Buna tuturor.
M-am gandit sa propun acest subiect pentru discutie. Incep prin a spune ca dupa parerea mea, este mai greu sa fii femeie dacat barbat. Femeia are de facut de toate...barbatii??-au devenit cam comozi.
Nu putem schimba faptul ca ne-am nascut de sex feminin sau masculin, si Dumnezeu ne-a creat cu un anumit scop in viata. Din aceste discutii poate ca sexul feminin va aprecia mai mult sexul masculin, si invers. Doresc ca in acest nou post sa expunem si ceea ce inseamna a fi femeie in islam, in crestinism, in iudaism, etc...si care sant atributiile si indatoririle acestora in aceste societati diferite...deasemenea, si care sant indatoririle si obligatiile barbatilor, si ce este mai greu pentru ei sa faca? Cred ca stiu de pe acum...pentru barbati cel mai greu lucru in viata este sa faca o femeie sa fie multumita.![]()
Thread: Avantaj-femeie/barbat?
Results 61 to 70 of 130
|
|
-
03-18-2006, 07:32 PM
-
04-17-2006, 09:00 PM
alba, nu vei fi prima nici ultima care zis ca profetul Muhammad s-a inspirat din Biblie, insa daca ai fi citit Quranul, ai fi inteles ca Quranul este o completare si o indreptare a Bibliei, pe considerentul ca oamenii au schimbat cuvantul lui Dumnezeu, si ca unele lucruri din practica religioasa sant gresite.In Quran este scris ca aceasta carte este de la Dumnezeu, si ca Dumnezeu a jurat sa protejeze Quranul, tocmai pentru ca oamenii sa stie clar care este adevarul, fara interpretari.
In Quran gasesti raspuns la intrebarile tale; sant versete special pentru oamenii care au considerat Quranul ca fiind o lucrare a lui Muhammad, inspirata de la un calugar crestin, sau pentru oamenii care il considerau pur si simplu un poet care a creat el insusi versetele Quranului.
In ce priveste atacurile, imi pare rau, dar mie mi s-a parut ca tu ai inceput cu acuzatii si cu expunerea unor idei bazate pe citate false, si sa prezinti islamul si musulmanii sub o forma jignitoare,deci reactia lor nu a fost fara motiv, insa trebuia prezentata sub o alta forma...atata timp cat exprimi ideile tale civilizat si bazate pe argumente verificate de tine, esti libera sa postezi pe acest forum.
Am un exemplu de dat ca si comparatie intre Quran si Biblie.Toti crestinii sarbatoresc Craciunul, adica nasterea lui Isus, in Decembrie.In Biblie nici macar nu este scris cand s-a nascut Isus.Cercetatorii au ajuns in acest secol la concluzia ca Isus nu s-ar fi nascut nicidecum in decembrie, dar ca acesta sarbatoare a ramas in aceasta luna datorita traditiei Bisericii, care a fixat acesta data a sarbatorii.
In Quran sant scrise detalii despre nasterea lui Isus, despre viata sa ca si copil, si despre Maria, pe care nu le gasim in Biblie.Este scris in Quran ca Isus s-a nascut cand erau coapte curmalele,deducem aceasta din faptul ca Maria dupa efortul nasterii a mancat curmale dintr-un curmal.Deci, conform acestui fapt, Isus s-ar fi nascut in luna august...iar cercetatorii, prin aproximatie, au ajuns la concluzia ca Isus s-ar fi nascut vara.
Deci ideea de Craciun cu fulgi de nea, zapada, si nasterea lui Isus in decembrie este eronata...insa noi crestinii asa ne-am obisnuit, si asa sarbatorim, si vai ce frumoasa este aceasta sarbatoare...daca aceasta sarbatoare este frumoasa pentru un crestin, nu inseamna ca se bazeaza pe un fapt real.
-
04-17-2006, 09:23 PM
cat despre domeniile in care poate lucra o femeie musulmana, depinde de tara; in tarile arabe femeile musulmance lucreaza ca profesoare, avocate, patroane magazin, directoare de scoli,doctorite. In Romania,uneori este mai greu...datorita modului in care este privita o femeie imbracata islamic.
Tu consideri ca doar romancele convertite in islam sant casnice...eu stiu persoane romance, crestine, care sant casnice, si am vazut de atatea ori si la TV.
In islam , a munci este ceva normal, asa a cerut Dumnezeu oamenilor, sa munceasca, nu sa stea degeaba, insa la femei sant si situatii speciale, legate de ingrijirea si cresterea copiilor, sau legate de locul de munca; o femeie musulmanca nu poate lucra intr-un bar, la discoteca, ca si salvamar, cum spuneai tu...sau in orice alt loc de munca in care imbracamintea si modul de viata islamic sant incompatibile.
-
04-18-2006, 01:39 AM
Fetelor ati lamurit-o pa Alba cat se poate mai bine. Este interesant atunci cand discuti cu oameni care au ceva cunostinte, si care macar stiu ceva despre Islam si Crestinism. Imi face placere sa citesc postarile lui Myryam ,Anamaria, care isi sustin puctul de vedere si nu scriu doar asa sa fie scris.
Draga Alba tu te-ai angajat din prima?
Crezi tu ca musulmancele sunt de vina ca traiesc intr-o tara nemusulmana respectand cuvantul lui Dumnezeu ?Tu crezi ca de vina e higabul si ca se imbraca decent? :smile33: In ziua judecatii nu ne va intreba Allah daca te-ai angajat din prima sau nu , ci te va judeca dupa fapte. Esti tu oare trista ca musulmancele nu se angajeaza din prima , sau ca nu vor sa lucreze , sau ca sunt casnice?Care este problema ta? Iti pare rau pentru ele sau ce? Lasa-le sa traiasca asa cum le place si nu te mai stresa. Insha Allah sa te ajute Dumnezeu sa pe toate celelate care vor sa lucreze sa se angajeze fara probleme.
-
Deosebit

04-18-2006, 06:28 AMuite eu intrasem pe forum acum asa de fericita ca tocmai credeam ca am facut un test dat de o sora si gasesc mesajul tau. nu stiu cum sa-ti spun la ora asta tarzie si la oboseala care o am dar cine te crezi tu sa ne dai lectii in legatura cu serviciul.si eu am facultate si uite ca sunt casnica. si nu mi-e greu deloc sa lucrez dar pur si simplu eu am alte prioritati. deja ni se pune stema in frunte MUSULMANCA=CASNICA? ti se pare ca meseria de mama e prea usoara? sau asta pentru tine o nimica toata? uite ca si eu gandeam ca tine inainte de a cunoaste islamul, si exact la asta se refera MINTEA ROMANULUI..., dar cand vezi copiii ajunsi la maturitate, cu bun simt, respectuosi, crescuti de mame care au stat acasa, mie mi se pare ca acele mame sunt multttttttttt mai implinite decat cele care au lucrat toata viata si dupa aia zic STII A FOST UN MOMENT CAND AM GRESIT CEVA CU COPILUL MEU sau POATE AR FI TREBUIT SA-MI DEDIC MAI MULT TIMP si crede-ma ca stiu destule femei care au facultati si care au remuscari in privinta copiilor lor. asa ca te rog eu nu mai generaliza, si nu le mai judeca pe alea care au o situatie buna si care sunt implinite sa stea acasa. nu toata lumea are aceleeasi idealuri cu tine, nu toata lumea are acelasi prioritati ca ale tale si nu toti gandim la fel. si majoritatea din musulmancele convertite nu sunt FOSTE ROMANCE, sunt ROMANCE. uite ca eu chiar ma simt jignita de afirmatiile tale, eu imi invat copilul romana pentru ca sunt romanca si voi fi pana cand voi muri chiar daca sunt musulmanca. imi cer scuze daca mesajul meu a jignit dar sunt chiar suparata acum, eu una m-am simtit aiurea citind mesajul asta. de parca noi alea care stam acasa nu avem creier nu avem nimic, ca doar na sa stai acasa nu-ti trebuie facultate.mai bine ma opresc aici inainte de a mai spune si alte lucruri, o noapte buna va doresc si Allah sa va aiba in paza Lui.
Originally Posted by alba
-
Deosebit

04-18-2006, 07:01 AMmai vreau sa mai adaug un singur lucru: crezi tu ca majoritatea femeilor din Romania lucreaza sa fie implinite??? sau lucreaza ca nu-si pot permite nici strictul necesar doar din salariul sotului la raportul preturi-salarii din Romania???ma intreb cat de implinite sunt femeile care lucreaza pentru 3-4 milioane pe luna uneori si 12 ore pe zi, sa nu mai zic si de conditiile de lucru.
dar acum cititind din urma toate mesajele tale la subiectul asta, imi dau seama ca aberezi mult si vorbesti in necunostinta de cauza.
-
Deosebit

04-18-2006, 07:16 AM
Originally Posted by alba
ai iertare cel putin din partea mea, ca habar nu ai de ce vorbesti. nimeni nu se naste invatat, dar cand stii ca prea stapanesti anumite notiuni du-te citeste, documenteaza-te, pune intrebari si abia apoi vino si arunca-ne cu bata in cap :smile33:
-
04-18-2006, 09:41 AM
nu stiu de ce atatea vorbe aruncate in vant draga alba, despre femeile casnice, si eu daca mi-as permite as sta acasa sa am grija de copiii mei.eu lucrez in invatamant si vad zi de zi copii crescuti de bunici sau mai rau fete crescute de tati vitregi pentru ca mamele lor sunt plecate prin strainatate. acesti copii sunt debusolati, pe unii chiar ii admiram ca vin pregatiti la scoala, stiind bine ca pe ei nu are cine sa-i controleze acasa.
dar majoritatea copiilor sunt lipsiti de control din partea parintilor pentru ca mamele nu au timp sa treaca pe la scoala din cauza serviciului, iar foarte rar gasesti tati care sa vina sa se intereseze de situatia copiilor, doar cand situatia e critica apar. chiar la clasa la care sunt diriginta o mama mi-a spus ca a renuntat la serviciu pt a avea grija de unicul ei copil, intre 3 milioane pe luna, "implinirea" pe care ti-o aduce serviciul si copil a ales copilul.
si eu ma gandesc cateodata sa renunt, mai ales atunci cand vin acasa la ora 19 si imi gasesc copilul in uniforma, cu temele facute in sila, nemancat, pt ca ce e bun in mancarea lasata pe masa, care se raceste pana vine de la scoala si prefera sa mananca dulciuri sau paine goala. de unde sa mai am eu rabdare si pt al meu copil, cand la scoala imi epuizez o mare parte din ea cu copiii altora, pt ca majoritatea familiilor lasa numai in grija scolii educatia propriilor copii.
si cel mai mult sufar pt ca mama mea a fost casnica si eu eram asteptata cu mancarea calda pe masa, cu program pt odihna, lectii, joaca, iar copiilor mei nu le pot oferi asta.
intr-o zi, discutand acest subiect cu o colega de-a mea, mult mai in varsta, mi-a spus ca si ea are acest regret in suflet, ca nu a putut sta acasa si ai ei copii au fost crescuti cu "cheia de gat".
poate ca daca, vreodata, se va putea intretine o familie numai din salariul sotului, pt ca mama sa poata sta acasa sa aibe grija de copii, sunt sigura ca societatea romaneasca va avea numai de castigat.
-
Deosebit

04-18-2006, 10:06 AMCriss,foarte bine ai spus.Si eu as sta acasa daca ne-am permite,dar din pacate nu e posibil.In schimb o sa lucrez mai putin,doar 4 ore in loc de 8,ca sa am mai mult timp pentru familie si casa.Mai ales ca nu mai sunt vremurile in care sa-ti poti creste copiii cu "cheia de gat" si nesupravegheati.Noi am crescut asa,dar erau alte vremuri,oarecum mai sigure si fara atatea tentatii negative la tot pasul.

-
Deosebit

04-18-2006, 10:25 AM....Si ce folos de femeile care au "cariera" ,dar copiii si sotii sunt lasati de izbeliste?
Chiar acum citesc o carte deosebita,despre o familie crestina,care aveau cariere ,bani,si tot ce isi doreau,dar si-au dat seama ca stresul si timpul alocat afacerilor i-a indepartat unul de altul,si pe parinti de copii.Asa ca au vandut tot ce aveau si s-au mutat la munte,intr-un loc izolat,fara tv,radio,si alte inlesniri moderne.Tatal lucra ca agent imobiliar doar o zi pe saptamana,mama statea acasa cu cei doi baieti,si povestesc in carte ce lucru extraordinar a fost acesta pentru familia lor,cat de mult i-a apropiat,si ce multe lucruri au invatat si au trait impreuna.Din pacate nu e un model care merge la toata lumea,dar cred totusi ca sunt multe de invatat din experienta lor,si anume ca trebuie sa ne straduim mai mult pentru cele nepieritoare(relatia cu Dumnezeu,cu cei dragi) ,decat pentru satisfactii egoiste,lumesti.
-
04-18-2006, 03:48 PM
In sfirsit am reusit sa termin si eu.
Foarte frumos ati scris Criss,Myryam ,Munir si voi dragele mele surori.Ati explicat atit de bine si pe inteles.sa speram ca aceste rinduri au "ecou" acolooo,undeva...
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

asta bineinteles dupa regula ta, ca pentru noi islamul e un intreg alhamdulillah.