un frate de al nostru are o sora care invata in germania si intr-o zi a venit un doctor din maroc care lucreaza acolo si a spus fetei ca o vrea de sotie.Ea a acceptat ,dar marocanul are o sotie in varsta din Germania cu care s-a casatorit doar pentr a lua cetatenie.
Intr-o zi a venit el si cu 3 oameni (barbati) si i-a spus ei ca unul e un sheick si 2 sunt martori si sheickul a intrebat-o pe fata asa:"Il vrei pe X de sot?" si la fel si pe el"O vrei pe Y de sotie?" si fiecare au raspuns afirmativ.Dupa un timp(cateva luni) ea a simtit ca e ceva in neregula si a plecat la casa ei.El a sunat dupa ea ca o vrea inapoi si sa vina inapoi nestiind de ce a plekat ,ea i-a spus ca a plekat ca nu semnase nici o act in privinta casatoriei ...(la casatorie lor ,tot s-a petrecut verbal nu s-a semnat nimika nu s-a hotarat nimika decat au raspuns la sg intrebare)si el nu i-a dat nici mahr nici nimika si a spus ca nu poate sa faca acte deloc pentru ca daca a facut intra la puscarie.
El vrea sa stie daca poate sa o ia inapoi si daca acea casatorie a fost legala .
Thread: intrebare
Results 21 to 30 of 72
|
|
-
Membru Special

06-11-2006, 09:55 PM
-
06-13-2006, 12:15 AMDraga , mai verifica te rog ce ai auzit .
Originally Posted by huda_alrahim
Chiar daca tot pamantul se aduna si iti zice un lucru si profetul iti zice altul te duci dupa profet .
Profetul صلى الله عليه وسلم a zis : Nu este tutore necredincios pentru un credincios si nu este tutore credincios pentru unu credincios .
-
-
-
-
06-13-2006, 12:46 AMo sa te credem pe cuvant, alta alternativa nu avem!Eu nu sunt mincinos .
-
06-13-2006, 12:52 AMunde am zis eu "nu cred?" si nu am pus nici o intrebare pt tine...decat cea referitoare la tutore.
Originally Posted by admin
mincinos..orice barbat minte la un moment dat...da sau nu?mai ales pe o femeie
si de ce esti asa sensibil azi? ai PMS?
-
06-13-2006, 01:22 AM
Sa ma repet :
Tatal = Tutorele
Nu este vorba despre doua persoane diferite .
La intocmirea actului de casatorie , trebuie sa fie un tutore , adica un barbat din partea fetei .
Acesta in mod normal este tatal .
Daca tatal fetei nu poate sa fie prezent atuni este inlocuit cu un alt barbat , acesta care il inlocuieste pa tatal fetei se numeste tutore .
Motivele :
1- Tatal are religia deferita decat o are fata .
2- Tatal este mort .
3- Tatal este la spital de psihiatrie , sau are o boala mintala / cronica ,care face prezenta lui la casatorie imposibila .
4- Tatal nu este deacord cu ginerele sau , din motiv ne-islamic , adica este rau , are fixatii , sau altele , in acest caz "Judecatorul" musulman , il inlocuieste daca fata este musulmanca , in caz contrar se cere un barbat tutore pentru fata ca sa fie in locul tatului ei .
In mod normal , acela este :
1-Bunicul patern.
2- Unchiul patern
3- Fratele
4- Fiul (daca respectiva are un fiu si sotul ei este mort sau ea este divortata , atunci fiul ei este tutorele ei)
Sper ca de data asta m-am facut inteles .
Cer scuze de la "nazirah" si "amal" daca am fost cumva rau sau arogant sau nepasator sau ....(ce adjective mai gasiti si voi
)
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
06-13-2006, 01:32 AMSi acum cu explicatiile date deSuleiman,totul este mai mult decat clar pe cand inshallah "NUNTA"Anamaria?
:smile06: :smile06: Oricum iti uram CASA DE PIATRA SI SA FITI FERICITI!!!!!!:smile06: :smile06:
-
Member

06-13-2006, 02:33 AMastea fac parte din dreptul Islamic?Motivele :
1- Tatal are religia deferita decat o are fata .
2- Tatal este mort .
3- Tatal este la spital de psihiatrie , sau are o boala mintala / cronica ,care face prezenta lui la casatorie imposibila .
4- Tatal nu este deacord cu ginerele sau , din motiv ne-islamic , adica este rau , are fixatii , sau altele , in acest caz "Judecatorul" musulman , il inlocuieste daca fata este musulmanca , in caz contrar se cere un barbat tutore pentru fata ca sa fie in locul tatului ei .
In mod normal , acela este :
1-Bunicul patern.
2- Unchiul patern
3- Fratele
4- Fiul (daca respectiva are un fiu si sotul ei este mort sau ea este divortata , atunci fiul ei este tutorele ei)
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |