Va rog frumos sa-mi recomandati niste link-uri care sa ma ajute sa invat limba araba. Am inceput sa invat, dar nu am cum sa practic interactiv ceea ce am invatat, asa ca uit. Daca sant site-uri in care pot asculta si pronuntia cuvintelor ar fi foarte bine.
multumesc anticipat.
Thread: Limba araba
Results 31 to 40 of 73
|
|
-
03-16-2006, 11:39 PM
-
-
-
05-01-2006, 01:57 AM
asslam 3laykom...
stiu ca sunt multe persoane care vor sa invata limba araba.
am gasit un site si mi s-a parut destul de interesant...
inshAllah sa va fie de ajutor:
http://www.fatwa-online.com/downloads/dow002/index.htm

-
-
Deosebit

05-02-2006, 12:43 PMMerci,Batool,acusi ma duc s-o caut si eu.Va spui ce-am gasit,insha Allah!
O sa-ncerc sa caut si niste exemplificari prin minuscula mea biblioteca de aici.
Aveam o carte in Ro,din pacate nu mai retin titlul ei exact!O culegere de poezie araba,foarte interesanta,trecea prin toate perioadele civilizatiei arabe.
Acuma,fetelor,eu cred ca nu putem compara poezia romaneasca cu cea araba!
Adica,daca in cazul prozei se mai pot face unele paralele,cand vine vorba despre poezie,treaba se complica foarte mult.Ganditi-va numai ca,e vorba despre doua culturi complet diferite,ca sa nu mai punem la socoteala structura celor doua limbi,latura esentiala daca vrem sa vorbim de poezie!
Genan,Bacovia este un caz special in literatura romana!Cat despre Eminescu,e bine sa privesti poezia lui prin prisma filozofica,daca vrei,dar in nici un caz prin prisma psihiatrica.
Cel putin,nu intr-o discutie pe teme de limba
De Alecsandri ai citit ceva.Pastelurile lui sunt foarte frumoase si se apropie oarecum de un anume stil al poeziei arabe.Te las pe tine sa-mi spui de care,dupa ce citesti cateva Pasteluri.
Daca ar fi sa-mi spun o preferinta in poezia romana,aceea e,incontestabil, Blaga.
Amal,literatura romana,in general,nu se poate compara cu cea de limba engleza,ori cu cea de limba spaniola si din cauza teritoriului restrans pe care este vorbita limba romana.Ca altminteri,avem si noi scriitori de valoare.
-
-
-
05-04-2006, 03:53 PM
Am o intrebare in legatura cat de cat cu araba. Mai exact numele "Nazirah" e arabesc nu? Insa e nume masculin sau feminin , sau ambele ? Pt ca pe alte forumuri sunt confundata a fi barbat evreu din cauza acestui nume.
Stii cineva etimologia cuvantului???
-
-
Deosebit

05-04-2006, 08:29 PMhttp://www.muslimphilosophy.com/
Te duci in josul paginii,la "Diversions"
Gasesti acolo "Al-Bukhala' "
Hajje Huda,sa stii ca am stat in mari espectative daca sa-ti dau adresa site-ului asta.
Stii de ce?Ma tem ca nu te vom mai "vedea" vreo doua luni de-acu' incolo.
No,glumesc,sa stii!!!
Daca te intereseaza si alte scrieri in limba araba,uite mai am o adresa:
www.aladeeb.com
Lectura placuta,draga mea!"Allah nu schimba starea unor oameni pana ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor."(13:11)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |