Notices

Thread: Semnele Orei...

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 74
  1. Mahdi 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Assalam WRB
    Cine este Mahdi ? Ce spune Islamul referitor la el?
    Shukran
    Allah Akbar

2. Mersi imanikka de la :

florin (10-15-2007)

3.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...mashaallah si jazakAllahu khairan, surioara ibadat!...

assalamu alaikum wa rahmatu-llah

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

4.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Scuze nu am stiut ca s-a vorbit despre asta. Data viitoare o sa fiu mai atenta

5.  

draga surioara ibadat,

...nu ai pentru ce sa te scuzi, eu sant cea care imi cer scuze daca te-am facut sa te simti cumva stanjenita...

...dimpotriva, noi trebuie sa-ti multumim , surioara, pentru ca ai readus aceasta tema in discutie...

...de multe ori, subiecte importante , threaduri intregi, raman in urma...si uitam sa le mai recitim...sau sa mai adaugam la ele...

assalamu alaikum wa rahmatu-llah

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"

6.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    multumesc eu! sunteti minunate si am ce sa invat de la voi

7.  
    Ibadat merci frumos , dar de cand am deschis topicul m-am documentat si eu

8.  
    Incepator
    ma mira ca vorbi-ti despre Imamul Mehdi pt ca stiu ca toate sunte-ti sunnite si sunniti nu accepta venirea acestui immam chiar ii tin pe shhiiti de mincinosi in ceea ce priveste Imamul Mehdi s-au daca sti-ti altceva as fi interesata sa aflu

9.  
    Quote Originally Posted by emilia View Post
    ma mira ca vorbi-ti despre Imamul Mehdi pt ca stiu ca toate sunte-ti sunnite si sunniti nu accepta venirea acestui immam chiar ii tin pe shhiiti de mincinosi in ceea ce priveste Imamul Mehdi s-au daca sti-ti altceva as fi interesata sa aflu
    Emilia cred ca ceva ai confundat tu.

Scris de UMM RASHID

Un numar de ahadith autentice, indica aparitia sa. Dintre acestea, citam:

1. Abu Sa'eed al-Khudri (ra), afirma ca Mesagerul lui Allah (saws) a spus:
    ” Mahdi va aparea spre sfirsitul existentei comunitatii mele.Allah ii va da lui ploaie , si pamintul va rodi fructele lui, el va imparti bunurile abundente in mod egal, va darui bani sihaahan( cu privire la acest cuvint, se relateaza ca Profetul (saws) fu intrebat:” ce este sihaahan?” Iar el (saws) raspunse:” in mod egal, intre oameni”), vitele se vor inmulti, iar Ummah va deveni mareata. Mahdi va guverna sapte sau opt ani.”
    ( a se vedea Mustadrak , al-Hakim, nr. 4/ 557-558,El spune : “lantul de transmisie al acestui hadith este impecabil, insa nu este prezent la Bukhari si Muslim.”…Muslim este de aceeasi parere. Al-Albani spune: “ oamenii care au format acest lant, sint thiqaat( demni de incredere )”… Al-Silsilah al-Saheehah, vol.2 pag 336, hadith nr711)

2. Dupa Ali (ra) , Mesagerul lui Allah (saws) a spus: Mahdi este unul dintre noi, adisca din familia mea : dintre membrii Casei ( Profetului saws).Allah il va ghida intr-o singura noapte.
    ( Musnad Ahmad 2/58 hadith 645, editat de Ahmad Al- Shakhir, care spunea: este isnaad si saheeh. Sunan Ibn Maajah, 2/1367.Acest hadith a fost clasificat de Al-Albani, casaheeh, in Saheeh al-Jaami’ al-Sagheer, 6735)

Ibn Katheer spunea : “Aceasta inseamna ca Allah il va ierta, ii va oferi ajutor, il va inspira si il va ghida, dupa o viata in care nu beneficiase de aceasta.. “(Al-Nihaayah, al-Fitan wa’l-Malaahim, 1/29, editat de Taha Zayni ).

3. Abu Sa’eed al-Khudri(ra) relata: „ Mesagerul lui Allah (saws) spunta : “ Mahdi este din famiglia mea, cu o frunte deosebit de inalta, larga si cu un nas lung, subire si incovoiat.El va umple pamintul cu cinste si dreptate, dupa ce acesta fusese plin de nedreptati si asupriri, si va guverna sapte ani.” ( Sunan Abi Dawud, Kitaab al-Mahdi, 11/375, hadeeth 4265; Mustadrak al-Haakim, 4/557; Acesta spune ca este un hadith saheeh, dupa criteriile lui Muslaim, desi nu este mentionat la Bukhari si la Muslim ; vezi, deasemenea Saheeh al-Jaami, 6736).

4. Umm Salama (ra) spunea: “ L-am auzit pe Mesagerul lui Allah ( saws), spunind: Mahdi este din famiglia mea, dintre descendentii Faatimei, (ra).” (Sunan Abu Dawud, 11/373; Sunan Ibn Maajah. 2/1368. Al-Albaani spunea ca este saheeh in Saheeh al-Jaami, 6734)

5. Jabeer (ra) spunta : “ Mesagerul lui Allah(saws) a spus: “Eesaa ibn Maryam, ( Isus) (as), va cobori, si emirul lor , Mahdi, va spune: Vino si condu-ne in rugaciune. Dar el va raspunde: ”Nu, unul dintre ei ar trebui sa ii conduca, ca o onoare de la Allah pt aceasta Ummah.” Versiunea relatata la Muslim spune: “ … Eesaa ibn Maryam (as) va cobori, si conducatorul lor va spune: “ Vino si condu-ne in rugaciune.” Dar el va raspunde” Nu, unii dintre voi sint imamii celorlalti ca o onoare de la Allah, pt aceasta Ummah”. (Muslim, 225)

6. Abu Sa’eed al-Khudri (ra) a spus: „Mesagerul lui Allah (saws) spunea: “El este unul dintre noi, in urma caruia Eesaa ibn Maryam (as) se va ruga.” (Relatat de Abi Na’eem in Akhbaar al-Mahdi. Al-Albaani spunea ca este saheeh; vezi al-Jaami’ al-Sagheer, 5/219, hadeeth 5796).

7. ‘Abdullaah ibn Mas’ood (ra) relateaza ca Profetul lui Allah (saws) spunea: “Aceasta lume nu se va sfarsi, pina cind arabii nu vor fi condusi de catre un barbat din familia mea, cu numele ca al meu. “(Musnad Ahmad, 5/199, hadeeth 3573 o alta versiune spune: "… al carui nume este la fel cu al meu si al carui tata se va numi ca tatal meu." Sunan Abi Dawud, 11/370).
    Poate ca multe infirmam in ceea ce priveste despre siiti , dar ceea ce a spus profetul ramane incontestabil.:smile06:

10.  

...inshaallah, acest thread sa te lamureasca putin...

... cu privire la Semnele apropierii Ceasului... Mahdi este unul dintre aceste Semne...

...ceea ce spun si cred Shiitii, acel mit "shi'ia mahdi", nu este acelasi lucru si nu face subiectul acestui thread... pentru amanunte, citeste te rog , daca doresti, bineinteles...

http://www.allaahuakbar.net/shiites/...hiia_mahdi.htm

...pentru noi
    conteaza doar Adevarul, si anume relatarile Profetului Muhammad , despre adevaratul Mahdi, hadith-uri pe care le gasesti, printre altele si aici:

http://www.allaahuakbar.net/mehdavis...imam_mahdi.htm

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu

11.  
    Am mutat aici postarile de la subiectul MAHDI si DAJJAL .
    multumesc pentru intelegere

12.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    As salam wa alecum wa rahmatulah wa barakatuhu Emilia! draga surioara, te-ai lamurit in privinta acceptarii sunnitilor in legatura cu venirea luiMahdi? daca nu sunt prea indiscreta ai putea sa ne spui unde ai citit ca sunnitii nu cred in venirea lui Mahdi? Cea ce nu credem noi, este ca el nu vine doar pt o anumita grupare de muslim, ci pentru absolut toti musulmanii!!

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)