Salam Aleikum Wr Wb.
Dragi Surioare Stiti Cumva Vreun Tratament Natural Impotriva Caderii Parului?va Multumesc![]()
![]()
![]()
Thread: Contra Caderii Parului
Results 31 to 40 of 52
|
|
-
06-10-2006, 11:53 AM
Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
06-16-2006, 08:08 PM
da amoodia, uleiul de ricin e si laxativ...sant persoane care il beau, pt slabit, nu stiu cum reusesc, ca zic eu ca n-are cum sa aiba alt gust decat insuportabil...asta e efectul intern, efectul extern e pt frumusete
am auzit doar de la o colega din camin ca bea ulei de ricin, dar decat sa beau asa ceva mai bine trag la fiare...
la farmacie aici o sticla de 30ml e cam 25 mii lei, deci 100ml e cam la 80mii; depinde de unde cumperi...
pai daca e asa scump acolo, facem afaceri...va trimitem noi ulei de ricin, ayesha ne trimite din India henna si sari...glumesc
fiecare tara cu avantajele si dezavantajele ei.
-
06-16-2006, 08:14 PM
STIRE de ultima ORA, adicatelea nu-i chiar de ultima ora! Hai sa va spunez cum a facut matusa mea tratamentul- zisei de ultima ora pt ca azi l-am aflat!
DECI
3 catzei de usturoi se piseaza- ca la mujdei
, se amesteca cu 1 galbenus (matusa mea a amestecat 2 galbenusuri) si se adauga ulei de ricin- l-a cumparat de la farmacie!
REZULTATUL: Mai mult decat vizibil,adicatelea a mea matusa avea goluri mari de par, aproape ca chelise, adicatelea mai avea si ea un fir - doua din loc in loc, oricum, se vedea pielea capului fara efort, iar paduchele- daca ar fi avut asa ceva, desi ma indoiesc ca ar fi avut unde "locui" si "inmulti"- se simtea ca in SAHARA
) Deci, iar ma afund in chestii dintr-astea fara sens, DECI reiau, ACUM, dupa 5 luni de tratament, in total 4x5=20 spalari- saptamanal, A RENUNTAT la peruca
SI are parul ei naturel, de tata ieri a intrebat-o "ce peruca mai e si asta?"DECI, rezultatul VIZIBIL!
Ma apuc si eu de chestia asta ca nu mai tine, am si io goluri multe in cap, adicatelea creier mult lipsa...ma gandesc ca se va mai aglomera si pe la mine "populatia neuroniala"
DECI, cu maclavaisul ista (amestec: usturoi, galbenus, ulei ricin) se da pe par si se sta (si se uita la tv
)) 30 min, dupa care se spala!
cam asta e...am scris postarea asta intr-o ora juma- cu pauze de masa
De cand bantui pe aici (pe forum) mi se intampla numai lucruri BUNE (frumoase, miraculoase chiar)
-
-
Harnic

06-16-2006, 08:46 PMmarhaba!
-dar despre REVALID ce parere aveti?
- mai ales ca a aparut si sampon.
- eu nu am incercat ca ,,nu mi-am permis,, dar ma gandesc ca poate voi ,,va permiteti,,
- ma gandesc ca o fi bun de ceva de fac astia atata reclama....sau nu?
-
06-16-2006, 08:51 PM
Iman, matusa-mea nu mi-a zis de nici un strecurat, presupun ca se lasa asa, ca la mama lui, adicatelea pisat...poate mai trec pe la ea saptamana viitoare, ca asta nu mai
si ma documentez mai exact, adicatelea o trag de limba...desi e fata buna si imi spune si fara sa o torturez
:smile06: 
Oardy
, nu l-am incercat; nu stiu ce sa-ti zic!
De cand bantui pe aici (pe forum) mi se intampla numai lucruri BUNE (frumoase, miraculoase chiar)
-
06-16-2006, 09:22 PM
tulai
!!!...ca-n Ardeal; doar n-o sa-si puna fata usturoi in cap.
sant convinsa ca efectul obtinut a fost de la uleiul de ricin si eventual de la galbenus, care contine vitamine. da usturoiul, in afara de mirosul puternic si faptul ca e bactericid, deci poate are efect asupra micozelor si parazitilor, nu vad de ce sa fie folosit...bine, contine iod, dar nu stiu daca asta ajuta parul cu ceva...
doar daca se observa o exfoliere a pielii scalpului insotita de prurit, poti banui ca este o micoza...dar in cazul acesta (micoza/ paraziti) as folosi mai degraba frunze de nuc/ brusture, decat sa stau cu usturoi in cap
la uleiul de ricin chiar am observat ca apar firisoare noi, destul de rapid...n-am mai folosit demult, dar tin minte ca m-am mirat, pt ca nu am observat acelasi efect la balsamuri, masti sau tratamente naturiste pe care le-am incercat ocazional din curiozitate, sau ca sa-mi ocup timpul liber...deh, atunci aveam mai mult timp liber, si-l cam petreceam in oglinda
:
-
Deosebit

06-16-2006, 10:02 PM
Gia cum adica 4x5=20 spalari saptamanale? adica trebuie sa ne spalam de cate ori in fiecare zi?
Amal si eu stiu ca usturoiul e foarte bun pentru cei care nu au par. sora-mea cand avea 3-4 ani incepuse sa-i cada parul intr-o parte si chelise jumatate de cap si pana la urma au ras-o. a umblat maica-mea pe la toti doctorii cu ea si toti ziceau ca nu au ce sa-i faca si o femeie batrana i-a zis sa o dea cu usturoi si incepuse sa-i iasa ca un puf. apoi a gasit un medic iesit la pensie si i-a preparat un amestec stiut doar de el si i-a prescris si prednison, iar acum in partea respectiva are parul mai des alhamdulillah.
aaa am uitat sa zic, usturoiul nu se strecoare, se lasa in amestec si se maseaza pielea capului.eu stiu ca are efect si daca tai un catel de usturoi pe lungime si te masezi cu el. partea neplacuta e ca are miros urat , dar eu stiu persoane care incepucesera sa cheleasca rau de tot si tot facand masaj cu usturoi le-a crescut par
Oardy eu am incercat revalid si a avut efect atat cat l-am folosit, cand am stopat sa-l mai iau, a inceput si parul meu sa cada iar.
-
06-16-2006, 10:17 PM
pai din moment ce i s-a prescris si prednison, inseamna ca avea sau micoza sau ceva mai grav...deci cum ma gandeam, ca eventual usturoiul e pt cei care au micoza sau altceva...e mai logic daca parul cade in cantitate mare si o persoana a incercat tratamente diferite fara rezultat sa te gandesti ca ar fi vorba de o micoza care duce la caderea parului...o sa caut informatii despre aceasta, pt ca e interesant, dar ma gandeam daca aiscia are un job sau o activitate zilnica, nu poate sa-si tot puna usturoi in cap si in acest caz, sa incerce intai cu ricin si galbenus, apoi cu adaosul de usturoi.
-
06-16-2006, 10:26 PM
da, am gasit ca usturoiul e f bun pt persoanele carora le pica parul in cantitate mai mare si de mai mult timp (zic eu tot din cauza unei micoze, ca in mod normal nu are de ce sa cada asa mult), dar au avut probleme cu mirosul...la servici. era sugerat uleiul de nuca, pt obtinerea aceluiasi rezultat.
acuma aiscia stie mai bine ce poate folosi, in functie de activitatea ei.
cred ca era vorba de 4X5 spalari lunar, adica de 5 ori pe saptamana.
Caderea parului
Publicat la data de 03.10.2005
www.121.ro
A venit toamna, cad frunzele... Multe femei stiu ca nu numai frunzele incep sa cada mai cu spor in perioada asta. Toamna e recunoscuta ca sezon favorit pentru o “maladie” care ne sperie pe toate: caderea parului.
de Daria Ivan
:: Cauze :: Se stie ca e normal sa cada cateva fire in fiecare zi, ca parte a procesului natural de regenerare a parului. Insa atunci cand dupa periat ramai cu un ghemotoc roscat (sau nu
) in mana, incepi sa iti faci probleme.
Caderea parului poate avea o serie de cauze interne, de la dereglari hormonale (motivul pentru care s-ar putea sa iti cada parul dupa ce ai nascut) pana la un stil de viata dezordonat. Stressul este iar o cauza majora a caderii parului. De aceea, o farmacista avizata iti va pune cateva intrebari despre stilul de viata si medicamentele pe care le iei inainte sa iti recomande tratamente pentru caderea parului. In cazuri extreme, iti recomandam chiar sa mergi la doctor, cu caderea masiva a parului nu e de glumit.
Insa, pana la doctor, merita sa incerci acasa tratamente testate impotriva caderii parului, de pe urma carora ar trebui ca podoaba ta capilara sa isi revina. Spectaculos chiar.
Masajul
Masajul este util din doua motive: stimuleaza radacinile parului si accelereaza cresterea; executat cu un ulei sau o lotiune speciala impotriva caderii parului, actioneaza ca un medicament. Un ulei foarte bun pentru masajul capilar este chiar uleiul de masline din propria bucatarie, care actioneaza si impotriva matretii uscate. Mai poti incerca uleiul de nuca presat la rece, aplicat la radacini, masat usor si lasat sa actioneze timp de 20 de minute.
Eficient este si masajul cu usturoi, insa ai grija, mirosul nu se duce chiar asa usor.
Mastile capilare
Mastile sunt de doua tipuri: cele din comert si cele home-made, cu aproape aceleasi proprietati. Acasa, iti poti prepara o masca din urmatoarele ingrediente, la alegere (nu e obligatoriu sa le pui pe toate):
- galbenus de ou
- miere
- ulei de masline
- ulei de ricin
- vitamina A
- vitamina E
- gaz de lampa (ingredient de la bunica, dar greu de gasit pe piata)
Sampoane speciale
Aproape toate marcile de sampon ofera si versiuni impotriva caderii parului. Sfat: alege dupa ingrediente! O marca autohtona ar putea fi la fel de eficienta ca si un sampon scump. Pe de alta parte, nu e cazul sa te zgarcesti cand e vorba de sanatatea parului tau, asa ca alege cel mai calitativ produs pe care ti-l permiti.
Vitamine pentru par
Pe piata exista la ora actuala o gama de vitamine destinate sanatatii parului si unghiilor. Din nou, daca vei privi mai atent la eticheta, vei vedea ca majoritatea sunt doar... niste multivitamine cu efect specific. Poti obtine rezultate similare cu doze clasice de vitamine si / sau cu o dieta adecvata.
Dieta pentru un par sanatos
Pentru ca parul tau sa fie sanatos si stralucitor, extrem de importante sunt.. grasimile. Dar nu toate - nu te repezi la cartofii prajiti inca
- ci grasimile bune, acizii grasi omega-3. Daca ai parul uscat si casant, adauga in dieta alimente bogate in aceste grasimi: migdale si alune de padure, ulei de masline, peste gras (somon, macrou). De asemenea, asigura-te ca primesti destule vitamine, in special din complexul B, si proteine - adica legume si fructe cat cuprinde, carne slaba, oua.
In plus, incearca sa renunti la tigari si sa ai un program regulat de somn. Si, macar un timp, nu mai “stresa” parul cu intins, vopsit, incretit - sau cel putin recurge la vopsea de cea mai buna calitate!
-
Deosebit

06-16-2006, 10:29 PMAmal eu eram mica atunci , dar stiu ca sora mea avea ceva pe fond nervos, de fapt ea si acum se enerveaza rapid si numai baiatul meu o calmeaza foarte repede

uite daca tot suntem la subiectul asta vreau sa va intreb daca stie cineva cazuri asemanatoare si care au gasit tratament: eu am cunoscut o fata de 20 de ani care nu are par in cap, are ceva ca un puf si poarta peruca. s-a plimbat si ea pe la toti doctorii si nici unul nu i-a dat de capat.cand am fost data trecuta in syria i-am spus sa incerce cu usturoi si am zis ca o sa-i aduc eu ulei de ricin, mama mea nu stie ce era preparatul facut de doctorul ala batran iar el acum nu mai este in viata.mie mi-a parut atat de rau de ea ca e frumusica fata, dar cand isi da peruca jos majoritatea o privesc ca pe un extraterestru
.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |