Thread: Casatoria in islam
Results 1 to 1 of 1
|
|
-
Membru Special

06-08-2006, 10:48 PM
Islam,spre deosebire de alte religii este o religie care sprijina si sustine casatoria.Nu exista loc de celibat cum este de exemplu la preotii catolici sau la calugari.Profetul(saw) a spus:"nu exista celibat in islam"
Casatoria este o datorie religioasa o protectie morala asa cum este si o necesitate sociala.Islam nu considera celibatul egal cu taqwa/iman.Profetul(saw) de asemenea ne-a mai spus:"Casatoria face parte din SUNNA mea iar cel ce se tine departe de ea nu face parte dintre ai mei"
Este o nevoie sociala pentru ca prin casatorie ,se formeaza familii si familia este unitatea fundamentala a societatii noastre.Chiar mai mult,casatoria este singura cale legitima sau halal de tolerare a intimitatii intre o femeie si un barbat.
Islamul ne indeamna sa ne controlam si sa ne regulam dorintele,oricare ar fii ele ca sa ne pastram demnitatea si sa nu devenim ca niste animale.
revin inshAllahLast edited by suleiman; 06-09-2006 at 12:08 AM.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |