Vroiam sa va vb. despre diabet,si cat scrisesem dar ca de obicei pc-ul meu.....inca mai am pb. cu el.informatiile sunt f.vaste,daca intereseaza pe cineva,nu stiu,sper...;Dar voi scrie cele 10 reguli pt. persoanele cu diabet zaharat.1.Incercati sa slabiti cateva kg.2.Tratamentul cu antidiabetice orale nu exclude regimul dietetic si exercitiul fizic.3.Nu cresteti in nici un caz doza zilnica de tablete.Evitati pe cat posibil(eu zic pe vecie,insha ALLAH)sa nu consumati alcool,si ,mai ales ,nu fumati.5.Acordati atentie solicitarilor fizice neobisnuite.6.Invatati simptomele unei hipoglicemii.in cazul unor manifestari deosebite,contactati de urgenta medicul dvs.7.Pastrati totdeauna 1plic de zahar la dvs.8.Masurati-va pe cat posibil zilnic glicemia,greutatea corporala si tensiunea arteriala.9.Inspectati-va regulat picioarele si acordati atentie sporita prezentei unor leziuni sau inflamatii.10.Comunicati fiecarui medic care va consulta (de ex. stomatologului)ca aveti diabet si medicamentele pe care le utilizati.Acum vreau sa va informez asupra acelor 10 ''porunci''pentru picioarele diabeticului.1.INSPECTATI-VA zilnic picioarele;folositi o oglinda sau rugati o persoana sa va ajute.2SPALATI-VA zilnic picioarele cu grija.3.STERGETI-VA picioarele cu atentie ,nu lasati umed spatiul dintre degete.Umezeala favorizeaza aparitia micozelor.4.APLICATI pe picioare creme hidratante pt.ingrijirea pielii;pe pielea uscata apar fisuri si in felul acesta se produc infectii.5.UNGHIILE tb.taiate drept,nu prea scurt.6.FOLOSITI numai incaltaminte adecvata,niciodata cu barete.7.PANTOFII noi se vor purta progresiv pt.acomodare.NU umblati descult sau doar cu ciorapi.8.FOLOSITI ciorapi care pot absorbi transpiratia,si permit picioarelor sa se aeriseasca si sa se mentina uscate.9.SENZATIA de picioare reci dispare doar prin tratament adecvat,prescris de medic,si nicidecum prin incalzirea lor cu sticle,caramizi sau apropriera de foc.Acestea pot provoca arsuri grave.10.ADRESATI-VA imediat medicului :daca apar dureri in picioare sau,mai ales daca remarcati ca si-au pierdut sensibilitatea;sau daca apar deformari ,vezicule,ulceratii,fisuri,roseata,hemoragii ori atrofii musculare la nivelul picioarelor.Multumesc pt timpul acordat si cine doreste inf.suplimentare,cu mare placere.Oricum,eu doresc in voia bunului ALLAH SWT,sa mai scriu despre acest subiect,voi??sper ca nu am deranjat pe nimeni si sukran.
Thread: salam alekum.
Results 11 to 13 of 13
|
|
-
06-18-2006, 01:01 AM
Si implineste rugaciunea la cele 2 capete ale zilei si la anumite ceasuri din noapte!Faptele bune le alunga pe cele rele.Aceasta este reamintirea pentru cei care cugeta! Si fii statornic in rabdare fiindca ALLAH nu lasa sa se piarda rasplata facatorilor de bine!
-
06-21-2006, 12:20 AM
salam alekum habibti si sukran.ceea ce stiu imi place sa cred ca ii poate ajuta si pe altii.Nu prea imi place sa vb despre mine(decat in private)dar tu stii de ce fac asta ,si tu o ai pe mama ta cu diabet asa cum am si eu pe cineva ffff.apropiat,dar nu asta conteaza,nu???am primit si unele mustrari dar la accept,de ce nu???macar sa fiu de ajutor cuiva!!iar ce fac eu e100% islamic.sukran pt incurajari si pt tot.stii unde ma gasesti.FI AMANI ALLAH.
Originally Posted by maryam
Si implineste rugaciunea la cele 2 capete ale zilei si la anumite ceasuri din noapte!Faptele bune le alunga pe cele rele.Aceasta este reamintirea pentru cei care cugeta! Si fii statornic in rabdare fiindca ALLAH nu lasa sa se piarda rasplata facatorilor de bine!
-
06-21-2006, 12:25 AM
sukran NUNI.datorita tie sunt aici,nu???iti multumesc pt.ajutor si pt tot si fie ca ALLAH SWT sa te rasplateasca si sa te aiba in paza lui.
Originally Posted by nawal
deja am primit mustrari ai observat????eu le-am zis ca nu ma prea descurc ,dae asta e!!.conteaza de acum incolo nu???
ma salame habibti.Si implineste rugaciunea la cele 2 capete ale zilei si la anumite ceasuri din noapte!Faptele bune le alunga pe cele rele.Aceasta este reamintirea pentru cei care cugeta! Si fii statornic in rabdare fiindca ALLAH nu lasa sa se piarda rasplata facatorilor de bine!
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |