Notices

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 34
  1.  
    moderator munir's Avatar
    Assalam Alaikum Dragi frati si surori musulmane, as dorii sa pun si eu o intrebare.
    Fiind un novice in cunoasterea religiei Islamice as dori sa va intreb -Cum se face trecerea de la crestinism la islam ?
    In ce consta aceasta ?Care este ritualul pentru ca un crestin sa fie recunoscut ca musulman ?
    este de ajuns doar o recunoastere verbala maretiei si unicitatii lui Allah swt. sau au loc si alte ritualuri.?Un copil este recunoscut ca musulnan de la nastere sau mai tirziu dupa indeplinirea unui alt ritual<Adica este o alegere constienta?
    -Sper ca m-am facut inteles ?! Sper sa nu va deranjez cu necunostinta mea dar pe cit de pregatit sunt in ale Bibliei (vedeti am ajuns sa ma laud singur )pe atit de novice sunt in cunoasterea religiei islamice

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by munir
    Draga maryam din partea surorilor si a fratilor mei musulmani:smile06: nu ma deranjaza nici -un fel de intrebare .Este o placere ptr. mine sa vorbesc deschis cu voi asa cum si voi intre voi o faceti .In privinta convertirii sotiei imi pare rau dar nu pot sa-ti dau nici un raspuns pentru ca nu am abordat cu ea acest subiect ,si as dorii ca fiecare sa-si aleaga singur calea .Daca ea va considera ca la un moment dat sa faca acest pas va avea din partea mea deplina libertate de alegere fie ca eu ma voi convertii sau nu .In alegerea religiei fiecare este liber sa aleaga singur.Aceasta a fost si va ramine decizia mea in viata si ea nu se va schimba niciodata

Inshaa ALLAH,ALLAH swt sa te rasplateasca numai cu bine si Inshaa ALLAH sa-i deschida si ei pieptul pentru Islam.
    Ma gandeam ca este foarte interesant,din punctul de vedere al unui barbat,tot acest proces care urmeaza convertirii,cum ii influenteaza aceasta viata,relatiile sociale,familiale...
    Inshaa ALLAH sa va fie bine !!!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    moderator amal's Avatar
    Eu am citit ca in USA sant multi care cer circumcizia pentru copii lor nou nascuti de sex masculin, desi nu sant musulmani, pentru ca este dovedit deja, si multi doctori sant de acord ca aceasta este mai bine sa fie facuta, deoarece reduce considerabil riscul de infectii urinare si fimoza. Unele studii au relatat chiar ca actul sexual se imbunatateste...dar probabil aceasta este mai putin important. Oricum, daca este mai igienic asa, este mai bine.

4.  
    moderator amal's Avatar
    Oricine stie engleza si este interesat sa citeasca articole medicale despre circumcizie, poate sa se inscrie la www.medline.com si sa introduca la search circumcision.Articolele sant bine documentate, iar inscrierea este gratuita.

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Eu deja mi-am manifestat dorinta ca daca voi avea un baiat nu voi lasa pe nimeni sa-i faca asa ceva, indiferent daca baiatul va mosteni religia tatalui .Barbatii din familia mea nu au fost circumcizati si sunt OK, asa ca va fi si el.

6.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by anamaria
    Eu deja mi-am manifestat dorinta ca daca voi avea un baiat nu voi lasa pe nimeni sa-i faca asa ceva, indiferent daca baiatul va mosteni religia tatalui .Barbatii din familia mea nu au fost circumcizati si sunt OK, asa ca va fi si el.
    anamaria.
    Daca te casatoresti cu un musulman, nu ai putere asupra lui ca sa modifici religia lui.
    Atata vreme cat iti respecta religia , esti obligata sa o respecti pe a lui ..

7.  
    Dar nu a lui, ci pe cea a copilului .Dar fara circumcizie nu se poate sa fii musulman?

8.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by anamaria
    Dar nu a lui, ci pe cea a copilului .Dar fara circumcizie nu se poate sa fii musulman?
    Nu nu se poate.
    Orice om care crede in religia lui Avraam , trebuie sa se circumcida.
    Inclusiv Isus cristos a fost circumsis (una din dovezile ca nu a venit cu o lege noua) .

Orice copil care se naste se naste musulman , indiferent de religia parintilor sai.. Si orice copil care moare intra in paradis indiferent de religia parintilor sai.

Vezi anamaria ? de acum te gandesti ce sa faci ca sa schimbi religia copilului.
    Nu inteleg de ce vrei sa te casatoresti un musulman ??

9.  
    nici eu nu inteleg . dar ce sa-i faci inima decide. iar inima mea nu e prietena cu mine !

10.  
    moderator amal's Avatar
    ce sa zic...anamaria, pari o fata foarte hotarata...nu stiu ce a face sotul tau cu tine, daca tu nu vrei sa-l lasi sa faca nimic cu copii vostri, din ce e precizat la musulmani. am scris mai sus un link cu informatii despre circumcizie..daca crezi ca baiatul tau (daca vei avea baieti) va fi vreodata musulman, atunci mai bine sa faca circumcizia cand e mic, cand chiar daca simte...nu tine minte.
    Circumcizia e obligatorie si la evrei, si in principiu ar fi si la crestini...dar la crestini s-au inlaturat toate "incomoditatile", ca sa fie cat mai multi adepti...parerea mea.

11.  
    membru de onoare genan's Avatar
    anamaria, am urmarit mesajele tale, de pe islamul azi, cat si de aici..
    si vreau sa te intreb ceva: cum se explika ca esti impotriva a 99% ce are legatura cu islamul, esti mereu gica- contra, si totusi, planuiesti s ate casatoresti cu un musulman....
    il iubesti poate, deci trebuie sa il respecti si daca il respecti, automat ar trebui sa ii respecti religia lui, ca oricum nu ti-o impune nimeni tie... si daca ai copii cu el, cum sa nu ii lasi p ei sa primeasca tot ce tine de islam?? atunci il mai respecti pe sotul tau!??!?!?!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)