Notices

Thread: Semnele Orei...

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 74
  1. Mahdi 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Assalam WRB
    Cine este Mahdi ? Ce spune Islamul referitor la el?
    Shukran
    Allah Akbar

2. Mersi imanikka de la :

florin (10-15-2007)

3.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim
    MashaAllah..ce frumos....shukran pentru traducere...
    are cineva deja tradus sau scris despre semnele Zilei de Apoi care deja s-au petrecut? ar fi frumos sa postam in coontinuare la acest subiect, caci suntem foarte harnici la conflicte si certuri, dar din pacate nu si la invataturile de la Islam...Allah sa ne indrume sa facem numai bine...
    InshaAllah ,peste vreo saptamana imi ajung cartile imprumutate.Am sa verific in cea care se numeste chiar asa "Semnele zilei de Apoi" sa vad care dintre semnele deja intimplate sunt mentionate si am sa continuu(daca gasesc,caci am citit cartea de multisor si nu mai retin)

4.  
    Membru Special Anna's Avatar
    De ce este atata de greu sa spunem adevarul si asa de usor sa spunem o minciuna?
    De ce suntem asa de somnorosi in mosqee si tocmai cand s-a terminat rugaciunea suntem plini de energie?
    De ce ne este atat de greu sa vorbim despre Allah ,dar este atata de usor sa barfim?
    De ce este atata de greu sa citim un articol islamic si este atata de usor sa citim o barfa?
    De ce ne este atata de usor sa stergem un email despre Allah dar le trimitem mai departe pe cele "lumesti?"
    De ce spatiul mosqeelor de micsoreaza pe cand cel al discotecilor devine neincapator?
    Renunti??!!!
    Gandeste-te bine....

Aminteste-ti mereu ca Allah ne priveste

Cata dreptate avea Profetul Mohamed(Saw)...astea sunt in mare semnele prezise de ele acuma 1400 de ani:
    Camilele nu vor mai fii folosite ca mijloc de transport.

Distanta pe pamant va fii mai usor de parcurs.

Caii nu vor mai fii folositi in razboaie.

Musulmanii vor infrange bizantinii care se va termina cu cucerirea Constantinopolului.

Evreii se vor aduna din nou sa traiasca in Bilad Canaan

Cladiri inalte vor fii construite.

Disparitia dorintei de cunoastere si instalarea ignorantei ce va duce la multe crime

Adulterul va fii foarte raspandit,si bautul vinului va fii un obicei normal si comun.

Numarul barbatilor va descreste in timpce numarul femeilor va creste pana cand vor fii 50 de femei pentru un barbat.

Islamul va fii dat la o parte;pana cand se va uita de post,rugaciune,ritualuri,etc

Allah va trimite o boala incurabila pentru cei ce au relatii sexuale nepermise(sida?!)

Oamenii vor incepe sa creada in stele si sa respinga Al-Qadr.

Oamenii vor trece pe langa morminte si vor vrea sa fie ei in locul celor morti.

Doua grupuri de oameni foarte mari se vor lupta unul impotriva celuilalt si ambele vor avea aceiasi religie.

Cu aproximatie vor aparea 30 de Dajjali fiecare pretinzand ca este mesagerul lui Allah.

Numarul cutremurelor va creste considerabil

Timpul va trece repede

Se va instala o tristete generala

Numarul crimelor va creste

Bogatia materiala va creste

Femeile vor purta haine dar in acelasi timp vor fii dezbracate.
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

5.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

'huda_alrahim' : "MashaAllah..ce frumos....shukran pentru traducere...
    are cineva deja tradus sau scris despre semnele Zilei de Apoi care deja s-au petrecut?"

Semn minor nr. 1 care vesteste 'Ziua de Apoi' si care deja s-a petrecut : moartea Profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !)

Moartea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) survenita din cauze naturale a insemnat o mare nenorocire atat pentru companionii sai, cat si pentru intreaga lume musulmana.

Anas a povestit :

"Cand starea sa s-a agravat, Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) a devenit inconstient. Atunci, Fatima a zis :

'O, cat de mult sufera tatal meu!'

El a zis :

'Pana la sfarsitul acestei zile, tatal tau nu va mai simti nicio durere'

Cand s-a stins, ea a spus :

'O, tata, ce ai raspuns la chemarea Domnului !
    O, tata, a carui locuinta este Gradina Paradisului (Al-Firdaus) !
    O, tata, am aflat vestea (mortii tale) de la ingerul Gabriil!'

La inmormantarea sa, Fatima a zis :

'O, Anas ! Esti bucuros sa arunci pamant peste Messagerul lui Allah?' "
    (relatat de Bukhari)

La inmormantare, toti companionii au deplans din suflet moartea Profetului, in timp ce Revelatia (Wahi) a fost de-a pururea oprita.

<<Anas a relatat ca dupa moartea Mesagerului lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) Abu Bakr i-a spus lui Omar :

"Sa mergem s-o vizitam pe Umm Aiman, asa cum obisnuia si Profetul !" Cand au ajuns, ea a inceput sa planga. Ei (Abu Bakr si Omar) i-au spus : "Care este motivul lacrimilor tale ? Ceea ce e (in Lumea de Apoi) rezervat Mesagerului lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) este mult mai bun decat aici (in aceasta viata pamanteasca) !"

Ea a spus : "Plang, nu pentru ca nu as sti ca tot ce este rezervat Mesagerului lui Allah (in Lumea de Apoi) este mai bun (decat in aceasta viata), ci plang caci Revelatia venita din ceruri a incetat".

Atunci amandoi au izbucnit in lacrimi si au inceput sa planga impreuna cu ea. >> (relatat de Muslim)

Din nefericire, dupa moartea profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) unii musulmani arabi s-au intors la indeletnicirile lor pagane starnind critici in lumea musulmana.

Mai mult, moartea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), urmata de moartea lui Omar si a lui Osman (Allah sa fie multumit de ei !) a grabit izbucnirea unei revolte in lumea musulmana internationala, ceea ce a condus la crearea mai multor grupari.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

6.  

Semn minor nr.2 care vesteste 'Ziua de Apoi' si care deja s-a petrecut : Cucerirea si redeschiderea Casei Sfinte de la Ierusalim

Printre semnele minore ce prevestesc Ziua de Apoi si care s-au petrecut deja se numara si cucerirea si redeschiderea Casei Sfinte de la Ierusalim, cel de-al treilea sfant lacas al lumii musulmane, dupa moscheea sfanta de la Mecca si moscheea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) din Medina.

Impreuna cu companionii sai, Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) se ruga, folosind pentru un timp aceasta moschee ca fiind prima directie (spre care se indreapta musulmanii in rugaciune- Qibla), apoi aceasta a revenit la Sfanta Ka'aba din Mecca. Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) ne-a avertizat, cu mult inainte, de aceasta cucerire.

Casa Sfanta ('Masjid Quds'), prima directie (Qibla) a lumii musulmane, este locul de unde a calatorit Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), facand escala intr-o singura noapte (Calatoria Nocturna), in care s-a intalnit cu toti profetii si trimisii lui Allah Preainaltul si a vizitat, in aceeasi noapte, cele sapte sfere ceresti.

Companionii Profetului, stiau foarte bine acest lucru si s-au grabit sa elibereze Casa Sfanta din mainile bizantinilor.

Prima data, Omar bin Al-Khattab, cel de-al doilea calif al Islamului, a capturat si a deschis Casa Sfanta din Ierusalim in anul 15 Hegira.
    Bravul conducator musulman Salahud-din Aiiubi, in expeditia militara de la Hittin a recastigat in anul 583 Hegira, Casa Sfanta din Ierusalim (Bait-ul-Maqdis). Dupa moartea acestui brav conducator, intre urmasii sai s-au ivit mari neintelegeri.
    Acest lucru le-a permis evreilor si crestinilor sa cucereasca fara lupta sau expeditii militare Ierusalimul. Astfel, musulmanii au pierdut Sfanta Casa din Ierusalim de inca doua ori (prima data pentru zece ani si a doua oara, pentru un an).
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

7.  

Semn minor nr.3 care vesteste 'Ziua de Apoi' si care deja s-a petrecut : Molima

Alt semn minor al 'Zilei de Apoi' care deja s-a intamplat este molima, asa cum profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) ne-a instiintat : 'o molima ce ne va ucide, precum molima ce ucide oile'.

Acest semn a fost relatat de Auf bin Malik, iar Bukhari l-a inclus intre semnele minore ce vestesc 'Ziua de Apoi'

Aceasta boala contagioasa s-a raspandit imediat dupa ce, in anul 18 Hegira, Omar bin Al-Khattab a cucerit Casa Sfanta din Ierusalim in regiunea Amuas situata intre Siria si Palestina, ceea ce a cauzat moartea a 25.000 (!) de musulmani, printre care si Abu Ubaida bin Al-Jarrah.

8.  

Semn minor nr.4 care vesteste 'Ziua de Apoi' si care deja s-a petrecut : Uciderea califului Osman si dezmembrarea natiunii

Printre semnele minore prevestite de Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) se numara si uciderea celui de-al treilea calif, Osman, de catre razvratiti.

Abu Huraira a relatat ca Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) a zis :"Ziua de Apoi nu va veni pana ce doua grupari (musulmane) nu se vor infrunta si va fi un masacru dezastruos, insa pierderile vor fi egale"(relatat de Muslim)

De asemenea, Abu Musa Al-Ashari a povestit :

<<Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) a mers la Medina cu unele treburi si eu l-am urmat. Cand a intrat in gradina, m-am asezat la intrare si mi-am zis : 'Astazi voi fi pazitorul Profetului, chiar daca el nu mi-a poruncit acest lucru'.

Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) a mers, si-a terminat treaba, apoi s-a dus si s-a asezat pe marginea cismelei, si-a dezvelit picioarele si le-a introdus in ea.

In acest timp, a sosit si Abu Bakr si a cerut permisiunea de a intra. Eu i-am zis (lui Abu Bakr) :

'Asteapta pana obtin permisiunea !'

Abu Bakr a asteptat afara, iar eu am mers la Profet si i-am spus :

'Abu Bakr cere permisiunea de-a intra.

El a zis :

'Lasa-l sa intre si anunta-l cu bucurie ca va intra in Paradis.'

Asadar, Abu Bakr a intrat si s-a asezat la dreapta Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), si-a dezvelit picioarele si le-a introdus in cismea.

Apoi a venit si Omar, iar eu i-am spus :

'Asteapta pana obtin permisiunea Profetului'

Mesagerul lui Allah a spus :

'Lasa-l sa intre si anunta-l cu bucurie ca va intra in Paradis'

Omar a intrat, s-a asezat la stanga Profetului, si-a dezvelit picioarele si le-a introdus in cismea, astfel ca o parte a cismelei era ocupata si nu mai era niciun loc.

Apoi a venit si Osman si eu am zis :

'Asteapta pana obtin permisiunea'

Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) a zis :

'Lasa-l sa intre si anunta-l cu bucurie ca va intra in Paradis, insa o nenorocire va cadea asupra lui'

Cand a intrat, nu a gasit niciun loc liber langa ei, asa ca s-a asezat pe cealalta parte, si-a dezvelit picioarele si le-a introdus in cismea.

"Mi-am dorit ca un frate al meu sa vina, asa ca m-am rugat la Allah pentru asta."

(Ibn Al-Musaiiab a zis : 'Am interpretat aceasta [povestirea] ca indicand mormintele lor. Primele trei sunt impreuna, iar mormantul lui Osman este separat de al lor !' >> (relatat de Al-Bukhari)

Osman (Allah fie multumit de al !) a avut multa rabdare. Avea increderea ca previziunea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) se va adeveri.

Cu toate acestea, el nu a dus nicio actiune razbunatoare impotriva agresorilor sai si chiar a incercat sa-i impiedice pe aliatii sai sa comita astfel de fapte.

Este unul dintre modelele pe care musulmanii si nu doar trebuie sa le urmam !

Previziunea Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) s-a adeverit : Osman a fost ucis de dusmanii aprigi ce doreau sa-l inlature de la putere ...

9.  

Semn minor nr.5 care vesteste 'Ziua de Apoi' si care deja s-a petrecut : Batalia de la Gemel

Abu Huraira a relatat ca mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a zis :

'Ziua de Apoi nu va veni pana ce doua grupari [musulmane] nu se vor infrunta si va rezulta un conflict sangeros si pierderile vor fi egale'(relatat de Muslim)

Dupa martiriul lui Osman (Allah sa fie multumit de el !), batalia de la Gemel a constituit una dintre marile nenorociri ce s-au abatut asupra natiunii musulmane.

Acest nefericit incident s-a purtat, pe de o parte, intre Ali bin Abu Talib si, pe de alta parte, A'isa, Talha si Zubair - Allah Preainaltul sa fie multumit de ei !

Ali ezita sa fie noul calif dupa ce societatea musulmana a fost atrasa intr-un sir de nenorociri, consecinta a asasinarii lui Osman. Totusi, dupa numeroasele presiuni facute asupra sa de catre musulmani, a fost obligat sa accepte oferta.

Dupa lungi discutii si negocieri, Talha si Zubair i-au acordat lui Ali sprijinul lor conditionat.

Pentru inceput s-au intalnit cu A'isa si au discutat despre adevaratele motive ce s-au aflat in spatele uciderii lui Osman. I-au cerut lui Ali sa-i gaseasca pe toti cei care au complotat impotriva lui Osman si sa-i predea nevatamati. Acesta, insa, nu a dat nicio atentie cererii lor si nici nu a comentat-o. El se astepta sa se rezolve imediat aceasta problema si sa porunceasca o pedeapsa capitala. Insa ei nu au fost de acord cu mijloacele folosite pentru a aduce la infaptuire acest plan.

Aceste circumstante au condus la izbucnirea unui razboi civil intre cele doua parti musulmane.

Principalul scop al lui Talha, Zubair si al A'isei nu a fost acela de a se pregati de lupta. Ei au incercat sa minimalizeze revolta si sa aduca pacea printre randurile razboinice ale societatii musulmane. De asemenea, se urmarea pedepsirea adevaratilor vinovati de uciderea bravului calif Osman.

Ce trebuie retinut, este ca 'ziua Gemel' nu a fost dinainte stabilita ca fiind o lupta !
    Ei au inceput batalia dintr-o greseala si aceasta a scapat de sub control. Pe scurt, evenimentele au fost urmatoarele :

- fanaticii implicati in uciderea lui Osman se temeau de negocierile lui Ali de-a face un armistitiu cu alte factiuni;

- acesti fanatici, prin urmare, au inceput atacurile militare odata cu instalarea taberei lui Talha si Zubair;

- Talha si Zubair au inteles gresit ca erau atacati din porunca lui Ali, aparandu-se din rasputeri;

- Ali, nu avea insa nici cea mai mica cunostinta de ceea ce se intampla si a presupus, la randu-i eronat, ca atacul a inceput din cauza lui Zubair si a lui Talha, cu scopul de a-l inlatura de la putere si, prin urmare, a luat la randul sau masuri in acest sens.

Asadar, aceasta nenorocire a avut loc dintr-o simpla greseala. A'isa se afla in lacasul ei si, dupa spusele istoricilor, nu a participat si nici macar nu a asistat in vreun fel la lupta (sursa documentara : 'Manhaji As-Sunna' scrisa de seicul Islamului Ibn Taimiia)

Din aceasta batalie, dragii mei, trebuie sa invatam o lectie importanta, si anume ca trebuie sa fim cat mai atenti impotriva oricaror neintelegeri conduse de fanaticii ce lupta impotriva ideologiei, unitatii si a integritatii islamice !

va urma ...

10.  
    moderator amal's Avatar
    dar aceste semne nu s-au petrecut cu mult timp in urma?

si in crestinism se vorbeste despre un sfarsit care e "aproape"...ori de la implinirea unor semne au trecut multe secole.

11.  

Acestea sunt semnele incadrate in categoria celor minore si despre care Profetul nostru drag (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) ne-a spus, marturie stand nenumaratele hadisuri autentice : Abu Dauud, Tirmidhi, Muslim, Bukhari, Ahmed fiind doar cativa dintre cei care le-au relatat preluandu-le de la companioni precum Huzaifa, Anas, Abu Sa'id Khudri, Udai bin Hatim si multi altii (Allah Preainaltul sa fie multumit de ei toti !).

Este adevarat ca ele nu s-au petrecut acum 50 sau 150 de ani, dar nici nu conteaza prea mult, in opinia mea, acest aspect relativ. In plus, daca facem referire la unitatea de masura a timpului din Sfantul Coran (1zi=50.000 ani), lucrurile devin si mai clare : sunt evenimente recente.

Ceea ce este bine sa retinem este faptul ca, dupa cum stim cu totii, a crede in 'Ceasul din Urma' si in semnele acestuia este un aspect foarte important al 'credintei in cele nevazute'. Iar, la randul sau, 'credinta in cele nevazute' este fundamentala in credinta islamica.

Credinta in 'Ziua Judecatii' nu inseamna, insa doar simple cuvinte. Trebuie sa fim constienti de prezenta si bunatatea lui Allah Preainaltul. Cand facem acest lucru nu mai avem in fata ochilor anii, secolele sau mileniile, nu mai categorisim evenimentele ca fiind de intamplare 'recenta' sau 'indepartata'.

Toate fatarniciile si natura trecatoare a prezentului inceteaza sa ne mai domine, caci vedem 'Ziua de Apoi' ca si cum ar fi cea prezenta, cand citim cu totii aceste cuvinte.

Importanta 'Zilei de Apoi' este colosala, covarsitoare. Nu intamplator in Nobilul Coran sunt folosite in mod repetat 19 nume diferite pentru a sublinia tocmai acest lucru.

Iata cum se prezinta in Nobilul Coran structural ceea ce am spus mai sus :

1. 'As-Sa'ah' ['Ceasul'] se repeta in versetele Nobilului Coran de 48 de ori. Numai de 40 de ori este folosit cu sensul de 'Ziua de Apoi'

[6:31], [6:40], [7:187], [12:107], [15:85], [16:77], [18:21,36], [19:75], [20:15], [21:49], [22:1,7,55], [25:11,11], [30:12,14,55], [31:34], [33:63,63], [34:3], [40:46,59], [41:47,50], [42:17,18], [43:61,66,85], [45:27,32,32], [47:18], [54:1,46,46] si [79:42]

2. 'Yaum Al-Ba'th'['Ziua Invierii'] se repeta doar de doua ori :

[30:56,56]

3. 'Yaum Ad-Din'['Ziua Judecatii', 'Viata deApoi'] se repeta de 13 ori :

[1:4], [15:35], [26:82], [37:20], [38:78], [51:12], [56:56], [70:26], [74:46], [82:15, 17, 18], [83:11]

4. 'Yaum Al-Nasrata'['Ziua Suspinului'] este folosit o singura data :

[19:39]

5. 'Ad-Dar-ul-Aakhira'['Casa cea Vesnica'] se repeta de noua ori :

[2:94], [6:32], [7:169], [12:109], [16:30], [28:77,83], [29:64], [33:29]

6. 'Yaum At-Tanaad'['Ziua Chemarii'] este folosit doar o singura data :

[40:32]

7. 'Dar Al-Qaraar'['Casa Odihnei'] este folosit o singura data :

[40:39]

8. 'Yaum Al-Fasl'['Ziua Despartitoare (intre bine si rau'] este folosit de sase ori :

[37:21], [44:40], [77:13, 14, 38], [78:17]

9. 'Yaum Al-Jam'a'['Ziua Adunarii'] se repeta de doua ori :

[42:7], [64:9]

10. 'Yaum Al-Hisaab'['Ziua Socotirii'] se repeta de cinci ori :

[14:41], [38:16], [38:26], [38:53], [40:27]

11. 'Yaum Al-Ua'id'['Ziua amenintarii'] este folosit o singura data :

[50:20]

12. 'Yaum Al-Khulud'['Ziua Vesniciei'], ca si precedentul este folosit o singura data cu sensul de 'Ziua de Apoi' :

[50:34]

13. 'Yaum Al-Khuruj'['Ziua iesirii (din morminte)'] este folosit, de asemenea, o singura data :

[50;42]

14. 'Al-Uaaqi'a'['cea care trebuie sa se intample'] se repeta de doua ori cu sensul de 'Ziua de Apoi':

[56:1], [69:15]

15. 'Al-Haaqqa'['cea adevarata'] se repeta de trei ori cu sensul de 'Ziua de Apoi' :

[69:1], [69:2], [69:3]

16. 'Al-Taammat-ul-Kubra'['Ziua marii nenorociri'] este folosit in Nobilul coran doar o singura data :

[79:34]

17. 'As-Sakhha'['Ziua cand va veni nenorocirea cea mare'].

Acest termen este folosit numai o singura data in Nobilul Coran si se refera la ziua in care se va auzi vuietul asurzitor (adica a doua suflare din trambita) ce vesteste 'Ziua de Apoi' :

[80:33]

18. 'Al-Aazifa'['Ziua ce este aproape; se apropie cea care este aproape'] este folosit de doua ori cu sensul de 'Ziua de Apoi' :

[40:18], [53:57]

19. 'Al-Qaari'a'['Ziua Judecatii; Ziua aceea care loveste'] se repeta de patru ori cu sensul de 'Ziua de Apoi' :

[69:4], [101:1,2,3]

12.  

Semn minor nr.6 care vesteste 'Ziua de Apoi' si care deja s-a petrecut : Batalia de la Siffin

Asa cum am vazut deja, Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !) prevazuse ca 'Ziua de Apoi' nu va veni pana ce doua grupari musulmane nu se vor infrunta si va rezulta un conflict sangeros si pierderile vor fi egale.

Dupa batalia de la Gemel a urmat un nou nefericit eveniment care sa implineasca aceasta profetie, si anume batalia de la Siffin (36 d.H.)

Numarul victimelor acestei lupte sangeroase, dupa afirmatiile istoricilor, s-a ridica la aproximativ 70.000 in fiecare dintre cele doua tabere combatante : cea a califului Ali, respectiv a califului Damascului - Ma'auia

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)