un frate de al nostru are o sora care invata in germania si intr-o zi a venit un doctor din maroc care lucreaza acolo si a spus fetei ca o vrea de sotie.Ea a acceptat ,dar marocanul are o sotie in varsta din Germania cu care s-a casatorit doar pentr a lua cetatenie.
Intr-o zi a venit el si cu 3 oameni (barbati) si i-a spus ei ca unul e un sheick si 2 sunt martori si sheickul a intrebat-o pe fata asa:"Il vrei pe X de sot?" si la fel si pe el"O vrei pe Y de sotie?" si fiecare au raspuns afirmativ.Dupa un timp(cateva luni) ea a simtit ca e ceva in neregula si a plecat la casa ei.El a sunat dupa ea ca o vrea inapoi si sa vina inapoi nestiind de ce a plekat ,ea i-a spus ca a plekat ca nu semnase nici o act in privinta casatoriei ...(la casatorie lor ,tot s-a petrecut verbal nu s-a semnat nimika nu s-a hotarat nimika decat au raspuns la sg intrebare)si el nu i-a dat nici mahr nici nimika si a spus ca nu poate sa faca acte deloc pentru ca daca a facut intra la puscarie.
El vrea sa stie daca poate sa o ia inapoi si daca acea casatorie a fost legala .
Thread: intrebare
Results 61 to 70 of 72
|
|
-
Membru Special

06-11-2006, 09:55 PM
-
07-10-2006, 02:31 AM
eu stiu ca nu se intreaba sotul ce-ti da...tocmai pt ca drepturile tale in privinta zestrei sa fie protejate...tutorele este purtatorul tau de cuvant, el prezinta ceea ce TU ai zis ca doresti ca si zestre si alte conditii.
cu sotul oricum cazi de comun acord asupra zestrei inainte de intocmirea casatoriei..insa tu stabilesti ce vrei, cat vrei, etc.
ce am observat eu la romance..ca sant tare sufletiste si au mare mila de sot din punct de vedere financiar asa ca nu cer nimic, sau aproape nimic...si asa e bine, daca sotul are grija de ea si e credincios. dar cum se face ca araboiacele cer, si inca mult, desi si ele fac casatorie din "iubire" pana la urma? asa modeste sant romancele?
-
07-10-2006, 03:07 AMeu cred ca valoarea este in fata lui Dumnezeu..adica casatoria se face in primul rand avand-ul ca martor si protector pe Dumnezeu, respectand legile si drepturile precizate pt fiecare prin cuvantul lui
Originally Posted by iman
Dumnezeu..asa si in crestinism...poti fi casatorit legal insa daca nu te-ai casatorit religios, in fata lui Dumnezeu nu esti de fapt casatorit.
oamenii ar trebui sa tina seama ca cea ce si-au promis la casatorie este sub supravegherea incontestabila a lui Dumnezeu..deci valoarea acelui contract de casatorie religioasa ar trebui sa fie primordiala, si nu cea a unui contract facut legal, valabil pt autoritatile lumesti.
o casatorie legala protejeaza din anumite puncte de vedere, insa nu cuprinde protectia invatamintelor si legilor religioase.
-
07-10-2006, 11:03 AM
La Mine S-a Vb In Engleza,tocmai Pentru Ca Sa Intelegem Amandoi...dar, Daca Vreau Sa Pun Conditii Sau Am Cerinte,in Afara De Dota,nu M-a Intrebat Nimeni...
Allahu Alem...Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
07-10-2006, 12:23 PM
Aiscia,stai linistita draga mea,pt ca voi ati facut casatoria in fata lui Allah,pt ca asta este important.Si atata timp cat inainte de casatorie ti s-a explicat una alta,acela care ti-a explicat,chiar daca e imamul,poate fi considerat tutorele tau.
Cum adica sa nu frie recunoscuta?De catre cine?
-
07-10-2006, 05:34 PM
de catre Dumnezeu...
cred ca asta e important, daca casatoria e acceptata religios sau nu, nu pt oameni, ci in fata lui Dumnezeu.
probabil ca pt ca nu a stiut, ramane valabila casatoria, dar in mod normal nu e acceptata, din cate am inteles eu.
-
07-10-2006, 05:48 PMabia acuma am vazut ce ai scris..nici asta nu mi se pare normal.
Originally Posted by aiscia
normal era ca INAINTE de casatorie sa ti se explicie ce drepturi, conditii poti sa pui, ce inseamna zestrea aceea, pt ce este, cat poti sa ceri sau nu ca si zestre, in caz de DIVORT sa ti se explice ca poti tu decide divortul/ sau puterea de decizie a divortului sa fie in mana sotului, etc..deci de aceea trebuie un tutore, ca sa fie respectat facptul ca tie ti-au fost EXPLICATE drepturile, ca tu AI INTELES clar aceste drepturi ale tale si ca ai un reprezentant al dorintelor tale la casatorie.
-
07-10-2006, 06:30 PMEu stiam toate astea de dinainte de casatorie de cand am studiat islamul si de aceea cred ca nu conteaza pentru mine de ce nu mi s-a explicat. In momentul cand am convertit prima data eram cu sotul si imamul si noi i-am spus imamului ca vrem sa ne casatorim cu timpul si el chiar nu a zis nimik de vreun tutore.
Originally Posted by amal
من قبله من يحمل حياتي في يديه
-
07-10-2006, 06:34 PMAmal stii care este neintelegerea mea? Atunci cand faci contractul asta de casatorie intr-o tara musulmana , acest contract fiind legalizat este ca si cum ar fi casatoria civila , adica nu fac 2 (una religioasa si alta civila ,asta ce stiu eu ).
Originally Posted by amal

-
07-10-2006, 07:08 PM
Fetelor .
oooof , nu vreau sa ma bag si nici nu am vrut dar ma simt obligat , iar daca gresesc ramane gresala mea si cer de la ALLAH iertarea .
Prima poveste :
Niste oameni s-au intalnit pe drumul lor , si unu dintre ei a vrut sa se casatoreasca cu o femeie care era acolo , atunci ea a ales un tutore in loc de tutorele ei care nu era acolo , si au facut casatoria .
Cand printul credinciosilor Omar رضي الله عنه a auzit de aceasta poveste , l-a biciuit pe sotul , l-a biciuit pe cel care a intocmit actul de casatorie , si a anulat casatoria .
Poveste numarul 2 :
Un barbat sa casatorit cu o femeie din tribul Bakr , iar tutorele ei a scris la printul credinciosilor Omar Ben Abdul-Aziz , ca fata s-a casatorit fara acordul sau , atunci Omar a anulat casatoria , desi barbatul se culcase deja cu ea .
Argumentele :
1- Aisha رضي الله عنها a relatat ca Profetul صلى الله عليه وسلم a zis : Orice femeie care se casatoreste fara permisiunea tutorelui ei , casatoria ei nu e admisa , iar daca barbatul acela se culca cu ea atunci toata zestra ii apartine ei pentru ceea ce a facut el culcandu-se cu ea .
2- Ibin Abbas رضي الله عنه a zis , orice intocmire a actului de casatorie fara prezenta de 4 oameni , este considerata curvarie : barbatul , tutorele , si 2 martori credinciosi .
3- Mai multi prieteni ai Profetului صلى الله عليه وسلم s-au adunat la o parere : O femeie nu poate sa faca singura casatoria , si nici nu poate sa aleaga un tutore afara de descris de religie (decat daca este un motiv islamic ) ; printre acestia : Omar ben Al-Khattab , Ali ben Abi-Taleb , Ibn Mas'ud , Ibn Abbas ....
4- Daca ne luam dupa scolile de Fiqh , toate scolile spun la fel , cu o singura exceptie , ceea a lui Abu-Hanifa care nu vede ca prezenta tutorelui sa fie obligatorie .
Ce am zis pana acum stiam eu , si spuneam daca sunt intrebat .
Ce nu stiam si trebuia sa caut consta in argumentele Hanafitilor care au zis ca o femeie nu are nevoie de un tutore :
.................................................. .................................................. ............
a)
Quran 2:230 "Daca sotul divorteaza de ea (a 3-a oara), casatoria cu ea nu-i mai este ingaduita apoi decat dupa ce ea se casatoreste cu un alt barbat "
Quran 2:232 "Iar daca divortati de femei si ele implinesc timpul lor, nu le impiedicati sa se intoarca la sotii lor , daca s-au invoit dupa cuviinta .
In cele doua versete , femeia este aceea care face actiunea , fara sa fie prezent nici un tutore .
* Nu uitam ca in cele doua versete , este vorba de femeie care a fost cel putin o data casatorita .
din Sunnah .
Al-khansa' fica lui Khuzam Al-Ansariyah , era thayyeb (divortata sau vaduva) , i-a facut tatal ei casatoria , iar ea nu era de acord , atunci profetul صلى الله عليه وسلم a anulat casatoria ei .
.................................................. .............................
Chiar daca hanafitii s-au bazat pe Quran , dar versetele ne vorbesc despre thayyeb , si nu despre prima casatorie .
Si cel mai corect si la care s-a adunat marea majoritatea musulmanilor , ca nu se face o casatorie fara tutore , si daca ne luam dupa Omar , cum ne-a spus profetul صلى الله عليه وسلم sa ne luam dupa Sunnah Sa ,si a celor Khulafa' (Abu-Baker ,Omar , Osman , Ali)
atunci orice casatorie fara tutore si 2 martori credinciosi este anulata .
Acuma ce fac cei care sunt deja casatoriti ?
Fac ce a zis profetul صلى الله عليه وسلم , ea ia zestra ei , si se anunta despartirea , asta in caz in care ca ei nu stiau de religia Islamica ce spune .
Daca stiau , barbatul si cel care a facut actul de casatorie trebuie biciuiti , cum a facut Omar .
Acuma , nu exista o lege islamica aplicata in intregime si nici nu este un Khalifa . Asa ca nu ramane decat sa ceara iertarea Lui ALLAH , si sa anuleze casatoria si sa o faca din nou conform Isamul .
.................................................. .................................................. ...........
Am incercat sa gasesc ceva asemanator cu ceea ce vi s-a intamplat si am gasit :
a- Abdul-azis intreaba : sunt casatorit si am copii , dar sotia mea nu a avut tutore cand ne-am casatorit , atunci ce fac ? Si nici nu stiam .
Raspunsul a fost : Te duci la judecatorii islamici , anulezi casatoria si o faci din nou si sa fie atunci prezent tutorele , iar daca nu are fata , atunci judecatorul religios devine tutorele ei .
b- Sheikh abdurrahman abdulkhaliq a zis :
Sa fie femeia ea tutorele este un lucru refuzat mintal si educational , si un drum spre curvarie si murdarie societatii islamice .
.................................................. .................................................. ..................
Concluzia :
- Toti prietenii profetului صلى الله عليه وسلم au refuzat sa se faca o casatorie fara tutore .
- Casatoria celor care au facut-o deja nu este admisa , si trebuie repetata in prezenta tutorelui .
- Despre Zestra se intreaba tutorele cat vrea si nu barbatul (sotul) cat da .
Daca aveti nelamuriri sau intrebari .
-
07-10-2006, 07:20 PM
Pai asta ma pune pe ganduri serios
cum ma duc eu la el sa-i spun...stii cred ca casatoia noastra nu este valabila!
deja am inceput sa am dureri de cap si mi s-a facut rau la stomac
من قبله من يحمل حياتي في يديه
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |