Salam aleikum.
Eu am o dilema mare si de ceva timp vreau sa discut despre ea si nu stiu unde(pe ce forum)
Am sa scriu aici.Multe dintre surori ma "cunosc" de pe alte "meleaguri" deci nimic nou cind zic ca am doua fetite.Una de 4 ani si 5 luni,una de 1 an si 4 luni.
Dilema mea este in leg. cu hijab-ul.Ce sa fac,cum sa fac??Noi locuim intr-o tara neislamica,intr-o tara ...hehe..cam fara religie ,insa intr-o tara in care discriminarea este la loc de cinste.Ma refer la discriminarea care incepe de la gradinita ,scoala si care continuua pina ce devii adult ci ai locul tau de munca.
Eu imi fac griji despre discriminarea de la scoala.Este o problema REALA si cu implicatii imense,dezastruoase asupra copilului.
Cum sa procedez cu fetitele mele,cind sa le pun hijab?In afara faptului ca vor fi discriminate pt. ca sunt straine nu vreau sa-mi inchipui cum vor fi tratate cu batic.Se merge prea departe aici,la batai crunte,la violuri (de pe la 12 ani in sus).Plus ca au multe activitati scolare sportive,ore de educatie fizica cu uniforma obligatorie,pantaloni scurti ,tricou....Deci ce fac,ii pun batic si participa cu pantaloni scurti si tricou?![]()
Efectiv am o groaza de lucruri in cap.Problema e complexa...nu stiu cum sa o rezolv.Aici nu avem scoli islamice pt. ca nu exista comunitate de musulmani,orasul nu e asa mic dar e sarac in straini.Apoi cei care sunt nu dau doi bani pe islam,si aici vreau sa zic ca-i dau dreptate lui Amal(asa vad eu,deci cine e Alisim????)in mare parte din posturile ei referitor la musulmani.
Dar asta e alt subiect si nu vreau sa amestec merele cu perele.
Thread: Baticul: Traditie sau Islam ?!
Results 111 to 117 of 117
|
|
-
03-17-2006, 07:35 AM
-
05-14-2006, 04:05 PM

discutia s-a cam indepartat de subiectul initial...
.......cam ca la telefonul fara fir
..
inshAllah, fara sa vreau sa supar pe nimeni...voi posta inshAllah... o f frumoasa declaratie a unei tinere musulmance, care poarta "niqab"...si nu locuieste intr-o tara araba...ci intr-una cu populatie majoritara kafir...cind am citit, nu m-am putut stapini sa nu admir atita credinta si siguranta, si sa nu-mi doresc ca fetele nostre , dragi surioare, sa ajunga sa gindeasca la fel...
aceasta tinara sora, are 18 ani, si poarta niqab de la 16 ani...din vointa ei proprie...nu voi cita, ci va voi povesti putin din ce scrie ea, pt alte surori...la fel de tinere...nu mica mi-a fost mirarea cind am citit ca multe dintre ele poarta niqab de la virsta de 12, sau 14 ani, deci atunci cind au trecut pragul pubertati...dragele de ele...mashAllah...ele se lupta fisabilillah...
....inshAllah, si noi!...
deci, alhamdulillah, ele au ajuns sa fie convinse de frumusetea si necesitatea purtarii niqab-ului, dupa un studiu indelungat al tematicii hijabului, si dupa studierea ayaturilor respective si al tafsirului Ibn Kathir...subhanAllah, sint toate extrem de tinere, dar Allah ta'ala le-a dat acest curaj si aceasta putere a credintei, de a-l purta intr-o societate nemusulmana...
...si surioara spune...ca aceasta i-a sporit considerabil credinta!...
....nu-i pasa de ce spune fiecare, si de ce i-ar pasa, pt ca ea este 100% convinsa ca face lucrul pe care Allah il cere si aceasta ii va aduce rasplata ultimativa, Jannah...
...chiar mama ei priveste cu ingrijorare cum poarta niqabul cind iese pe strada..dar simtind ca este pt protectia ei...spre deosebire de altii care spun ca nu este asta ceea ce Allah cere de la ea, ..... atunci isi simte inima plina de tristete, dar si mult mai determinata sa-l poarte pina la capat, si ...subhanAllah, se simte si mai puternica!...
si surioara noastra incheie, cu cuvintele:
"inshAllah, Allah sa va dea voua , tuturor surorilor, puterea sa faceti la fel, nu va fie teama de ce spun si gindesc cei kaafir, fetelor!!!!cine sint ei, sa va oblige la compromisuri in religia voastra? ..noi trebuie sa ascultam si sa ne supunem, cititi Qur'anul, surioare, si veti gasi adevarul!..."
cuvintele acestei tinere surori, pt mine, spun mai mult decit par ele sa spuna...
...nu sintem singure, surioarelor , cu astfel de probleme...si nici fetitele noastre!...dar Allah subhanahu wa ta'ala ne supune credinta la incercare...
...inshAllah, fie ca sa trecem fiecare test cu brio, si fie ca rasplata pt stradaniile noastre , si ale copiilor nostri , sa fie Jannah, telul nostru al tuturor, inshAllah, amin.

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
05-14-2006, 04:59 PMMASHALLAH,SUBHANALLAHEste minunat sa auzim acestea ,unora dintre surori umplandu-se inima de bucurie iar altora de lacrimi.De ce spun de lacrimi ?Ptr ca sunt multe surori musulmane in situatia de a nu putea purta Hijab_ul,acestea stand in casele parintilor lor crestini care sunt foarte revoltati de convertirea acestora la islam sau care nu pot purta la scoala fiind amenintate de note mici s.a.m.d.Este o lupta pe care o duc surorile noastre,MASHALLAH,in tarile nemusulmane si sunt de laudat caci cu adevarat isi vor primii ele rasplata de la Allah.
Originally Posted by ummraschid
Trebuie sa fim unite si sa ducem lupta pana la capat,sa nu ne lasam amenintate de palma pe care o primesc de la parinti sau de rasetele colegilor sau notele mici ...........ptr toate ei vor fi judecati si vor da rasplata,in lumea aceasta sau de dincolo.dupa cum este voia lui Allah.
-
05-14-2006, 06:41 PM

iata si o povestioara, pe care am citit-o mai deunazi, si vreau, inshAllah, sa v-o impartasesc...
...intr-o buna zi, o floare, de o frumusete covirsitoare, in culori stralucitoare si cu un parfum ametitor, se intilni cu o perla, care traia in adincul marii, si nu avea nici una din aceste calitati...
...facind cunostinta, una cu cealalta, floarea spuse:
" familia noastra este deosebit de numeroasa, trandafirii si margaretele fac parte din ea, ca si multe alte specii, fara numar, fiecare cu parfumul si frumusetea sa proprie!..."
.... deodata o umbra de tristete trecu peste chipul ei, si cazu pe ginduri...
" nimic din ceea ce mi-ai povestit nu mi se pare a fi rau, de ce esti trista, atunci?"spuse perla....
" oamenii se poarta cu noi, fara pic de mila : ei ne rup...nu ne lasa sa crestem de dragul nostru, ci pt a se bucura ei de frumusetea si de parfumul nostru...apoi ne arunca, pe strada, sau la gunoi, dupa ce ne-am pierdut calitatile cele mai valoroase: stralucirea si mireasma..." si floarea ofta...
ea spuse apoi perlei:" povesteste-mi despre viata ta...cum traiesti?...cum te simti?...esti ingropata in strafundul marii!...."
si perla, raspunse:
" desi nu am nici una dintre culorile tale, si nici mireasma ta puternica, oamenii ma considera valoroasa......facind tot ce le sta in putinta, sa ma gaseasca...ei se scufunda la mari adincimi in cautarea mea...
...s-ar putea ca tie sa ti se para ciudat, dar...cu stau mai ascunsa, cu atit devin mai frumoasa si mai valoroasa.....
...traiesc intr-un invelis gros, in strafundurile intunecate ale marii...
...astfel, sint fericita de a ma afla la adapost , si de a fi, cu toate acestea, foarte pretioasa....."

...................

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"

-
-
-
08-31-2006, 01:58 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu

The veil
They say, oh, poor girl, you're so beautifull, you know,
It's a shame that you cover up your beauty so.
She just smile and graciously responds reassuringly
This beauty that I have it's just one simple part of me,
This body that I have, no stranger has the right to see.
This long clothes, this shawl I wear, ensure my modesty.
Faith is more essential than fashion, wouldn't you agree?
This hijab,
this mark of piety,
it's an act of faith, a symbol,
for all the world to see,
A simple cloth to protect her dignity,
So left the veil from your heart , to see the heart of purity.
They tell her, Girl, don't you know,
This is the west, and you are free?
You don't need to be oppressed, ashamed of your femininity.
She just shakes her had and
She speakes so assuredly,
See the bill-boards and the magazines
that line the check-out isles,
with their phony painted faces and their
air-brushed smiles?
Well, their sheere clothes and low cut gowns
They are realy not for me,
You call it freedom, I call it anarchy.
This hijab,
this mark of piety,
it's an act of faith, a symbol,
for all the world to see,
A simple cloth to protect her dignity,

-

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |