un frate de al nostru are o sora care invata in germania si intr-o zi a venit un doctor din maroc care lucreaza acolo si a spus fetei ca o vrea de sotie.Ea a acceptat ,dar marocanul are o sotie in varsta din Germania cu care s-a casatorit doar pentr a lua cetatenie.
Intr-o zi a venit el si cu 3 oameni (barbati) si i-a spus ei ca unul e un sheick si 2 sunt martori si sheickul a intrebat-o pe fata asa:"Il vrei pe X de sot?" si la fel si pe el"O vrei pe Y de sotie?" si fiecare au raspuns afirmativ.Dupa un timp(cateva luni) ea a simtit ca e ceva in neregula si a plecat la casa ei.El a sunat dupa ea ca o vrea inapoi si sa vina inapoi nestiind de ce a plekat ,ea i-a spus ca a plekat ca nu semnase nici o act in privinta casatoriei ...(la casatorie lor ,tot s-a petrecut verbal nu s-a semnat nimika nu s-a hotarat nimika decat au raspuns la sg intrebare)si el nu i-a dat nici mahr nici nimika si a spus ca nu poate sa faca acte deloc pentru ca daca a facut intra la puscarie.
El vrea sa stie daca poate sa o ia inapoi si daca acea casatorie a fost legala .
Thread: intrebare
Results 31 to 40 of 72
|
|
-
Membru Special

06-11-2006, 09:55 PM
-
06-13-2006, 10:02 AMAm auzit si eu acelasi lucru ca huda alrahim....de fapt am citit asta de la o lectie de islam....la care era si un imam...deci ce vina am eu?el nu ne-a adus hadithul dat de tine,insa fiind totusi un imam,m-am gandit ca stie el ce zice.sorry,my mistake
Originally Posted by suleiman

-
06-13-2006, 10:58 AM
Ce este un wali? Este protector, prieten, suporter si o reprezinta pe femeie la casatorie.
Cine are nevoie de wali? Doar femeile, insa daca o femeie a mai fost casatorita se poate reprezenta ea insasi. Motivul ptr care o femeie are nevoie de reprezentant e ca ea nu se poate intalni cu barbatii non mahram , este o forma de protectie ptr femei, el e asemenea unui ecran protector, care negociaza ptr ea insa femeia are ultimul cuvant. Nici o casatorie nu este valida daca femeia este virgina si nu are wali.
Profetul saws a spus ,, cand o femeie se casatoreste fara permisiunea tutorelui ei , atunci casatoria nu este valida, nu este valida, nu este valida.,, Daca femeia nu are rude masculine care sa/i poata fi tutori atunci imamul din localitatea cea mai apropiata devine reprezentantul sau.
-
06-13-2006, 11:17 AM
Corect batool.
Corectez un lucru (imam) , ca acest cuvant inseamna altceva decat cel folosit in romana .
Ma rog , omul de religie , judecatorul , sau ea poate sa aleaga un barbat cunoscut cu credinta .
sa subliniati din ce a zis batool :
-ca ultimul cuvant il da ea .
De stiut , ca daca o femeie este vaduva , sau divortata , atunci puterea tutorele este slaba , adica doar ea hotaraste ce vrea si tutorele trasmite doar ce a zis ea .
-
Membru Special

06-13-2006, 02:47 PMm-ati pus pe ganduri in privinta casatoriei mele...
eu am avut tutore musulman ca si mine ...tata e crestin...
si nu am cerut acordul tatalui meu...asta inseamna ca a mea casatorie nu e valabila?????
-
-
-
-
06-13-2006, 06:43 PM
Originally Posted by suleiman
Assalamu Alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!...
Admin, ai vrut sa zici:
Nu este tutore necredincios pentru un credincios si nu este tutore credincios pentru unul necredincios. (nu te supara ca intreb)
Daca am inteles bine..
la casatoria mea, tatal meu sau fratele meu nu-mi pot fi tutori, nu?
(sunt singura din familia mea care are ca religie Islamul)
si cum fac?
aleg un musulman sa ma reprezinte?
iar daca tatal / fratele sau altcineva s-ar opune casatoriei
trebuie sa aiba motive intemeiate, nu?
Ma'a Alssalama!
-
06-13-2006, 07:07 PM
Din moment ce tatal tau nu are religia ta , adica nu este musulman , nu mai are nici o putere asupra ta .
Ti tii legatura cu el , pentru ca e tatal tau , si ai grija de el si il ajuti la nevoie dar in limita credintei.
Cand te mariti , judecatorul sau cel care scrie actul de casatorie iti devine tutore .
Daca nu , atunci iti alegi un musulman de incredere , barbat despre care musulmanii marturisesc ca este credincios :
1-Nu pacatuieste (bea , porc , curvarie ....)
2-Adult
3-Se roaga (pentru ca cel care nu se roaga , nu este musulman chiar daca face tot islamul ).
La fel trebuie sa fie si martorul .
-
06-13-2006, 08:38 PM
Si pana la urma de ce m-ai certat admin?nu acelasi lucru l-am spus si eu?ca tatal crestin nu are dreptul de a fi tutorele fiicei sale musulmane,ca acesteia ii trebuie tutore musulman?
m-ai avertizat pe nedrpt,zau asa!
ca eu n-am dat hadithul?scuze,nu-l aveam...dar ideea ramane aceeasi!

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |