Notices

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Results 101 to 110 of 117
  1.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum.
    Eu am o dilema mare si de ceva timp vreau sa discut despre ea si nu stiu unde(pe ce forum )
    Am sa scriu aici.Multe dintre surori ma "cunosc" de pe alte "meleaguri" deci nimic nou cind zic ca am doua fetite.Una de 4 ani si 5 luni,una de 1 an si 4 luni.
    Dilema mea este in leg. cu hijab-ul.Ce sa fac,cum sa fac??Noi locuim intr-o tara neislamica,intr-o tara ...hehe..cam fara religie ,insa intr-o tara in care discriminarea este la loc de cinste.Ma refer la discriminarea care incepe de la gradinita ,scoala si care continuua pina ce devii adult ci ai locul tau de munca.
    Eu imi fac griji despre discriminarea de la scoala.Este o problema REALA si cu implicatii imense,dezastruoase asupra copilului.
    Cum sa procedez cu fetitele mele,cind sa le pun hijab?In afara faptului ca vor fi discriminate pt. ca sunt straine nu vreau sa-mi inchipui cum vor fi tratate cu batic.Se merge prea departe aici,la batai crunte,la violuri (de pe la 12 ani in sus).Plus ca au multe activitati scolare sportive,ore de educatie fizica cu uniforma obligatorie,pantaloni scurti ,tricou....Deci ce fac,ii pun batic si participa cu pantaloni scurti si tricou?
    Efectiv am o groaza de lucruri in cap.Problema e complexa...nu stiu cum sa o rezolv.Aici nu avem scoli islamice pt. ca nu exista comunitate de musulmani,orasul nu e asa mic dar e sarac in straini.Apoi cei care sunt nu dau doi bani pe islam,si aici vreau sa zic ca-i dau dreptate lui Amal(asa vad eu,deci cine e Alisim????)in mare parte din posturile ei referitor la musulmani.
    Dar asta e alt subiect si nu vreau sa amestec merele cu perele.

2.  
    Membru Special Anna's Avatar
    Quote Originally Posted by myryam
    Asa e.Crestinismul invata femeia sa fie modesta,sa se imbrace decent,caci pacatul celui care sminteste este foarte mare(va avea pacat barbatul care a poftit,dar cea care l-a ispitit la pofta va avea pacat si mai mare).Ce sa faca Biserica,daca unii n-au frica de Dumnezeu si sunt crestini doar cu numele?Nu poti sili pe nimeni sa creada .

Ce sa faca Biserica??Pai la mine in oras cel putin a facut destule...le stiu cam pe toate pt ca le-am trecut pragu de multe ori...Una deja nu se mai vede din cauza ca in fata ei si-a construit popa tarcovnicu si dna care vinde lumanari niste minunatii de vile....una care mai de care iar biserica sta sa cada...preotul..daca vrei sa ii dai de pomana iti cere direct 50 mii sa iti accepte pomana....
    alta biserica e vis-a-vis de un striptease unde preotul da ocheade la "enoriase".Si in fiecare biserica incare am fost am fost indreptata sa nu cumva sa uit sa las banii.Si sunt cam toate asa....La alta vine preotu beat...la alta l-au prins cu nevasta nu stiu cui in altar....
    Pai ce ar mai putea face biserica? E cam tarziu acum.....

3.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by anna
    Ce sa faca Biserica??Pai la mine in oras cel putin a facut destule...le stiu cam pe toate pt ca le-am trecut pragu de multe ori...Una deja nu se mai vede din cauza ca in fata ei si-a construit popa tarcovnicu si dna care vinde lumanari niste minunatii de vile....una care mai de care iar biserica sta sa cada...preotul..daca vrei sa ii dai de pomana iti cere direct 50 mii sa iti accepte pomana....
    alta biserica e vis-a-vis de un striptease unde preotul da ocheade la "enoriase".Si in fiecare biserica incare am fost am fost indreptata sa nu cumva sa uit sa las banii.Si sunt cam toate asa....La alta vine preotu beat...la alta l-au prins cu nevasta nu stiu cui in altar....
    Pai ce ar mai putea face biserica? E cam tarziu acum.....
    Anna,Biserica are sute de preoti credinciosi si dedicati.Personal cunosc cativa dintre ei,cu o viata sfanta si o moralitate exemplara.Cine vrea sa gaseasca scuze ca sa nu fie crestin,gaseste destule.Ca popa e asa si pe dincolo,ca la biserica e nu stiu cum,etc..Astia sunt crestinii de nume,care unde se duc li se pare ca le scoate preotul banii din buzunar.Cine e activ in viata bisericii stie ca lucrurile sunt cu totul altfel.Voua nu va place cand vi se zice de teroristii islamici,tot spuneti ca nu islamul ii invata asa.Ei ,nici crestinismul nu invata asa,padure fara uscaturi nu exista.Si sa nu uitam si cei 40 de ani de propaganda ateista puternica,care si-au facut excelent treaba.

4.  
    Incepator ayesha's Avatar
    Acel LI SE PARE............nu-si are locul acolo ,deoarece ,nu li-se pare de loc.Asa este ,iar crestinii care incearca sa musamalizeze si sa isi apere religia pe orice cale ,dand vina pana si pe bietii oameni saraci care stau cu mortul pe masa pana nu-l platesc pe preot,SUNT DESTUI.De ce va supara adevarul?Draga Maryam daca vrei iti dau o lista intreaga de nume de biserici si preoti care nu ezita ....sa le fie bagati banii in buzunar.
    Trebuie recunoscut faptul ca nu au un salariu sau vre-un venit din ceea ce fac .......asa ca nu au de ce sa refuze banii.Mai rau este ca unii iau sub pretextul de renovare a bisericilor sau altele.Nu stiu unde scrie in canoanele bisericesti de aceasta practica,"de a lua bani de la oameni ptr sine", [COLOR="DarkOrange"]luand in considerare faptul ca acesti preoti sau dedicat religiei si credintei lor ,atunci cand au devenit preoti"
    [COLOR="Black"]Iar la sfarsit as dorii sa inchei cu o vorba Nu trebuie denigrata religia din cauza oamenilor.SA nu crezi ca incerc sa fac asta ci doar am simtit nevoia sa iti spun ca "aceste zise......."USCATURI"..............incep sa se inmulteasca si asta este numai din cauza Oaamenilor.

5. Gata cu generalizarile ... 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Iti inteleg frustrarea chiar daca nu esti tu subiectul ei insa s-a mai discutat aspectul asta pe forum si credeam ca am cazut de acord sa ne oprim din criticat preotii. Ei au primit duh sfant la hirotonisire, au o misiune f grea de la Dumnezeu de indeplinit ,daca nu tin ei cont de ea , vor fi judecati pe masura.
    In ceea ce priveste mortul in casa si preotul indiferent in biserica , nu am auzit cazuri insa chiar nu stiu cui ai putea sa te plangi intr-o asemenea situatie pt ca suntem un stat laic , plangere la Dumnezeu nu poti sa depui inca, insa El vede indiferenta preotilor si fii sigura ca va actiona mai devreme sau mai tarziu.

In crestinism se spune ca toti cei ce indura in aceasta viata multe nedreptati, vor fi rasplatiti de Dumnezeu pe masura.

6.  
    membru de onoare
    Cine vrea sa gaseasca scuze ca sa nu fie crestin,gaseste destule?????
    Draga myryam nu cred ca surorile cauta scuze, deci cred ca aceasta formulare a fost chiar deplasata. Cine se converteste, sau mai bine zis"reverteste la Islam" deoarece toti ne nastem musulmani nu o face ca apoi sa caute scuze ca nu mai e crestin
    Salam

7.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by dunia
    Cine vrea sa gaseasca scuze ca sa nu fie crestin,gaseste destule?????
    Draga myryam nu cred ca surorile cauta scuze, deci cred ca aceasta formulare a fost chiar deplasata. Cine se converteste, sau mai bine zis"reverteste la Islam" deoarece toti ne nastem musulmani nu o face ca apoi sa caute scuze ca nu mai e crestin
    Salam
    Ma refeream la crestinii nominali,care mereu gasesc pretexte sa nu traiasca o viata crestina,nu la convertiti.Desi cred ca majoritatea convertitilor tot dintre nominali provin.

8.  
    membru de onoare
    Or fii nominali sau nu or fii. Sigur sunt oameni care au cautat adevarul si si-au dat seama ca nu l-au gasit in crestinism. Ba unii chiar au fost crestini convinsi pana ce nu au descoperit islamul

9.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by dunia
    Or fii nominali sau nu or fii. Sigur sunt oameni care au cautat adevarul si si-au dat seama ca nu l-au gasit in crestinism. Ba unii chiar au fost crestini convinsi pana ce nu au descoperit islamul
    Draga mea,unii pretind ca au gasit adevarul in zen,budism ,hinduism sau mai stiu eu ce.Eu spun ca am gasit Adevarul in crestinism,tu zici ca in islam.Urma alege,pana atunci sa ne respectam unii pe altii.Fiecare face alegerile pe care le considera potrivite pentru el.

10.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    ayesha cred ca mesajul era adresat pt. myryam,nu?
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

11.  
    Incepator ayesha's Avatar
    Da ,mesajul a fost destinat lui Maryam ,comentand acel" Li se pare'.Dar as dorii sa nu se inteleaga gresit,mesajul nu are nici macar cea mai vaga urma de" rea intentie"ci mai degraba este rupt din realitate.

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)