Notices

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 51 to 60 of 130
  1. Avantaj-femeie/barbat? 
    moderator amal's Avatar
    Buna tuturor.
    M-am gandit sa propun acest subiect pentru discutie. Incep prin a spune ca dupa parerea mea, este mai greu sa fii femeie dacat barbat. Femeia are de facut de toate...barbatii??-au devenit cam comozi.
    Nu putem schimba faptul ca ne-am nascut de sex feminin sau masculin, si Dumnezeu ne-a creat cu un anumit scop in viata. Din aceste discutii poate ca sexul feminin va aprecia mai mult sexul masculin, si invers. Doresc ca in acest nou post sa expunem si ceea ce inseamna a fi femeie in islam, in crestinism, in iudaism, etc...si care sant atributiile si indatoririle acestora in aceste societati diferite...deasemenea, si care sant indatoririle si obligatiile barbatilor, si ce este mai greu pentru ei sa faca? Cred ca stiu de pe acum...pentru barbati cel mai greu lucru in viata este sa faca o femeie sa fie multumita.

2. Vai ce frumos incerci sa ataci crestinii 
    Incepator alba's Avatar
    Nu stiam daca vizitez acest site voi fi navoita sa vad cu inversunare cum se ataca crestinii!De ce nu incercati sa va aparati religia voastra si doar incercati sa aratati ceea ce este rau in alta?Sa presupunem ca eu nu sunt nici crestina si nici musulmana,de exeplmu Budista?La fel in spunei si despre acesta religie?Totusi nu uitati care a fost prima religie si de unde s-a inspirat Muhhamad?V-am sus caci eu am citit Coranul si nu pot sa-mi explic cum de stia Muhammad atitea lucruri care se afla in Biblie?El sustine caci singura religie adevarata e Islamul!dar cum se explica surele unde este pomenit Noe ,Avraam,ISUS?
    si altii?
    sa fim seriosi ,tre sa recunoasteti caci fara crestinism religia voaste ar fi fost pe jumatate,adika neimplinita,fara trecut,caci trecutul l-ai preluat din Biblie!Nu-mi pot explica un lucru ,am citit caci Coranul i-a fost revelat profetului prin ingerul Gabriel,adica cuvintul lui Dumnezeu!Si de ce iar trebui lui Dumnexeu sa preia Idei din ceea ce a fost revelat anterior(religiei crestine)?Sa nu uitam caci toti avem o istorie pe care trebuie sa ne bazam,dar sunt de parerea caci mut profel a preluat de la evrei, ceea ce nu poate fi considerat 'cuvintul lui D-zeu"!
    Sa am iertare daca vorbesc aiurea,poate nu stiu prea multe dar sper sa invat multe da la oameni care stiu ce vorbesc cu adevarat!Nimeni nu se naste invatat,si nu-i o rusine daca nu cunosti ceva,eu sper sa invat ceva bun dela voi!Va multumesc pentru rabdare si intelegere!

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by alba
    Ai cunoscut personal pe o musulmanca care a dorit sa se ingajeze si a reusit din prima?
    Eu sunt crestina si nu m-am angajat din prima. Acum depinde si ce fel de post vrei , ca mie nu -mi plac brandurile romanesti.

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Nu stiam daca vizitez acest site voi fi navoita sa vad cu inversunare cum se ataca crestinii!
    Sa stii ca atacuri musulman-crestin am vazut insa crestini atacandu-se intre ei pe acest site nu . Poate ca e din cauza ca sunt blonda....

Stii eu chiar admir femeia care lucreaza!
    DA si eu la fel dar nu avem ce sa le facem celor care nu vor sa lucreze. Daca intr-adevar sunt capabile ,ele pierd si poate si noi si societatea cine stie pana la urma .

Nu as accepta niciodata sa nu am banii mei da buzunar si sa-i cer sotului!
    Perfect de acord.

Ai cunoscut personal pe o musulmanca care a dorit sa se ingajeze si a reusit din prima?
    Eu am avut o prietena,care era si competenta si multe alte calitati si careia i-a fost foarte greu sa-si gaeacsa un job bine platit,pina ce nu a plecat inapoi in Syria unde s-a angajat fara nici o problema!
    Nu mai vorbi daca nu cunost mentalitatile!
    Eu cred ca tu vorbesti fara sa cunosti mentalitatile. Ti-am zis ca o 1/3 din muslimele pe care le cunosc lucreaza .Si ma refer la romance. Mai fata tu ai statistici sau vorbesti in necunostiinta de cauza?

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Sincer si mai ales fara suparare,am incercat sa citesc mesajele albei...insa sunt f multe greseli de ortografie,de scriere,de gandire,asa ca Pacea asupra ta draga mea.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6.  
    moderator ummraschid's Avatar
    mashAllah, asa este, subscriu...si mi s-a mai parut si alta data...... parca as descurca cuvinte incrucisate....

imi pare rau, draga alba, nu este intentia mea sa te atac personal, dar incearca sa-ti previzualizezi mesajele, ca sa indrepti greselile datorate, cu siguranta... rapiditatii cu care scrii....

eu una am renuntat pe ziua de azi....:smile33:

fie ca Allah sa te calauzeasca, inshAllah....

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

7.  
    fondator suleiman's Avatar
    Quote Originally Posted by alba
    Nu stiam daca vizitez acest site voi fi navoita sa vad cu inversunare cum se ataca crestinii!De ce nu incercati sa va aparati religia voastra si doar incercati sa aratati ceea ce este rau in alta?Sa presupunem ca eu nu sunt nici crestina si nici musulmana,de exeplmu Budista?La fel in spunei si despre acesta religie?Totusi nu uitati care a fost prima religie si de unde s-a inspirat Muhhamad?V-am sus caci eu am citit Coranul si nu pot sa-mi explic cum de stia Muhammad atitea lucruri care se afla in Biblie?El sustine caci singura religie adevarata e Islamul!dar cum se explica surele unde este pomenit Noe ,Avraam,ISUS?
    si altii?
    sa fim seriosi ,tre sa recunoasteti caci fara crestinism religia voaste ar fi fost pe jumatate,adika neimplinita,fara trecut,caci trecutul l-ai preluat din Biblie!Nu-mi pot explica un lucru ,am citit caci Coranul i-a fost revelat profetului prin ingerul Gabriel,adica cuvintul lui Dumnezeu!Si de ce iar trebui lui Dumnexeu sa preia Idei din ceea ce a fost revelat anterior(religiei crestine)?Sa nu uitam caci toti avem o istorie pe care trebuie sa ne bazam,dar sunt de parerea caci mut profel a preluat de la evrei, ceea ce nu poate fi considerat 'cuvintul lui D-zeu"!
    Sa am iertare daca vorbesc aiurea,poate nu stiu prea multe dar sper sa invat multe da la oameni care stiu ce vorbesc cu adevarat!Nimeni nu se naste invatat,si nu-i o rusine daca nu cunosti ceva,eu sper sa invat ceva bun dela voi!Va multumesc pentru rabdare si intelegere!
    OOOF alba
    Iara iti repet ca n-ai citit Quranul .
    Stii de ce ?
    Pentru ca acela care citeste Quranul si nu intelege si nu cauta ca sa inteleaga este ca si cum nu a citit .

Profetul Muhamad era analfabet , nu avea cum sa se inspire de alte carti . Lumea raba pe vremea sa nu avea stiinta scripturii.

Daca a ne este egala cu b , si b nu este egala cu c , nu inseamna ca a=c .
    Profetul Mohamad pace asupra lui , nu a inventat , nu a avut sursa de inspiratie , sunt dovezi din Evanghelie si Tora despre profetia lui. Evreii din perioada in care a existat spuneau arabilor ca imediat va sosi un urmas al lui Avraam , un profet , in timp ce arabii radiau de evreii care spuneau astfel de lucruri , iar cand a primit Mohamad pace asupra lui Profetia de la Dumnezeu evreii au zis "Stim ca esti profet dar nu credem in tine " pur si simplu pentru ca nu era evreu desi era din urmasii lui Avraam.

Mai citeste si tu istoria Islamului , viata profetului , explicatia Quranului ... Nu pierzi nimic daca citesti atata vreme cat vrei sa stii mai multe..

Daca ai intrebari te rog sa faci un subiect nou cu intrebarile tale , la forumul intitulat Islamul , si sa dea Dumnezeu sa-ti raspundem .

8.  
    moderator munir's Avatar
    Draga alba .Este normal ca in Sfintul Qur`an sa fie pomeniti Noe,Moise sau Isus pentru ca ei fac parte din istoria poporului arab.
    Crestinismul a aparut dupa anii 150 AD.

Spui tu,,Totusi nu uitati care a fost prima religie si de unde s-a inspirat Muhhamad?"

Glumesti sau te-ai informat gresit?
    Unde vezi tu in Qur`an elemente de legatura intre Islam si Budism cind singurele trimiteri sunt catre Torah?

,,sa fim seriosi ,tre sa recunoasteti caci fara crestinism religia voaste ar fi fost pe jumatate,adika neimplinita,fara trecut,caci trecutul l-ai preluat din Biblie!"

Stilpii sau temelia crestinismului sunt scrierile evangheliilor (atribuite celor patru apostoli) scrierilor lui Pavel si,, invierii" lui Isus .Niciuna dintre aceste teze nu se regasesc in Sfintul Qur`an

,,Si de ce iar trebui lui Dumnexeu sa preia Idei din ceea ce a fost revelat anterior(religiei crestine)?"

Allah swt(Dumnezeu) a vazut ca interventia oamenilor asupra ,,scrierilor inspirate" au avut ca rezutat aparitia unei religii steine care nu corespundea adevarului .Dumnezeu nu a ,,preluat idei " ci a reafirmat Adevarata Religie.

Am sa-ti dau un exemplu comparativ .Niste eschimosi din Alaska citesc ,,Istoria Romaniei" din manualele alternative (acelea pline de greseli si de falsuri) si dupa aceea scriu ei o ,,istorie a Romaniei" si ne-ar impune sa o tratam ca Adevarata desi ea este o parodie jalnica .Tu ce ai face in acest caz ? Ai accepta-o?!?

9.  
    Banned
    [QUOTE=alba]Totusi nu uitati care a fost prima religie si de unde s-a inspirat Muhhamad?V-am sus caci eu am citit Coranul si nu pot sa-mi explic cum de stia Muhammad atitea lucruri care se afla in Biblie?El sustine caci singura religie adevarata e Islamul!dar cum se explica surele unde este pomenit Noe ,Avraam,ISUS?
    si altii?

Alba, profetul Muhammad(saws) nu s-a inspirat din nimic. Qoranul ia fost revelat de la Allah si desigur ca i s-a vorbit despre profetii de dinaintea lui, e logic pt ca islamul nu este o religie noua; islamul a venit ca sa completeze religia ( eu mereu am vazut in Qoran o completare a Torei si Bibliei, asa cum biblia a venit sa completeze si sa aduca ceva nou Vechiului testament la fel si Qoranul a venit in completarea Noului testament). Pai nu stiu de ce nu ti-e clar daca zici ca ai citit Qoranul, ca doar scrie clar ca musulmanii sunt obligati sa creada si sa respecte cartile revelate anterior Qoranului

sa fim seriosi ,tre sa recunoasteti caci fara crestinism religia voaste ar fi fost pe jumatate,adika neimplinita,fara trecut,caci trecutul l-ai preluat din Biblie!

Ma repet, prin revelarea Qoranului Allah a desavarsit religia noastra si ne-a indicat tuturor sa respectam noile cerinte.

Religia nu se imparte pe bucatele, ar insemna sa avem cam multe "sub religii",nu?. Daca facem referire la ceea ce ai subliniat mai sus putem spune ca crestinismul/religia crestina ar fi fost neimplinita/ pe jumatate daca nu ar fi recunoscut Tora, da sau nu? Ma intelegi, aceeasi continuare despre care vorbeam

sunt de parerea caci mut profel a preluat de la evrei, ceea ce nu poate fi considerat 'cuvintul lui D-zeu"!Eu aici nu prea inteleg, vrei sa zici de fapt ca ceea ce a fost preluat de la evrei nu poate fi cuvantul lui dzeu? adica negi Tora? Lamureste-ma te rog

Daca ai intrebari le poti pune aici dar macar incearca sa fii mai clara sa intelegem la ce te referi exact.

Stii, ma gandeam sa te intreb care Qoran l-ai citit tu? se poate ca chiar ai citit Qoranul insa ori nu ai inteles prea multe ori nu ai avut varianta cea mai buna tradusa. Exista o traducere a sensurilor si comentarii a Qoranului, o carte voluminoasa cu coperti bleu, acolo ai cele mai multe explicatii. Sincer, cred ca este cea mai buna traducere si care vine in sprijinul celor dornici sa afle mai multe despre islam

Te asteptam cu alte intrebari

10.  
    Deosebit latifa's Avatar
    Draga Rania,albastrul pe care l-ai folosit nu se poate citi,este prea deschis Te rog sa incerci alta culoare ca m-am cam chinuit sa citesc Sper ca nu te-am suparat

11.  
    Banned
    Quote Originally Posted by latifa
    Draga Rania,albastrul pe care l-ai folosit nu se poate citi,este prea deschis Te rog sa incerci alta culoare ca m-am cam chinuit sa citesc Sper ca nu te-am suparat
    Imi pare rau draga sora dar la mine se vedea destul de bine, scuze . Ce e scris cu albastru erau cuvintele albei.

Data viitoare o sa fiu mai atenta

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks