Notices

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 117
  1.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum.
    Eu am o dilema mare si de ceva timp vreau sa discut despre ea si nu stiu unde(pe ce forum )
    Am sa scriu aici.Multe dintre surori ma "cunosc" de pe alte "meleaguri" deci nimic nou cind zic ca am doua fetite.Una de 4 ani si 5 luni,una de 1 an si 4 luni.
    Dilema mea este in leg. cu hijab-ul.Ce sa fac,cum sa fac??Noi locuim intr-o tara neislamica,intr-o tara ...hehe..cam fara religie ,insa intr-o tara in care discriminarea este la loc de cinste.Ma refer la discriminarea care incepe de la gradinita ,scoala si care continuua pina ce devii adult ci ai locul tau de munca.
    Eu imi fac griji despre discriminarea de la scoala.Este o problema REALA si cu implicatii imense,dezastruoase asupra copilului.
    Cum sa procedez cu fetitele mele,cind sa le pun hijab?In afara faptului ca vor fi discriminate pt. ca sunt straine nu vreau sa-mi inchipui cum vor fi tratate cu batic.Se merge prea departe aici,la batai crunte,la violuri (de pe la 12 ani in sus).Plus ca au multe activitati scolare sportive,ore de educatie fizica cu uniforma obligatorie,pantaloni scurti ,tricou....Deci ce fac,ii pun batic si participa cu pantaloni scurti si tricou?
    Efectiv am o groaza de lucruri in cap.Problema e complexa...nu stiu cum sa o rezolv.Aici nu avem scoli islamice pt. ca nu exista comunitate de musulmani,orasul nu e asa mic dar e sarac in straini.Apoi cei care sunt nu dau doi bani pe islam,si aici vreau sa zic ca-i dau dreptate lui Amal(asa vad eu,deci cine e Alisim????)in mare parte din posturile ei referitor la musulmani.
    Dar asta e alt subiect si nu vreau sa amestec merele cu perele.

2.  
    Harnic nour al huda's Avatar
    SELAMUN ALEYKUM WE RAHMETULLAH WE BARAKATU

Pana acum am citit, am citit , am citit tot ceea ce este pe acest forum....dar nu am indraznit sa va scriu si imi pare sincer rau..aveti atatea subiecte interesante si vreau sa adresez sincere felicitari administratorului.
    A facut un lucru deosebit si Allah swt sa fie multumit de tine...

Ma intorc la acest subiect: [I]Baticul: Traditie sau islam!
    Nu am de spus decat atat: nu stiu daca vis-a-vis de hijab, pentru ca despre asta este vorba , trebuie sa avem vreo indoiala sau explicatii. Este pur si simplu un lucru cerut de Allah swt , este fard (obligatoriu) si este recomandat in sunna Profetului saaws.
    Nu vad de ce atatea discutii si comparatia intre a purta hijab si nivelul credintei. Pe acesta din urma ni-l va hotari numai Allah swt in ziua judecatii iar orice comentariu al nostru , sincer il vad de prisos.
    Cine vrea sa-l poarte bine , cine nu iarasi bine. Fiecare este direct raspunzator pentru faptele sale.
    Atat am avut de spus....Allah swt sa va binecuvanteze.:36_1_71:

cu multa dragoste...

3.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by genanw
    dar ca sa fii musulman nu e sa simti asta si sa o ti pt tine pt sufletu tau, e sa arati celorlati... sa arati ca tu crezi.... sa arati ca esti musulman... si daca noi imbracam intr-un anumit fel, e ca sa ascultam ceea ce a zis allah, si un dr care nu profeseaza , se numeste medic, prin hartia aia de diploma care o are, insa nu e decat teoretic, practic nu. asa si musulmanii. daca nu se comporta cum trebuie, sunt numai teoretic , daca comportamentul tau nu e cum trebuie, degeaba. degeaba zic ca sunt eu musulman si ma imbrac cum imi trece mie prin cap si nu pun batic... asta nu inseamna ca sunt un bun musulman....
    deci nu e totu numai legat de suflet,....

Eu cunosc o musulmanca fara batic care are o atitudine foarte prietenoasa si remarcabila fata de oameni: atitudine islamica. Cu siguranta, ea este mult mai musulmana decat toate cele care poarta batic si care nu stiu decat sa se lege si sa judece pe altii din diferite motive. Cand vorbim de religie , vorbim in primul rand de spirit , deci nu de material asa ca inima noastra trebuie imbracata de bunatate ,nu de hijab.

4.  
    Quote Originally Posted by nour al huda
    SELAMUN ALEYKUM WE RAHMETULLAH WE BARAKATU

Pana acum am citit, am citit , am citit tot ceea ce este pe acest forum....dar nu am indraznit sa va scriu si imi pare sincer rau..aveti atatea subiecte interesante si vreau sa adresez sincere felicitari administratorului.
    A facut un lucru deosebit si Allah swt sa fie multumit de tine...

Ma intorc la acest subiect: [I]Baticul: Traditie sau islam!
    Nu am de spus decat atat: nu stiu daca vis-a-vis de hijab, pentru ca despre asta este vorba , trebuie sa avem vreo indoiala sau explicatii. Este pur si simplu un lucru cerut de Allah swt , este fard (obligatoriu) si este recomandat in sunna Profetului saaws.
    Nu vad de ce atatea discutii si comparatia intre a purta hijab si nivelul credintei. Pe acesta din urma ni-l va hotari numai Allah swt in ziua judecatii iar orice comentariu al nostru , sincer il vad de prisos.
    Cine vrea sa-l poarte bine , cine nu iarasi bine. Fiecare este direct raspunzator pentru faptele sale.
    Atat am avut de spus....Allah swt sa va binecuvanteze.:36_1_71:

cu multa dragoste...

EXACT ! Fiecare este raspunzator pt faptele lui si credinta este ceva personal intre noi si Dumnezeu. Ma bucur ca exista si persoane ca tine.

5.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by anamaria
    EXACT ! Fiecare este raspunzator pt faptele lui si credinta este ceva personal intre noi si Dumnezeu. Ma bucur ca exista si persoane ca tine.
    Pai Anamaria ce mai discutam atunci pe acest forum?
    Allah stie cel mai bine ce este in sufletele fiecaruia.Eu vorbesc despre fete care poarta val si sunt si credincioase in sensul adevarat al cuvantului.Una care nu poarta batic si este credincioasa , atunci mai este ceva ce trebuie sa indeplineasca in conformitate cu Islamul si anume PORTUL HIGABULUI.

6.  
    moderator ummraschid's Avatar
    Eu cunosc o musulmanca fara batic care are o atitudine foarte prietenoasa si remarcabila fata de oameni: atitudine islamica. Cu siguranta, ea este mult mai musulmana decat toate cele care poarta batic si care nu stiu decat sa se lege si sa judece pe altii din diferite motive.
    Cand vorbim de religie , vorbim in primul rand de spirit , deci nu de material asa ca inima noastra trebuie imbracata de bunatate ,nu de hijab

De unde atita siguranta pe tine?... Parca erai pina mai adineauri imbracata in piele de nestiutoare!...citat anamaria:" Cu siguranta, ea este mult mai musulmana decat toate cele care poarta batic si care nu stiu decit sa se lege si sa judece pe altii din diferite motive."

Inima ta mai are pina sa se imbrace in bunatate... citat:"Cand vorbim de religie , vorbim in primul rand de spirit , deci nu de material asa ca inima noastra trebuie imbracata de bunatate ,nu de hijab"

hijabul este o obligatie a FIECAREI musulmance...daca respectiva musulmanca este mai "musulmana" banuiesc ca ai vrut sa spui mai buna musulmanca ...decit altele sau nu...nu sta la latitudinea ta sa judeci!...judeca unde te pricepi...nu unde nu ai nu numai habar, ci nici macar respect!...

Pina acum ne-am abtinut sa adoptam tonuri mai aspre (eu cel putin) dar, ultima ta postare, e chiar hilara... are un iz de tifna ieftina...si de incapatinare dusa pina la maximum... ca sa nu zic la altceva...tu chiar crezi ca discuti numai cu fete de seama ta?!...
    mai domoleste-ti avintul si mai coboara tonul...si controleaza-te , ca nu te-am postat noi in centrul atentiei, ci singura ai facut-o!...

si, sincer, consider ca sint si alte lucruri de citit, mult mai importante decit aberatiile tale...unde ma uit, nu dau decit de postarile tale infantile...
    gata, am inteles!...tu te consideri atotcunoscatoare...si iti place sa pozezi in victima.....tactica nu-ti apartine...e copiata!....

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

7.  
    Quote Originally Posted by ummraschid
    De unde atita siguranta pe tine?... Parca erai pina mai adineauri imbracata in piele de nestiutoare!...

Inima ta mai are pina sa se imbrace in bunatate...
    hijabul este o obligatie a FIECAREI musulmance...daca aceasta este mai musulmanca ...decit altele sau nu...nu sta la latitudinea ta sa judeci!...judeca unde te pricepi...nu unde nu ai nu numai habar, ci nici macar respect!...

Pina acum ne-am abtinut sa adoptam tonuri mai aspre dar, ultima ta postare, e chiar hilara... are un iz de tifna ieftina...si de incapatinare dusa pina la maximum... ca sa nu zic la altceva...tu chiar crezi ca discuti cu fete de seama ta?!...
    mai domoleste-ti avintul si mai coboara tonul...si controleaza-te , ca nu te-am postat noi in centrul atentiei, ci singura ai facut-o!...
    si, sincer, avem si altele , mult mai importante de citit decit aberatiile tale...unde ma uit, nu dau decit de postarile tale infantile...
    gata, am inteles!...te consideri atotcunoscatoare...si iti place sa pozezi in victima.....tactica nu-ti apartine...e copiata!....

Pai se pare ca si tie iti lipseste cu desavarsire atitutidinea islamica si bunatatea.De fapt ar trebui sa fie sinonime dar tu incerci sa creezi un stereotip care de fapt nu este.Te rog sa citesti atent ce postez ca te ia avantul aiurea.Mereu mi-am spus parerea persoanala la acest topic si am subliniat ca : "Fiecare este raspunzator pt faptele sale" citeste mai sus , de unde si pana unde ai scos tu ca as avea ceva cu vreo musulmana care poarta batic sau care nu poarta? Pur si simplu mi-am spus parerea, nu uita ca aici e forum si traim in plina democratie: exista dreptul la libera exprimare.
    Atotcunoscator nu este nimeni pe acest pamant asa ca afirmatia ta este categoric gresita.

8. Pacat.... 
    membru de onoare
    chiar e pacat ca s-a ajuns la asa ceva. Eu numai atat vreau sa spun ca sunt si musulmani fatarnici nu cred ca cineva a spus ca nu exista. Dar aceia nu sunt musulmani, numai pretind. Allah a lasat de inteles ca nu numai fatada conteaza ci si ce este in sufletul tau deci nu stiu de unde cele spuse de tine draga Anamaria. La fel sunt si crestini care merg la biserica si fac toate cele si sufletul lor este negru.
    Imi pare rau ca ai asa o parere proasta despre noi. Eu da spun ca sunt musulmanca desi nu port batic dar stiu ca Allah nu este fericit de mine si stiu ca degeaba fac orice altceva bine ca tot voi fii intrebata dupa moarte de ce nu am purtat batic. Inchallah o sa port curand, incerc zilnic putin cate putin sa ma apropiu de Allah.
    Sper sa nu starnesc nici o disputa prin vorbele mele. Imi pare tare rau Admin ca am replicat dar nu pot sa stau si sa suport toate acestea fara sa ridic un deget macar in apararea religiei.
    Salam

9.  
    Poate ca cineva dintre voi este atat de amabil/a sa insereze niste pasaje din Coran referitoare la pedepsele pe care le vor primi femeile care nu si-au acoperit parul. Dar sa fie din Quran si nu din traditiile profetului sau alte carti asemanatoare.
    Parerea pe care o am despre musulmani e alta .Poate ar trebui sa adaug ca foarte recent am fost agresata fizic de cel pe care il iubeam si e musulman credincios dupa cum spune comunitatea. Vezi tu fatada nu corespunde cu spritul.
    Multumesc anticipat

10.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Eu cunosc o musulmanca fara batic care are o atitudine foarte prietenoasa si remarcabila fata de oameni: atitudine islamica. Cu siguranta, ea este mult mai musulmana decat toate cele care poarta batic si care nu stiu decat sa se lege si sa judece pe altii din diferite motive. Cand vorbim de religie , vorbim in primul rand de spirit , deci nu de material asa ca inima noastra trebuie imbracata de bunatate ,nu de hijab.
    Asta devine un fel "molima" domne`.Comparatiile si generalizarile astea ca sa nu mai zic de "siguranta" cu care unii dau verdicte ma lasa masca.
    Ce mai,daca tu cunosti o musulmanca fara batic cu siguranta ea are o atitudine islamica si cu siguranta este mult mai musulmana decit TOATE CELE CARE POARTA BATIC asta este un adevar "universal valabil".:smile33:

Cred ca nu mai are rost sa ne batem gurile degeaba ...

11.  
    Quote Originally Posted by hannen
    Asta devine un fel "molima" domne`.Comparatiile si generalizarile astea ca sa nu mai zic de "siguranta" cu care unii dau verdicte ma lasa masca.
    Ce mai,daca tu cunosti o musulmanca fara batic cu siguranta ea are o atitudine islamica si cu siguranta este mult mai musulmana decit TOATE CELE CARE POARTA BATIC asta este un adevar "universal valabil".:smile33:

Cred ca nu mai are rost sa ne batem gurile degeaba ...

Am vrut sa subliniez ca nu doar hijabul face din om sa fie musulman ci si atitudinea . Eu am simtit pe pielea mea ca aparentele inseala groaznic, asa ca e mai important pt mine interiorul decat exteriorul si reputatia unei persoane vazute din perspectiva comunitatii islamice.
    Astept pedepsele ce lor primi femeile care nu si-au acoperit parul potrivit Coranului. Eu pana acum nu am gasit nici una. Si Am si eu o curiozitate ,siteul www.islamfortoday.com e facut de non-musulmani sau musulmani???

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)