Notices

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 45 of 45
  1. Amanet= haram? 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Am vrut sa pun o intrebare cu privire la Islam , si m-am tot uitat eu unde sa scriu dar nu am stiut. Asa ca am facut eu un nou topic. Admin daca nu am postat unde trebuie te rof sa ma scuzi

Situatie: Am nevoie de bani ( nu eu , asa exemplu ) si sunt intr-o situatie critica. Plec la si-mi dau la amanet aurul luind banii de care am nevoie. Timp de o luna pot plati procentul impus ( 5-10%) , dar daca nu platesc dispare aurul meu . Chesti asta este haram? La fel si cu bancile de unde iai bani , platind un oarecare procent. Daca stie cineva , spuneti-mi este haram ?
    Allah ma'akum
    Last edited by suleiman; 03-17-2006 at 05:11 PM.

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Inshaa ALLAH beti si faceti duaa ,cand beti din Zam-Zam stati indreptati cu fata catre Qiblah.
    Dar cred ca sa dai cu ea prin casa...nu stiu,eu cred ca doar ALLAH swt poate proteja si este bine sa nu credem ca lucururile sau obiectele au valori asemanatoare talismanelor,mai ales ca religia noastra dezaproba asa ceva.
    Zam-Zam este o apa binecuvantata prin puterea lui ALLAH swt.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Surorile mele dragi asta asteptam de la voi!Amal habipti sa stii ca vorbele tale imi ung inima ALLAH(SWT)sa te rasplateasca;
    Am sa va scriu asa cum v-am zis:

Sunt foarte multe HADITHURI care confirma meritele la APA Zamzam,
    printre multe texte existente o sa va scriu pe cel mai frumos text;
    Ingerul Jibril(AS)ne arata divinitatea la apa Zamzam,folosindu-se de ea pentru a spala INIMA PROFETULUI NOSTRU MOHAMMED(SAAWS).
    Dupa un hadith raportat de ANAS :Ingerul Jibril(AS) sa prezentat la Profetul Mohammed(SAAWS) cand se juca cu copii.La tinut si la intins pe spate si ia scos INIMA,din care i-a scos un punct negru,si i-a zis:
    "ASTA ESTE PARTEA CARE APRTINE LUI SATAN".
    A aruncat acea parte si a spalata INIMA PROFETULUI (SAAWS)CU APA ZAMZAM!
    La fel ne raporta Ibn Abbas,ca PROFETUL(SAWAS) a mai zis da apa Zamzam:
    "Cea mai buna apa care curge la suprafata pamantului este cea de ZAMZAM,pentru ca ea este o ,mancare completa si vindecare de toate bolile;
    Iar apa cea mai rea care curge la suprafata pamantului este acea apa care ii zice Wadi Barahout a Hadramawt;la suprafata este plina de viermi care au ca picioare ca cele de lacuste,dimineata curge,iar seara se usuca."
    Ibn Abbas raporta ca PROFETUL(SAAWS) a mai zis:
    "Ipocriti cand beau apa de Zamzam niciodata nu sunt satisfacuti(satui)."

Si acum dupa ce am scris un pic despre meritele la apa Zamzam sa vedem cum a luat nastere aceasta apa;

Acesta istorie incepe pe vremea Profetului Ibrahim(AS),si se intampla la MECCA unde pe acel timp nu exista nici apa,nici vilaje de oameni.
    Profetul Ibrahim(AS)impreuna cu sotia lui Hajar(AS),si cu fiul lor Ismail(AS),(care pe vremea aceea era inca un copilas de alaptat),deci Profetul Ibrahim(AS),lasa sub un arbore pe sotia si fiul sau,si le mai lasa langa ei un sac care avea in el curmale si o plosca umpluta cu apa;
    EL intorcandu-se inapoi acasa,
    Mama lui Ismail(AS)ise tinea dupa El si si ii zicea:
    "Unde te duci si ne lasi abandonati aici in aceasta vale fara viata?"
    Ea repetand aceasta de foarte multe ori,dar El nu se intorcea ca sa ii raspunda.
    Apoi ea ii zise:"Este ALLAH(SWT)care ti-a comandat sa faci asa?"
    In final El ii raspunde"DA!"
    Iar ea zice"Atunci ALLAH(SWT) NU NE VA ABANDONA!"

Apoi Ea se intorce si Profetul Ibrahim(AS)pleca,cand el atingea Ath-Thaniyah(drumul spre munte)unde Ea nu putea sa il mai vada,el se ruga ,suplia ridicand mainile:
    "O ALLAH,DOMNUL NOSTRU EU AM STABILIT O PARTE DIN DESCENDENTA MEA IN ACEA VALE FARA AGRICULTURA,APROAPE DE CASA TA(VIITOREA KAABA),O ALLAH AL NOSTRU ACOLO UNDE O SA SE ROAGE.
    FA DECI SA SE APLECE INIMILE LA O PARTE DE OAMENI.SI OFERA FRUCTE.POATE SI EI SUNT RECUNOSCATORI".EsteSura Ibrahim 14:37
    Am incercat sa o traduc cat am putut eu mai bine,daca este gresita traducerea va rog sa o corectati si ALLAH(SWT)sa ma ierte.

4.  
    Mama lui Ismail(AS)a inceput sa il alapteze pe Fiul Ei,si sa bea apa pe care o aveau,pana in momentul cand apa s-a terminat si au inceput sa sufere de de sete.Ea se uita cum se rostogolea fiul ei de sete si nici nu mai avea forta de al privi.
    A observat ca in apropiere era un munte As-Safa,si ea se urca sus pe munte si privea in vale ,dar nu vedea nici o persoana,apoi ea cobora de pe As-Safa,si cand atingea valea ,ea urla si se tine de rochie si cu toate ca era rupta de oboseala alerga prin acea vale si se urca sus pe celalalt munte Al-Marwah,si se urca si se uita disperata,in speranta ca va trece cineva.Ea a repetat de sapte ori acest drum.
    (De aceea oameni care merg la MECCA,pentru pelerinaj,fac obigatoriu acest drum).
    Cand s-a urcat pe Al-Marwah a saptea ora,a auzit o voce care i s-a adresat:SAB!(care inseamna -liniste).Dupa putin,aude pentru a doua oara aceiasi voce,Ea raspunde"EU POT AUZI ?DAR TU NE POTI AJUTA?"
    Dintrodata apare in fata Ei un INGER,exact unde este in dreptul unde va fi apa Zamzam.
    Ingerul incepe sa bata in pamant si din aripi pana ce "APA TASNESTE DIN PAMANT"
    Cand apa a inceput sa curga Ea de frica ca se va imprstia pe pamant a inceput sa blocheze apa cu pamant de jur-imprejur;apoi cu mainile Sale incepu sa umple plosca,dar apa diminua de cate ori ea lua cu mainile de umplea plosca ei.
    (IbnAbbas raporta ca Profetul (SAAWS),a zis:
    Daca ea nu bloca apa de Zamzam sau nu umplea cu mainile apa in plosca sa Zamzam era o sursa de abundenta).
    Ingerul i-a zis:"AICI VA FI CASA LUI ALLAH(SWT)CARE VA FI CONSTRUITA DE ACEST BAIAT SI TATAL LUI,SI ALLAH(SWT)NU ABANDONEAZA NICIODATA AI LUI"

5.  
    DISPARITIA APEI ZAMZAM

Cu timpul care trecea, apa Zamzam disparea, iar putul se afunda in pamant,pana ce nu a mai ramas nici o urma de existenta lui.

Abdoul-MOUTTALIB A SAPAT DIN NOU PUTUL DE APA ZAMZAM.

Apa de Zamzam ramasese uitata, iar locul ramase de nerecunoscut. Abdoul-Mouttalib (avea ca sarcina aprovizionarea cu apa la pelerini care veneau la MECCA),intr-o seara in visul lui aude "sapa Tibah,el zice "ce este acela Tibah?"
    Noapte viitore la fel aude "sapa Barrah,el zice"ce este acela Barrah?"
    A treia seara visul se repeta si aude din nou"sapa Al-Madnounah,el zice ce este acela Al-Madnounah?"
    Apoi aude ca i se zice "sapa Zamzam,el zice "ce este acela Zamzam?"
    si aude "ESTE PUTUL IN CARE APA NU SE VA TERMINA,SI NICI O PERSOANA NU VA PUTEA SA II ADUCA PREJUDICI SI EA VA SATISFACE TOTI PELERINI.
    CAND O PERSOANA O VA BEA VA FI O ONOARE PETRU EL SI PENTRU DESCENDENTI SAI.

Dragele mele asta este istoria la APA ZAMZAM.
    Stiti de ce ii zice ZAMZAM,pentru ca este foarte abundenta,si ca vorba de ZAMZAMAB,in araba semnifica cantitate si adunare;si se mai zice ca Hajar,(AS)a incercat sa sa ridice un mic dig(Zammat).

Sper ca am explicat destul de clar si o sa mai ramana sa va scriu despre multe lucruri daca ALLAH(SWT),ma va ajuta.

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    As vrea sa va povestesc ceva impresionant despre Zam -Zam...cand eram la Hajj am patit ceva...m-am imbolnavit ff rau si o sora mi-a dat sa beau un pic de lapte cald inante sa plecam spre moschee...imi facuse frectie,luasem medicamente,ce sa mai eram f rau...dupa zuhr am decis sa ramanem in moschee pana la asr si m-a apucat o durere de burata de nu mai puteam...fetele erau ingrijorate,problema era ca dc ieseam nu ma mai puteam intoarce din cauza aglomeratiei.
    Va jur ca eram atat de convinsa ca o sa imi fie bine incat le-am tot spus o sa beau Zam-Zam si n-o sa mai am nimic...asa s-a intamplat Subhanna ALLAH!aLHAMDULILLAH!dUPA CATEVA MINUTE RADEAM,ERAM CA NOUA...NU LE VENEA SA CREADA...ma intrebau,cum nu mai ai nimic?
    Nu,pur si simplu.Alhmadulilah!
    Nu stiu,nici foame nici sete nu iti este,de multe ori se facea seara si ma gandeam astazi nu am mancat nimic ... cu adevarat zam-zam este o apa miraculoasa.

ALLAH swt sa te rasplateasca Inshaa ALLAH gaby!!!!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)