draga iman, tu ca si musulmanca deshizi acest subiect?
inchallah o sa postez maine ce stiu, acum e cam tarziu...
Thread: Invierea Domnului
Results 1 to 10 of 49
|
|
-
04-14-2006, 01:50 AM
Deoarece se apropie marea sarbatoare a crestinilor ( la catolici chiar duminica asta , daca nu ma insel) a; vrea sa discutam despre Invierea Domnului.
Eu am cateva intrebari?
Scrie in Biblie ca piatra de la marmantul lui Isus a fost mutata?
Multumesc .
-
-
04-14-2006, 09:32 AM
Invierea lui Isus este unul din stilpii de baza ai crestinismului .Pentru a nu divaga pe tema adevarului sau falsitatii acestei teze voi posta cele scrise in Biblie referitor la intrebarea lui Iman_elsayed :
- Mat 28:2 Şi iatăcă s'a făcut un mare cutremur de pămînt; căci un înger al Domnului s'a pogorît din cer, a venit şi a prăvălit piatra dela uşa mormîntului, şi a şezut pe ea.
- Mar 16:3 Femeile ziceau una către alta: „Cine ne va prăvăli piatra de la uşa mormîntului?”
Mar 16:4 Şi cînd şi-au ridicat ochii, au văzut că piatra, care era foarte mare, fusese prăvălită.
- Luk 24:1 În ziua întîi a săptămînii, femeile acestea, şi altele împreună cu ele, au venit la mormînt dis de dimineaţă, şi au adus miresmele, pe cari le pregătiseră.
Luk 24:2 Au găsit piatra răsturnată de pe mormînt,
--Joh 20:1 În ziua dintîi a săptămînii, Maria Magdalina s'a dus disdedimineaţă la mormînt, pe cînd era încă întunerec; şi a văzut că piatra fusese luată de pe mormînt.
-
04-14-2006, 04:08 PMDraga Amal pai nu vad care e problema?:smile33: E ceva interzis?
Originally Posted by amal
Sa deschid un subiect e rau , dar daca postez despre crestinism nu e la fel? Am observat ca toti vor sa vorbeasca de Pasti dar nimeni nu are curajul
sa deschida subiectul.
Allah barik fikum
-
-
Deosebit

04-14-2006, 04:29 PME o singura versiune,povestita de 4 persoane diferite.Ca exemplu,4 persoane vad acelasi eveniment,dar il vor povesti diferit,fiecare punand accent pe altceva.Asa e si cu Evangheliile,evenimentele sunt aceleasi,dar fiecare evanghelist pune accentul pe altceva cand povesteste.
Originally Posted by iman_elsayed

-
04-14-2006, 07:42 PMMyryam multumesc ptr raspuns , dar tot nu prea inteleg?:smile33: Cum poate fi o singura versiune , cand fiecare spune cate ceva diferit? Sau ce, nu toti au vazut unul si acelasi lucru? Pe ce a pus fiecare accent?
Originally Posted by myryam
-
Deosebit

04-14-2006, 09:08 PMDraga mea,pai daca eu,tu,x si y vedem un eveniment anume,o nunta,sa zicem,il povestim toti la fel,cu aceleasi cuvinte,accentuam exact aceleasi lucruri,etc.?Tu poate esti mai impresionata de tort,eu de rochia de mireasa,x de mire si y de soacra mare.Poate e fortata comparatia,dar ai inteles ce-am vrut sa spun?Asa e si cu cele 4 Evanghelii,citeste-le si ai sa intelegi.
Originally Posted by iman_elsayed
In pasajul cu piatra de mormant e acelasi lucru,fiecare evanghelist povesteste acelasi lucru in moduri diferite.Ideea principala e ca piatra a fost data la o parte,asta reiese de la fiecare.Iar Matei specifica si ca acest lucru a fost facut de catre un inger.
-
04-14-2006, 11:55 PM
assalamualaikum wr wb
bun, draga myryam, dar daca aceste Evanghelii sint povestiri, istorisiri ale unor evenimente la care au fost toti cei 4 martori, atunci, care este Cuvintul lui Dumnezeu, eu asta nu inteleg!?...
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
04-15-2006, 12:55 AM
draga iman, nu am zis ca ai facut ceva rau ca ai deschis subiectul, doar ca ma asteptam ca un crestin sa deschida acest subiect,din dorinta lor de a arata lumina, cu ocazia sarbatorilor de Paste.
dar sant convinsa ca postarile nu vor intarzia sa apara.
ummraschid, buna intrebare...foarte buna chiar.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |