006, 09:55 PM
Surat Al-Ma'ida
" 14. Si am incheiat Noi legamant cu aceia care au zis: " Noi sintem crestini", dar au uitat ei o parte din ceea ce li s-a reamintit. Deci am stirnit Noi ura si vrajba intre ei pina in Ziua Invierii. Atunci le va vesti Allah ceea ce au facut ei.
15. O , oameni ai Cartii! A venit la voi Trimisul Nostru ca sa va arate multe lucruri din cele pe care voi le-ati ascuns in Scriptura, trecind peste multe altele. V-au venit voua o lumina si o Carte limpede de la Allah,
16. Prin ea Allah ii calauzeste pe caile pacii si mantuirii pe aceia care cauta multumirea Lui. Si El ii scoate din intunericuri la lumina, prin gratia Sa, si ii calauzeste pe un drum drept."
Cu multa placere, draga Anamaria!
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
03-26-2006, 04:30 PM
Multumesc mult pt versete! Le-am gasit intr-un quran online pe net in engleza si vroiam sa stiu daca corespund cu versiunea Coranului.(imi imaginez ca voi o aveti pe cea buna).
Apropo, versurile astea mi-au dat mult de gandit.In special cele referitoare la lucrurile ascunse din scriptura........
-
-
Deosebit

03-26-2006, 05:47 PMMashaAllah umraschid, e prima data cand citesc aceste randuri. alhamdulillah ca am deschis acest topic, acum le pot scrie si eu prietenilor mei crestini.
Originally Posted by ummraschid
-
03-26-2006, 08:16 PM
Originally Posted by admin
e cazul meu
-
-
Incepator

04-12-2006, 09:56 AMAssalam aleikum wa rahmatullah
Bismilahi rahmani rahim
Referitor la aurul de la amanet si la banca parerile teologilor sunt impartite in special cand vb despre imprumuturile la banca. Ideea e ca atunci cand nu-ti permiti sa faci ceva decat in imprumutandu-te la banca parerea mea e ca e permis. Nu stiu. Sper sa fie asa. Eu personal am credite la banca pt ca altfel nu as fi reusit sa fac anumite modificari in casa, sa-mi cumpar anumite lucruri in casa (modificari necesare si lucruri necesare). Inshallah sa nu fie pacat si inshallah sa ma ierte Allah daca pacatuiesc.
Cu amanetul nu eram sigura dar banuiam ca e pacat. Atunci cand esti pus intr-o anumita situatie si nu ai de unde sa iei bani imprumut si asta e ultima solutie ca sa ai bani...nu ai incotro. Nu toti oamenii au unde sa se imprumute. Ca sa nu mai spun ca stim cu totii cum sunt oamenii si cum te fac unii sa te simti cand le ceri bani imprumut.
Parerea mea e ca situatia trebuie analizata in functie de fiecare caz. Una este sa iti pui aurul la amanet ca vrei sa mergi la discoteca sau ca vrei sa-ti cumperi nu stiu ce haine si alta e sa pui aurul la amanet ca nu au copiii ce manca, sau ca mama are nevoie de medicamente si nu ai bani sa-i cumperi, etc. Corect???
Fie ca Allah sa ne ierte pacatele prin mare mila Lui si sa ne rasplateasca pt intentiile noastre.AminLA HUWALA LA QUWATA ILLA BILLAH
-
04-12-2006, 10:41 AM
Draga Hanaa ,
Nu este pacat sa pui un obiect la amanet atata vreme cat nu platesti pentru el nici o dobanda.
Daca il depui si stabilesti cu omul respectiv ca ii dai banii cand ai , si stabilesti in scris o data exacta ca sa dai banii inapoi , atunci nu este pacat ..
Cand depui un obiect la amanet in Romania , omul iti da o suma minora de bani care nu are legatura cu valoarea exacta a obiectului , acesta se numeste furt.
Cand ai nevoie de bani , poti sa faci orice lucru permis :
- Ceri in inmprumut de la un om credincios care nu-ti cere dobanda.
- Vinzi un obiect , in loc sa-l depui la amanet .
- Te intelegi cu un om de incredere credincios sa-ti dea o suma de bani care este egala cu valoarea obiectului si stabilesti o data pentru returnarea sumei . Adica ii spui sa-ti dea valoarea obiectului in bani si tu ii dai obiectul , si impreuna stabiliti o data fixa , toate aceste actiuni trebuie sa fie scrise intre voi doi .
Daca ii dai banii pe care le-ai primit (fara nici un adaus) inainte de termenul precizat de voi atunci primesti inapoi obiectul tau , si daca nu il pierzi (ca si cum l-ai vandut)
- Te duci la moschee, la vreo organizatie care ajuta oamenii , si ceri bani.
Sunt multe metode ca sa nu pacatuim ,iar cel mai usor lucru este sa pacatuim.
-
04-12-2006, 06:01 PMDraga Admin nu prea am vazut pe aici amanet fara dobanda.Asta este profitul lor , chiar daca se numeste furt.
Originally Posted by admin
Eu am inteles cand mi-ai explicat din start.
Insha Allah sa pacatuim cat mai putin
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |