Notices

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 61 to 68 of 68
  1. Sarutul_lui_Iuda_?~! 
    moderator daniela_muslimah's Avatar

In Evanghelia dupa Matei:

"Atunci a venit la ucenici şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! Iată s-a apropiat ceasul şi Fiul Omului va fi dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem, iată s-a apropiat cel ce M-a vândut./ Şi pe când vorbea încă, iată a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, şi împreună cu el mulţime multă, cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei şi de la bătrânii poporului./ Iar vânzătorul le-a dat semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este: puneţi mâna pe El./ Şi îndată, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus şi L-au prins./ Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea./ Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri./ Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?/ Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?/ În ceasul acela, a zis Iisus mulţimilor: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu ciomege, ca să Mă prindeţi. În fiecare zi şedeam în templu şi învăţam şi n-aţi pus mâna pe Mine./ Dar toate acestea s-au făcut ca să se împlinească Scripturile proorocilor. Atunci toţi ucenicii, lăsându-L, au fugit." (Mt 26:45-56)

~~~

In Evanghelia dupa Marcu:

"Şi a venit a treia oară şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! E gata! A sosit ceasul. Iată Fiul Omului este dat în mâinile păcătoşilor./ Sculaţi-vă să mergem. Iată, cel ce M-a vândut s-a apropiat./ Şi îndată, încă vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, şi cu el mulţime cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei, de la cărturari şi de la bătrâni./ Iar vânzătorul le dăduse semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este. Prindeţi-L şi duceţi-L cu pază./ Şi venind îndată şi apropiindu-se de El, a zis Lui: Învăţătorule! Şi L-a sărutat./ Iar ei au pus mâna pe El şi L-au prins./ Unul din cei ce stăteau pe lângă El, scoţând sabia, a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea./ Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu toiege, ca să Mă prindeţi./ În fiecare zi eram la voi în templu, învăţând, şi nu M-aţi prins. Dar acestea sunt ca să se împlinească Scripturile./ Şi, lăsându-L, au fugit toţi." (Mc 14:41-50)

~~~

In Evanghelia dupa Luca:

"Şi le-a zis: De ce dormiţi? Sculaţi-vă şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită./ Şi vorbind El, iată o mulţime şi cel ce se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Şi s-a apropiat de Iisus, ca să-L sărute./ Iar Iisus i-a zis: Iuda, cu sărutare vinzi pe Fiul Omului?/ Iar cei din preajma Lui, văzând ce avea să se întâmple, au zis: Doamne, dacă vom lovi cu sabia?/ Şi unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă./ Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsaţi, până aici. Şi atingându-Se de urechea lui l-a vindecat./ Şi către arhiereii, către căpeteniile templului şi către bătrânii care veniseră asupra Lui, Iisus a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit, cu săbii şi cu toiege./ În toate zilele fiind cu voi în templu, n-aţi întins mâinile asupra Mea. Dar acesta este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului." (Lc 22:46-53)

~~~

In Evanghelia dupa Ioan:

"Zicând acestea, Iisus a ieşit cu ucenicii Lui dincolo de pârâul Cedrilor, unde era o grădină, în care a intrat El şi ucenicii Săi./ Iar Iuda vânzătorul cunoştea acest loc, pentru că adesea Iisus şi ucenicii Săi se adunau acolo./ Deci Iuda, luând oaste şi slujitori, de la arhierei şi farisei, a venit acolo cu felinare şi cu făclii şi cu arme./ Iar Iisus, ştiind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieşit şi le-a zis: Pe cine căutaţi?/ Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era şi el cu ei./ Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi şi au căzut la pământ./ Şi iarăşi i-a întrebat: Pe cine căutaţi? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul./ Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutaţi pe Mine, lăsaţi pe aceştia să se ducă;/ Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul./ Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o şi a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus./ Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl?/ Deci ostaşii şi comandantul şi slujitorii iudeilor au prins pe Iisus şi L-au legat." (In 18:1-12)

~~~

Este aceeasi scena.. numai ca in Evanghelia dupa Ioan Iuda nici macar nu se poate apropia de Isus (alayhi salam_pacea asupra lui!).. dar sa-l mai si sarute?..

2.  
    Incepator nur's Avatar
    salam aleikum,
    ehhhh acum mai vin cu o intrebare Emanuel , ,in opinia ta Christos, este unul si acelasi cu Dumnezeu?tu spui :...
    .."este Cristos Domnul!", deci cum sa inteleg asta?
    "ROM 6:11 Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru."nu gasesc nici o logica....Dumnezeu este unul ...cum pot considera ca Isus Hristos este tot un Dumnezeu?multumesc anticipat pentru raspuns.

3.  
    Member
    Quote Originally Posted by nur View Post
    salam aleikum,
    ehhhh acum mai vin cu o intrebare Emanuel , ,in opinia ta Christos, este unul si acelasi cu Dumnezeu?tu spui :...
    .."este Cristos Domnul!", deci cum sa inteleg asta?
    "ROM 6:11 Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru."nu gasesc nici o logica....Dumnezeu este unul ...cum pot considera ca Isus Hristos este tot un Dumnezeu?multumesc anticipat pentru raspuns.
    Draga Nur,Trinitatea s-a mai discutat pe topicul acesta .Consider inutila o discutie pe tema aceasta! Daca vrei poti discuta la topicul legat de Trinitate mai multe detalii!

Atunci cand VT a fost tradus in greceste, in sec.II si III inainte de Hristos (Septuaginta), numele sacru al lui Dumnezeu, YHWH, de obicei pronuntat "Iehova" sau "Yahweh", a fost tradus prin cuvantul grecesc "Kyrios", care inseamna "Domnul". Aparitia lui in NT se insumeaza la aprox.7000 de exemple.

Acest titlu sacru i-a fost, in mod direct, atribuit lui Isus:

Rom.10:9 "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit".
    1 Cor.12:3 "De aceea va spun ca nimeni, daca vorbeste prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: "Isus sa fie anatema!" Si nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul", decat prin Duhul Sfant".

Filip.2:11 "si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul".

etc.

Sau, folosindu-l, Isus a fost numit "Domnul Domnilor":

1Tim.6:13-15 "Te indemn, inaintea lui Dumnezeu, care da viata tuturor lucrurilor, si inaintea lui Hristos Isus, care a facut acea frumoasa marturisire inaintea lui Pilat din Pont, sa pazesti porunca, fara prihana si fara vina pana la aratarea Domnului nostru Isus Hristos, care va fi facuta la vremea ei de fericitul si singurul Stapanitor, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor…"
    Apoc.17:14; 19:16 "Ei se vor razboi cu Mielul; dar Mielul ii va birui, pentru ca El este Domnul domnilor si Imparatul imparatilor. Si cei chemati, alesi si credinciosi, cari sunt cu El, de asemenea ii vor birui…Pe haina si pe coapsa avea scris numele acesta: "Imparatul imparatilor si Domnul domnilor"

CE POT INSEMNA ACESTE CORESPONDENTE DINTRE PASAJE ALE VECHIULUI TESTAMENT SI PASAJE DIN NOUL TESTAMENT, APLICATE LUI ISUS HRISTOS?

Referinte paralele din VT ale expresiei "Domnul Domnilor" :

Deut.10:17 "Caci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic si infricosat, care nu cauta la fata oamenilor si nu primeste daruri"
    Ps.136:3 "Laudati pe Domnul domnilor, caci in veac tine indurarea Lui!"

Cati "Domn al Domnilor" exista? Daca, Isus este Dumnezeu, raspunsul este, UNUL!!

http://www.rcrwebsite.com/deityofc.htm

4. Anuntare ! 
    Membru Special Abdul Rahman's Avatar
    In numele lui Allah Cel Milostiv, Indurator !

Va anunt ca scopul initial al acestui topic (Cateva erori biblice "Intrebari si comentarii") a fost cel declarat de fratele Suleiman in chiar prima interventie. Si anume, aici puteti sa puneti intrebari legate de 'moartea si invierea' profetului Iisus (pacea lui Allah Fie asupra lui !).

Conform regulii nr.3 a sectiunii 'Crestinism', daca se va mai discuta altceva, topicul va fi inchis imediat. Acesta este anuntarea prealabila pe care v-o fac, asa cum am scris la regula nr.3.

Va multumesc.
    "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)

5.  
    Member
    Draga Dan,
    Topicul este legat de: Cateva erori biblice "Intrebari si comentarii" !
    Deci dupa titlu se pare ca reprezinta un subiect mai larg decat moartea si invierea Fiului lui Dumnezeu:Isus Cristos!
    Tocmai asta faceam ,discutam pe baza Titlului,Nur intreba si eu raspundeam!
    Draga Dan,am toata stima pentru dumneavoastra ,insa ar trebui sa fim mai maleabili in discutiile noastre! In discutia de fata nu a atacat nimeni doar ne-am expus parerea in legatura cu subiecte din Scriptura.
    Sigur ca da,nadajduiesc ca ati deschis aceasta sectiune sa ne cunoasteti mai bine (pe crestini) si sa vedeti cum gandim noi anumite subiecte teologice! In cazul acesta acceptatine asa cum suntem (bazati pe Scriptura) si intelegeti ca noi ii iubim pe oameni si dorim Salvarea lor!
    Va iubesc in Numele Domnului Isus pe voi toti musulmanii!

Scris de Dan : am sters ultima propozitie ("Domnul Isus sa va binecuvinteze!"). Va respectam religia, dar ii rog frumos pe toti crestinii de pe forum sa nu mai binecuvanteze musulmanii facand apel la numele profetului Iisus (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui !).

6.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by imanikka View Post
    NImeni nu au raspuns despre ce am rugat eu.Asta e.. Mai astept ...dar Nazirah a promis ca raspunde din NT

Matei (1:16)
    Iacov a născut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a născut Iisus, Care se cheamă Hristos.

Luca (3:23)Şi Iisus Însuşi era ca de treizeci de ani când a început (să propovăduiască), fiind, precum se socotea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli,

Cine este tatal lui Iosif?

Matei 1"12-13)
    După strămutarea în Babilon, Iehonia a născut pe Salatiel; Salatiel a născut pe Zorobabel;
    Zorobabel a născut pe Abiud; Abiud a născut pe Eliachim; Eliachim a născut pe Azor;

Luca ( 3:27)
    Fiul lui Ioanan, fiul lui Resa, fiul lui Zorobabel, fiul lui Salatiel, fiul lui Neri,

Cine este tatal lui Salatiel?

Matei ( 1:5-6)
    Salmon a născut pe Booz, din Rahav; Booz a născut pe Iobed, din Rut; Iobed a născut pe Iesei;
    Iesei a născut pe David regele; David a născut pe Solomon din femeia lui Urie;

Luca ( 3:30-31)
    Fiul lui Simeon, fiul lui Iuda, fiul lui Iosif, fiul lui Ionam, fiul lui Eliachim,
    Fiul lui Melea, fiul lui Mena, fiul lui Matata, fiul lui Natan, fiul lui David,

In Matei intre Isus si David sunt 26 de persoane
    In Luca 41 pers intre Isus si David.

CAte generatii au fost de la stramutarea in Babilon pana la Isus ?

MAtei 1:12-16
    12. După strămutarea în Babilon, Iehonia a născut pe Salatiel; Salatiel a născut pe Zorobabel;
    13. Zorobabel a născut pe Abiud; Abiud a născut pe Eliachim; Eliachim a născut pe Azor;
    14. Azor a născut pe Sadoc; Sadoc a născut pe Achim; Achim a născut pe Eliud;
    15. Eliud a născut pe Eleazar; Eleazar a născut pe Matan; Matan a născut pe Iacov;
    16. Iacov a născut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a născut Iisus, Care se cheamă Hristos.

(eu am numarat 13 generatii)

Matei 1:17
    Aşadar, toate neamurile de la Avraam până la David sunt paisprezece; şi de la David până la strămutarea în Babilon sunt paisprezece; şi de la strămutarea în Babilon până la Hristos sunt paisprezece neamuri.

SI asa revenim la intrebarea lui Suleiman si arborele genealogic
    Vreau si mie sa mi se raspunda la postarea asta. Vad ca totii au trecut-o cu vederea.
    Multumesc mult
    O zi buna in continuare

7.  
    Member
    MAT 1: 2 Avraam a nascut pe Isaac; Isaac a nascut pe Iacov; Iacov a nascut pe Iuda si fratii lui;
    MAT 1: 3 Iuda a nascut pe Fares si Zara, din Tamar; Fares a nascut pe Esrom; Esrom a nascut pe Aram;
    MAT 1: 4 Aram a nascut pe Aminadab; Aminadab a nascut pe Naason; Naason a nascut pe Salmon;
    MAT 1: 5 Salmon a nascut pe Boaz, din Rahab; Boaz a nascut pe Obed, din Rut; Obed a nascut pe Iese;
    MAT 1: 6 Iese a nascut pe imparatul David. Imparatul David a nascut pe Solomon, din vaduva lui Urie;
    MAT 1: 7 Solomon a nascut pe Roboam; Roboam a nascut pe Abia; Abia a nascut pe Asa;
    MAT 1: 8 Asa a nascut pe Iosafat; Iosafat a nascut pe Ioram; Ioram a nascut pe Ozia;
    MAT 1: 9 Ozia a nascut pe Ioatam; Ioatam a nascut pe Ahaz; Ahaz a nascut pe Ezechia;
    MAT 1: 10 Ezechia a nascut pe Manase; Manase a nascut pe Amon; Amon a nascut pe Iosia;
    MAT 1: 11 Iosia a nascut pe Iehonia si fratii lui, pe vremea stramutarii in Babilon.
    MAT 1: 12 Dupa stramutarea in Babilon, Iehonia a nascut pe Salatiel; Salatiel a nascut pe Zorobabel;
    MAT 1: 13 Zorobabel a nascut pe Abiud; Abiud a nascut pe Eliachim; Eliachim a nascut pe Azor;
    MAT 1: 14 Azor a nascut pe Sadoc; Sadoc a nascut pe Achim; Achim a nascut pe Eliud;
    MAT 1: 15 Eliud a nascut pe Eleazar; Eleazar a nascut pe Matan; Matan a nascut pe Iacov;
    MAT 1: 16 Iacov a nascut pe Iosif, barbatul Mariei, din care S'a nascut Isus, care Se cheama Hristos.
    MAT 1: 17 Deci, dela Avraam pina la David, sint patrusprezece neamuri de toate; dela David pina la stramutarea in Babilon sint patrusprezece neamuri; si dela stramutarea in Babilon pina la Hristos, sint patrusprezece neamuri.

Trebuie sa avem in vedere ca Evanghelistul a numarat si pe Urie in seria de Neamuri ! ( cea de-a doua serie).Niciun nume care Dumnezeu la inspirat Evanghelistului nu este de lepadat! Mai ales ca David a fost pedepsit pentru crima si uciderea lui Urie!Sunt sigur ca Urie merita sa faca parte din seria de Neamuri amintita de Evanghelist ,altfel Duhul Sfant nu i-ar fi inspirat acest nume!

8.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Quote Originally Posted by Emanuel View Post
    MAT 1: 2 Avraam a nascut pe Isaac; Isaac a nascut pe Iacov; Iacov a nascut pe Iuda si fratii lui;
    MAT 1: 3 Iuda a nascut pe Fares si Zara, din Tamar; Fares a nascut pe Esrom; Esrom a nascut pe Aram;
    MAT 1: 4 Aram a nascut pe Aminadab; Aminadab a nascut pe Naason; Naason a nascut pe Salmon;
    MAT 1: 5 Salmon a nascut pe Boaz, din Rahab; Boaz a nascut pe Obed, din Rut; Obed a nascut pe Iese;
    MAT 1: 6 Iese a nascut pe imparatul David. Imparatul David a nascut pe Solomon, din vaduva lui Urie;
    MAT 1: 7 Solomon a nascut pe Roboam; Roboam a nascut pe Abia; Abia a nascut pe Asa;
    MAT 1: 8 Asa a nascut pe Iosafat; Iosafat a nascut pe Ioram; Ioram a nascut pe Ozia;
    MAT 1: 9 Ozia a nascut pe Ioatam; Ioatam a nascut pe Ahaz; Ahaz a nascut pe Ezechia;
    MAT 1: 10 Ezechia a nascut pe Manase; Manase a nascut pe Amon; Amon a nascut pe Iosia;
    MAT 1: 11 Iosia a nascut pe Iehonia si fratii lui, pe vremea stramutarii in Babilon.
    MAT 1: 12 Dupa stramutarea in Babilon, Iehonia a nascut pe Salatiel; Salatiel a nascut pe Zorobabel;
    MAT 1: 13 Zorobabel a nascut pe Abiud; Abiud a nascut pe Eliachim; Eliachim a nascut pe Azor;
    MAT 1: 14 Azor a nascut pe Sadoc; Sadoc a nascut pe Achim; Achim a nascut pe Eliud;
    MAT 1: 15 Eliud a nascut pe Eleazar; Eleazar a nascut pe Matan; Matan a nascut pe Iacov;
    MAT 1: 16 Iacov a nascut pe Iosif, barbatul Mariei, din care S'a nascut Isus, care Se cheama Hristos.
    MAT 1: 17 Deci, dela Avraam pina la David, sint patrusprezece neamuri de toate; dela David pina la stramutarea in Babilon sint patrusprezece neamuri; si dela stramutarea in Babilon pina la Hristos, sint patrusprezece neamuri.

Trebuie sa avem in vedere ca Evanghelistul a numarat si pe Urie in seria de Neamuri ! ( cea de-a doua serie).Niciun nume care Dumnezeu la inspirat Evanghelistului nu este de lepadat! Mai ales ca David a fost pedepsit pentru crima si uciderea lui Urie!Sunt sigur ca Urie merita sa faca parte din seria de Neamuri amintita de Evanghelist ,altfel Duhul Sfant nu i-ar fi inspirat acest nume!
    Multumesc ptr raspuns. Dar nu am inteles atunci cand se spune :dela stramutarea in Babilon pina la Hristos, sint patrusprezece neamuri asta inclusiv vu Hristos?

Daca aveti timp ma lamuriti si cu celelate intrebari. Asta este ultima mea intrebare din postare , dar mai sunt si altele.
    Va multumesc

9.  
    moderator munir's Avatar
    Draga imanikka assalam alikum wrwb .Nu stiu daca vei mai citi postarea mea care se vrea un raspuns la intrebarile tale anterioare dar eu acum am citit si cum nimeni nu ti-a dat un raspuns complet voi incerca sa o fac eu .
    Cele doua genealogii din Matei si Luca nu trebuie comparate .Cea a lui Luca este cea mai completa si cea mai apropiata de adevar avind in vedere eruditia celui caruia ii este atribuita aceasta si a faptului ca acesta a avut si timpul si sursele de informare anterioare scrierilor lui..

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)