Multi oameni ne spun” Dar Biblia spune clar ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Cum puteti sa spuneti ca Isus nu este singurul copil zamislit, cand Isus spune clar, negru pe alb in Biblie?”
In primul rand, intai trebuie sa cunoastem limbajul poporului sau, limbajul evreilor, carora li se adresa. Sa vedem cum intelegeau ei aceasta proclamatie:
Cati copiii spune Biblia ca a avut Dumnezeu?
1 Iacob este fiul lui Dumnezeu si primul nascut: “Israel este fiul Meu, întîiul Meu născut.” Exodus 4:22
2. Solomon este fiul lui Dumnezeu “13. Acela va zidi casă numelui Meu şi Eu voi întări scaunul domniei lui în veci. 14.Eu voi fi aceluia tată, iar el Îmi va fi fiu” 2 Samuel 7:13-14
3. Efraim este primul nascut al lui Dumnezeu: “ Caci eu sunt tatal lui Israel, si Efraim este primul meu nascut” Ieremia 31:9 (cine este primul nascut al lui Dumnezeu: Efrain sau Israel?)
4. Adam este fiul lui Dumnezeu „Adam, care este fiul lui Dumnezeu” Luca 3:38
5. Oamenii obisnuiti (ca tine si ca mine suntem fii lui Dumnezeu :
„Voi sunteţi fiii Domnului Dumnezeului vostru” Deuteronom, 14:1
„Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” Romani 8:14
„Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu” Ioan 1:12
„Ca să fiţi fără de prihană şi curaţi, fii ai lui Dumnezeu neîntinaţi în mijlocul unui neam rău şi stricat şi întru care străluciţi ca nişte luminători în lume” Filipeni 2:15
„1. Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaşte, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. 2. Iubiţilor, acum suntem fii ai lui Dumnezeu şi ce vom fi nu s-a arătat până acum. Ştim că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.” Întâia Epistola Soborniceasca A Sfântului Apostol Ioan, 3:1-2
„Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit” Facerea 6:2
„Mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” Facerea 6:4
Dupa cum putem observa, folosirea termenului de „fiu al lui Dumnezeu” pentru a descrie fiinte umane, nu le era deloc straina oamenilor lui Isus.
Atunci a fost Isus singurul fiu zamislit al lui Dumnezeu?
Cititi Pslamii 2:7 „Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut!”
Intr-adevar, astefel de termeni sunt folositi pentru evrei si inca mai mult, si asta era lucrul de care ii acuza Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui). Cand evreii au pus mana pe pietre pentru a-l lovi pe Isus ( Pacea lui Allah sa fie asupra lui), el s-a aparat cu urmatoarele cuvinte:
„Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteţi?" Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - şi Scriptura nu poate să fie desfiinţată...” Ioan 10:34
Asa cum se poate observa din acestea si multe alte versete „fiul lui Dumnezeu” era in limbajul evreilor un termen foarte inocent care descria un supus loial lui Dumnezeu. Chiar daca traducatorii sau editorii aleg sa scrie „Fiul lui Dumnezeu”, cu „F”, cand se refera la isus sau „fiul lui Dumnezeu”, cu „f”, cand se refera la toti ceilalti, nu se poate ascunde faptul ca in original, ambele cazuri sunt identice.
Enciclopedia Grolier scrie la itemu „Isus Christos” :
„ In prima perioada a vietii sale, lui Isus i se adresau cu rabbi si era privit ca profet. Unele cuvinte ale sale il plasau deasemenea in tagma inteleptilor. Un titlu de respect pt rabbi era „Domul meu”. Deja inainte de Paste, cei ce il urmau, impresionati de autoritatea lui, intentionau sa spuna chiar mai mult cand i se adresau cu „Domnul meu”...este putin credibil ca titlul de „fiul lui David” ii fusese atribuit lui, sau acceptat de el in timpul primelor sale propovaduiri. „Fiul lui Dumnezeu”, la inceput un titlu al regilor evrei (Pslami 2:7) a fost adoptat ulterior de biserica ca echivalent al Mesiei si nu avea conotatii ----fizice (Romani 1:4). Isus era constient de legatura filiala speciala cu Dumnezeu, dar nu e sigur daca limbajul fiu/tata ( Marcu 18:32, Matei 11:25-27) dateaza din timpul lui Isus.”
