Notices

Thread: intrebare

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 72
  1. intrebare 
    Membru Special Anna's Avatar
    un frate de al nostru are o sora care invata in germania si intr-o zi a venit un doctor din maroc care lucreaza acolo si a spus fetei ca o vrea de sotie.Ea a acceptat ,dar marocanul are o sotie in varsta din Germania cu care s-a casatorit doar pentr a lua cetatenie.
    Intr-o zi a venit el si cu 3 oameni (barbati) si i-a spus ei ca unul e un sheick si 2 sunt martori si sheickul a intrebat-o pe fata asa:"Il vrei pe X de sot?" si la fel si pe el"O vrei pe Y de sotie?" si fiecare au raspuns afirmativ.Dupa un timp(cateva luni) ea a simtit ca e ceva in neregula si a plecat la casa ei.El a sunat dupa ea ca o vrea inapoi si sa vina inapoi nestiind de ce a plekat ,ea i-a spus ca a plekat ca nu semnase nici o act in privinta casatoriei ...(la casatorie lor ,tot s-a petrecut verbal nu s-a semnat nimika nu s-a hotarat nimika decat au raspuns la sg intrebare)si el nu i-a dat nici mahr nici nimika si a spus ca nu poate sa faca acte deloc pentru ca daca a facut intra la puscarie.
    El vrea sa stie daca poate sa o ia inapoi si daca acea casatorie a fost legala .
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim
    La lectia de Islam am auzit ca tutorele este bine sa fie totusi cineva apropiat de fata...ca este mai bine sa fie apropiat caci ii este mai usor si este mai preocupat de binele fetei. Si acum aud prima data ca tutorele poate sa fie si de alta religie..tot acolo am auzit ca daca tatal fetei este crestin, tutorele trebuie sa fie musulman, pe de o parte pt ca el cunoaste drepturile si obligatiile mirilor si pe alta, un crestin se impotriveste religiei.... Eram foarte interesata de subiect
    Draga , mai verifica te rog ce ai auzit .

Chiar daca tot pamantul se aduna si iti zice un lucru si profetul iti zice altul te duci dupa profet .

Profetul صلى الله عليه وسلم a zis : Nu este tutore necredincios pentru un credincios si nu este tutore credincios pentru unu credincios .

3.  
    Quote Originally Posted by nazirah
    nu prea cred asta
    pe mine un imam vroia sa ma casatoreasca rapid chiar si dupa ce i -am povestit de parerea tatalui meu despre islam si nu mi-a zis nimic de tutore.

Daca nu crezi , de ce mai intrebi ?
    Fa ce vrei .

4.  
    moderator amal's Avatar
    i i i i...se pare ca am eu o parere prea buna despre musulmani, mai bine zis despre islam...fa ce vrei...auzi...

5.  
    Draga amal .

Din respect fata de cel care ti-a raspuns la intrebare , sa nu spui "nu cred" . Eu nu sunt mincinos .

6.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Eu nu sunt mincinos .
    o sa te credem pe cuvant, alta alternativa nu avem!

7.  
    moderator amal's Avatar
    Quote Originally Posted by admin
    Draga amal .

Din respect fata de cel care ti-a raspuns la intrebare , sa nu spui "nu cred" . Eu nu sunt mincinos .
    unde am zis eu "nu cred?" si nu am pus nici o intrebare pt tine...decat cea referitoare la tutore.
    mincinos..orice barbat minte la un moment dat...da sau nu?mai ales pe o femeie

si de ce esti asa sensibil azi? ai PMS?

8.  
    Sa ma repet :

Tatal = Tutorele

Nu este vorba despre doua persoane diferite .

La intocmirea actului de casatorie , trebuie sa fie un tutore , adica un barbat din partea fetei .
    Acesta in mod normal este tatal .

Daca tatal fetei nu poate sa fie prezent atuni este inlocuit cu un alt barbat , acesta care il inlocuieste pa tatal fetei se numeste tutore .

Motivele :
    1- Tatal are religia deferita decat o are fata .
    2- Tatal este mort .
    3- Tatal este la spital de psihiatrie , sau are o boala mintala / cronica ,care face prezenta lui la casatorie imposibila .
    4- Tatal nu este deacord cu ginerele sau , din motiv ne-islamic , adica este rau , are fixatii , sau altele , in acest caz "Judecatorul" musulman , il inlocuieste daca fata este musulmanca , in caz contrar se cere un barbat tutore pentru fata ca sa fie in locul tatului ei .
    In mod normal , acela este :
    1-Bunicul patern.
    2- Unchiul patern
    3- Fratele
    4- Fiul (daca respectiva are un fiu si sotul ei este mort sau ea este divortata , atunci fiul ei este tutorele ei)

Sper ca de data asta m-am facut inteles .

Cer scuze de la "nazirah" si "amal" daca am fost cumva rau sau arogant sau nepasator sau ....(ce adjective mai gasiti si voi )

9.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Si acum cu explicatiile date deSuleiman,totul este mai mult decat clar pe cand inshallah "NUNTA"Anamaria?

:smile06: :smile06: Oricum iti uram CASA DE PIATRA SI SA FITI FERICITI!!!!!!:smile06: :smile06:

10.  
    Member
    Motivele :
    1- Tatal are religia deferita decat o are fata .
    2- Tatal este mort .
    3- Tatal este la spital de psihiatrie , sau are o boala mintala / cronica ,care face prezenta lui la casatorie imposibila .
    4- Tatal nu este deacord cu ginerele sau , din motiv ne-islamic , adica este rau , are fixatii , sau altele , in acest caz "Judecatorul" musulman , il inlocuieste daca fata este musulmanca , in caz contrar se cere un barbat tutore pentru fata ca sa fie in locul tatului ei .
    In mod normal , acela este :
    1-Bunicul patern.
    2- Unchiul patern
    3- Fratele
    4- Fiul (daca respectiva are un fiu si sotul ei este mort sau ea este divortata , atunci fiul ei este tutorele ei)
    astea fac parte din dreptul Islamic?

11.  
    membru de onoare genan's Avatar
    il poti numi dreptul femeii prevazut de legea islamica.

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)