Notices

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 81 to 84 of 84
  1. Cati "fii" a avut Allah conform Bibliei? 
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Multi oameni ne spun” Dar Biblia spune clar ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Cum puteti sa spuneti ca Isus nu este singurul copil zamislit, cand Isus spune clar, negru pe alb in Biblie?”
    In primul rand, intai trebuie sa cunoastem limbajul poporului sau, limbajul evreilor, carora li se adresa. Sa vedem cum intelegeau ei aceasta proclamatie:

Cati copiii spune Biblia ca a avut Dumnezeu?

1 Iacob este fiul lui Dumnezeu si primul nascut: “Israel este fiul Meu, întîiul Meu născut.” Exodus 4:22
    2. Solomon este fiul lui Dumnezeu “13. Acela va zidi casă numelui Meu şi Eu voi întări scaunul domniei lui în veci. 14.Eu voi fi aceluia tată, iar el Îmi va fi fiu” 2 Samuel 7:13-14
    3. Efraim este primul nascut al lui Dumnezeu: “ Caci eu sunt tatal lui Israel, si Efraim este primul meu nascut” Ieremia 31:9 (cine este primul nascut al lui Dumnezeu: Efrain sau Israel?)
    4. Adam este fiul lui Dumnezeu „Adam, care este fiul lui Dumnezeu” Luca 3:38
    5. Oamenii obisnuiti (ca tine si ca mine suntem fii lui Dumnezeu :
    „Voi sunteţi fiii Domnului Dumnezeului vostru” Deuteronom, 14:1
    „Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” Romani 8:14
    „Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu” Ioan 1:12
    „Ca să fiţi fără de prihană şi curaţi, fii ai lui Dumnezeu neîntinaţi în mijlocul unui neam rău şi stricat şi întru care străluciţi ca nişte luminători în lume” Filipeni 2:15
    „1. Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaşte, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. 2. Iubiţilor, acum suntem fii ai lui Dumnezeu şi ce vom fi nu s-a arătat până acum. Ştim că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.” Întâia Epistola Soborniceasca A Sfântului Apostol Ioan, 3:1-2
    „Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit” Facerea 6:2
    „Mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” Facerea 6:4

Dupa cum putem observa, folosirea termenului de „fiu al lui Dumnezeu” pentru a descrie fiinte umane, nu le era deloc straina oamenilor lui Isus.
    Atunci a fost Isus singurul fiu zamislit al lui Dumnezeu?
    Cititi Pslamii 2:7 „Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut!”
    Intr-adevar, astefel de termeni sunt folositi pentru evrei si inca mai mult, si asta era lucrul de care ii acuza Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui). Cand evreii au pus mana pe pietre pentru a-l lovi pe Isus ( Pacea lui Allah sa fie asupra lui), el s-a aparat cu urmatoarele cuvinte:
    „Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteţi?" Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - şi Scriptura nu poate să fie desfiinţată...” Ioan 10:34
    Asa cum se poate observa din acestea si multe alte versete „fiul lui Dumnezeu” era in limbajul evreilor un termen foarte inocent care descria un supus loial lui Dumnezeu. Chiar daca traducatorii sau editorii aleg sa scrie „Fiul lui Dumnezeu”, cu „F”, cand se refera la isus sau „fiul lui Dumnezeu”, cu „f”, cand se refera la toti ceilalti, nu se poate ascunde faptul ca in original, ambele cazuri sunt identice.

Enciclopedia Grolier scrie la itemu „Isus Christos” :
    „ In prima perioada a vietii sale, lui Isus i se adresau cu rabbi si era privit ca profet. Unele cuvinte ale sale il plasau deasemenea in tagma inteleptilor. Un titlu de respect pt rabbi era „Domul meu”. Deja inainte de Paste, cei ce il urmau, impresionati de autoritatea lui, intentionau sa spuna chiar mai mult cand i se adresau cu „Domnul meu”...este putin credibil ca titlul de „fiul lui David” ii fusese atribuit lui, sau acceptat de el in timpul primelor sale propovaduiri. „Fiul lui Dumnezeu”, la inceput un titlu al regilor evrei (Pslami 2:7) a fost adoptat ulterior de biserica ca echivalent al Mesiei si nu avea conotatii ----fizice (Romani 1:4). Isus era constient de legatura filiala speciala cu Dumnezeu, dar nu e sigur daca limbajul fiu/tata ( Marcu 18:32, Matei 11:25-27) dateaza din timpul lui Isus.”

Se pare ca in doar doua locuri din Biblie isus se refera la el insusi ca „fiul lui Dumnezeu”: in Ioan, capitolele 5 si 11. Hastings, in „Dictionarul Bibliei” spune: „ Este indoielnic ca Isus a folosit acest titlu cu privire la el. Totusi, se face referire la Isus ca la „fiul omului” de 81 de ori in Biblie. In evanghelia lui Barnaba, ni se spune ca Isus stia ca omenirea avea sa il faca Dumnezeu dupa plecarea sa si i-a avertizat sever pe cei care il insoteau sa nu aiba de a face cu astfel de oameni.
    Isus nu este fiul unui om (atat in Biblie cat si in Quran). Totusi de multe ori spune „Sunt fiul omului”. De ce? Deoarece in limbajul evreilor, asa spuneai „sunt o fiinta umana”.
    Islamul ne invata ca Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) era o fiinta umana si nu un Dumnezeu. Isus (Pacea lui Allah sa fie asupra lui) a continuat sa sublinieze acest fapt de-a lungul intregii sale misiuni. Evanghelia lui Barbaba spunea :
    „.. Cel mai problematic este titul de „Fiul Omului”. Este singurul titlu pe care il repeta Isus cu privire la el, si nu exista nici un indiciu clar ca a fost folosit ca un titlu de maiestate de catre biserica. De aceea este considerat autentic de multi, cai a trecut de criteriul de neconcordanta”

Scris de Misha'al ibn Abdullah, 'What Did Jesus Really Say?'
    Sursa: http://english.islamway.com/bindex.p...article&id=153

2.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Simion Ioanas
    Pe celelalte se poate sa le fi revelat diavolul sau poate sunt doar inventii omenesti! Fara valoare sau anatema ,zisa lui Pavel!
    Cum poti sa categorisesti asa repede niste Evanghelii?care sunt bune si care ba?care au fost revelate de Dumnezeu si care de diavol?cum poti stii ca oamenii care au trait evangeliile erau inspirati de duh sfnat?ia spune,e vreo dovada pt asta?stiu,vei venii cu kilometriiiiiii de citate care nu-ti vor ajuta la nimic,deci nu te mai obosi!accepta ca ESTE ILOGIC!!!

3.  
    Banned
    Quote Originally Posted by bebe_amour
    Cum poti sa categorisesti asa repede niste Evanghelii?care sunt bune si care ba?care au fost revelate de Dumnezeu si care de diavol?cum poti stii ca oamenii care au trait evangeliile erau inspirati de duh sfnat?ia spune,e vreo dovada pt asta?stiu,vei venii cu kilometriiiiiii de citate care nu-ti vor ajuta la nimic,deci nu te mai obosi!accepta ca ESTE ILOGIC!!!
    Prin autoritatea care mi-o da Scriptura si Duhul lui Dumnezeu!
    Scriptura este Martora ca este Adevarata si cuvintele scrise in Ea sunt de la Dumnezeu! Personal eu nu mai am nevoie de o alta marturie.
    Insusi viata mea este o marturie ca Dumnezeu este viu si ca Scriptura este Cuvantul Viu al lui Dumnezeu!
    EVR 4: 12 Caci Cuvintul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri: patrunde pina acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gindurile inimii.
    EVR 4: 13 Nicio faptura nu este ascunsa de El, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face.

4.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Simion Ioanas
    Prin autoritatea care mi-o da Scriptura si Duhul lui Dumnezeu!
    Scriptura este Martora ca este Adevarata si cuvintele scrise in Ea sunt de la Dumnezeu! Personal eu nu mai am nevoie de o alta marturie.
    Insusi viata mea este o marturie ca Dumnezeu este viu si ca Scriptura este Cuvantul Viu al lui Dumnezeu!
    Acum inteleg eu bine sau si tu ai Duh Sfant?Mai sa fie,si cum e sa fiti 2in1 (tu si duhul)?
    Si cum adica Evanghelia e martora ca ea este adevarata?
    Pai daca,sa persupunem,pe mine vrea sa ma inchida cineva la ospiciu,e de ajuns ca eu sa marturisesc ca nu-s nebuna?
    Acelasi lucru pt Evanghelie....ce,marturiseste ea pt veridicitatea ei?Si mai e un proverb prin popor-Ai vazut hot sa fure si sa spuna?Asa si eu...chiar daca as fi nebuna,bineinteles ca eu nu m-as vedea asa si as spune ca sunt perfect sanatoasa!
    Pai ce credeai,ca ai sa gasesti in Evanghelie scris "eu nu sunt carte de la Dumnezeu"?NICIODATA!!!Or fi fost ei acei oameni (inspirati de duh sfant,cum spuneai) incapabili de a ascunde toate adevarurile care le conveneau,dar nu erau nebuni sa scrie pe-acolo ca Evanghelia nu e cuvantul lui Dumnezeu!
    Deci argumentul tau pica!Mai ai si altele?

Aaaa....nimic de zis,Evanghelia a fost odaaaata cuvantul lui Dumnezeu...dar intre timp....heheeeee.....s-au intamplat multe....interesele unora au fost mai presus asa ca....

5.  
    Banned
    Quote Originally Posted by bebe_amour
    Acum inteleg eu bine sau si tu ai Duh Sfant?Mai sa fie,si cum e sa fiti 2in1 (tu si duhul)?
    Si cum adica Evanghelia e martora ca ea este adevarata?
    Pai daca,sa persupunem,pe mine vrea sa ma inchida cineva la ospiciu,e de ajuns ca eu sa marturisesc ca nu-s nebuna?
    Acelasi lucru pt Evanghelie....ce,marturiseste ea pt veridicitatea ei?Si mai e un proverb prin popor-Ai vazut hot sa fure si sa spuna?Asa si eu...chiar daca as fi nebuna,bineinteles ca eu nu m-as vedea asa si as spune ca sunt perfect sanatoasa!
    Pai ce credeai,ca ai sa gasesti in Evanghelie scris "eu nu sunt carte de la Dumnezeu"?NICIODATA!!!Or fi fost ei acei oameni (inspirati de duh sfant,cum spuneai) incapabili de a ascunde toate adevarurile care le conveneau,dar nu erau nebuni sa scrie pe-acolo ca Evanghelia nu e cuvantul lui Dumnezeu!
    Deci argumentul tau pica!Mai ai si altele?

Aaaa....nimic de zis,Evanghelia a fost odaaaata cuvantul lui Dumnezeu...dar intre timp....heheeeee.....s-au intamplat multe....interesele unora au fost mai presus asa ca....
    Fiecare crestin adevarat are Duhul!
    ROM 8: 9 Voi insa nu mai sinteti pamintesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n'are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
    Evanghelie inseamna Veste Buna! Vestea Buna prorocita din vesnicii era in legatura cu Unul ce avea sa vina si sa rascumpere neamul omenesc!
    Uite ce zice Isaia!:
    ISAIA 53: 1 Cine a crezut in ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?
    ISAIA 53: 2 El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un Lastar care iese dintr'un pamint uscat. N'avea nici frumuseta, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n'avea nimic care sa ne placa.
    ISAIA 53: 3 Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obicinuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca iti intorceai fata dela El, si noi nu L-am bagat in seama.
    ISAIA 53: 4 Totus, El suferintele noastre le -a purtat, si durerile noastre le -a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit.
    ISAIA 53: 5 Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui sintem tamaduiti.
    ISAIA 53: 6 Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.
    ISAIA 53: 7 Cind a fost chinuit si asuprit, n'a deschis gura deloc, ca un miel pe care -l duci la macelarie, si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n'a deschis gura.
    ISAIA 53: 8 El a fost luat prin apasare si judecata; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamintul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?
    ISAIA 53: 9 Groapa Lui a fost pusa intre cei rai, si mormintul Lui la un loc cu cel bogat, macar ca nu savirsise nicio nelegiuire si nu se gasise niciun viclesug in gura Lui.
    ISAIA 53: 10 Domnul a gasit cu cale sa -L zdrobeasca prin suferinta... Dar, dupace Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o saminta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in minile Lui.
    ISAIA 53: 11 Va vedea rodul muncii sufletului Lui si se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr'o stare dupa voia lui Dumnezeu, si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
    ISAIA 53: 12 De aceea Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari, si va imparti prada cu cei puternici, pentruca S'a dat pe Sine insus la moarte, si a fost pus in numarul celor faradelege, pentruca a purtat pacatele multora si S'a rugat pentru cei vinovati.
    ISAIA VORBESTE AICI DE MAHOMED?

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)