Notices

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 117
  1.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum.
    Eu am o dilema mare si de ceva timp vreau sa discut despre ea si nu stiu unde(pe ce forum )
    Am sa scriu aici.Multe dintre surori ma "cunosc" de pe alte "meleaguri" deci nimic nou cind zic ca am doua fetite.Una de 4 ani si 5 luni,una de 1 an si 4 luni.
    Dilema mea este in leg. cu hijab-ul.Ce sa fac,cum sa fac??Noi locuim intr-o tara neislamica,intr-o tara ...hehe..cam fara religie ,insa intr-o tara in care discriminarea este la loc de cinste.Ma refer la discriminarea care incepe de la gradinita ,scoala si care continuua pina ce devii adult ci ai locul tau de munca.
    Eu imi fac griji despre discriminarea de la scoala.Este o problema REALA si cu implicatii imense,dezastruoase asupra copilului.
    Cum sa procedez cu fetitele mele,cind sa le pun hijab?In afara faptului ca vor fi discriminate pt. ca sunt straine nu vreau sa-mi inchipui cum vor fi tratate cu batic.Se merge prea departe aici,la batai crunte,la violuri (de pe la 12 ani in sus).Plus ca au multe activitati scolare sportive,ore de educatie fizica cu uniforma obligatorie,pantaloni scurti ,tricou....Deci ce fac,ii pun batic si participa cu pantaloni scurti si tricou?
    Efectiv am o groaza de lucruri in cap.Problema e complexa...nu stiu cum sa o rezolv.Aici nu avem scoli islamice pt. ca nu exista comunitate de musulmani,orasul nu e asa mic dar e sarac in straini.Apoi cei care sunt nu dau doi bani pe islam,si aici vreau sa zic ca-i dau dreptate lui Amal(asa vad eu,deci cine e Alisim????)in mare parte din posturile ei referitor la musulmani.
    Dar asta e alt subiect si nu vreau sa amestec merele cu perele.

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Eu nu cred ca un om ar putea sa agreseze o femeie doar pt ca poarta hijab. O fi unul din defectele mele ,insa eu am prea multa incredere in oameni ca sa-i cred in stare de asa ceva.

3.  
    Deosebit
    Anamaria,draga mea,ce sa-ti zic:"just try once!" Stii tu,experienta e mama invataturii .

Batool,draga mea,ce surpriza minunata ar fi!...insha Allah!
    Uite adresa mea :ishtar302010@yahoo.com.Daca vrei sa-mi trimiti un mic mesaj ca sa-ti pot raspunde.Allah(SWT) sa te aiba in Paza Sa!

Hannen,masha Allah,e bine c-ai facut aceasta precizare referitoare la titlul subiectului.
    Stii,ma strange-n spate cand povestesti ce povestesti...si-mi zic :"alhamdullilah,YA'RABBI!"...cu toate dificultatile pe care le intampinam aici,si care sunt inerente,asta-i un lucru minunat...ca traim intr-un mediu in care [inca] mai exista amana.Alhamdullilah,alhamdullilah,alhamdullilah!

Allah(SWT) sa va arate cum e mai bine pentru familia voastra,insha Allah!

In orice caz,cred ca e bine sa nu iei in consideratie varianta cu unul intr-un loc si altul in alt loc!...ca asta nu se mai cheama casnicie!

4.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by anamaria
    Parerea mea pt acest topic: baticul...e simpla si mi-am manifestat-o si pe islamulazi.Eu personal nu am de gand sa port batic in public pt ca eu am o alta viziune de viata. Am citit Biblia si nu am gasit nici un verset care sa mi-l recomande pt spatiile publice, e drept cand ma rog si in biserica ar cam fi necesar.
    Eu sunt sustinatoarea ideii ca in inima noasta se afla adevarata credinta si nici intr-un caz materializata intr-un batic pe cap.

Si ma repet ...credeti ca am terminat de preluat toate calitatile fecioarei Maria incat sa ajungem sa-i imitam si vestmantul?Ea e mama lui Iisus, e o sfanta noi suntem oameni. Pai domunle Munir , Dumneavoastra de ce nu va imbracati precum Iisus?

Asta e parerea mea. Nu am nimic cu femeile care poarta batic.Sunt de acord cu Amal ,femeile in crestinism nu poarta batic datorita autoritatii barbatului, de fapt nu prea poarta iar situatia la tara e cu totul alta.
    Anamaria ai spus ca la tine credinta este in suflet.Bine , dar as vrea sa te intreb porti cruce? Deja de la alt subiect am aflat ,, istoria crucii,,.
    Iata ce raspunde un preot :

Intrebare: Crucea nu trebuie păstrată în afară, pe piept, în biserici si în case etc., ci înlăuntrul nostru, în suflet.

Raspuns:Cine o are în suflet, când o vede în afară se bucură. Cea din afară întăreste pe cea dinlăuntru, căci totdeauna obiectele din afară trezesc si întăresc sentimentele cele dinlăuntru. De altfel, si crucea dinlăuntrul nostru, ca simtământ de evlavie, a fost produsă tot prin cea din afara. Dacă nu este în afară, nu poate fi nici înlăuntrul nostru. Cine este următor al Crucii lui Hristos, iubeste si crucea cea dinlăuntru si cinsteste cu evlavie si semnul ei din afară.

Cam asta ar fi si raspunsul in cazul portului HIGiABULUI

Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun

5.  
    da , am inteles perfect de accea totusi eu nu port cruciulite la gat si nici in casa nu am nici macar una. Credinta e doar in suflet, nici intr-un caz materializata intr-un obiect sau o bucata de material pe cap.
    Pe cruce Iisus a fost rastignit , simbolul crucii apare de foarte multe ori in Biblie, Iisus vorbeste de o cruce a fiecarei persoane .Deci e mai mult de un obiect sau un semn.In schimb un batic.......nu se merita a face o comparatie intre cruce si batic din perspectiva crestina. E ca si nuca in perete.

6.  
    da , am inteles perfect de accea totusi eu nu port cruciulite la gat si nici in casa nu am nici macar una. Credinta e doar in suflet, nici intr-un caz materializata intr-un obiect sau o bucata de material pe cap.
    Pe cruce Iisus a fost rastignit , simbolul crucii apare de foarte multe ori in Biblie, Iisus vorbeste de o cruce a fiecarei persoane .Deci e mai mult de un obiect sau un semn.In schimb un batic.......nu se merita a face o comparatie intre cruce si batic din perspectiva crestina. E ca si nuca in perete.
    Daca ai crede cu adevarat in Crestinism ai purta cruce , asa cum fac marea majoritate. Nu am inteles cand ai spus:Iisus vorbeste de o cruce a fiecarei persoane. Poate pentru tine nu se merita a face o comparatie intre cruce si batic, dar daca te-ai gandi ... Eu ti-am raspuns de ce este de dorit sa porti higab.Nu este de ajuns uneori doar sa porti credinta in suflet.Eu inteleg este o scuza plauzibila , dar totusi...
    Eii , in fine fiecare cu parerea lui.

7.  
    membru de onoare genan's Avatar

nu e deloc ca nuca in perete... e o comparatie perfecta....
    de ce sa ti in sufletu tau? arata lumii cea ce esti.. sa nu-ti fie rusine....
    stii... e ca si cum un medic invata,. invata si citeste toata viata, e toba de carte. e un medic extraordinar de bun,. dar totu pt el... nu pune mana pe un
    pacient.. atunci care mai e satisfactia ta daca tii numai pt sufletul tau?

8.  
    Sunt doi termeni diferiti , crucea este foarte importanta datorita prezentei in Biblie unde are mai multe semnificatii decat cea simpla de obiect.
    Nu poti pune cap la cap doi termeni cu totul si cu totul diferiti pt a-i compara. Ce simbolizeaza crucea si ce simbolizeaza baticu??? Cui se adreseaza crucea, cui se adreseaza baticul??

Comparatia cu doctorul e din nou ca nuca in perete. Sa fii crestin nu inseamna sa porti un anumit port ci sa te comporti intr-un anumit fel si de atitudinea din suflet va beneficia o lume intreaga pt ca vei fi mai deschis la minte, mai bun, mai iertator, asa cum vrea Dummnezeu. Un doctor care nu profeseaza nu se mai numeste doctor.
    Pentru ca atunci cand te decizi sa fii crestin o faci nu pt a te imbraca intr-un fel sau a purta cruciulita la gat ci pt a-l slavi pe Dumnezeu si a avea o atitudine crestineasca.

9.  
    moderator ummraschid's Avatar
    draga mea,

daca fac o comparatie intre calitatile unui adevarat crestin, pe care, singura le prezinti , si comportamentul tau, imi dai voie sa am maaaaari indoieli , in privita apartenetei tale religioase!!!!!.....

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

10.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Sunt doi termeni diferiti , crucea este foarte importanta datorita prezentei in Biblie unde are mai multe semnificatii decat cea simpla de obiect.
    Nu poti pune cap la cap doi termeni cu totul si cu totul diferiti pt a-i compara. Ce simbolizeaza crucea si ce simbolizeaza baticu??? Cui se adreseaza crucea, cui se adreseaza baticul??

Comparatia cu doctorul e din nou ca nuca in perete. Sa fii crestin nu inseamna sa porti un anumit port ci sa te comporti intr-un anumit fel si de atitudinea din suflet va beneficia o lume intreaga pt ca vei fi mai deschis la minte, mai bun, mai iertator, asa cum vrea Dummnezeu. Un doctor care nu profeseaza nu se mai numeste doctor.
    Pentru ca atunci cand te decizi sa fii crestin o faci nu pt a te imbraca intr-un fel sau a purta cruciulita la gat ci pt a-l slavi pe Dumnezeu si a avea o atitudine crestineasca.

dar ca sa fii musulman nu e sa simti asta si sa o ti pt tine pt sufletu tau, e sa arati celorlati... sa arati ca tu crezi.... sa arati ca esti musulman... si daca noi imbracam intr-un anumit fel, e ca sa ascultam ceea ce a zis allah, si un dr care nu profeseaza , se numeste medic, prin hartia aia de diploma care o are, insa nu e decat teoretic, practic nu. asa si musulmanii. daca nu se comporta cum trebuie, sunt numai teoretic , daca comportamentul tau nu e cum trebuie, degeaba. degeaba zic ca sunt eu musulman si ma imbrac cum imi trece mie prin cap si nu pun batic... asta nu inseamna ca sunt un bun musulman....
    deci nu e totu numai legat de suflet,....

11.  

Anamaria pentru tine asta nu este o comparatie poate .Asa cum pentru noi musulmanii ,crucea nu inseamna nimic , poate asa si pentru tine baticul nu inseamna nimic , dar pentru noi inseamna mai mult decat crucea. Atunci la ce se rezuma crestinismul?Numai la ceea ce ai in suflet si la rugaciunile care sunt facute doar in momentele grele?

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)