Se pare ca in doar doua locuri din Biblie isus se refera la el insusi ca „fiul lui Dumnezeu”: in Ioan, capitolele 5 si 11. Hastings, in „Dictionarul Bibliei” spune: „ Este indoielnic ca Isus a folosit acest titlu cu privire la el. Totusi, se face referire la Isus ca la „fiul omului” de 81 de ori in Biblie. In evanghelia lui Barnaba, ni se spune ca Isus stia ca omenirea avea sa il faca Dumnezeu dupa plecarea sa si i-a avertizat sever pe cei care il insoteau sa nu aiba de a face cu astfel de oameni.
Isus nu este fiul unui om (atat in Biblie cat si in Quran). Totusi de multe ori spune „Sunt fiul omului”. De ce? Deoarece in limbajul evreilor, asa spuneai „sunt o fiinta umana”.
Islamul ne invata ca Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) era o fiinta umana si nu un Dumnezeu. Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) a continuat sa sublinieze acest fapt de-a lungul intregii sale misiuni. Evanghelia lui Barbaba spunea :
„.. Cel mai problematic este titul de „Fiul Omului”. Este singurul titlu pe care il repeta Isus cu privire la el, si nu exista nici un indiciu clar ca a fost folosit ca un titlu de maiestate de catre biserica. De aceea este considerat autentic de multi, cai a trecut de criteriul de neconcordanta”
Scris de Misha'al ibn Abdullah, 'What Did Jesus Really Say?'
Sursa: http://english.islamway.com/bindex.p...article&id=153
Results 31 to 40 of 84
|
|
-
06-09-2006, 04:02 PM
-
Banned
06-12-2006, 04:42 AMBa da Suleiman ,ai inteles foarte bine!
Originally Posted by suleiman
Poate acum intelegi faptul ca atunci cand ma acuzai pe mine ,il acuzai de fapt pe Isus Cristos si pe Tatal!
Singura Cale de intrare in Cer ,este prin Isus Cristos ! Oricine vrea sa intre in Cer prin alta parte este un hot si-un talhar ,adica apartine diavolului!
IOAN 10: 1 ,,Adevarat, adevarat, va spun ca, cine nu intra pe usa in staulul oilor, ci sare pe alta parte, este un hot si un tilhar.
IOAN 10: 2 Dar cine intra pe usa, este pastorul oilor.
IOAN 10: 3 Portarul ii deschide, si oile aud glasul lui; el isi cheama oile pe nume, si le scoate afara din staul.
IOAN 10: 4 Dupa ce si-a scos toate oile, merge inaintea lor; si oile merg dupa el, pentruca ii cunosc glasul.
IOAN 10: 5 Nu merg deloc dupa un strain; ci fug de el, pentruca nu cunosc glasul strainilor.``
IOAN 10: 6 Isus le-a spus aceasta pilda, dar ei n'au inteles despre ce le vorbea.
IOAN 10: 7 Isus le-a mai zis: ,,Adevarat, adevarat, va spun ca Eu sint usa oilor.
Pentru cuvintele acestea ,iudeii ziceau ca are drac! Asa ca nu m-as mira daca ma duc pe un forum evreiesc sa mi se spuna ca sunt nebun! Si ce-mi pasa ,eu il cunosc pe Isus,il iubesc, si-L urmez pana la capatul zilelor mele.De asemenea cred Sfanta Scriptura ,prin Ea ,Dumnezeu mi-a schimbat viata!
IOAN 10: 11 Eu sint Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi.
IOAN 10: 12 Dar cel platit, care nu este pastor, si ale carui oi nu sint ale lui, cind vede lupul venind, lasa oile si fuge; si lupul le rapeste si le imprastie.
IOAN 10: 13 Cel platit fuge, pentruca este platit, si nu-i pasa de oi.
IOAN 10: 14 Eu sint Pastorul cel bun. Eu Imi cunosc oile Mele, si ele Ma cunosc pe Mine,
IOAN 10: 15 asa cum Ma cunoaste pe Mine Tatal, si cum cunosc Eu pe Tatal; si Eu Imi dau viata pentru oile Mele.
IOAN 10: 16 Mai am si alte oi, cari nu sint din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor.
IOAN 10: 17 Tatal Ma iubeste, pentruca Imi dau viata, ca iaras s'o iau.
IOAN 10: 18 Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu dela Mine. Am putere s'o dau, si am putere s'o iau iaras: aceasta este porunca, pe care am primit-o dela Tatal Meu.``
IOAN 10: 19 Din pricina acestor cuvinte, iaras s'a facut desbinare intre Iudei.
IOAN 10: 20 Multi dintre ei ziceau: ,,Are drac, este nebun; de ce-L ascultati?``
IOAN 3: 36 Cine crede in Fiul, are viata vecinica; dar cine nu crede in Fiul, nu va vedea viata, ci minia lui Dumnezeu ramine peste el.``
1IOAN 5: 10 Cine crede in Fiul lui Dumnezeu, are marturisirea aceasta in el; cine nu crede pe Dumnezeu, Il face mincinos, fiindca nu crede marturisirea, pe care a facut-o Dumnezeu despre Fiul Sau.
-
-
06-12-2006, 05:05 AM
Originally Posted by Simion Ioanas
daca eu personal sper sa ajung in rai si cred ca obtin asta urmand qoranul si traditia profetului mohammad( pacea si binecuvantarea lui fie asupra lui) inseamna ca sunt hot,talhar, deci eu apartin diavolului?
as vrea raspuns DA sau NU ....
multumesc.

-
Banned
06-12-2006, 05:14 AMDupa cate ai vazut sunt mai multe feluri de judecata!
Originally Posted by hannen
Judecata lumii(necredinciosilor)
Cand Domnul se refera la "Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede in Celce M'a trimes, are viata vecinica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata. ", se refera la judecata lumii (necredinciosilor)!
La aceasta judecata nu va fi nici un crestin!
Judecata credinciosilor
Totusi va fi o judecata a celor credinciosi pentru rasplatire!
2COR 5: 10 Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cind traia in trup.
Mai sunt si alte tipuri de judecata ,insa nu mi-am propus sa fac o analiza a "judecatii",poate fi subiectul unui topic!
Cuvantul toti de acolo se refera la cei credinciosi:
2COR 5: 6 Asa dar, noi intotdeauna sintem plini de incredere; caci stim ca, daca sintem acasa in trup, pribegim departe de Domnul, -
2COR 5: 7 pentruca umblam prin credinta, nu prin vedere. -
2COR 5: 8 Da, sintem plini de incredere, si ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul.
2COR 5: 9 Deaceea ne si silim sa-I fim placuti, fie ca raminem acasa fie ca sintem departe de casa.
2COR 5: 10 Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cind traia in trup.
2COR 5: 11 Ca unii cari cunoastem deci frica de Domnul, pe oameni, cautam sa-i incredintam; dar Dumnezeu ne cunoaste bine, si nadajduiesc ca si voi ne cunoasteti bine in cugetele voastre.
-
Banned
06-12-2006, 05:44 AMIn mod direct nu!
Originally Posted by genan
Oamenii care se dau cu buna stiinta diavolului sunt satanistii! ,musulmanii nu sunt satanisti!
Mai sunt o serie de oameni care asculta de diavolul, facand faptele lui! Acestia apartin lui,involuntar, chiar daca multi nu recunosc asta!
In acesta categorie intra si crestinii cu numele ,deci crestinii care au doar o religie dar nu-L cunosc pe Dumnezeu in mod personal!
Aici mai intra si "fariseii" ,adica oamenii care se ascund in spatele unei religii (crestine) si pozeaza a credinciosi insa faptele lor arata de fapt adevarata lor identitate!
O alta categorie sunt cei care sunt mintiti de diavolul prin religiile lor! Acestia au tot felul de Dumnezei si trimisi ai cerului! De aici sunt vinovati cei care au auzit Evanghelia si au respins-o, Ceilalti vor fi judecati dupa ceea ce a pus Dumnezeu in cugetul lor!
Islamul si Iudaismul l-as incadra conform Scripturii la ultima categorie .
Mahomed a venit cu o alta Evanghelie, decat cea data de Cristos si conform Scripturii noi nu trebuie sa credem o alta Evanghelie ,nici chiar daca un Inger din Cer ne-ar aduce-o!
Iudaismul la respins pe Cristos Mesia si se afla o mahrama pe ochii lor,sunt impietriti pana la un timp hotarat de Dumnezeu!
GAL 1: 8 Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v'am propovaduit-o noi, sa fie anatema!
Sper sa nu va suparati pentru raspunsul meu sincer!
Cu toata dragostea!
-
06-12-2006, 05:48 AM
pai ati spus ca singura cale de a intra in cer e prin isus.... si ca cine vrea prin alta cale - e un hot si un talhar, apartine diavolului...
iar eu daca vreau sa intru in cer prin calea lui allah , deci nu a lui isus, ce inseamna???

-
-
06-12-2006, 06:49 AM
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Un articol interesant si o traducere pentru care ii multumim fratelui nostru.
L-am postat si in cadrul grupului 'islam_in_romania' din dorinta ca si fratii nostri intru credinta din alte tari (Egipt, Bolivia, Turcia, India etc.) sa-l poata citi si aduce drept argument in discutiile purtate de domniile lor cu fratii crestini pe care ii respectam, de altfel.
Allah Binestiutorul ['Al-Khabir'] stie cel mai bine !
Cu respect,
fratele dumneavoastra intru Islam,
Abdul Rahman
16 Jumaada al-awal 1427 A.H.
12 Iunie 2006

http://groups.yahoo.com/group/islam_in_romania/join"In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

-
06-12-2006, 01:32 PMSincer,asta nu ti se pare a fi facatura?eu ma gandesc asa: oamenii aia,fie ei "luminati de Duhul Sfant",au facut ei modificarile ce li s-au parut cuvenite in Scriptura apoi s-au simtit oarecum "cu musca pe caciula",cum se spune,deci "au dat ei nastere" acestui verset pentru a fi siguri ca atunci cand Dumnezeu il va trimite pe Profetul sau (anuntat chiar in Biblie-Muhammad,sallaAllahou alayhi wa salam) nimeni nu il va lua in serios.Mie sincer a asta imi suna:e ca si cum si-ar fi luat o masura de precautie impotriva a ceea ce avea sa fie!Daca oamenii n-ar fi trebuit sa-i creada nici pe ingeri se accentueaza ideea conform careia cu atat mai putin merita Muhammad (sallaAllahou alayhi wa salam) sa fie luat in seama atunci cand a venit cu mesajul de la Allah.
Originally Posted by Simion Ioanas

-
06-12-2006, 04:15 PM
Inca nu dau raspunsulfinal , pentru ca vreau sa adun raspunsurile tale la intrebarile mele .
1- Daca nu intra nimeni in cer decat prin Isus , cum a facut-o Avraam , tatal nostru ?
2- Daca toti crestinii cred ca Evanghelia de la un inger nu trebuie ascultata dupa ceea ce oamenii bisericii au dat atunci :
a- Cum de biserica ortodoxa din palestina , a dat cheile palestinei lui Omar ben Al-khattab ? pe ce s-au bazat ei dupa parerea ta ? Ca dupa parerea lor , ei s-au bazat pe Scriptura ca apar acolo adjectivele lui .
b- Daca Isus a zis de proroci mincinosi , si tu ai zis ca Biblia a fost dupa ce Isus s-a inaltat , atunci cum deosebim Biblia mincinosului de Biblia credinciosului ?
Intreb , pentru ca atata vreme cat Isus nu a fost in pamant , atunci posibilitatea de a spune cineva despre Biblia lui ca e "insuflata de Duh" este impartita :
- "Tatal Fiu Duh" = UNU SI SINGURA
- "Tatal Fiu Duh" = Trei in unu
- "Tatal , Fiu , Duh" = Creatorul , Alesul creatorului , si Mesagerul in forma de Duh
- "Tatal" = Dumnezeu , Cel care l-a trimis pe Fiul (Isus) intarandu-l cu Duhul .
- "Tatal , o gresala de traducere a cuvantului Rab care inseamna stapan. Fiul o gresala de traducere a cuvantului Rob . Duhul o modificare a cuvantului Mesager .
Atunci , daca sunt mai multe posibilitati , cum ca noi , simpli oameni , sa o luam dupa Primii , si nu dupa altii , din moment ce Isus a zis de Unii mincinosi ? Si facand comparatie intre zisele directe ale Lui Isus (simbolice), omul intelege toate categorile pe care le-am scris .
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |