Salam aleikum.
Eu am o dilema mare si de ceva timp vreau sa discut despre ea si nu stiu unde(pe ce forum)
Am sa scriu aici.Multe dintre surori ma "cunosc" de pe alte "meleaguri" deci nimic nou cind zic ca am doua fetite.Una de 4 ani si 5 luni,una de 1 an si 4 luni.
Dilema mea este in leg. cu hijab-ul.Ce sa fac,cum sa fac??Noi locuim intr-o tara neislamica,intr-o tara ...hehe..cam fara religie ,insa intr-o tara in care discriminarea este la loc de cinste.Ma refer la discriminarea care incepe de la gradinita ,scoala si care continuua pina ce devii adult ci ai locul tau de munca.
Eu imi fac griji despre discriminarea de la scoala.Este o problema REALA si cu implicatii imense,dezastruoase asupra copilului.
Cum sa procedez cu fetitele mele,cind sa le pun hijab?In afara faptului ca vor fi discriminate pt. ca sunt straine nu vreau sa-mi inchipui cum vor fi tratate cu batic.Se merge prea departe aici,la batai crunte,la violuri (de pe la 12 ani in sus).Plus ca au multe activitati scolare sportive,ore de educatie fizica cu uniforma obligatorie,pantaloni scurti ,tricou....Deci ce fac,ii pun batic si participa cu pantaloni scurti si tricou?![]()
Efectiv am o groaza de lucruri in cap.Problema e complexa...nu stiu cum sa o rezolv.Aici nu avem scoli islamice pt. ca nu exista comunitate de musulmani,orasul nu e asa mic dar e sarac in straini.Apoi cei care sunt nu dau doi bani pe islam,si aici vreau sa zic ca-i dau dreptate lui Amal(asa vad eu,deci cine e Alisim????)in mare parte din posturile ei referitor la musulmani.
Dar asta e alt subiect si nu vreau sa amestec merele cu perele.
Thread: Baticul: Traditie sau Islam ?!
Results 21 to 30 of 117
|
|
-
03-17-2006, 07:35 AM
-
03-19-2006, 08:23 PM
In primul rand vreau sa subliniez faptul ca am simtit multa ironie in raspunsurile surorilor musulmance.Va rog frumos sa fiti cum ALLAH ne cere sa fim.Departe de orgoliu ca noi suntem musulmani si altii nu.. Sa stiti ca nici unul nu ar fi musulman din capul sau sau pentru ca e foarte destept si a inteles in timp ce altii nu au inteles.
Draga mea anamaria, imi cer scuze in numele surorilor mele , si te rog frumos sa mi le accepti.
Nimeni nu ti-a cerut sa pui batic , si nimeni nu vrea ca tu sa fii musulmanca ca sa fi primita in acest forum pe care l-am facut special pentru crestinii care vor sa stie Islamul , si pentru ca noi musulmanii suntem obligati sa explicam Islamul tuturor oamenilor.
Pana in ziua de azi , multe crestine din tarile arabe umbla cu baticul pe cap .Insa le deosebim prin restul imbracamintii.
Sincer sa fiu , in Romania eu nu prea deosebesc fetele musulmance de cele crestine.Toate se imbraca in haine de strada .(cel putin in orasul cluj-napoca).
Cand ma duc la moschee , vad niste sfinte dupa imbracaminte , iar dupa rugaciune le vad transformate , fara sa-mi dau seama de ce !!!
Mi-am adus aminte de un proverb arab "Carafa nu varsa decat din continutul ei". Daca are miere miere varsa , iar daca are otrava otrava varsa..
Credinta este in inima , iar exteriorul omului arata daca aceasta exista sau nu.
Rolul baticului este:
- Sa deosebeasca femeile musulmance de altele.
- Sa protejeze femeile prin impunerea respectului barbatului ... Nu mergeti cu gandul departe...Pur si simplu un barbat va fi mai respectuos si mai grijuliu. Nu inseamna ca nu respecta una fara batic , dar este altfel din acest punct de vedere cu una cu batic.
Inainte de orice motiv , o femeie pune batic pentru ca ALLAH i-a cerut acest lucru, si ascultarea cuvantului lui Dumnezeu se bazeaza pe credinta din piepturile oamenilor.
Nu se cuvine sa jignesti sau sa certi o femeie pentru ca nu are un batic pe cap , ci trebuie sa stai sa-i explici motivul pentru care ea trebuie sa puna acest batic.
Cand cresti o fata, rolul tau este sa explici si sa spui fara sa o obligi si fara sa o fortezi.
Iar daca este vorba de o casatorie cu o femeie nemusulmana , barbatul nu are putere asupra ei ca sa o oblige sa poarte batic. Sunt unii care cer de la nevestele lor inainte de casatorie sa poarte batic dupa casatorie si ele accepta , altele nu accepta , dar sub nici o forma nu sunt obligate ..
Draga anamaria,tu te bazezi ca dragostea sterge pacatele. Sa stii ca nu este chiar asa. Isus nu a pomenit de batic pentru ca era deja existent la evrei.La fel nu este scris ca ai voie sa umbli cu bikini, asa-i?! Nu este scris sa arati corpul tau barbatilor pe strada sau la discoteca... Multe nu sunt scrise nu ca sa faca omul ce vrea el , ci pentru ca Isus a zis "Sa nu ganditi ca am venit sa desfiintez Legea sau Prorocii, am venit nu sa desfiintez ci sa implinesc" Matei 5:17.
Draga anmaria, te rog frumos daca ai intrebari sa le pui.
Fetelor , v-am facut multe emoticoane, asa sa fiti cuminti
.
-
03-19-2006, 09:25 PM
Bun...din raspunsurile date in forum, nu o condamn pe anamaria daca nu mai are de gand sa se casatoreasca cu un musulman...din cate am inteles eu din ce am citit aici,anamaria nu stia unele lucruri despre islam inainte sa le citeasca in forum, sau nu se astepta ca aceste lucruri sa ii fie pretinse de sot dupa casatorie. Ai dreptate anamaria, trebuie sa discuti cu prietenul tau multe lucruri...ceea ce am discutat noi aici este doar o parte din ceea ce se asteapta un barbat musulman de la o femeie crestina sa-l faca dupa casatorie. Nici nu am discutat ce se intampla in caz de divort, etc...ar trebui discutate toate acestea la topicul "casatorie", sau "casatoria dintre o crestina si un musulman". Nu are rost sa iti petreci viata in certuri, daca crezi ca nu poti sa accepti anumite lucruri. In orice caz, este clar, trebuie sa-l intrebi pe prietenul tau ce anume asteapta el de la tine dupa casatorie?
Nu cred ca este un musulman care tine la religia lui si sa accepte ca tu sa ceri ca religia copiilor vostri sa fie crestina. Motivul clar principal este pentru ca la baza religiei islamice sta "Marturisesc ca nu este Zeu in afara de Dumnezeu, si ca Mohamad este robul si profetul sau".Aceasta sta si la baza convertirii de la crestinism sau orice alta religie in islam. Ai intrebat in alta parte de ce trebuie sa marturisesti aceasta despre Mohamad...intentia marturisirii nu consta in superioritatea lui Mohamad, ci sublinierea faptului ca este profet, si nu fiu al lui Dumnezeu,sau orice altceva, si ca musulmanii sa nu faca aceeasi greseala ca si crestinii, ca in loc sa se roage doar lui Dumnezeu, sa ii faca asociat, si sa se roage lui Mohamad. O data ce un om crede in fraza aceasta, nu poate accepta ca fii lui sa creada ca si Isus este Dumnezeu, sau Fiu al Dumnezeu.
Oricum, din ce ai spus tu la "cum sa ne educam parintii", te-a deranjat faptul ca mama ta nu accepta momentan ca tu sa-ti schimbi religia. Vrei ca tu sa impui religia ta copiilor tai? Lasa-i pe ei sa aleaga, daca asa tare tii sa fie crestini... intre a fi copilul educat sa fie crestin, si apoi sa alega islamul, si a fi educat sa fie musulman si sa alega apoi sa fie crestin, cred ca este mai corecta ultima varianta. De ce? Pentru ca ambele religii vorbesc despre acelasi Dumnezeu, insa ceea ce difera intre aceste religii (Isus este Fiul lui Dumnezeu) este o necredinta in islam. Da-i copilului tau carti sa citeasca, atat Quran cat si Biblie, si lasa-l sa aleaga. Cand santem copii sufletul este mai curat, si copii nu inteleg unele lucruri decat de la o anumita varsta...daca il duci la biserica sau il pui sa se roage lui Isus, va face aceasta din obisnuinta.
Cat despre intrebarea ta pentru munir,de ce nu se imbraca ca si Isus,sa stii ca in islam sant reguli si pentru barbati in privinta imbracaminii, nu doar pentru femei, cum cred altii. Si ei trebuie deasemenea sa aiba o imbracaminte cuviincioasa, care sa le acopere "partile intime", adica de la ombilic la genunchi sa aiba pantaloni largi, nu mulati, care "sa le acopere rusinea".
Fraza conform careia in inima noastra se afla adevarata religie,este des utilizata de crestini, si eu nu sant de acord cu aceasta,pentru ca suna ca si o scuza daca gresim in comportamentul nostru. Sincer, poti sa te uiti la o fata cu sanii dezgoliti si fusta mini pana in fund, si sa crezi cu adevarat ca este credincioasa? O data ce un om devine religios, isi schimba si mentalitatea si modul de viata. Religia impune o anumita sobrietate, un anumit respect si o "rusine" daca vrei, asa cum te face sa fii mai modest, mai bun, mai atent la ce cuvinte rostesti...Voi cauta citate din Bliblie,sa vad daca felul in care am inteles eu cum trebuie sa ne imbracam este corect.De unele lucruri nu ne vom convinge decat dupa moarte...dar gandeste-te in felul urmator: daca faptul ca ma imbrac sumar sau nu port batic, este ceva care intradevar nu este acceptat de Dumnezeu? Atunci ce se va intampla cu mine?
Fiecare om are pacate mici si pacate mari...poate ca daca nu purtam batic nu este un pacat asa mare fata de altele...insa un om religios incearca sa faca tot ce este bun si placut in fata lui Dumnezeu, nu ia doar ceea ce ii convine lui si face doar ce doreste. Asa gandesc femeile musulmance...banuiesc...sa faca ceea ce este poruncit de Dumnezeu, si sa fie cat se poate de credincioase si de corecte,atat in suflet cat si in comportament, imbracaminte, si asa mai departe.
Oricum, in islam este precizat ceea ce a zis profetul Mohamad, o pilda conform careia un om este intrebat de Dumnezeu prin ce vrea sa intre in Paradis? Prin mila Lui sau prin ceea ce a facut? Cand a spus prin ceea ce a facut, pentru ca el l-a slujit pe Dumnezeu timp de 60 ani si facut doar cele bune, a crezut astfel ca este suficient. Dumnezeu atunci a cantarit intr-o parte un ochi, si in alta parte ceea ce a facut omul acela timp de 60 ani si ochiul a fost mai greu..deci tot ce a facut omul acela nu a fost de ajuns pentru a-I multumi pentru acest dar.Apoi a fost intrebat iar cum vrea sa intre in Paradis, si a spus el "prin mila Ta Dumnezeule, doar prin mila Ta " si a intrat. Prin asta am vrut sa spun, ca pana la urma cei care cred intra in Paradis doar prin mila lui Dumnezeu, oricat de "sfinti" am fi prin ceea ce am facut in cursul vietii.
(nu am pus citatul exact, pentru ca nu stiu la ce pagina este, si dureaza pana il caut.Daca sant care gasesc citatul,sa il puna exact cum este.)
-
03-19-2006, 09:52 PM
Si inca un lucru.
Toate femeile avem o "varsta" la care ne place sa flirtam, sa atragem, sa fim admirate. Si eu am trecut prin asta. Insa m-au deranjat remarcile sexuale si fluieraturile barbatilor cand treceam pe strada imbracata mai "sexi". Vina cui era, a barbatilor sau a mea? Pana la urma barbatii sant altfel decat femeile, au hormoni care se descarca mai rapid ( adrenalina se descarca mai rapid decat hormonii feminini-fapt dovedit medical), si dorinta lor este mai rapida si mai intensa ...Asa ca sincer, eu ma simt mai bine imbracata decent, fara sa ma fluiere nimeni pe strada sau sa vad ca barbatii se uita nu stiu cum la mine...ca un "animal" care vede ceva bun de mancat
Au fost unii barbati care au violat o femeie si care au spus ca femeia a dorit aceasta pentru ca era imbracata sumar...ca si cum acesta a fost o invitatie pentru sex. La urma urmei, imbracamintea sumara e purtata mai mult ca sa atraga ...zic eu. Poate este mai bine cum fac femeile musulmance sau unele evraice, se imbraca religios in fata lumii, iar acasa nu au decat sa se imbrace cat de sexi vor pentru ele insele, sau pentru sotii lor.
Cand am fost in tarile arabe am vrut sa vad cum ma simt ca si o femeie imbracata cu abeie si batic, nu numai din curiozitate ci si din cauza prejudecatilor care sant in Romania sau in alte tari neislamice, coform carora o femeie musulmanca cu batic nu are nici un drept, nici o libertate, nu poate sa iasa din casa si asa mai departe. Singurul dezavantaj al acestei imbracaminti a fost ca mi-a fost putin mai cald decat de obicei... nu ai cum sa te simti la fel de lejer ca si cu un tricou larg...insa in rest, nu m-am simtit anormal, ci chiar mi-a placut ca nu se mai uita barbatii la mine ca la un obiect sexual, ci ca la un simplu om...si ca nu se mai atinge nimeni de mine pe strada.
-
03-20-2006, 01:38 PM
Assalamualaikum wa rahmatuAllahi wabarakatuhu,
Draga Hannen, draga surioara,
parerea mea este ca ar trebui intai sa te interesezi la fata locului...ce drepturi aveti in tara in care traiti, ca practicanti ai unei alte religii, decit cea majoritara?!.....in ce constau acestea si unde, in caz de nevoie ar trebui sa adresezi cererile sau plingerile tale...asta ar fi primul lucru de facut, ca sa stii unde esti...pe ce te poti baza...din pacate, din ce stiu eu, si s-ar putea , bineinteles sa ma insel, societatea in care traiti voi, se numara printre cele mai libertine....pe un fond rigid...corecteaza-ma ...asta e impresia mea, de aici...stiu ca acolo elevii au uniforme...dar si in Marea Britanie la unele scoli se poarta uniforme, care se pot adapta cerintelor religioase ale fiecaruia...
Dincolo de particularitatile fiecarei tari si societati...daca in unele cazuri se poate discuta daca este vorba de fard sau sunna, ( ca in cazul circumciziei, de pilda), in cazul hijabului, nu exista nici un dubiu! Allah ta'ala impune purtarea lui de catre dreptcredincioase, si nu ni se cade noua sa hotarim altceva, sau sa punem in discutie ceea ce Allah ta'ala a hotarit...cel mult putem discuta pe marginea necesitatii niqabului...
Orice mama musulmana, in dragostea si grija pt copiii ei, isi doreste sa-i calauzeasca , cu ajutorul lui Allah ta'ala pe drumul adevarului, sa faca din ei musulmani piosi si statornici in respectarea Legii lui Allah ta'ala...si este firesc sa incerce sa insufle dragostea pt Allah swt si Profetul Sau, saws, si pt Islam, de la cea mai frageda virsta...
asa cum nici rugaciunea nu se invata , si nu se va practica de azi pe miine, ci treptat, intre virsta de 7 ani si cea de 10 ani, abia dupa aceea va fi obligatorie...
tot asa si postul va fi antrenat, ani de-a rindul...
nici purtarea hijabului nu ar trebui sa fie fara pregatire, decit cu riscul ca fetitei respective sa-i fie urit de el si ceea ce ar fi mai rau ,de schimbarile din organismul ei care au generat aceasta impunere...
Pubertatea aduce cu ea o multime de probleme, si pt copii si pt parinti...nu numai pt fete, ci si pt baieti ( nu ma intrebati prin ce trec cu al meu!...); de ce sa ingreunam aceasta virsta printr-o schimbare brusca in tinuta vestimentara?!...
Sigur, draga batool, ai dreptate, incepind de la virsta puberttatii, purtarea hijabului devine OBLIGATORIE...dar ramine la latitudinea fiecarei mame ,sa-si pregateasca fiica pt acest pas...
In acelasi timp, insa trebuie sa fim constienti ca hijabul nu este doar baticul de pe cap...ci presupune o anumita tinuta si un anumit comportament, care nici el nu se va putea invata de pe o zi pe alta...ci va trebui antrenat ani de-a rindul, pt a deveni o TRASATURA de caracter...
principalul loc il ocupa PUDOAREA, aceasta calitate innascuta, subhanAllah, a femeii cit si a barbatului, pe care societatea actuala o reneaga, si aproape o desfiinteaza in inimile semenilor nostri...
sintem datori sa o conservam in copiii nostri, inshAllah!...
...in consecinta, degeaba vei obliga o fetita sa poarte batic, daca va imbraca un top cu bretelute si fusta scurta...
Sintem datori sa aratam copiilor nostri tot ce stim si sa le explicam pe inteles , de la haram si halal, pina la rugile zilnice, rostite in anumite ocazii, de la aspectul si comportamentul in Islam si pina la povestirile vietilor Profetilor lui Allah...
Felul in care dorim sa realizam aceasta , este bineinteles personal, fiecare gindeste altfel, ...TELUL nostru insa, este acelasi, inshAllah!
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wabarakatuhu
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
03-20-2006, 04:31 PM
ai dreptate ummraschid, foarte bine zis.
Societatea de azi ne-a facut sa schimbam principiile morale si valorile noastre, cu valorile lumii occidentale, care nu sant intotdeauna cele corecte. Am "importat" valorile lor: flirt, sex= un act normal, sanatos, nepasare afta de propria familie, cum sa fim trendy, in pas cu moda, si asa mai departe.
Eu nici nu mai recunosc puritatea, bunul simt in generatia actuala a copiilor, a adolescentilor. Cand merg cu autobuzul sau prin oras ma minunez de discutiile, comportamentul si imbracamintea acestora...desi diferenta de varsta nu e mare, generatia mea nu a fost asa. Se pare ca o data cu trecerea timpului, oamenii uita tot mai mult ceea ce este cu adevarat important...Daca societatea se schimba, ceea ce pretinde Dumnezeu de la noi nu se schimba. Binele va fi intotdeauna bine, raul va fi intotdeauna rau, pacatul va fi intotdeauna pacat.
-
membru de onoare

03-24-2006, 08:00 PMTotusi la o simpla intrebare lansata de o sora de-a noastra care vrea niste sfaturi s-a ajuns la toate aceste impunsaturi intre surori. parerea mea este ca e tare greu traind intr-o tara nemusulmana sa fie bine cu baticul. La noi la romani inca e cat de cat bine, inc anu sunt atacuri rasiale si religioase, dar in Europa Occidentala poate ajunge chiar la omor si violuri e drept.
Nu invidiez pe cine trebuie sa faca aceasta alegere si imi dau seama ce greu e. Eu una nu port batic, nu sunt mandra de asta dar poate ca nu am ajuns inca la stadiul acela nu stiu. Plus ca e si discriminarea aceasta, peste tot, mai ales traind intr-o tara unde in fiecare zi presa scrie ce a mai facut unul si altul, atentatele sunt in floare, se judeca unul sau altul pentru comploturi teroriste. Ti si frica sa iesi seara pe strada ca si strain, ma refer la sotul meu care are evidente trasaturi de arab. Ne e efectiv groaza sa iesim seara sa nu se ia de noi unul sau altul mai ales ca locuim si intr-un oras mai mic.
Stiu ca ar trebui sa fac mai mult, nu caut scuze, Allah sa calauzeasca pe drumul drept pe mine si pe toate surorile
-
03-24-2006, 09:12 PM
InshAllah, draga sora, Allah subhanahu wa ta'ala sa iti dea taria si dorinta sa implinesti cerintele Islamului in viata ta, si sa cauti adapost si ocrotire DOAR la Allah ta'ala , pt ca NUMAI de El depinde daca cineva iti va poate face vre-un rau sau nu...
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
Deosebit

03-26-2006, 11:16 AMDraga mea,desi eu nu sunt tocmai in masura sa incerc un raspuns pentru framantarile tale,vreau totusi sa-ti spun ca sunt alaturi de tine.
Spuneam ca nu sunt tocmai in masura sa dau un sfat bun,fiindca noi insine n-am gasit un asemenea raspuns...n-am stiut cum sa procedam,am fost prea inmfricosati(uneori ne gandim c-am fost prea exagerati,Allah(SWT) stie mai bine)...de aceea am hotarat sa venim aici,intr-un mediu care,al hamdullilah,pana in prezent nu ne pune probleme din punctul asta de vedere!
Noi am plecat din Romania cu doua luni inainte de 9/11,incat lucrurile pe atunci nu erau extrem de aprinse.Cred ca ,daca situatia degenereaza atat de mult,acolo unde locuiti voi,ar fi bine sa iei atitudine,asa cum spunea si Yasmine.
Allah(SWT) sa va intareasca si sa va dea putere sa reusiti!
Cat despre portul hijabului la fete,iti spun ce vad pe aici si cum procedam in Ro.
In Ro.,(fetita mea cea mare era in clasa a doua cand am plecat),nu purta hijab decat cand mergea la moschee.Erau niste ore de religie cu o anume doamna Huda(Allah(SWT) sa-o aminteasca cu bine de ea!) pe care fie-mea le adora...de aceea,era chiar incantata sa poarte hijab!
Aici a inceput sa poarte hijab la scoala,prin clasa a cincea.Si ,desigur la orele de religie de la moschee.Cam asa fac toate fetele pe aici.
Portul permanent se instituie in jurul varstei de 14 ani.
Sigur ca asta nu-i o regula.In unele familii,fete mult mai mici poarta hijab permanent,ba sunt si unele scoli particulare cu profil religios,unde fetele poarta niqab.La fel cum sunt si familii in care fetele nu poarta hijab deloc!
In linii generale,insa,dupa 14 ani nu prea am vazut adsolescente de religie musulmana sa iasa cu capul descoperit.
Vreau sa spun ca introducerea hijabului e bine sa fie facuta treptat(daca ne gandim bine,cred ca multe dintre noi am procedat la fel dupa convertire),cu tact si fara sa exageram.
In privinta uniformei,nici aici nu se prea fac rabaturi...uniforma de la a cincea in sus consta in costum(taior si pantalon).Noi i-am facut fetei anul asta un costum de comanda cu taiorul nitelus mai lung.Si,insha Allah,daca ajungem cu bine in clasa a noua,ne-am propus un costum de tip pakistanez...apoi mai vedem ce-o mai fi.Am mai vazut fete de liceu cu pantalon si pardesiu aproape lung
,dar de fusta nici nu poate fi vorba in liceele generale.
Este impresionanta dorinta ta de a-ti indruma copiii pe drumul cel bun!Insha Allah ,sa fie toate mamele la fel ca tine,draga mea!
Sper din toata inima sa reusiti si sa fie bine pentru voi,aici si,mai ales Dincolo!
Allah(SWT) sa va aiba in Paza Sa!Last edited by suleiman; 03-26-2006 at 10:43 PM.
-
-
03-27-2006, 08:24 AM
Salam aleikum,dragele mele multumesc mult pt. raspunsuri.
Acum vreau sa zic ca nu sunt de acord cu titlul subiectului,pt. ca mesajul initial a fost postat in alt topic iar admin a facut un split .Acum reiese ca eu sunt autoarea subiectului "Baticul:Traditie sau Islam"
Cred ca din mesajele mele reiese foarte clar parerea mea despre hijab,care nu-i nicidecum ca ar fi "traditie" anyway sa trecem mai departe.
Draga mea umrachid,aici nu exista sa te plingi.N-ai cui!
Iar eu vorbesc despre scoala a carui sistem este jalnic,adica profesorii nu iau atitudine,le este frica de elevi dar si de parintii elevilor.
Puslamalele au si parinti influenti,mint de rup si profesorii sunt concediati fara discutie,ba chiar si batuti bestial de elevi.
Nu sunt povesti,iar teama mea nu e gluma.Nu zic ca sunt 100% sanse sa se intimpla asa.Zic atit,discriminarea si batjocura exista,sunt la ele acasa si se practica intre ei,de aceasi natie,ce sa mai zic de straini???
Apoi eu nu vreau ca un nenorocit/a sa-mi scuipe copilele,sa mi le bata,sa le trinteasca prin noroi prin curtea scolii,sa le rupa/mazgaleasca hainele/pantofii sa le forteze sa le faca activitatile lor scolare sub amenintare si sa le stringa de git prin cine stie ce unghere sa le zica ca mai bine ar muri.sau omoara-te nulitate,ceva de genul asta.Nici nu stiti cite cazuri de sinucidere printre elevi,e tare trist.
Mereu vorbesc cu sotul meu,poate solutia este o tara islamica,dar cum sa facem?Abia am venit aici,iar plecam?Sa le trimit singure nu pot,sa ma duc cu ele iar nu pot si nu vrem nici eu nici el,nu avem cum trai separat.3-4 zile la distanta si suntem turbati.
Ramane de discutat,este asa cum ziceam ceva real.Nu-i neaparat nevoie sa se intimple exact la fel copiilor mei,ma refer ca poate nu vor avea ghinionul asta sa se mearga prea departe,dar stiu ca sigur discriminate vor fi.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |