Notices

Thread: intrebare

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 72
  1. intrebare 
    Membru Special Anna's Avatar
    un frate de al nostru are o sora care invata in germania si intr-o zi a venit un doctor din maroc care lucreaza acolo si a spus fetei ca o vrea de sotie.Ea a acceptat ,dar marocanul are o sotie in varsta din Germania cu care s-a casatorit doar pentr a lua cetatenie.
    Intr-o zi a venit el si cu 3 oameni (barbati) si i-a spus ei ca unul e un sheick si 2 sunt martori si sheickul a intrebat-o pe fata asa:"Il vrei pe X de sot?" si la fel si pe el"O vrei pe Y de sotie?" si fiecare au raspuns afirmativ.Dupa un timp(cateva luni) ea a simtit ca e ceva in neregula si a plecat la casa ei.El a sunat dupa ea ca o vrea inapoi si sa vina inapoi nestiind de ce a plekat ,ea i-a spus ca a plekat ca nu semnase nici o act in privinta casatoriei ...(la casatorie lor ,tot s-a petrecut verbal nu s-a semnat nimika nu s-a hotarat nimika decat au raspuns la sg intrebare)si el nu i-a dat nici mahr nici nimika si a spus ca nu poate sa faca acte deloc pentru ca daca a facut intra la puscarie.
    El vrea sa stie daca poate sa o ia inapoi si daca acea casatorie a fost legala .
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2.  
    moderator aiscia's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    ba da, tutore trebuie, el prezinta cererile tale la casatorie; zestrea si conditiile tale.
    eu stiu ca daca tatal crestin nu e de acord cu casatoria fetei crestine, nu conteaza, se face casatoria in prezenta imamului, tutorelui si a 2 martori.
    pana la urma si daca ea e musulmanca si tatal nu e de acord, fara un motiv anume adica din "incapatinare" sau pt ca vrea ca fata lui sa ramana necasatorita, daca sotul ei e un bun musulman, se iubesc , etc, se face casatoria in prezenta imamului, tutorelui fetei si a celor 2 martori.

asa stiu eu...oricum trebuie tutore.
    EU NU AM AVUT NICI UN TUTORE...AM MERS CU SOTUL LA MOSCHEE SI ACOLO AU VENIT 2 FRATI( PE CARE EU PERSONAL NU II CUNOSTEAM) SI IMAMUL A FACUT CASATORIA.
    X O VREI PE Y IN CASATORIE?
    Y IL VREI PE X IN CASATORIE?
    M-A INTREBAT CE VREAU DE LA EL CA DOTA,AM SPUS O SUMA MICA( ,,sa nu creada ca sunt necioplita de la inceput )
    SI UITE ASA M-AM CASATORIT...OARE DE CE SE COMPLICA CATEODATA LUCRURILE?

SAU ACUM DUPA 4 ANI DE CASATORIE MI SE SPUNE CA NU E VALABILA CASATORIA NOASTRA?
    Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    aiscia era-i crestina sau muslima cand ati facut casatoria?

4.  
    inainte de a ne casatori am facu shahada,si am devernit muslim

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

5.  
    Nazirah,aseara Nu Am Avut Mult Timp Ca Sa Iti Explic Cum A Fost Situatia La Mine.
    Acum Patru Ani,cand L-am Cunoscut Pe Sotul Meu...
    El S-a Dus La Moschee Si A Vb Cu Imamul Despre Casatoria Noastra...si Ne-am Programat Ptr Duminica...
    Cand Am Ajuns Acolo,imamul Mi-a Vb Despre Islam Si M-a Intrebat Daca Doresc Sa Ma Convertesc...am Spus Shahada...si Dupa Cinci Minute Imamul A Chemat 2 Frati Ca Martori Si S.-a Facut Casatoria...nimeni Nu A Intrebat Daca Am Tutore Sau Nu,,,
    Allah Stie Cel Mai Bine...
    Deci Eram Devenita Muslim Cand M-am Casatorit..

6.  
    moderator amal's Avatar
    din cate stiu eu, pt ca am pus si eu multe intrebari pe acest subiect, casatoria ta NU este valabila. eu am pus numeroase intrebari pe aceasta tema tocmai pt ca la inceput, cand am intrebat din curiozitate mi se raspundea evaziv sau primeam raspunsuri contradictorii.
    s-au facut destul de multe casatorii "suspecte" si am vrut sa stiu clar ce spune islamul despre drepturile femeii la casatorie. e trist ca multor fete nu li se explica clar si se baga cu capul inainte in asemenea situatii.

dar intreaba un musulman care stie bine Quran, sunnah, etc.

7.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    ar fi culmea sa nu fie valabila pt ca s-a facut la moschee, deci un loc care se ocupa de astfel de oficializari...............daca nici cei de la moschee nu stiu procedura corecta atunci cine??

8.  
    membru de onoare
    na nu stiu ce sa zic eu nu cred ca e valabila din cunostintele mele deoarece iti trebuie un tutore
    si mie mi-a fost necesar un tutore (wakeel) se numeste la noi nu stiu cum a o fii la voi si doi martori pe deasupra
    el m-a reprezentat pe mine si cerintele mele. de fapt eu nici nu am fost prezenta la casatorie doar tutorele meu si martorii au asistat cand mi-am dat consimtamantul insa tutore a fost neaparat. marturisesc ca eu stateam acasa si ma uitam la serial lege si ordine in timp ce sotul era la moschee cu martorii si tutorele

9.  
    membru de onoare
    ui ca sotul zice ca multi sunt fara tutore si ca daca fata e prezenta si cei doi martori e OK. na poate scrie cineva bine documentat insa daca zi s-a zis la moschee ca e bine stiu eu ce sa zic.... nu cred ca imamul sa nu fii stiut daca era ceva in neregula sigur iti spunea

10.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Am si eu o intrebare referitor la casatorie? Care este valoarea contractului facut la moschee cu toate drepturile pe care le-ati enumerat daca acest document nu este recunoscut de statul respectiv. Adica statul recunoaste casatoria civila numai. De ex: in RM musulmanii fac contracte la moschee nefiind casatoriti oficial. Scriu acolo drepturile si apoi...? Acest document de la moschee nu este recunoscut de legea statului nostru si evident acet document de la moschee nu poate fi legalizat. In cazul casatoriei civile poti legaliza documentul apoi fiind legalizat sau mai bine zis transcris in staul musulman ( statul sotului meu ) . deci?

11.  
    moderator Nadia's Avatar
    Nici eu nu am avut tutore sau cineva din partea mea atunci cand ne-am casatorit. Imamul nu a spus nimik de asta. Eu am convertit in ianuarie si in aprilie ne-am casatorit...la mine a fost exact ca la AISCIA, in schimb pe mine nu m-a intrebat ce vreau , l-a intrebat pe el cat imi da si atat. O chestie ce ma enervat si pana si in ziua de azi ii reprosez sotului este ca imamul a vorbit tot timpul in araba, in afara intrebarilor: daca sunt muslimah, ca nu m-a crezut de cuvant si ma pus sa spun din nou shahada, si m-a intrebat daca nu cumva accept islamul numai pentru casatorie, il accepti in casatorie si atat. Au facut actul l-am semnat cu doi maretori si imamul si atat.
    Si intreb si eu ca AISCIA dupa 4 ani de casatorie , nu este valabila?
    من قبله من يحمل حياتي في يديه

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)