Notices

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 51 to 60 of 84
  1. Cati "fii" a avut Allah conform Bibliei? 
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Multi oameni ne spun” Dar Biblia spune clar ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Cum puteti sa spuneti ca Isus nu este singurul copil zamislit, cand Isus spune clar, negru pe alb in Biblie?”
    In primul rand, intai trebuie sa cunoastem limbajul poporului sau, limbajul evreilor, carora li se adresa. Sa vedem cum intelegeau ei aceasta proclamatie:

Cati copiii spune Biblia ca a avut Dumnezeu?

1 Iacob este fiul lui Dumnezeu si primul nascut: “Israel este fiul Meu, întîiul Meu născut.” Exodus 4:22
    2. Solomon este fiul lui Dumnezeu “13. Acela va zidi casă numelui Meu şi Eu voi întări scaunul domniei lui în veci. 14.Eu voi fi aceluia tată, iar el Îmi va fi fiu” 2 Samuel 7:13-14
    3. Efraim este primul nascut al lui Dumnezeu: “ Caci eu sunt tatal lui Israel, si Efraim este primul meu nascut” Ieremia 31:9 (cine este primul nascut al lui Dumnezeu: Efrain sau Israel?)
    4. Adam este fiul lui Dumnezeu „Adam, care este fiul lui Dumnezeu” Luca 3:38
    5. Oamenii obisnuiti (ca tine si ca mine suntem fii lui Dumnezeu :
    „Voi sunteţi fiii Domnului Dumnezeului vostru” Deuteronom, 14:1
    „Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” Romani 8:14
    „Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu” Ioan 1:12
    „Ca să fiţi fără de prihană şi curaţi, fii ai lui Dumnezeu neîntinaţi în mijlocul unui neam rău şi stricat şi întru care străluciţi ca nişte luminători în lume” Filipeni 2:15
    „1. Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaşte, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. 2. Iubiţilor, acum suntem fii ai lui Dumnezeu şi ce vom fi nu s-a arătat până acum. Ştim că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.” Întâia Epistola Soborniceasca A Sfântului Apostol Ioan, 3:1-2
    „Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit” Facerea 6:2
    „Mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” Facerea 6:4

Dupa cum putem observa, folosirea termenului de „fiu al lui Dumnezeu” pentru a descrie fiinte umane, nu le era deloc straina oamenilor lui Isus.
    Atunci a fost Isus singurul fiu zamislit al lui Dumnezeu?
    Cititi Pslamii 2:7 „Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut!”
    Intr-adevar, astefel de termeni sunt folositi pentru evrei si inca mai mult, si asta era lucrul de care ii acuza Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui). Cand evreii au pus mana pe pietre pentru a-l lovi pe Isus ( Pacea lui Allah sa fie asupra lui), el s-a aparat cu urmatoarele cuvinte:
    „Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteţi?" Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - şi Scriptura nu poate să fie desfiinţată...” Ioan 10:34
    Asa cum se poate observa din acestea si multe alte versete „fiul lui Dumnezeu” era in limbajul evreilor un termen foarte inocent care descria un supus loial lui Dumnezeu. Chiar daca traducatorii sau editorii aleg sa scrie „Fiul lui Dumnezeu”, cu „F”, cand se refera la isus sau „fiul lui Dumnezeu”, cu „f”, cand se refera la toti ceilalti, nu se poate ascunde faptul ca in original, ambele cazuri sunt identice.

Enciclopedia Grolier scrie la itemu „Isus Christos” :
    „ In prima perioada a vietii sale, lui Isus i se adresau cu rabbi si era privit ca profet. Unele cuvinte ale sale il plasau deasemenea in tagma inteleptilor. Un titlu de respect pt rabbi era „Domul meu”. Deja inainte de Paste, cei ce il urmau, impresionati de autoritatea lui, intentionau sa spuna chiar mai mult cand i se adresau cu „Domnul meu”...este putin credibil ca titlul de „fiul lui David” ii fusese atribuit lui, sau acceptat de el in timpul primelor sale propovaduiri. „Fiul lui Dumnezeu”, la inceput un titlu al regilor evrei (Pslami 2:7) a fost adoptat ulterior de biserica ca echivalent al Mesiei si nu avea conotatii ----fizice (Romani 1:4). Isus era constient de legatura filiala speciala cu Dumnezeu, dar nu e sigur daca limbajul fiu/tata ( Marcu 18:32, Matei 11:25-27) dateaza din timpul lui Isus.”

Se pare ca in doar doua locuri din Biblie isus se refera la el insusi ca „fiul lui Dumnezeu”: in Ioan, capitolele 5 si 11. Hastings, in „Dictionarul Bibliei” spune: „ Este indoielnic ca Isus a folosit acest titlu cu privire la el. Totusi, se face referire la Isus ca la „fiul omului” de 81 de ori in Biblie. In evanghelia lui Barnaba, ni se spune ca Isus stia ca omenirea avea sa il faca Dumnezeu dupa plecarea sa si i-a avertizat sever pe cei care il insoteau sa nu aiba de a face cu astfel de oameni.
    Isus nu este fiul unui om (atat in Biblie cat si in Quran). Totusi de multe ori spune „Sunt fiul omului”. De ce? Deoarece in limbajul evreilor, asa spuneai „sunt o fiinta umana”.
    Islamul ne invata ca Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) era o fiinta umana si nu un Dumnezeu. Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) a continuat sa sublinieze acest fapt de-a lungul intregii sale misiuni. Evanghelia lui Barbaba spunea :
    „.. Cel mai problematic este titul de „Fiul Omului”. Este singurul titlu pe care il repeta Isus cu privire la el, si nu exista nici un indiciu clar ca a fost folosit ca un titlu de maiestate de catre biserica. De aceea este considerat autentic de multi, cai a trecut de criteriul de neconcordanta”

Scris de Misha'al ibn Abdullah, 'What Did Jesus Really Say?'
    Sursa: http://english.islamway.com/bindex.p...article&id=153

2.  
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    Daca Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt una, cum comentati versetul :

"Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Dar ziua si ora nu le stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal" ?
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by Dan

da....

este ilogic, dar nu continui ...

Ati auzit de comutativitate ?

cred ca pe la matematica am auzit

4.  
    Stiti ca in anul 1572, in perioada de Craciun, in piata centrala a Heidelbergului, a fost decapitat Johann Silvanus (superintendent din Hamburg) care a sustinut in mod deschis ca ar exista 'un singur Dumnezeu in trei persoane"?.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

5.  
    Cu conceptele treimii multi crestini se descurca si astazi greu.
    Intrebati un crestin obisnuit sa va explice "tainele" treimii si o sa va convingeti.

6.  
    Conciliul al4-lea de la Lateran , spre ex., a cautat sa lamureasca in mod ajutator :

"Fiecare dintre cele trei Persoane impartasesc aceeasi realitate, adica substanta, fiinta si natura dumnezeiasca"

7.  
    Iar in 1442 Conciliul de la Florenta face publica urmatoarea afirmatie :

"In baza acestei unitati, Tatal este intreg cu Fiul, intreg in Duhul Sfant.
    Fiul este intreg in Tatal, intreg in Sfantul Duh.
    Duhul Sfant este intreg in Tatal, intreg cu Fiul"

Este greu ...
    Dar asta este, va respect credinta si dogmele.

Cert este ca aceasta conceptie despre Treime a fost total necunoscuta redactorilor "Vechiului" si "Noului Testament"

Ea incepe sa se dezvolte al secolele 2-3 crestine.

Astazi, spre ex., ea este prezentata de "Catehismul Bisericii Catolice" ca fiind "tema centrala a credintei crestine".

Dar este produsul unui proces indelungat de elaborare.

Nu am timp, din pacate, acum ca trebuie sa fug la serviciu, dar va pot oferi cateva citate din Noul Testament din care rezulta alb pe negru ca profetul Iisus (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a chemat oamenii la unicitate !

Insha Allah , o sa revin poate mai la noapte .

Cu stima, Abdul Rahman

8.  
    Banned
    Salam aleikum tuturor de pe acest minunat forum

"Eu le voi ridica Prooroc

a) din mijlocul fratilor lor,
    b) cum esti tu,
    c) si voi pune cuvintele Mele in gura Lui
    d) si El le va grai tot ce-I voi porunci EU" (Deuteronom 18 :18)

La cine se refera aceasta profetie, domnule Simionas ?

P.S. : imi cer scuze daca o sa postati referitor la aceasta intrebare si nu o sa raspund, insa astazi nu o sa fiu acasa. O sa revin in sha Allah, desi crestinii nu or sa accepte niciodata explicatiile logice legate de acest subiect...
    Multumesc tuturor anticipat.

Cu respect, Abdul Rahman.
    Draga domnule Abdul ,Prorocul este Isus Cristos!

DEU 18: 17 Atunci Domnul mi -a zis: ,,Ce au zis ei, este bine.
    DEU 18: 18 Le voi ridica din mijlocul fratilor lor un prooroc ca tine, voi pune cuvintele Mele in gura lui, si el le va spune tot ce -i voi porunci Eu.
    DEU 18: 19 Si daca cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe cari le va spune el in Numele Meu, Eu ii voi cere socoteala.
    FAPTE 3: 22 In adevar, Moise a zis parintilor nostri: ,,Domnul, Dumnezeul vostru, va va ridica dintre fratii vostri un prooroc ca mine; pe El sa-L ascultati in tot ce va va spune.
    FAPTE 3: 23 Si oricine nu va asculta de Proorocul acela, va fi nimicit cu desavirsire din mijlocul norodului.``
    FAPTE 3: 24 Deasemenea toti proorocii, dela Samuel si ceilalti, cari au urmat dupa el, si au vorbit, au vestit zilele acestea.
    FAPTE 3: 25 Voi sinteti fiii proorocilor si ai legamintului, pe care l-a facut Dumnezeu cu parintii nostri, cind a zis lui Avraam: ,,Toate neamurile pamintului vor fi binecuvintate in saminta ta.``
    FAPTE 3: 26 Dumnezeu, dupa ce a ridicat pe Robul Sau Isus, L-a trimes mai intii voua, ca sa va binecuvinteze, intorcind pe fiecare din voi dela faradelegile sale.``

9.  
    Banned
    Daca Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt una, cum comentati versetul :

"Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Dar ziua si ora nu le stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal" ?
    Atunci cand Domnul era pe pamant era normal sa nu stie ziua si ora numai Tatal.Dupa ce Domnul s-a intors la Tatal ,sigur va stii ora venirii Sale!
    Versetele de mai sus nu -----streaza ca ei nu sunt Una! Mai ales ca sunt rupte din context! Contextul apropiat si contextul Scripturii!

10.  
    Banned
    Cert este ca aceasta conceptie despre Treime a fost total necunoscuta redactorilor "Vechiului" si "Noului Testament"
    MAT 28: 19 Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezindu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh.
    Uite Trinitatea in Biblie!

11.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar
    Quote Originally Posted by Simion Ioanas
    MAT 28: 19 Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezindu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh.
    Uite Trinitatea in Biblie!

Domnule Simion,

V-am mai postat si la Islam vs. Crestinism acum vreo 2 zile... si n-ati raspuns..

ori n-ati vazut, ori ati ocolit raspunsul..

~ Despre Trinitate in Biblie ~

ati prezentat diferite pasaje in Biblie, conform carora este "zugravita Sf. Treime"

in unele ca Dumnezeu tatal, altele ca fiind despre fiu si altele despre sf. duh..

v-am intrebat pe ce criteriul le-ati ales?

ati dat drept citat ca fiind infatisata revelarea lui Dumnezeu ca fiu, urmatorul pasaj:

Dumnezeu Fiul
    EX 3: 1 Moise pastea turma socrului sau Ietro, preotul Madianului. Odata a minat turma pina dincolo de pustie, si a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb.
    EX 3: 2 Ingerul Domnului i S'a aratat intr'o flacara de foc, care iesea din mijlocul unui rug. Moise s'a uitat; si iata ca rugul era tot un foc, si rugul nu se mistuia deloc.
    EX 3: 3 Moise a zis: ,,Am sa ma intorc sa vad ce este aceasta vedenie minunata, si pentru ce nu se mistuie rugul.``
    EX 3: 4 Domnul a vazut ca el se intoarce sa vada; si Dumnezeu l -a chemat din mijlocul rugului, si a zis: ,,Moise! Moise!`` El a raspuns: ,,Iata-ma!``
    EX 3: 5 Dumnezeu a zis: ,,Nu te apropia de locul acesta; scoate-ti incaltamintele din picioare, caci locul pe care calci este un pamint sfint.``
    EX 3: 6 Si a adaugat: ,,Eu sint Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov.`` Moise si -a ascuns fata, caci se temea sa priveasca pe Dumnezeu

cand v-am intrebat pe ce criteriu ati interpretat ca in acest pasaj "Dumnezeul lui Avraam, Isaac si al lui Iacov" este Fiul..
    mi-ati raspuns ca difera modul de revelare...

desi Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!)
    neaga acest lucru:

"Iar despre morţi că vor învia, n-aţi citit, oare, în cartea lui Moise, când i-a vorbit Dumnezeu din rug, zicând: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov"?/ Dumnezeu nu este Dumnezeul celor morţi, ci a celor vii. Mult rătăciţi." (Mc 12:26-27)

De ce spun ca neaga?

Iata cine este "Dumnezeu" despre care vorbeste Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!)

"Şi când ieşea El în drum, alergând la El unul şi îngenunchind înaintea Lui, Il întreba: Invăţătorule bun, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?/ Iar Iisus i-a răspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât unul Dumnezeu." (Mc 10:17-18)"

"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri./ Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Mt 5:16-17)

Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!) i se roaga Tatalui.. indeamna credinciosii sa i se roage Tatalui!

"Pentru că Eu n-am vorbit de la Mine, ci Tatăl care M-a trimis, Acesta Mi-a dat poruncă ce să spun şi ce să vorbesc./ Şi ştiu că porunca Lui este viaţa veşnică. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatăl, aşa vorbesc." (In 12:49-50)

Draga Daniela,
    Nici nu era necesar sa-i spuna despre faptul ca El era acolo!

"Iar despre morţi că vor învia, n-aţi citit, oare, în cartea lui Moise, când i-a vorbit Dumnezeu din rug, zicând: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov"?/ Dumnezeu nu este Dumnezeul celor morţi, ci a celor vii. Mult rătăciţi." (Mc 12:26-27)

Atunci haideti sa luam cum spuneti d-vs...
    ca Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!) nu neaga faptul ca era acolo...

Cert este ca Nici
    NU afirma acest lucru...

credeti ca mesajul lui Isus (alayih salam_pacea asupra lui!)
    ar fi unul ambiguu?

In al doilea rand

cand v-am intrebat pe ce criteriu ati interpretat ca in acest pasaj "Dumnezeul lui Avraam, Isaac si al lui Iacov" este Fiul..
    mi-ati raspuns ca difera modul de revelare...

si cand v-am intrebat pe ce criteriu ati "selectat" modul de revelare pentru fiecare dintre persoanel treimii

mi-ati raspuns:

Cine-L vede pe Tatal moare! Asa apare in Scriptura! Asta nu inseamna ca Fiul nu ar fi Dumnezeu!

Deci singurul criteriu pe care ati facut aceasta "selectie a modului de revelare" (intre tata _ fiu)

este faptul ca in Biblie sta scris ca cine-L vede pe Dumnezeu moare!

si de aici ati tras concluzia ca cine L-a vazut pe Dumnezeu (conform cu Biblia), de fapt L-a vazut pe fiu! (altfel ar fi murit)

(corectati-ma, va rog, daca ma-nsel)
    ...

Insasi Biblia Neaga

ceea ce ati spus dumneavoastra!

In Vechiul Testament, in Cartea Genezei (Facerea) apare un pasaj care este interpretat (cel putin in Biblia Ortodoxa) drept intalnirea Sfintei Treimi cu Avraam:

"Apoi Domnul S-a arătat iarăşi lui Avraam la stejarul Mamvri, într-o zi pe la amiază, când şedea el în uşa cortului său./ Atunci ridicându-şi ochii săi, a privit şi iată trei Oameni stăteau înaintea lui; şi cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor şi s-a închinat până la pământ./ Apoi a zis: "Doamne, de am aflat har înaintea Ta, nu ocoli pe robul Tău!" (Facerea 18:1-3)

asadar, daca sfanta treime e cea care i s-a aratat (Astaghfirullah!)
    inseamna ca a vazut si pe TATAL!!!

Avraam NU a murit... desi "L-a vazut pe Dumnezeu!"...

mai mult..

doi dintre acesti oameni au plecat spre neamul lui Lot, in timp ce doar Unul a ramas...

cine dintre persoane era acesta?

Tatal?

"Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu./ Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat aşa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să ştiu"./ De acolo doi din Oamenii aceia, plecând, S-au îndreptat spre Sodoma, în vreme ce Avraam stătea încă înaintea Domnului." (Facerea 18:20-22)

(dupa interpretarea care i se da _ drept sf. treime) se trag concluziile:

1. avraam a ramas (doar) inaintea Tatalui
    2. Tatal a fost printre cei doi care s-au dus la Lot (unde oamenii din neamul lui Lot, care erau homosexuali, voiau sa le faca rau celor doi!! a "poftit" neamul lui Lot la Dumnezeu?!?!?!?)

Daca si aceast pasaj, si cel in care stat scris sa cine-L vede pe Dumnezeu moare sunt luate drept adevarate,
    dupa legile logicii
    se ajunge la o
    Contradictie Logica
    (!!!)

mai mult..

"Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu./ Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat aşa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să ştiu" (Facerea 18:20-21)

Dumnezeu nu este oare Atoatestiutor si Atotputernic?

Are nevoie sa se "pogoare", sa se intrupeze in oameni pe Pamant, pentru a vedea daca slujitorii Sai sunt sau nu nelegiuti?!

In Concluzie:

ceea ce ati postat drept pasaje din vechiul testament
    in care ar fi vorba despre revelare lui Dumnezeu ca fiu
    este infirmat de Insasi Biblia:

1. Prin ceea ce a spus Isus (alayhi salam _ pacea asupra lui!) in legatura cu "Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac si al lui Iacov" _ privindu-se pe sine ca pe cineva separat de acest Dumnezeu (care este Allah Subhanahu wa Ta'ala)
    sau cel putin NU afirma ca el (Isus _ alayhi salam-pacea asupra lui!) este Dumnezeu care i s-a revelat lui Moise (alayhi salam!)

2. Prin scena prezenta in Facerea din care reiese ca Avraam (alayhi salam!) L-a vazut pe Dumnezeu Tatal (Astaghfirullah!)
    si din care mai reiese ca ori L-a vazut si Lot (alayhi salam!) pe Dumnezeu Tatal, ori Avraam (alayhi salam!) L-a vazut si a vorbit Doar cu Dumnezeu Tatal!

O zi buna!

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)