Assalam Alaikum Dragi frati si surori musulmane, as dorii sa pun si eu o intrebare.
Fiind un novice in cunoasterea religiei Islamice as dori sa va intreb -Cum se face trecerea de la crestinism la islam ?
In ce consta aceasta ?Care este ritualul pentru ca un crestin sa fie recunoscut ca musulman ?
este de ajuns doar o recunoastere verbala maretiei si unicitatii lui Allah swt. sau au loc si alte ritualuri.?Un copil este recunoscut ca musulnan de la nastere sau mai tirziu dupa indeplinirea unui alt ritual<Adica este o alegere constienta?
-Sper ca m-am facut inteles ?! Sper sa nu va deranjez cu necunostinta mea dar pe cit de pregatit sunt in ale Bibliei (vedeti am ajuns sa ma laud singur)pe atit de novice sunt in cunoasterea religiei islamice
Results 11 to 20 of 34
|
|
-
03-17-2006, 10:24 AM
-
membru de onoare

03-19-2006, 02:18 AMCircumcizia este sunna,din cate stiu eu nu scrie in Quran sa se circumcida barbatii,insa asta nu inseamna ca nu scrie sau ca nu poate fi mai mult decat sunna,wagib-obligatoriu.
Iti recomand:
http://www.islamulazi.ro/forum/viewt...910fad48cfcf8f
http://www.islamset.com/hip/health5/circum.html
http://63.175.194.25/index.php?cs=pr...63&dgn=4&dgn=2
http://answering-islam.org.uk/Index/C/circumcision.html
-
03-20-2006, 02:54 PM
1- ALLAH ne-a cerut sa urmam calea lui Avraam :
Quran 16:123 "Apoi ti-am revelat Noi: 'Urmeaza religia lui Avraam cel drept credincios, care nu a fost dintre politeisti !'
2- Profetul (pace asupra lui) a zis :" Avraam s-a circumcis la 80 de ani"
3- Cand a trecut un om in Islam , i-a zis profetul : " Pune jos parul necredintei si circumcizeaza-te"
Orice musulman este obligat sa faca ce i-a cerut ALLAH si ce i-a cerut profetul Muhamad (pace asupra lui).
"Asadar, fiti cu supunere fata de ALLAH, fiti cu supunere fata de Trimisul [Lui]! Iar daca va veti abate, sa stiti ca Trimisului Nostru nu-i ramane decat transmiterea mesajului limpede!" Quran 5:92
"Spune: Supuneti-va lui ALLAH si supuneti-va Trimisului Sau! Daca ei se intorc, el raspunde doar pentru cele cu care a fost Insarcinat, iar voua va revine raspunderea pentru cele cu care ati fost insarcinati" Quran 24:54
"Ceea ce va daruieste Trimisul primiti, iar cele de la care va opreste, de la acelea opriti-va si fiti cu frica de ALLAH, caci ALLAH are o pedeapsa aspra" Quran 59:7
Cine nu trebuie sa se circumcizeze:
Doar acela care are probleme de sanatate , sau simte ca prin circumcizie se imbolnaveste , sau moare , sau pateste ceva rau , doar atunci poate sa renunte .
Scopul circumcizei este curatenia: Un musulman cand se roaga este obligat sa fie curat. Pielea care inconjura penisul retine in ea de multe ori urina si nu se curata bine , acest lucru este -----strat stiintific .(Chiar am avut la examen de chirurgie un subiect despre circumcizie) ...
-
-
-
membru de onoare

03-20-2006, 03:47 PM
Originally Posted by admin
3- Cand a trecut un om in Islam , i-a zis profetul : " Pune jos parul necredintei si circumcizeaza-te"
Cine nu trebuie sa se circumcizeze:
Corect este :"circumcide-te" si "circumcida"
-
03-20-2006, 04:57 PM
Ce faceti bre !?Pe mine ma muncesc gindurile si voua va arde de gramatica
Poate sa se numeasca corect oricum ca tot in aia consta .Bre admin
tie iti convine sa vi cu trimiteri ca nu mai ai nici o treaba dar io ce fac?!? Sotia mea (care este asistenta la obstretica-ginecologie) a zis ca o sa ma doara dupa aia ceva vreme ca sunt cam in virsta .:smile29:
Lasa ca daca va trece prin cap la careva sa treaca la crestinism (sa ne fereasca Allah swt. de asa ceva) voi aduce si eu in discutie ritualul la care erau supusi cei care voiau sa intre in secta esenienilor.
Vedeti voi atunci teroare pe ala.
-
membru de onoare

03-20-2006, 10:38 PM
Originally Posted by munir
Are si gramatica rolul ei,nu?
Vreau sa te intreb ceva,daca se poate raspunde ,normal,inteleg ca te gandesti sa te convertesti,Inshaa ALLAH,ALLAH swt sa te ajute si sa fie multumit de tine...acelasi lucru se va intampla Inshaa ALLAH si cu sotia ta?Ma gandesc ca este minunata decizia ta,de obicei femeile sunt cele care isi schimba religia musulmana si mai rara barbatii,cel putin in Romania.Scauza-ma daca nu trebuia sa intreb:10_1_134: :smile06:
-
membru de onoare

03-20-2006, 10:38 PM
Originally Posted by munir
Are si gramatica rolul ei,nu?
Vreau sa te intreb ceva,daca se poate raspunde ,normal,inteleg ca te gandesti sa te convertesti,Inshaa ALLAH,ALLAH swt sa te ajute si sa fie multumit de tine...acelasi lucru se va intampla Inshaa ALLAH si cu sotia ta?Ma gandesc ca este minunata decizia ta,de obicei femeile sunt cele care isi schimba religia musulmana si mai rara barbatii,cel putin in Romania.Scauza-ma daca nu trebuia sa intreb:10_1_134: :smile06:
-
03-21-2006, 10:15 AM
Draga maryam din partea surorilor si a fratilor mei musulmani:smile06: nu ma deranjaza nici -un fel de intrebare .Este o placere ptr. mine sa vorbesc deschis cu voi asa cum si voi intre voi o faceti .In privinta convertirii sotiei imi pare rau dar nu pot sa-ti dau nici un raspuns pentru ca nu am abordat cu ea acest subiect ,si as dorii ca fiecare sa-si aleaga singur calea .Daca ea va considera ca la un moment dat sa faca acest pas va avea din partea mea deplina libertate de alegere fie ca eu ma voi convertii sau nu .In alegerea religiei fiecare este liber sa aleaga singur.Aceasta a fost si va ramine decizia mea in viata si ea nu se va schimba niciodata
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |