Am vrut sa pun o intrebare cu privire la Islam , si m-am tot uitat euunde sa scriu dar nu am stiut. Asa ca am facut eu un nou topic. Admin daca nu am postat unde trebuie te rof sa ma scuzi
![]()
Situatie: Am nevoie de bani ( nu eu , asa exemplu) si sunt intr-o situatie critica. Plec la si-mi dau la amanet aurul luind banii de care am nevoie. Timp de o luna pot plati procentul impus ( 5-10%) , dar daca nu platesc dispare aurul meu
. Chesti asta este haram? La fel si cu bancile de unde iai bani , platind un oarecare procent. Daca stie cineva , spuneti-mi este haram ?
Allah ma'akum
Thread: Islam- Intrebari
Results 31 to 40 of 45
|
|
-
03-16-2006, 05:17 PM
Last edited by suleiman; 03-17-2006 at 05:11 PM.

-
Deosebit

04-18-2006, 01:10 AMdaaaaaaaaaa uite asa mai am si eu cu cine schimba o vorba in romana
Originally Posted by NaDia
-
04-18-2006, 01:18 AM
Vai fetelor ce discutii interesante.
Draga Nadia pai tu esti foarte politicoasa
Mie nici o vanzatoare nu-mi pune restul in mana, si vad ca nimeni nu se plange sefei.Tu crezi ca oamenii cu asa multe griji pe capul lor , numai restul ( pus in mana sau nu) ii intereseaza. Cred ca se gandesc cum mai repede sa plece acasa sa manance painea , sau se gandesc cu ce o vor manca.
Allah barik fikum
-
04-18-2006, 01:45 AM
Iman, hai sa-ti spun o intimplare: intr-o zii am dat restul la un om mai invirsta, si in loc de un cent canadian am dat un cent american(se amesteca intre ei, si nu se cunoaste diferentza doar in cazul in care te uiti atent), si se intoarce bietul om de la usa la mine si reproseaza ca nu i-am datul restul corect(despre cent el vorbea) eu ma gindeam ca nu am numarat bine, si pina nu a chemat directorul (pesoana care are responsabilitatea de a angaja oameni)de la fabrica nu sa lasat. Si pe deasupra, ma facut cu ou si cu otzet pina a venit el. Si mai era putin pina sa cheme politia, si magazinul era la ora de virf.
No' zi-mi si mie acu' chiar mai crezi ca oameni nu se gindesc la ce rest ii dai sau la cum il dai?من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
04-18-2006, 01:57 AM
NAdia scuze am crezut ca esti in Romania.Se vede ca canadienii au alte griji:smile33: Fii si tu mai atenta
Lasa ca Allah te vede , si-ti vede intentiile tale. Da, ma rog , oamenii sunt diferiti , si mai ales cu batraneii nu pe pui:smile33: :smile33:
Allah barik fik
-
-
04-19-2006, 05:42 PM
Fetelor, mie mi-a dat cineva mai demult o sticlutza de plastic sub forma de bidonash cu apa ZAM-ZAM pentru a da in colturile apartamentului pentru apararea de ochi rai sau de jin. Mi-a explicat respectivul(prieten de-al sotului) cu ar trebui sa procedez dar am uitat.:smile33: O data am fost in vizita la o cunostintza care abia se intorses din hajj si ni-a dat sa bem o cana cu apa zam-zam, dar mai intii ni-a spus sa ne punem o dorintza( care la mine nu sa adeverit)
Intreb, o pot folosi la altceva? Poate imi spuneti si mie!من قبله من يحمل حياتي في يديه
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
04-26-2006, 10:55 AMNaDia habipti,aceasta apa ZAM-ZAM,este de o valoare inestimabila,habipti,las-o in casa,si poti in fiecare vineri de dimineata pe stomacul gol sa pui un paharel micut sa bei de trei ori din el si sa te rogi in gandul tau la ALLAH(SWT)sa iti dea sanatate sa te faca curata,da-le la ai tai, lui sot si la copii,esentialul este sa crezi ca atunci cand bei din ea, e cu puteri miraculoase.Niciodata nu se strica ramane o etrnitate pastreaz-o, ca pe ceva care are o f f f mare valoare.
Apropos,stiti fetelor povestea la apa de ZAM-ZAM?
Daca vreti sa va scriu sa imi spuneti si o fac cu mare placere.
PUPICI
-
04-26-2006, 04:10 PM
Originally Posted by gabriela guettat
Eu stiu aceasta poveste,despre cum a luat nastere acel izvor minunat,insa vorba romanului-"repetitia e mama invataturii"-eu cred totusi ca ar fi bine sa scrii,insha'Allah poate cineva vrea sa cunoasca si tu ii vei da ocazia...poate intr-o zi insha'Allah povestirea ta va trezi interesul cuiva care va incepe sa citeasca tot mai mult despre Islam si cu voia lui Allah...poate va fi dintre musulmani.Este oare multumire mai mare pentru Allah swt decat chemarea la Islam?
Assalamou alaykoum

-
04-26-2006, 04:36 PM
gabriela saru'na mult de tot de sfat si parca am citit pe un alt forum povestea apei Zam Zam dar cum zice si bebe_amour "repetitzia e mama invataturi"
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
04-26-2006, 04:38 PM
da draga gabriela, scrie...mai ales ca sant crestini care cred cu tarie ca in islam nu exista nici o minune...desi musulmanii stiu despre apa zam-zam si despre efectele ei miraculoase, nu povestesc la altii...au alta mentalitate,alt mod de a trai credinta.
am vazut multi crestini care nu pot sa zic ca sant credinciosi, insa pentru ca cred ca un izvor tamaduieste sau o icoana vindeca, se simt mai credinciosi...
important este ca Dumnezeu ne ajuta si ne vindeca, indiferent de religie, daca ne lasam in seama milei Sale.Semne ca Dumnezeu exista sant peste tot, inclusiv in adierea frunzelor unui copac, si in roua care cade dimineata, si in norii care aduc ploaia fara de care nu s-ar face roadele pamantului...insa noi oamenii avem nevoie in plus de minuni...vai noua!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |