Multi oameni ne spun” Dar Biblia spune clar ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Cum puteti sa spuneti ca Isus nu este singurul copil zamislit, cand Isus spune clar, negru pe alb in Biblie?”
In primul rand, intai trebuie sa cunoastem limbajul poporului sau, limbajul evreilor, carora li se adresa. Sa vedem cum intelegeau ei aceasta proclamatie:
Cati copiii spune Biblia ca a avut Dumnezeu?
1 Iacob este fiul lui Dumnezeu si primul nascut: “Israel este fiul Meu, întîiul Meu născut.” Exodus 4:22
2. Solomon este fiul lui Dumnezeu “13. Acela va zidi casă numelui Meu şi Eu voi întări scaunul domniei lui în veci. 14.Eu voi fi aceluia tată, iar el Îmi va fi fiu” 2 Samuel 7:13-14
3. Efraim este primul nascut al lui Dumnezeu: “ Caci eu sunt tatal lui Israel, si Efraim este primul meu nascut” Ieremia 31:9 (cine este primul nascut al lui Dumnezeu: Efrain sau Israel?)
4. Adam este fiul lui Dumnezeu „Adam, care este fiul lui Dumnezeu” Luca 3:38
5. Oamenii obisnuiti (ca tine si ca mine suntem fii lui Dumnezeu :
„Voi sunteţi fiii Domnului Dumnezeului vostru” Deuteronom, 14:1
„Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” Romani 8:14
„Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu” Ioan 1:12
„Ca să fiţi fără de prihană şi curaţi, fii ai lui Dumnezeu neîntinaţi în mijlocul unui neam rău şi stricat şi întru care străluciţi ca nişte luminători în lume” Filipeni 2:15
„1. Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaşte, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. 2. Iubiţilor, acum suntem fii ai lui Dumnezeu şi ce vom fi nu s-a arătat până acum. Ştim că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.” Întâia Epistola Soborniceasca A Sfântului Apostol Ioan, 3:1-2
„Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit” Facerea 6:2
„Mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” Facerea 6:4
Dupa cum putem observa, folosirea termenului de „fiu al lui Dumnezeu” pentru a descrie fiinte umane, nu le era deloc straina oamenilor lui Isus.
Atunci a fost Isus singurul fiu zamislit al lui Dumnezeu?
Cititi Pslamii 2:7 „Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut!”
Intr-adevar, astefel de termeni sunt folositi pentru evrei si inca mai mult, si asta era lucrul de care ii acuza Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui). Cand evreii au pus mana pe pietre pentru a-l lovi pe Isus ( Pacea lui Allah sa fie asupra lui), el s-a aparat cu urmatoarele cuvinte:
„Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteţi?" Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - şi Scriptura nu poate să fie desfiinţată...” Ioan 10:34
Asa cum se poate observa din acestea si multe alte versete „fiul lui Dumnezeu” era in limbajul evreilor un termen foarte inocent care descria un supus loial lui Dumnezeu. Chiar daca traducatorii sau editorii aleg sa scrie „Fiul lui Dumnezeu”, cu „F”, cand se refera la isus sau „fiul lui Dumnezeu”, cu „f”, cand se refera la toti ceilalti, nu se poate ascunde faptul ca in original, ambele cazuri sunt identice.
Enciclopedia Grolier scrie la itemu „Isus Christos” :
„ In prima perioada a vietii sale, lui Isus i se adresau cu rabbi si era privit ca profet. Unele cuvinte ale sale il plasau deasemenea in tagma inteleptilor. Un titlu de respect pt rabbi era „Domul meu”. Deja inainte de Paste, cei ce il urmau, impresionati de autoritatea lui, intentionau sa spuna chiar mai mult cand i se adresau cu „Domnul meu”...este putin credibil ca titlul de „fiul lui David” ii fusese atribuit lui, sau acceptat de el in timpul primelor sale propovaduiri. „Fiul lui Dumnezeu”, la inceput un titlu al regilor evrei (Pslami 2:7) a fost adoptat ulterior de biserica ca echivalent al Mesiei si nu avea conotatii ----fizice (Romani 1:4). Isus era constient de legatura filiala speciala cu Dumnezeu, dar nu e sigur daca limbajul fiu/tata ( Marcu 18:32, Matei 11:25-27) dateaza din timpul lui Isus.”
Se pare ca in doar doua locuri din Biblie isus se refera la el insusi ca „fiul lui Dumnezeu”: in Ioan, capitolele 5 si 11. Hastings, in „Dictionarul Bibliei” spune: „ Este indoielnic ca Isus a folosit acest titlu cu privire la el. Totusi, se face referire la Isus ca la „fiul omului” de 81 de ori in Biblie. In evanghelia lui Barnaba, ni se spune ca Isus stia ca omenirea avea sa il faca Dumnezeu dupa plecarea sa si i-a avertizat sever pe cei care il insoteau sa nu aiba de a face cu astfel de oameni.
Isus nu este fiul unui om (atat in Biblie cat si in Quran). Totusi de multe ori spune „Sunt fiul omului”. De ce? Deoarece in limbajul evreilor, asa spuneai „sunt o fiinta umana”.
Islamul ne invata ca Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) era o fiinta umana si nu un Dumnezeu. Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) a continuat sa sublinieze acest fapt de-a lungul intregii sale misiuni. Evanghelia lui Barbaba spunea :
„.. Cel mai problematic este titul de „Fiul Omului”. Este singurul titlu pe care il repeta Isus cu privire la el, si nu exista nici un indiciu clar ca a fost folosit ca un titlu de maiestate de catre biserica. De aceea este considerat autentic de multi, cai a trecut de criteriul de neconcordanta”
Scris de Misha'al ibn Abdullah, 'What Did Jesus Really Say?'
Sursa: http://english.islamway.com/bindex.p...article&id=153
Results 71 to 80 of 84
|
|
-
06-09-2006, 04:02 PM
-
Banned
06-16-2006, 01:14 AMDeci capitolul si versetul nu corespundeau! Intradevar in capitolul 22 era versetul dumneatale! El nu afirma insa ca Isus ar fi negat ca este Fiul lui Dumnezeu!
Originally Posted by Dan
Deci versetele nu aduc o negatie ci mai mult o afirmatie ca Isus este Fiul lui Dumnezeu!Versiunea Cornilescu!
LUCA 22: 67 ,,Daca esti Tu Hristosul, spune-ne!`` Isus le-a raspuns: ,,Daca va voi spune, nu veti crede;
LUCA 22: 68 si daca va voi intreba, nu-Mi veti raspunde, nici nu-Mi veti da drumul.
LUCA 22: 69 Deacum incolo, Fiul omului va sedea la dreapta puterii lui Dumnezeu.``
LUCA 22: 70 Toti au zis: ,,Esti Tu dar Fiul lui Dumnezeu?`` Si El le-a raspuns: ,,Asa cum o spuneti; da, sint.``
LUCA 22: 71 Atunci ei au zis: ,,Ce nevoie mai avem de marturie? Noi insine am auzit-o din gura Lui.``
VERSIUNEA ORTODOXA!
Luca 22
67. Zicând: Spune nouă dacă eşti Tu Hristosul. Şi El le-a zis: Dacă vă voi spune, nu veţi crede; 68. Iar dacă vă voi întreba, nu-Mi veţi răspunde. 69. De acum însă Fiul Omului va şedea de-a dreapta puterii lui Dumnezeu. 70. Iar ei au zis toţi: Aşadar, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu? Şi El a zis către ei: Voi ziceţi că Eu sunt. 71. Şi ei au zis: Ce ne mai trebuie mărturii, căci noi înşine am auzit din gura Lui?
Versiunea spaniola!:
67 Y le dijeron: -Si tú eres el Cristo, ¡dínoslo!
Pero él les dijo: -Si os lo dijera, no lo creeríais. 68 Además, si yo os preguntara, no me responderíais. 69 Pero de ahora en adelante, el Hijo del Hombre estará sentado a la diestra del poder de Dios.
70 Le dijeron todos: -Entonces, ¿eres tú Hijo de Dios?
Y él les dijo: -Vosotros decís que yo soy.
71 Entonces ellos dijeron: -¿Qué más necesidad tenemos de testimonio? Porque nosotros mismos lo hemos oído de su boca.
Versiunea King James
LK 22:67 Art thou the Christ? tell us. And he said unto them, If I tell you, ye will not believe:
LK 22:68 And if I also ask you, ye will not answer me, nor let me go.
LK 22:69 Hereafter shall the Son of man sit on the right hand of the power of God.
LK 22:70 Then said they all, Art thou then the Son of God? And he said unto them, Ye say that I am.
LK 22:71 And they said, What need we any further witness? for we ourselves have heard of his own mouth.
World English Bible
LK 22:67 "If you are the Christ, tell us." But he said to them, "If I tell you, you won't believe,
LK 22:68 and if I ask, you will in no way answer me or let me go.
LK 22:69 From now on, the Son of Man will be seated at the right hand of the power of God."
LK 22:70 They all said, "Are you then the Son of God?" He said to them, "You say it, because I am."
LK 22:71 They said, "Why do we need any more witness? For we ourselves have heard from his own mouth!"
Versetele care nu-ti aduc destula lumina intr-un subiect ,se interpreteaza in contextul Bibliei!
Uite ce marturiseste Isus despre faptul ca El este Fiul!:
MAR 14: 61 Isus tacea, si nu raspundea nimic. Marele preot L-a intrebat iaras, si I-a zis: ,,Esti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvintat?``
MAR 14: 62 ,,Da, sint,`` i-a raspuns Isus. ,,Si veti vedea pe Fiul omului sezind la dreapta puterii si venind pe norii cerului.``
MAR 14: 63 Atunci marele preot si-a rupt hainele, si a zis: ,,Ce nevoie mai avem de martori?
MAR 14: 64 Ati auzit hula. Ce vi se pare?`` Toti L-au osindit sa fie pedepsit cu moartea.
MAT 27: 39 Trecatorii isi bateau joc de El, dadeau din cap,Code:Versiunea ortodoxa pentru conformitate! 61. Iar El tăcea şi nu răspundea nimic. Iarăşi L-a întrebat arhiereul şi I-a zis: Eşti tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat? 62. Iar Iisus a zis: Eu sunt şi veţi vedea pe Fiul Omului şezând de-a dreapta Celui Atotputernic şi venind pe norii cerului. 63. Iar arhiereul, sfâşiindu-şi hainele, a zis: Ce trebuinţă mai avem de martori?
MAT 27: 40 si ziceau: ,,Tu, care strici Templul, si-l zidesti la loc in trei zile, mintuieste-Te pe Tine insuti! Daca esti Tu Fiul lui Dumnezeu, pogoara-Te de pe cruce!``
MAT 27: 41 Preotii cei mai de seama, impreuna cu carturarii si batrinii, isi bateau si ei joc de El, si ziceau:
MAT 27: 42 ,,Pe altii i-a mintuit iar pe Sine nu Se poate mintui! Daca este El Imparatul lui Israel, sa Se pogoare acum de pe cruce, si vom crede in El!
MAT 27: 43 S'a increzut in Dumnezeu: sa-l scape acum Dumnezeu, daca-L iubeste. Caci a zis: ,Eu sint Fiul lui Dumnezeu!``
Isus intradevar era si este Fiul lui Dumnezeu!
-
06-16-2006, 02:35 AM
In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !
Bine domnule Simionas, este parerea dumneavoastra si v-o respect.
Cel putin ma bucur ca ati gasit versetul citat de mine...
Cat despre acesta prenumele 'voi' si 'verbul 'spuneti' sunt mai mult decat convingatoare ca 'ei' spun asta, adica asa cum fac toti crestinii.
De asemenea, nu pot sa nu remarc faptul ca atentionati asupra faptului ca noi, musulmanii, 'scoatem din context' versetele.
Oare chiar asa sa fie ? Nu vi se par cam multe versete 'scoase din context' ?
Iar, mai nou spuneti ca anumite versete nu exista, pentru ca mai apoi sa le descoperiti... Si sa le 'contextualizati' dumneavoastra.
Nu va suparati, aveti dreptul sa judecati cum doriti Biblia. Este Cartea trimisa de Allah Preainaltul crestinilor prin profetul 'Isa (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), insa cred ca incapatanarea (in sens pozitiv !) de care dati dovada este exagerata...
Cum va explicati faptul ca, asa cum sustin crestinii, in Biblie nu se spune nimic despre profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !), din moment ce are atatea profetii despre cele ce vor urma?
Din moment ce profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa !) este declarata una dintre primele, dupa altii chiar prima personalitate influenta a intregii istorii a omenirii ?
Ori din moment ce acest om a avut numai lucruri frumoase de spus despre Iisus (pacea lui Allah fie asupra lui !) si despre mama lui, Maria ?
Sunteti moderatorul sectiunii 'Islam si Crestinism'.
Unii dintre noi, de bine - de rau mai stim si cate ceva despre Crestinism, fiind crestini pana mai ieri.
Dumneavoastra, insa ce stiti despre Islam, daca nu va deranjeaza intrebarea ?
Ati citit macar odata traducerea Coranului ?
Sau ati citit macar odata despre viata profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra ta!) ?
Stiti care este criteriul din Biblie spus de Dumnezeu prin care putem sa recunoastem pe falsii profeti de cei adevarati ? Acesta este, atentie, ceea ce ei lasa in urma lor, asa cum un pom roditor face fructe bune.
De ce nu aplicati acest criteriu asupra profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) ? Va refuzati intentionat aplicarea criteriului ? Sau spune undeva in Biblie ca 'Isa (pacea lui Allah fie asupra sa!) este ultimul profet al lui Dumnezeu ?
Si, nu in ultimul rand, cum va explicati ca tot mai multa lume vine la Islam din proprie convingere, astfel incat - dupa previziunile sociologilor - aproximativ in anul 2025 Islamul va deveni PRIMA religie a umanitatii ?
Chiar refuzati sa vedeti sau sa acceptati aceste realitati care se petrec sub ochii dumneavoastra ?
Domnule Simionas, cu dumneavoastra sau fara, cu mine sau fara mine, duhul lui Allah Atoatestiutorul lucreaza in lume si oamenilor li se deschide sufletul si inima catre Islam, catre adorarea unui Dumnezeu Unic. Nici ce se arata la TV si nici altele nu pot opri dorinta lui Allah Preaputernicul ca lumea sa vada ADEVARUL !
Puteti sta dumneavoastra 100 de ani sa tot postati versete, mare parte dintre ele schimbate de oameni in functie de interese, ca tot ADEVARUL va triumfa !
P.S. : Cuvantul 'Mesia' provine din limba araba si ebraica 'meseha' care inseamna 'a unge'. Semnificatia religioasa este 'cel uns' - preotii si regii erau unsi pentru sfintirea domniei lor.
Cuvantul 'Mesia' tradus 'Christos' nu inseamna Dumnezeu, domnule Simionas !
Daca deschidem Biblia la Isaia 45:1, vom vedea ca si Cirus este numit 'Christos' :
"Asa zice Domnul unsului Sau Cirus, pe care il tine de mana lui..."
-
06-16-2006, 05:29 AMDaca acest lucru nu este o contradictie a faptului ca Dumnezeu este unul in/din trei, eu nu stiu ce sa mai zic!
Originally Posted by Simion Ioanas
Pai domnule,ori Dumnezeu e Unic in trei (ce-or fi alea,persoane ,ipostaze cum afirmati)ori Dumnezeu e SEPARAT si Fiul SEPARAT pt. ca altfel nu-mi explic ultima dvs. afirmatie si anume Tatal nici nu judeca pe nimeni ,ci toata judecata a dat-o fiului
Cum este acest lucru posibil daca EL E SINGUR SI UNIC???
Afirmand aceasta inseamna ca Dumnezeu Tatal e UNUL iar Fiul este ALTUL,nu??Doua "entitati" total si complet diferite!
Sa auzim explicatiile!
-
Banned
06-16-2006, 01:31 PMPai acesta este relatia din cadrul Trinitatii ,fiecare Persoana da intaietate celeilalte! Aceasta relatie trebuie sa fie si-n Biserica!
Originally Posted by hannen
De fapt asta se roaga Domnul ,Tatalui ,ca si noi sa fim Una cum si Ei sunt Una!:
IOAN 17: 21 Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca, si ei sa fie una in noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M'ai trimes.
IOAN 17: 22 Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei sa fie una, cum si noi sintem una, -
IOAN 17: 23 Eu in ei, si Tu in Mine; -pentruca ei sa fie in chip desavirsit una, ca sa cunoasca lumea ca Tu M'ai trimes, si ca i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.
IOAN 17: 24 Tata, vreau ca acolo unde sint Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca sa vada slava Mea, slava, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii.
IOAN 17: 25 Neprihanitule Tata, lumea nu Te-a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, si acestia au cunoscut ca Tu M'ai trimes.
TE ROG SA STUDIEZI SCRIPTURA SI SA CERCETEZI CARE ESTE RELATIA DIN CADRUL TRINITATII! Vei ramane surprinsa de relatia dintre persoanele Trinitatii :Tatal ,Fiul si Duhul Sfant! Sunt trei persoane distincte ,care sunt Una in toate actiunile lor!
-
06-16-2006, 02:01 PMTu si grupul tau ati studiat atit de mult incit ati ajuns sa cunoasteti relatia din cadrul trinitatii?
Sunteti avansati!Foarte!
Din pacate pt. mine acest lucru este un SF si asa va ramane.
-
Banned
06-16-2006, 02:21 PMTe invit sa treci de la SF la realitate! Este usor ,ia un Nou Testament si citeste! Roaga-te lui Dumnezeu sa te lumineze si sigur Domnul iti va deschide mintea si inima sa poti pricepe Adevarul cu privire la acest subiect!
Originally Posted by hannen
-
06-16-2006, 02:30 PMSimion,cu respect iti zic ca pt. mine in afara de ISLAM nu exista alt adevar!
Dumnezeu m-a luminat de cativa ani si Slava Lui ,ma rog sa nu ma lase sa mor altfel decit musulmanca!
Tu singur zici ca cele 4 evanghelii au fost triate de oameni ,ei au ales care li s-ar fi parut lor alea inspirate pe restul dindu-le la spate si voi credeti orbeste in ele.In ceea ce ALTI OAMENI au decis pt. voi.
E ca si cum musulmanii s-ar apuca sa scoata din Qoran versetele care li s-ar parea lor de o importanta mai mica sau ceea ce ar considera ei ca nu e prea inspirat!
Ba sa stii ca i-au cerut politeistii Profetului (swas) sa aduca alt Qoran pt. ca lor nu le convenea ,dar acest lucru nu a fost cu putinta pt. ca el dicta ce-i era revelat prin porunca divina ,nu avea putere sa schimbe nimic din Carte!
Slava lui Allah!!
-
-
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |