Am vrut sa pun o intrebare cu privire la Islam , si m-am tot uitat euunde sa scriu dar nu am stiut. Asa ca am facut eu un nou topic. Admin daca nu am postat unde trebuie te rof sa ma scuzi
![]()
Situatie: Am nevoie de bani ( nu eu , asa exemplu) si sunt intr-o situatie critica. Plec la si-mi dau la amanet aurul luind banii de care am nevoie. Timp de o luna pot plati procentul impus ( 5-10%) , dar daca nu platesc dispare aurul meu
. Chesti asta este haram? La fel si cu bancile de unde iai bani , platind un oarecare procent. Daca stie cineva , spuneti-mi este haram ?
Allah ma'akum
Thread: Islam- Intrebari
Results 21 to 30 of 45
|
|
-
03-16-2006, 05:17 PM
Last edited by suleiman; 03-17-2006 at 05:11 PM.

-
Incepator

04-13-2006, 04:10 PMAssalam aleikum wa rahmatullah
Sigur ca cel mai usor e sa pacatuiesti. Sigur ca si eu am inteles de la inceput ce ai vrut sa spui dar eu vb de cazuri extreme cand a pune la amanet un obiect e ultima solutie.
Si nu mi-ati raspuns referitor la creditele bancare. Am citit si pareri ale unor invatati musulmani care spuneau ca, creditele sunt permise atata timp cat nu te duc la faliment.
Inshallah sa fim dintre cei piosi care pacatuiesc cat mai putin.LA HUWALA LA QUWATA ILLA BILLAH
-
04-15-2006, 07:49 PM
SALAM ALEIKUM WR WB LA TOATE SI LA TOTI
.ALLAH (SWT) SA FIE MULTUMIT DE VOI.
AS AVEA SI EU O INTREBARE: POATE O FEMEIE SA FACA DAUA LA UN BARBAT?ADICA POATE SA IL SFATUIASCA CE E BINE IN ISLAM?ACEST BARBAT ESTE COMPLET STRAIN IAR DISCUTIA ARE LOC INTR-UN LOC PUBLIC DE FATA CU ALTE PERSOANE
........ VA ROG SA IMI RASPUNDETI.SPER INSHAALLAH CA NU AM FACUT VREUN PACAT.
ALLAH SA VA BINECUVANTEZE.
-
04-15-2006, 09:48 PM

assalamualaikum wa rahmatuAllahi wabarakatuhu,
draga surioara,
ce stiu eu.....unei musulmance, care se afla neinsotita de sotul ei sau de un barbat mahram, nu-i este permis sa intre in discutii cu alti barbati, musulmani sau nemusulmani, pe strada, sau in alte imprejurari, indiferent de subiectul discutiei.....
repet, aceasta este ceea ce stiu eu ....
iar Allah ta'ala stie cel mai bine...
Allah subhanahu wa ta'ala sa te aiba in paza, inshAllah!
assalamaualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
04-17-2006, 10:25 PM
Bun, si ce facem in cazul in care din pricina locului de munca suntem obligate sa dam noroc sau sa vorbim cu un barbat, sau de exemplu eu lucrez la un magazin de piine, si cind dau restul inapoi trebuie sa il pun in mina clientului este parte din comportamentul unui casier. Eu ce fac atunci? ii spun sefei ca nu, ca stii ca islam asa si pe dincolo si sa-mi pierd serviciu. Stiu ca Allah este cel care mi l-a dat si cel care mi-l poate lua inapoi, dar totusi, cel putin aici se cere seriozitate la locul de munca. De ex. daca in CV se arata ca ai stat la un loc de munca mai putin de 1 an nimeni altcineva nu-ti va da servici pe motiv ca nu esti serios si nu ai credibilitate.
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
04-17-2006, 11:03 PM
Nadia pai de ce trebuie sa ii pui restul in mana lui? Nu poti sa il pui pe masa sau pe tejghea sau... exista un vas special in forma de farfurioara pentru rest... si tu poti sa "inventezi" asta daca nu exista... spui si tu ca esti maniaca in legatura cu potentialii microbi... zic si eu!
-
-
04-18-2006, 12:42 AM
pune-i pe farfurioara de sticla. asa fac de obicei si vanzatoarele la magazin.daca nu este la locul de munca,si patroana nu considera aceasta ceva necesar, cumpara tu una...efortul tau va fi rasplatit.
oricum, parerea mea este ca prin bani se raspandesc cei mai multi microbi, deoarece circula din mana in mana...bine, acum aici nu e vorba de microbi, ci de altceva.
-
04-18-2006, 12:50 AM
Voi incerca si chestia cu farfuriutza, eu de obicei ce fac, atunci cind am de dat restul si am bancnote de hirtii si maruntish, pun bancnotele intai si apoi maruntisul si in acest fel nu am cum sa ating mina respectivului si delicat lucrat
iar cind nu am bancnote , pun chitantza prima si apoi restul
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
Deosebit

04-18-2006, 01:05 AMla noi nu iti da restul in mana, li se pare nepoliticos sa ti-l dea in mana si e cel mai bine.sunt un gen de farfuriute din plastic sau ----l si acolo iti dau restul.
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |